מבחן פטור בהבעה עברית - עזרה עם חומרי לימוד

xxxxxxyz

New member
מבחן פטור בהבעה עברית - עזרה עם חומרי לימוד

היי,

ב-15 לספטמבר יש לי מבחן פטור בהבעה עברית באריאל (ציון בגרות פחות מ76 בהבעה עברית מחייב קורס, לסחבק יש 75
). בכדי לקבל פטור אני נדרש לציון של 65 ומעלה במבחן (מה שעל פניו נראה פשוט), הבעיה היא שמן הסתם מכתה י' לא נגעתי בחומר הזה. רוב המאסה של המבחן היא הבנת הנקרא, סיכום מאמר וכתיבת חיבור אקדמאי (60 נקודות), משהו שלא נראה מסובך מדי, אבל עדיין הייתי רוצה ללכת על בטוח ולהתכונן כמו שצריך.

מבנה המבחן:

חלק א': הבנה והבעה
- מאמר עם שאלות עליו (דומה לאנסין בפסיכומטרי) + סיכומו [20 נקודות]
- חיבור בהיקף של 6 פסקאות על אחד משני נושאים ( - האם העקרון הוא אותו עקרון כמו בפסיכומטרי מלבד האורך?) [40 נקודות]

חלק ב': אוצר מילים ודיוקי הגייה
- פירושי מילים, קליל ולא בעיה [6 נקודות]
- דיוקי הגייה - סעיף טריקי, לדוג' "רונית מנגנת על פסנתר / בפסנתר", "נסעתי בקו עשרים ואחד / עשרים ואחת." וכו'. להערכתי משהו שניתן ללמוד בקלות יחסית ושווה די הרבה נקודות [24 נקודות]

חלק ג' - תחביר ושחבור: מושא, נושא, נשוא, תפקיד תחבירי של מילים\סימני פיסוק וכו'. מוכרח להודות שאני לא זוכר כלום בנושא הזה, למזלי אלו רק 10 נקודות.

אשמח אם תוכלו לכוון אותי לחומרי לימוד שאוכל להיעזר בהם, גם אם רק לנושאים ששווים יותר נקודות. האונ' סיפקה רשימה של ספרים שניתן להיעזר בהם, אבל מדובר ב14 ספרים שכל אחד נוגע בחלק קטן מנושאי המבחן, ככה שזה לא ממש פרקטי.

כל עזרה תוערך

Optimistic Girl

New member
איזה בעסה..

ואתה לא יכול לערער על זה? זו רק נקודהההה אחת
:-\
חצופים..

האם יש לך מבחנים לדוגמא?
ראיתי בגוגל שאפשר להוריד מבחנים לדוגמא וזה מצויין כי ככה אפשר להתכונן ולדעת מה רוצים ממך

למעלה