מבחן סאלד וחשיבותו

domab

New member
מבחן סאלד וחשיבותו

שלום,

בתי לומדת בכיתה ג' שנה שעברה היא ניגשה לבחינה של סאלד שלב ב' ולא עברה.
למרות זאת בי"ס המליץ עליה השנה לתוכנית המחוננים של הישוב ולכן התקבלה לתוכנית.

האם יש חשיבות לאי קבלה מסודרת להגדרה של מחוננת ?
האם יש חשיבות של מעבר המבחן בצורה מסודרת מבחינת משרד החיונך ?
האם הילדים שכן עברו את שלב ב' - יהיו עדיפים במסלולים שונים בעתיד ? למשל צבא ?

לי אמרו שהיא בעצם תלמד בישוב ותקבל תעודה בסוף בי"ס היסודי

דנה11107

New member
לדעתי אין מה לעשות מבחן נוסף אם התקבלתם

אני לא יודעת באיזה יישוב את גרה אבל זה ממש יוצא דופן. בתל אביב למשל, גם עם המלצה מבית הספר, איבחונים פרטיים ואפילו תוצאות מאד מאד קרובות לחתך לא יתנו לילד להיכנס למסגרת המחוננים בלי לעבור את המבחן. ייתכן ואצלכם הם משלבים מצטיינים ומחוננים יחד ולכן נותנים?

האם את מדברת על כיתת מחוננים או על יום בשבוע? בכל מקרה, זה ממש לא משנה, אם תרצו שהיא תלמד בכיתת מחוננים בתיכון היא ממילא תצטרך לעשות מבחן (וכך אלה שעברו ולומדים במסגרת של יום בשבוע ולא בכיתת המחוננים) כרגע מדובר בהעשרה נחמדה ואם אצלכם להיכנס - סבבה, לא צריך להעיק על הילדה עם מבחן חוזר.

domab

New member
אולי לא הבנתי הנתונים כמו שצריך

קודם כל הלימודים בישוב במסלול מיוחד זה כולל את חטיבת הביניים אבל לא את התיכון ?
מה עוברים בתיכון ?

אצלנו זה יום בשבוע.

לגבי מצוינים אני בודקת מולם כעת

דנה11107

New member
התוכניות השונות

יום בשבוע ניתן לתלמידים מחוננים שעברו את שלב ב' במקומות שאין כיתת מחוננים. כפי שציינתי, מעולם לא שמעתי שאישרו לילד שלא עבר להשתתף בתוכנית משום שהאישור ניתן ע"י משרד החינוך (האגף) ולא המרכז בו לומדים.

ישנם ישובים בהם יש יותר מקום ובהם נכנסים בדיוק לאותה תוכנית גם התלמידים המצטיינים (5% העליונים מהנבחנים) - למשל, ידוע לי שבעבר בראשון לציון למדו המצטיינים והמחוננים בדיוק באותה מסגרת בשעות הבוקר

ישנם ישובים בהם המצטיינים לומדים באותה מסגרת אבל אחה"צ

ישנם ישובים בהם נותנים מענה רק למחוננים.

בכל מקרה, אם נכנסתם לתוכנית אין לך מה לעשות מבחן חוזר, זה ממש לא משנה ולא משפיע על שום דבר בעתיד!!! במעבר מכיתה ו' לכיתה ז' כל מי שרוצה לעבור לכיתת מחוננים צריך להיבחן (למעט אלה שלומדים כל השבוע בכיתת מחוננים - אבל זה לא המקרה אצלכם).

בהצלחה

domab

New member
עד חטה"ב או תיכון ?

תודה על המידע,

אני חשבתי שאם ילד בתוכנית אז זה עד כיתה ט. לפי מה שאת כתבת זה עד כיתה ו'. ככה זה בישוב שלכם ?

דנה11107

New member
עד כיתה ט' זה יום שליפה. יש כיתות מחוננים מכי

התוכנית של יום בשבוע זה עד כיתה ט'. אם ילד מחליט שהוא רוצה ללכת לכיתת מחוננים בחטיבת הביניים וכרגע הוא לא לומד בכיתת מחוננים (שזה כל השבוע) אלא רק במסגרת של היום בשבוע הוא חייב לגשת למבחן. דרך אגב, כל ילד יכול לגשת למבחן גם אם בכלל לא ניגש בכיתה ב'

domab

New member
מצטיינת

שלום,

ביררתי את מה שאמרת. צדקתם זה שילוב של תוכנית מצטיינים עם מחוננים

תודה

רוני810

New member
אני שמחה בשביל הבת שלך שיש לה אפשרות לעשות את

זה, זה ממש כיף (יום שליפה).
אצלנו רק למחוננים יש אפשרות, והבן השני מצטיין. מאוד חבל לי כי הוא היה ממש נהנה מזה.
אז טוב שאצלכם אפשרי.
וזה בכלל לא תובעני או קשה לפי מה שראינו, אז אין שום בעיה למצטיינים, להיפך. זה רווח נקי.

tomi32

New member
למה זה כל כך חשוב?

אם מקבלים את אותם שיעורים, אז מה כבר ההפסד הגדול? (בהנחה שלא מדובר בילד שיש לו גם כך 5 חוגים בשבוע)

רוני810

New member
אצלנו למצטיינים יש רק חוגים אחה"צ,

שהם בלי הסעות וביישוב די מרוחק, ולכן לא רלוונטיים לנו.

דנה11107

New member
גם אצלנו אין הסעות

גם אצלנו אין הסעות ויום השליפה עולה 2,500 ש"ח לשנה

נטלי22

New member
אצלנו 1600 ליום שליפה ועוד 150 ש״ח

לטיולים וכאלה.
הסעות בנפרד, או מסובסדות ע״י העירייה, תלוי מאיזו עיר מגיעים.

דנה11107

New member
כייף לשמוע - גם אצלנו אין פתרון למצטיינים

מעולה! אני שמחה בשבילך. אם יש לכם תוכנית משולבת אין לך מה לתזז אותה במבחן חוזר. אם תרצו ויש לכם בסביבה בית ספר כזה בסוף כיתה ו' ניתן לגשת למבחן על מנת להשתלב בכיתת מחוננים בחטיבה וכך צריך לעשות כל ילד (גם מי שעבר את שלב ב') ממילא.

בהצלחה, תהנו בתוכנית.

למעלה