מבחן מעשי

liordr

New member
מבחן מעשי

כמה שאלות לטיסים ולאלו אשר עברו מבחן מעשי: 1. מי מכיר את הבוחן יעקב אדלר ומי שמכיר אני אשמח לקבל פרטים. 2. כאשר מדברים עם הבוחן בטלפון האם זה בסדר לבקש את נתיב הנווט?. 3. אם הבוחן מקצה נתיב מסוים למבחן ומה לעשות זה הנתיב שעשית אותו הכי מזמן ואתה יודע שבנתיב הזה בטח יהיו לך יותר טעויות מאשר נתיב אחר האם בסדר לומר לו כי אתה מעדיף נתיב אחר?. 4. אם הבנתי נכון מנבחנים אחרים בכל טיסת נווט יש שינוי נתיב. אז אם אוכל לקבל דוגמאות לשינוי נתיב בקטע לחיפה, בקטע לר"פ, בקטע לשדה תימן אני אשמח. 5. כאשר אתה מתבקש לשנות נתיב האם חוזרים לנתיב המקורי או ממשיכים כבר בנתיב אחר לחלוטין?.

תשובה כללית לשאלתך

אם אינך מסוגל לבצע שינוי נתיב, סימן שאינך מוכן למבחן. תחשוב שאתה טיס, ותכננת לטוס לחיפה ולפתע בגלל סגירה של חיל האוויר מפנים אות למגידו. מה תגיד? לא נוח לי עם הנתיב? אתה אמור להיות במצב ששינוי נתיב לא יהווה בעיה גדולה מדי בשבילך. (הבוחן לא מצפה שתקריא לו בע"פ את שמות הישובים והנחלים), אבל לדבר עם הבקר, לפתוח AIP ולהבין את מקומך במרחב - אתה נדרש. מקווה שהבנת מתשובתי את הרעיון.

liordr

New member
שינוי נתיב

לא התכוונתי שאיני יודע לשנות נתיב התכוונתי לשאול על דוגמאות לשינויי נתיבים שבוחנים נתנו. סתם בשביל הידע הכללי

sadehram

New member
דוגמא לשינוי נתיב

בדרך מחיפה לראש פינה מעל צלמון הוא מבקש שינוי לתבור . ועוד דוגמא מעל כרי דשא לפיק. תל אביב באר שבע. מעל בית קמה מבקש לשנות לשוקת תימן . הכי מסוכן מבחינת הנבחנים זה מבחן ניווט בנגב . במיוחד בשבתות. כאן הבוחן יכול להכניס לך כהוגן. אני לא מאמין שזה מה שיעשו לנבחן טייס פרטי. לנבחן מסחרי או מדר"ט . זה הניווט הקלאסי בד"כ מחוץ לנתיבים ובגובה 500 מעפ"ש . לדעתי האישית כל הטייסים שמשתתפים בתחרויות ניווט של האגודה יכולים בקלות לעבור את המבחנים של המנהל ולא משנה מי הבוחן. אני לא בטוח שבוחנים של המנהל יכולים להגיע לתוצאות טובות בתחרויות ניווט של האגודה .

ifs2003

New member
למארק

מארק שלכתי לך הודעה אישית שלא נתת לי עליה תשובה

צור בנר

New member
מבחן מעשי-תשובות

לא מקובל לבקש מהבוחן נתיב ניווט, או לבקש ממנו לשנות את הנתיב. אתה אמר להיות בקיא בניווט ואין זה משנה לאן. במבחן, תוכל לומר לו כרקע (או בקש ממדריכך לומר לו) שביצעת את הנתיב לפני זמן רב. בטיסה חיפה, שינוי הנתיב יכול להיות למגידו. לא כל שינוי נתיב - ממשיך לנקודת השינוי. ייתכן והבוחן ירצה לראות את פעולותיך הראשוניות ולחזור לנתיב המקורי. בהצלחה!

למעלה