מבחן מעשי למשיט 30

G Wave

New member
מבחן מעשי למשיט 30

שלום, שמי גל ואני מצטרף חדש. ברכות על הכתבה בטלוויזיה. בעוד חודש יש לי מבחן מעשי למשיט 30, אשמח לקבל טיפים והצעות לבחינה. תודה.

טיפים:

1. למד היטב את החומר הנדרש למבחן. 2.הבוחנים שואלים שאלות מתוך כל החומר. 3.לפני ביצוע משימה או תשובה לשאלה,היה בטוח כי הבנת נכון את הנדרש. 4.אל תהיה אימפולסיבי,שיקול דעת עדיף. 5.דע תמיד מהיכן מגיע הרוח,עליה מתבסס הכל. 6. המבחן יכול להמשך 7 שעות,היה מצוייד במספיק מים ומזון קל. 7.אין כזה דבר ציון 100 במבחן.לכולם יש שאלה שלא ידעו את התשובה. ולכן אל תשבר באמצע המבחן.לא כל שאלה היא גורלית. 8.מצבי נוקאאוט במבחן-מהפך לא מבוקר,אי הצלחה באדם בים,התנגשות. בהצלחה

G Wave

New member
טיפים

תודה רבה אלון.

גל קדר

New member
טיפ

תשקיע הרבה לימוד בחומר העיוני. אל תשכח שהבחינה העיונית מקיפה וכוללת את כל החומר שלמדת כבר. אם תהייה בינוני במעשי, מבחן עיוני טוב יכול לתת את הפוש הנוסף למעלה. חבל לפול על חומר שאתה כבר מכיר ושדורש שינון בלבד. שיהיה בהצלחה.

טבלן

New member
ובעברית תקנית - קדום

ראה מונחון כלי שיט קטנים - פרי עבודת ועדה המורכבת מאנשי ענף השיט, כשהם נעזרים באקדמיה ללשון עברית (ישנו מדור קבוע בעתון "כחול")

Alex33

New member
קדום..../images/Emo4.gif..../images/Emo35.gif ../images/Emo70.gif..טווווב, אבל..

כדאי להתחיל ללמד זאת במקום ש"מתחילים", לדוגמא בבתי הספר הרבים לשייט.זה לא עוזר שועדה ישבה והחליטה, אם לא דואגים ליישום בשטח. אני למדתי ..גאנצ' וכנראה שכבר "נתקעתי" עם זה..
...

טבלן

New member
גם אני הגבתי בתחילה כמוך

כי כמוך כמוני, כולנו תקועים עם הגאנץ'. אבל: א. בועדה הזאת יושבים אנשים "שלנו" ולא אנשי האקדמיה שמביאים מילים מההפטרה; ב. המונח קדום ידוע ונמצא בשימוש בחיל הים (לא שרתתי בחיל הים אבל ככה אומרים לי) ג. לאחר שהעניין נבדק, בניגוד למונחים אחרים שקיימים בשפות אחרות, גאנץ' לא קיים בשום שפה. ו-ד. יהודי, דבר עברית!

באיזה חיל ים זה קדום

כבוגר ביה"ס ימי היו שניסו להטמיע בנו מושגים אלו ללא הצלחה. שירתתי בח"י (25 שנה סדיר ומילואים) ושם השתמשנו בגנצ'ים רק בהשתלמות של כיבוי אש במחנה יבשתי דיברו על "קדומים". אפילו בנמל אשדוד שם היטביעו לסוורים בשנת 65 (לקראת פתיחתו) מושגי יסוד כמו קילונים וספנות (צריך מילון להבין מה זה) במחלקת ים נישמרה קדושת השם "גנץ'" שכניראה היגיע לארץ עם הסלוניקאים.

d19511

New member
עד כמה שאני יודע,גאנץ'...

זה אף בפולנית או אידיש,ומכאן ניתן השם,בגלל הדמיון שלו לאף..תקנו אותי אם אני טועה... (אני מרוקאי..)

ilandro

New member
גאנץ' = באנגלית =boathook

בעיברית = קדום (על משקל קרדום) = מוט עם וו בקצהו (נמצא גם בשימושם של כבאי שריפות. אפשר לראות דגם דומה בנשק שבידי חילי המשמר השוויצרי של האפיפיור שבצדו האחד יש להב של קרדום ובצידו השני יש וו ובקצהו העליון של המוט יש חוד של כידון). באיטלקית הוא נקרא Il gancio di barka המילה גאנץ' היא איפוא שיבוש של gancio באיטלקית ואין מקורה באידיש או בשפה שהשתמשו הסלוניקאים לאדינו או יוונית.

Alex33

New member
חברה, חברה..זה רק גאנצ'..

אבל..חשוב שיהיה כזה בכל סירה ורצוי שניים... ותיזהרו מהמתקפלים הנחמדים האלה מאלומיניום...הם קלים, מבריקים ונוחים אבל רובם לא עומדים
בעומס רציני בשעת מבחן. גאנצ' עץ רגיל מיחידה אחת אולי "בסיסי" ומיושן אבל אמין וחזק, רק דורש פעם בשנתיים שיוף ווארניש חדש,למי שאיכפת לו המראה החיצוני שלו..
לילה
טוב.

zerez

New member
שמור על קור רוח

אל תיכנס ללחץ ואל תיתן לבוחן להלחיץ אותך, גם אם נדמה לך שפישלת בגדול או שעשית את אחד הנוק אוטים שאלון הזכיר בתגובתו תמשיך את הבחינה כרגיל. גם אם לא הצלחת עם אדם בים או אפילו עשית מהפך לא מבוקר אתה עדיין יכול לעבור. ואת זה אני אומר מנסיון - אני נכשלתי במבחן מעשי בגלל לחץ, את המבחן השני (עם אותו הבוחן על אותה סירה) עברתי בקלות.

gadi sh

New member
הרבה זמן ים

בנוסף לכל מה שלמודי הנסיון לפני כתבו (וצדקו ב 1000%) צא לים כמה שיותר ובמשך שעות שונות ביום. דע היטב את הסירה שעליה תיבחן ואת הים בו תשהה. ואני מאד מקווה שאתה עושה את המבחן בבית ספר רציני וטוב

G Wave

New member
תודה לכולם

תודה לכולכם על הטיפים המצוינים. אני אספר לכם איך היה. אני לומד "במרינה בית ספר לשיט" אצל דני שהוא מורה מעולה. שוב תודה לכולם.

למעלה