מבחן מחוננים

מבחן מחוננים

שלום לכולם, זאת הפעם הראשונה שלי בפורום ואשמח לקצת עזרה. הבן שלי בן 7 וצריך לגשת למבחן מחוננים. גרנו תקופה בחו"ל, לכן העברית שלו לא מדהימה. הוא שולט לחלוטין בשפה, אבל לדוגמה אוצר המילים שלו ממוצע, אולי אפילו מתחת לממוצע. האם זה יכול להשפיע על תוצאות המבחן? גרנו פחות משנתיים לכן הוא לא זכאי להקלות.
בשאר התחומים אין בעיה, אני בטוחה שיעבור בקלות. לפחות כך נראה לי. האח גדול שלו בן 10 והוא עבר את המבחן הזה לפני 3 שנים, וללא ספק הבן הצעיר יותר מוכשר ממנו בהרבה בקטע של חשבון, הגיון וכד'.
האם סביר שייפול על הקטע של שפה?

יו2יו

New member
שפה בהחלט יכולה להוות מכשול

החלק השפתי משמעותי ביותר בבחינה, גם בשלב אי וגם בשלב ב'. שלב א' כולל חלקים נרחבים של הבנת הנקרא. גם החלק החשבוני מנוסח רובו במילים.
בשלב ב' יש חלקים שפתיים נוספים: פירושי מילים, השלמת משפטים, קשרים מילוליים ועוד.
ילד שלא שולט בשפה, קריאה, אוצר מילים והבנה, יתקשה להתמודד עם הבחינות. לא הוגן אבל זה המצב.

כדי לענות אשמח להבין:

מדוע אוצר המילים לדעתך לא טוב, האם רק בגלל המגורים בחו"ל או שיש מרכיב משפיע נוסף?והאם אוצר המילים "באמת" לא טוב, או שיחסית לתחומים האחרים הוא קצת פחות טוב, אבל עדיין מעל הממוצע?

אני לא יודעת

קשה לי להשוות עם ילדים אחרים. אני יודעת שהבן הגדול היה הרבה יותר טוב. אני מניחה שהוא ממוצע או קצת מתחת. הסיבה היא המגורים בחול, הוא לא נחשף לשפה בגילאים 4-6 מבחינת טלוויזיה וכד. אין בעיות אחרות

האם פנית למשרד החינוך בבקשה להבחן במכון קרני?

המבחן של מכון קרני קצת פחות מילולי מהמבחן של מכון סאלד.
אולי שווה לברר מולם, גם אם אתם לא הייתם בדיוק שנתיים...
כל האמור מתייחס למבחן שלב ב'.
&nbsp
לגבי מבחן שלב א': הוא נעשה בבית הספר וכדאי לפנות ליועצת ולברר מולה איזה התאמות ניתן לתת לבן שלך. ההנחייה של משרד החינוך היא לתת את אותן התאמות שהילד מקבל באופן שוטף בבית הספר.
&nbsp
&nbsp

הוא לא מקבל התאמות בכיתה

בגלל שהיה פחות משנתיים. ובגלל שהגיע לכיתה א קורא שוטף לעומת רוב הילדים, הוא אפילו לא מקבל שיעור פרטני.

למעלה