מבחן מחוננים

jessy 11

New member
מבחן מחוננים

בני בן 9 ניגש למבחן שלב ב למחוננים, הוא אובחן כילד עם הפרעות קשב ורכוז האם יש קשר בין ההפרעה לחוסר ניצול כל הפוטנציאל שאולי לא בא לידי ביטוי במבחן זה? והאם היה צורך לעדכן את הבוחנים לפני המבחן?

zivadina

New member
לא יודעת אם זה מעניין אותם.

נראה לי שאת פשוט צריכה לדאוג שיצליח, על ידי זה שתדאגי שיגיע רגוע למבחן, ואם הוא לוקח תרופה, שייקח אותה לפני המבחן. ד"ר איריס מנור אמרה לי שהיא מעודדת את ילדי ה-adhd לגשת למבחן ההוא, אז תשאלי אותה ביום שתהיה פה. בודאי שיש קשר בין ההפרעה לבין זה שהוא לא מצליח להביא לידי ביטוי את היכולות שלו. בשביל זה את צריכה להתאמץ לתת לו את כל האפשרויות לבטא אותן, על ידי כל הטיפולים המתאימים, אם תרופתיים ואם התנהגותיים. בהצלחה (בן ה-13 ה-adhd ייגש הקיץ למבחן חוזר כדי לתת לו הזדמנות שניה. זה בהשפעת המילים של ד"ר מנור).

helen121212

New member
תנסי לברר באתר למחוננים

http://www.cet.ac.il/gifted/ יש שם פורום שאלות ותשובות של הורים וראיתי התייחסויות גם לנושא זה.

בהחלט כן

ילד מחונן ככל שיהיה - שמתקשה להתרכז או כמו שאנו אומרים - לשבת על התחת, עלול להתקשות במיצוי הפוטנציאל כפי שהנורמות של מוסדות החינוך דורשות, אך יתכן שדוקא בכיתת מחוננים - הוא ימצא בדיוק את המוטיבציה להתרכז בנושא שימשוך ויעניין אותו.

דליה.ד

New member
גם אני נתקלתי בבעיה

גם בני אובחן כמחונן - למרות שלא אותר במבחני המחוננים בשל הפרעות קשב וריכוז. תמיד היה תת-משיג עד כיתה ו´ כיום הוא ברמת הכיתה ועולה לחטיבה ככל הילדים. ובעיני זה הישג חשוב כי הוא הדביק את הפער בזכות האינטיליגנציה, בזכות הטיפול הכוללני - מערכתי. המחוננות לא נגמרת ואני מאמינה שיוכל למצות את הפוטנציאל היטב בעתיד. הרעיון של אפרת כי אתגרים אינטלקטואליים יגבירו את המוטיבציה והיכולת ללמוד נשמע לי הגיוני מאוד, אך לא תמיד יתפוס לגבי כל הילדים. צריך בכל מקרה להיות עם יד על הדופק למנוע את תחושת האכזבה והתסכול שילדינו חשים מגיל צעיר בעקבות הקשיים שלהם. בכל מקרה...בהצלחה!!

למעלה