מבחן מוקסו

רקשאלה4

New member
מבחן מוקסו

היי,

החלטנו לערוך את המבחן כדי לקבל (אולי) תשובה חד משמעית לשאלה אם כן או לא, ואם כן - באיזו רמה.
האם בכל מקום שבו עורכים את המבחן הוא נערך באותה צורה וזה לא משנה? האם כדאי לעשות את זה באופן פרטי או דרך קופ"ח?
בכל מקרה אני מחפשת מקום טוב שאפשר לסמוך עליו, רצוי באזור מודיעין אבל גם כל מקום אחר באזור ירושלים, השפלה והמרכז יכול לבוא בחשבון.

תודה...

kigy

New member
מבחנים קוגניטיביים

באופן כללי, המבחנים הקוגניטיביים למיניהם, הם בעייתיים. הם מתמקדים בחלק מאוד צר ולא משמעותי של ADHD. והם מאוד לא חד משמעיים, אנשים שסובלים מ ADHD יכולים לעבור אותם, בוודאי אחרי אימון, ואפשר ליפול בהם בלי קשר ל ADHD.

בסופו של דבר זה כלי שיכול לעזור לאבחון, אבל זה ממש לא העיקר.

לגבי מוקסו ספציפית, אני לא יודע. כשקראתי על הנושא, זאת לא הייתה שיטה נפוצה בארץ, אז יכול להיות שזה יותר יעיל מהשאר, והם טוענים שיש להם תיקוף מחקרי, למרות שאני לא מבין איך הם יכולים לבדוק זיכרון מילולי, חזותי, וויסות רגשי, במבחן ממוחשב. בייחוד כש ADHD כנראה פוגע מעט מאוד, אם בכלל, בזיכרון בהקשר האנליטי.

מעניין...

מה שחשוב זה לעבור אבחון, אצל רופא שמתמחה בטיפול ואבחון של ADHD, ושיש לו הרבה ניסיון עם זה...

eransandel

New member
מבחן מוקסו

שמי ערן סנדל ואני מנהל את תחום ההדרכה המקצועית בחברת סטארט אפ ישראלית שנקראת נוירוטק, מפתחת מבדק ה-MOXO.

הפרעת קשב היא הפרעה גופנית, בעלת מקור גופני מובהק, לכן האבחון שלה והטיפול בה חייבים להיעשות ע"י רופא.
ה-MOXO לצורך העניין, הינו כלי עזר בתהליך אשר לא תמיד איש המקצוע זקוק לאבחנה באמצעותו. אין להתייחס אליו כאל קיצור דרך של התהליך היות ואין תחליף לאבחנה הקלינית של איש המקצוע. על כן, תשובה חד משמעית באמצעות מבדק ה-MOXO לא תקבלי אך הוא כן נותן באופן די מדויק תמונה אובייקטיבית של הפרופיל הקשבי של הנבדק ברגע הנתון בו מבוצעת הבדיקה.
בנוגע לאנשי המקצוע השונים, אנו כחברה מעבירים מסלול הכשרה מקצועי לאנשי המקצוע המפעילים את הכלי אך כמו בכל תחום, יש את אלו המקצועיים יותר ומקצועיים פחות ועל כן לא ניתן לומר שהוא נערך באותה הצורה מבחינת הרמה המקצועית.
את מוזמנת להיכנס לאתר החברה http://moxo-adhdtest.co.il/clinics על מנת למצוא מכונים / קליניקות הפועלים באזור מגורייך. שני מרכזים שבהחלט מבצעים עבודה טובה הם עמותת לגדול ולפרוח (בית שמש) ומרכז יהבים (גדרה).

בנוגע להערתו של Kigy, אבחון הפרעת קשב וריכוז מתבצע בעזרת ה-DSM, שנחשב למדריך המקצועי והמהימן ביותר בעולם הפסיכיאטריה. ארבעת המדדים של מבדק ה-MOXO שהם קשב, תזמון, אימפולסיביות והיפראקטיביות הינם מדדים הנצמדים לקטגוריות של ה-DSM מבחינת תתי הסוגים השונים של הפרעת קשב וריכוז שה-DSM מחלק.
מחקר התיקוף של ה-MOXO הסתיים לפני כשנתיים וחצי ומאז התחלנו לשווק אותו באופן רשמי. המבדק לא בודק זיכרון מילולי, חזותי וויסות רגשי כי אבחון הפרעת קשב וריכוז שנעשה על פי הקטגוריות של ה-DSM לא בוחן את הדברים הללו. אתה מדבר על דברים הנבחנים באבחון פסיכו-דידקטי וה-MOXO כמובן שאינו בודק יכולות אלו אלא בודק את הפרופיל הקשבי של הנבדק (ניתן בהקשר הזה גם לבחון את יעילות הטיפול בצמד מבדקים של לפני ואחרי טיפול - לשיקולו של איש המקצוע).
זאת הסיבה שה-MOXO הוא כלי עזר בתהליך האבחון המלא שחייב לכלול חלקים נוספים כגון בדיקה קלינית מפורטת, סולמות הערכה להורים ומורים או של המבוגר על עצמו, קבלת תולדות חיים מפורטות של הילד והוריו, או של המבוגר המאובחן ועוד.
אני מקווה שהבהרתי את מטרתו של ה-MOXO.

kigy

New member
אני רק בעד

קודם כל אני אשמח אם תוכל לשתף לינקים למחקרים שפרסמתם, ועדיף גם למחקרים שפרסמו אחרים על שיטת הבדיקה שלכם.

מבחינתי, הלוואי ותצליחו לפתח אבחון אובייקטיבי ואמין להפרעות קשב, אם אתם צריכים מתנדבים, אז אני אשמח.

הבעיה שלי עם האבחונים האלה, זה שאנשים מייחסים להם דברים שהם לא. הם יכולים להיות כלי עזר באבחון, אבל הם לא מחליפים את רוב האבחון, ולא נותנים מדד על החומרה, או מעידים על הטיפול הנכון.

מה שמופיע ב DSM זה רשימת מכולת של סימפטומים, ותיאור דיי כללי של ההפרעה. זה עוזר לאיש מקצוע להבין אותה ולאבחן אותה, אבל הם לא נכנסים למהות של ההפרעה. ובצדק אי אפשר לעשות את זה ב 6 עמודים. גם החלוקה לסוגים, היא רלוונטית מבחינת התמונה הקלינית, אבל היא כנראה שגוייה, פשוט כי זה וריאציות שונות של אותה הפרעה.

חוץ מזה, במקומך לא הייתי נאחז ב DSM , ולו בגלל שהם מציינים שמבחנים קוגניטיביים הם לא מדויקים מספיק ולא רגישים מספיק לאבחון ADHD.

לפי הפרסומים של השנים האחרונות, ADHD זאת כנראה בעיה שקשורה להתפתחות של האונה המצחית ( Prefronatal cortex), ו\או התקשורת העצבית סביבה, וכנראה אזורים נוספים במוח. מה שבמתבטא בפגיעה בפונקציות ניהוליות של המוח : זכרון עבודה, זכרון חזותי, זכרון מילולי, ויסות התנהגותי, ויסות רגשי, ומוטיבציה. התפקודים האלה כנראה נפגעים בעיקר בהקשר המוטורי שלהם, כלומר בזמן אמת, ממש בזמן ה"פעולה תגובה".

אני פשוט מתקשה לראות, איך אפשר במבחן ממוחשב מצליח למדוד את היכולת של ילד שהמורה צעקה עליו, לסתום את הפה (ויסות התנהגותי), להרגע (ויסות רגשי), להעלות את החוויות הקודמות, שקשורות לזה שהמורה צועקת עליו(זכרון חזותי), לקבל בשנייה את ההחלטה לא לזרוק עליה קלמר, ולשכנע את עצמו לעשות את זה, כי אח"כ אמא תצעק עליו (לייצר מוטיבציה לפעולה). כשבצד השני, אם תיתן לאותו ילד משחק מחשב, הוא יתמיד בו, יהיה טוב בו, ומאוד יתקשה לעזוב אותו, כי המשחק נותן פידבק מיידי, והבקשות של אמא לא.

zivadina

New member
MOXO בודק רכיבים מסוימים של קשב

וזה מה שמוצג אודותיו.
יש אינטרסנטים, לא החברה המפתחת, שמעוניינים להציג אותו כתחליף לאבחון רפואי.

eransandel

New member
פרסומים מדעיים של מבדק ה-MOXO

אז הנה אני משתף.
להלן לינק לאתר הקליני של המבדק המיועד לאנשי מקצוע. הקישור שלהלן מוביל לפרסומים המדעיים של המבדק עד כה.
https://www.moxo-adhdtest.com/moxo-publications
ישנם 4 מאמרים + 2 פוסטרים שפורסמו והוצגו עד כה כפי שתוכל להתרשם. נכון להיום, רצים 7 מחקרים שונים אשר ה-MOXO משמש ככלי עזר בתהליך המחקר וטרם פורסמו אך עם ממצאים מאד מעניינים בתחומי מחקר שונים ומגוונים הקשורים ל-ADHD ומגוון הפרעות / תסמונות שונות.
מחקר של ד"ר פיליפ שאו, ראש תחום ADHD בארגון הבריאות האמריקאי (NIH) הראה ב-2007 עיכוב הבשלתי של כשנתיים -שלוש שנים בקליפת המוח באמצעות סריקות MRI במוחותיהם של ילדים הסובלים מ-ADHD לעומת NON-ADHD.
באמצעות ה-MOXO הצלחנו להראות לראשונה במבדק קשב ממוחשב את הפער הביצועי הזה של השנתיים-שלוש שנים בין ילדים שסובלים מ-ADHD לבין ילדים שהם NON-ADHD. אמנם ה-MOXO לא בא לבחון את הזכרון החזותי או הויסות הרגשי אבל כפי שציינתי בתגובה הקודמת שלי, הוא מודד ביצוע קשבי לאורך זמן (מה שנקרא ביצוע מתמשך) והוא מודד יכולות של תפקוד תחת סביבות מסיחים שונות (מה שנקרא קשב סלקטיבי). אני ממשיך להדגיש את הנקודה שהוא כלי עזר בתהליך ולא בוחן את כלל הקשיים האפשריים בהפרעה המורכבת הזו שנקראת קשב וריכוז.

למעלה