אני רק בעד
קודם כל אני אשמח אם תוכל לשתף לינקים למחקרים שפרסמתם, ועדיף גם למחקרים שפרסמו אחרים על שיטת הבדיקה שלכם.
מבחינתי, הלוואי ותצליחו לפתח אבחון אובייקטיבי ואמין להפרעות קשב, אם אתם צריכים מתנדבים, אז אני אשמח.
הבעיה שלי עם האבחונים האלה, זה שאנשים מייחסים להם דברים שהם לא. הם יכולים להיות כלי עזר באבחון, אבל הם לא מחליפים את רוב האבחון, ולא נותנים מדד על החומרה, או מעידים על הטיפול הנכון.
מה שמופיע ב DSM זה רשימת מכולת של סימפטומים, ותיאור דיי כללי של ההפרעה. זה עוזר לאיש מקצוע להבין אותה ולאבחן אותה, אבל הם לא נכנסים למהות של ההפרעה. ובצדק אי אפשר לעשות את זה ב 6 עמודים. גם החלוקה לסוגים, היא רלוונטית מבחינת התמונה הקלינית, אבל היא כנראה שגוייה, פשוט כי זה וריאציות שונות של אותה הפרעה.
חוץ מזה, במקומך לא הייתי נאחז ב DSM , ולו בגלל שהם מציינים שמבחנים קוגניטיביים הם לא מדויקים מספיק ולא רגישים מספיק לאבחון ADHD.
לפי הפרסומים של השנים האחרונות, ADHD זאת כנראה בעיה שקשורה להתפתחות של האונה המצחית ( Prefronatal cortex), ו\או התקשורת העצבית סביבה, וכנראה אזורים נוספים במוח. מה שבמתבטא בפגיעה בפונקציות ניהוליות של המוח : זכרון עבודה, זכרון חזותי, זכרון מילולי, ויסות התנהגותי, ויסות רגשי, ומוטיבציה. התפקודים האלה כנראה נפגעים בעיקר בהקשר המוטורי שלהם, כלומר בזמן אמת, ממש בזמן ה"פעולה תגובה".
אני פשוט מתקשה לראות, איך אפשר במבחן ממוחשב מצליח למדוד את היכולת של ילד שהמורה צעקה עליו, לסתום את הפה (ויסות התנהגותי), להרגע (ויסות רגשי), להעלות את החוויות הקודמות, שקשורות לזה שהמורה צועקת עליו(זכרון חזותי), לקבל בשנייה את ההחלטה לא לזרוק עליה קלמר, ולשכנע את עצמו לעשות את זה, כי אח"כ אמא תצעק עליו (לייצר מוטיבציה לפעולה). כשבצד השני, אם תיתן לאותו ילד משחק מחשב, הוא יתמיד בו, יהיה טוב בו, ומאוד יתקשה לעזוב אותו, כי המשחק נותן פידבק מיידי, והבקשות של אמא לא.