מבחן כיתה ג' - התלבטות

juanes

New member
מבחן כיתה ג' - התלבטות

שלום לכולם, אשמח לשמוע את דעתם של המנוסים:
הבן שלי בן 8.5 (כיתה ג'), לא עבר בשנה שעברה את מבחן ב', להפתעת המורים שלו.
לדעתי (ולדעתם) לא עבר את המבחן כי יש לו לרוב מוטיבציה להיות ראשון בכל צלחר, ולכן ההימור שלנו שהוא ענה בחפזון על השאלות. זה אחד המאפיינים שלו מכיתה א' ועד היום, ואנחנו עובדים איתו על זה, מבחינת הקניית הרגלי עבודה. מניחה שגם ההתרגשות עשתה את שלה. בכל מקרה, אלו רק ניחושים..
לא עברנו שום הכנה למבחן (למעט הסבר על איך פותרים מבחן אמריקאי).

הוא בלט מהגן ביכולות קוגניטיביות חזקות, והוא מצטיין ברוב המקצועות, בדגש על חשבון.
המצב היום (בכיתה ג') הוא שברוב השיעורים הוא משועמם, והמורים לשמחתי משתפים איתנו פעולה, על אף שלעתים הוא מפריע... - המחנכת נותנת לו להעביר שיעורים ומצגות שהוא מכין לכיתה, המורות לחשבון ולאנגלית נתנות לו חוברות אקסטרה, הוא חונך וכו'.
ערערנו השנה, לפי רצונו, ואנחנו אמורים לעבור מבחן חוזר.

ולשאלות:
האם מקבלים את הערעור שלנו באופן אוטומטי? כל מי שלא עבר שלב ב' יכול לערער ולעשות מבחן?
האם לדעתכם כדאי להעביר אותו איזושהיא הכנה/תרגול?
יש סיכוי שנעבור דירה לאיזור ראש העין בעוד כשנתיים-שלוש, האם יש באזור כיתות מחוננים בכיתה ו'?

תודה לעונים.

נטלי22

New member
אם הגשתם את הערעור לאחר המועד

הקובע (מתישהוא בדצמבר 2013), הוא ידון רק בסוף השנה (כלומר בדצמבר 2014) ואם יוחלט שהערעור התקבל הוא יוזמן למבחן חוזר רק בינואר-מרץ 2015.
עד כמה שידוע לי, לא כל ערעור מתקבל. אם מערערים באותה שנה (כדי להיבחן שנה לאחר המועד המקורי), נדרש שהציון במבחן המקורי יהיה עד סטיית תקן אחת מהציון העובר לאותה שכבה. ייתכן שאם עברו כבר שנתיים מהמועד המקורי, עניין הציון הוא יותר גמיש. כמו כן נדרש נימוק מוצדק מספיק.

אני אישית לא מאמינה בהכנות למבחן זה. כן אפשר להסביר לו את העניין שדווקא במבחן הזה המהירות היא לא תמיד הכי חשובה.

בראש העין אין כיתת מחוננים. בעבר תלמידים מראש העין היו מצטרפים לכיתות המחוננים בפתח תקווה. בשנים האחרונות הם יוצאים ליום שליפה במרכז מחוננים בבית ברל כמדומני.

בהצלחה!

juanes

New member
אז ככה

ערערנו בתחילת דצמבר 13, ולכן הוא מזומן למבחן חוזר בסוף מרץ.
דברנו איתו על עניין המהירות והחיפזון לא אחת (זה גם הפידבק המרכזי מהמורה שלו בכיתה - מחונן או לא מחונן), מקווה שזה יעזור.

אני עדיין מתלבטת לגבי ההכנה.

תודה בכל מקרה

viviane11

New member
בראש העין הילגים הולכים ליום שליפה

במרכז ישי בכפר סבא.

את יכולה לעשות חיפוש בגוגל אם זה מעניין אותך

יו2יו

New member
עדיין ניתן להגיע מראש העין לכיתות בפ"ת

כתלות במקום פנוי. בשנתיים האחרונות לא היתה בעיה של מקום בגילאים הגבוהים יותר, הגיל שבנכם יהיה בעוד שנתיים-שלוש. יש לקחת בחשבון שהעומס על הילד מבחינת הנסיעות, גם אחה"צ לחברים וכ"ו, הוא גדול ולכן הרוב הגדול של ילדי ראש העין שמגיעים ל]תח-תקוה פורשים מהתוכנית בשלבים המוקדמים יחסית.
לגבי הכנה, אני אמנם לא אובייקטיבי (ראי למטה), אבל לדעתי ללא הכנה הסיכויים להתקבל נמוכים יותר מכיוון שהתוצאות אינן אבסולוטיות אלא יחסיות והילד מתמודד מול ילדים שכן עברו הכנה (כמו במבחנים הפסיכומטרים למשל).

דן לוי10

New member
מצד שני צריך ציון נמוך יותר במבחני הערעור כדי

להתקבל ,ומי אמר בעצם שכל המערערים עוברים הכנה ?
וכשחושבים על זה לדברייך כנראה בפתח תקוה יש מקומות פנויים בכיתת המחוננים .כך שקל יותר למערערים להתקבל לשם

נטלי22

New member
מאיפה הגעת לזה שיש מקומות פנויים בפ"ת?

נכון, אצל הבת שלי בכיתה ט עדיין יש מקומות פנויים, אבל בכיתה מתחתיה יש כיתה מלאה, והבן שלי בכיתה ו מחכה כבר מכיתה ד להיכנס לכיתת מחוננים ועדיין לא נכנס כי אין מקום. ייתכן שייכנס בשנה הבאה עם המעבר לכיתה ז, אבל בכלל לא בטוח שיתפנה מקום. הכיתה על סף הגבול העליון שלה, והוא לא היחיד שמחכה להיכנס.
בשנה שמתחתיו פתחו שתי כיתות מחוננים בפיילוט, אבל לא חזרו על זה בשנים שלאחר מכן (חסרים חדרים וחסרות מורות. לא חסרים תלמידים).

דן לוי10

New member
ממה שיו יו כתב

האם הבן שלך הולך לימי שליפה במקום ? אם כן מדוע הוא מעדיף את הכיתה של המחוננים ?

נטלי22

New member
הגבתי ליויו ושאלתי אותו מאיפה הוא הגיע לזה

כן. הבן שלי הולך כבר שנה שלישית ליום שליפה בעיר אחרת (יום השליפה היה עד לפני כחודש בסביון וכעת עבר ליהוד מפאת חוסר מקום), אבל הנסיעות די מתישות ובשאר השבוע הוא לומד בכיתה רגילה שלא נותנת מענה או אתגר כלשהוא.
אין תחליף לכיתת מחוננים של שבוע שלם, עם הלימודים המאתגרים לאורך כל השבוע וכל ההעשרות שהם מקבלים. הבת הגדולה שלנו פורחת מאז שהיא נמצא שם.
אני מקווה מאוד שיתאפשר לו לעבור לכיתה בשנה"ל הקרובה.

יו2יו

New member
אני מכיר היטב את המצב בפתח תקוה

גם את הכיתות וגם את האפשרויות השונות לימי שליפה (יהוד, הוד השרון, פתח תקוה עצמה - בעולמות בימי שישי - רק לדתיים).
לפי מיטב ידיעתי ברוב השנים אין בעיה של מקום, להיפך, יש בעיה של נושרים.

דרך אגב אינני מסכים עם קביעתך שאין תחליף לכיתת מחוננים של שבוע שלם. הכיתות אינן מתאימות לכולם ויש רבים שמעדיפים את ימי השליפה למרות שהתקבלו לכיתות. הסיבות בעיקר חברתיות - גם הריחוק הגיאוגרפי וגם האופי התחרותי בשנים ספציפיות (לא בכל מחזור)

viviane11

New member
חייבת לתקן אותך.אינני יודעת מאיפה המידע שלך

אבל
אין מקומות פנויים בפתח תקווה לילדי ראש העין.
אני תושבת המקום ובתי היא האחרונה שנכנסה לפני שנה וחצי.
מאז ילדי ראש העין הולכים לימי שליפה.

הילדים לא נושרים מהתוכנית: בכורתי כבר שנה רביעית ואיתה ילדי ראש העין שאף אחד מהם לא פרש.
בכיתה של הקטנה מכל ילדי ראש העין אין אחד שפרש כבר שנה שלישית

למעלה