מבחן טופל

Philip Jr

New member
מה השאלה?

הרבה מאיתנו עשינו טופל, כולל ממש לאחרונה. מה השאלה?

יש כמה :)

קודם כל, אני מנסה להבין מה הרמה (אני חושבת שאפילו שאלתי את זה כאן מתישהו)
אני צריכה להוציא 75 ולא היה לי זמן ללמוד (המבחן שבוע הבא)

ובינתיים כל מי ששאלתי אותו לגבי הרמה היה דובר אנגלית במקור ככה שבשבילו זה היה קל.
האנגלית שלי די טובה, אני קוראת שוטף (לא מהר כמו בעברית) ואני מבינה כשמדברים איתי (רואה סדרות בלי תרגום, לומדת מסרטונים לפעמים)
מבחינת כתיבה ודיבור-יש לי המון שגיאות דקדוק ואני פשוט לא מתורגלת

כרגע ההכנה שלי מתמקדת בלקרוא ספרים באנגלית כדי להגביר קצב קריאה ולדבר עם אנשים באנגלית (גם בכתיבה וגם פנים מול פנים)

אז השאלות שלי הן כאלו:
1. אם יש מישהו שהאנגלית שלו לא ברמת שפת אם והוא עשה את המבחן, אני אשמח לדעה על הרמה
2. איך עוד כדאי להתכונן? יש איפשהו סימולציות באינטרנט?

תודה מראש :)

Philip Jr

New member
תשובות

1. גם אני דובר אנגלית שפת-אם, אבל זה לא אומר שדוברי אנגלית כמוני לא יכולים להעיד על הרמה.. נתקוף את זה מכיוון אחר - הציון שאת נדרשת לו (75 להבנתי) הוא ציון שנחשב בינוני-נמוך בטופל. גם אם האנגלית שלך רק סבירה, אין שום סיבה שתקבלי ציון פחות מזה. את גם יכולה לבדוק זאת אמפירית, אם תלכי לכאן: http://toeflpractice.ets.org/ ותקני מבחן לדוגמא (זה של ETS). בכל מקרה, ה - TOEFL נחשב קל יחסית למבחנים אחרים שאנו נדרשים לעשות בקבלה ללימודים בחו"ל, זה קשור גם לרמה הגבוהה יחסית של ישראלים מבחינת רמת השפה האנגלית.

2. הסוף של תשובתי בסעיף 1 זו גם תחילת תשובתי לסעיף 2 - אין יותר מדי מקורות חינמיים לתרגול TOEFL. יש כל מיני ספרים בשוק, אבל אני מבין שמאוחר מדי במקרה שלך. יש אתרים עם קצת תרגילים, כולל באתר הרשמי של ETS. אם את רוצה ממש לעשות סימולציה, אני לא מכיר חלופה לקישור שצירפתי מעלה.

למעלה