מבחן טובה???

מיכלי!

New member
מבחן טובה???../images/Emo12.gif

אני מאובחנת כדיסלקטית מגיל 8 אבל באיבחון האחרון לפני תחילת הלימודים באוניברסיטה המאבחנת המליצה לי לעבור איבחון הפרעת קשב. אז ביום ראשון יש לי מבחן טובה (מי זאת ומה כל כך טוב בה
) מה זה המבחן הזה ומה קורא בהמשך?? שמעתי שיש את האפציה של ריטלין ואני ממש חוששת כי אקמול אני לא לוקחת!! אבל יש לי ממש קושי בלהתרכז ויש לי ממש הרבה מבחנים עכשיו
מיכל

zivadina

New member
בשביל מה טובה ה-TOVA?

מבדק TOVA בודק את יכולת הקשב המתמשך שלך ("ריכוז") בביצוע משימה משעממת במשך 22 דקות. מומלץ לעשות אותו ללא ריטלין, וכעבור כשעה וחצי עם ריטלין. למתן הריטלין ישנן מספר סיבות: 1. לראות אם הריטלין אכן משפיע על המטופל (כי יש כאלה שאינם מושפעים ממנו) 2. למדוד את גודל המינון היעיל למטופל 3. לתת עוד אינדיקציה להפרעת הקשב, היות שריטלין משפיע על הרכוז רק של אנשים עם הפרעת קשב, ולא של אנשים "רגילים". מבדק ה-TOVA הוא רק חלק מסוללת בדיקות שמטרתה להגדיר אם יש לך הפרעת קשב ורכוז. ה-TOVA אמור לייצג בדיקה אובייקטיבית, היות ששאר הבדיקות מבוססות על תצפיות סובייקטיביות של המטופל, הרופא, המורים, ההורים. כדאי שתעשי את הבדיקה עם ריטלין. את תמיד יכולה להחליט אם להיעזר בתרופה או לא. בכל אופן, עוד לא נמצא טיפול יעיל ומועיל יותר מריטלין לאנשים הסובלים מהפרעת קשב ורכוז, וחבל לא לנסות את האופציה הזאת.

למעלה