מבחן ב-JAVA

מבחן ב-JAVA

איך בונים אפלט של מבחן קצר בג´אווה (של 10 שאלות למשל)
חשבתי לקרוא מקובץ שבו יהיה מבחן שלם. אני ישמור בקובץ הזה אובייקטים, וכאשר המבחן יאתוחל הוא ייקרא את האובייקטים האלה ויציג אותם על המסך.. תהיה מחלקת questions שהתשובה הנכונה תסומן בסופה בסימן @, ואז כשאני מציג את השאלה, אני מוריד את הסימן, וכשאני יבדוק את התשובה אני יחפש באיזה שאלה יש בסוף @... אני די הסתבכתי עם זה.. מישהו יכול לפתח את זה או לתת רעיון חכם ונוח יותר
תודה מראש, שמו
יק

kawa

New member
אתה יכול לתת יותר פרטים ../images/Emo35.gif

זה לא כל כך ברור מהשאלה מה בדיוק אתה רוצה... kawa

----->

אני בונה מבחן בג´אווה. מוצגת שאלה עם 4 תשובות ב-checkbox group (לחצני רדיו בג´אווה). המשתמש מסמן תשובה ולוחץ על ´הבא´, השאלה והתשובות משתנות. כמובן שכל פעם שהתשובה נכונה נוסף למשתנה int כלשהו נקודה, בסוף המבחן יוצגו סך כל הנקודות שהושגו. כמו כן חשוב שהמבחן עצמו(השאלות התשובות) יאוחסן בקובץ, והתוכנית רק תקרא את השאלות והתשובות מהקובץ, תציג אותם, תבדוק את התשובות הנכונות ותשמור את הנק´. זה בכללי על התוכנית. עכשיו הרעיון שלי לבדוק איזו תשובה נכונה הוא ככה: בסוף התשובה הנכונה יהיה @. כאשר המשתמש יילחץ על ´הבא´, תהיה בדיקה של כל התשובות- אם בתשובה שסימן המשתמש יש @ בסוף, להוסיף נקודה. אחרת-לא להוסיף כלום. כמובן שהסימן לא יוצג למשתמש
למישהו יש רעיון איך לכתוב את זה
תודה מראש וחג שמח וכשר

philips

New member
המממ..כמה דברים

התחלתי בעבר לעשות MODELLING למערכת כזו אך מורכבת הרבה יותר ומסיבות של חוסר תקציב הפרוייקט ירד... צור לך מחלקה שתתאר את טיפוס השאלה - כמו למשל , אמריקאית או מרובת ברירות או התאמה או כל דבר ... במחלקה הזו תאוכן השאלה,התשובות,התשובה הנכונה (כ ATTRIBUTE נפרד) וגם פידבקים אם צריך.. כמו כן תכיל המחלקה גם הוראות כיצד להציג את השאלה (צבעים/עימוד וכו´) צור אובייקטים כאלו ושמור אותם לקובץ באמצעות SERIALIZATION. בנה את ה APPLET בצורה כזו שניתן רק "לשפוך" לתוכו את האובייקטים וכך תוכל גם להוסיף סוגים אחרים של שאלות וכו´.. אגב... זהו מסוג הפרוייקטים ששימוש ב XML בהם יהווה בחירה מצויינת!! מכיון שניתן ליצור בקלות קבצי XML עם השאלות והתשובות בעזרת כל עורך טקסט... למותר לציין שגם הבעייה של אחסון התשובה הנכונה נפתרת בקלות באמצעות ELEMENT או ATTRIBUTE ב XML//

kawa

New member
יש לך Design ../images/Emo35.gif

הי , אז ככה, כאשר אני בונה רעיון לתוכנה בדרך כלל יש לי בראש ( או על קובץ וורד ) מן תרשים זרימה של אילו מחלקות תרשנה מאילו מחלקות... תוכל להעלות אולי קובץ וורד עם תרשים זרימה שמראה את המחלקות כדי שיהיה לי מושג מאיפה להתחיל ברעיונות? חקשמיייח בכל מקרה kawa

kawa

New member
רעיון כללי מאד

ישנן שתי סוגי מחלקות- קבוצת מחלקות אשר מהוות את הממשק הראשי.. וקבוצת מחלקות אשר מהוות את התגובות לממשק. ---- המחלקות המהוות ´תגובות´ יממשו את ActionEvent ואת MouseEvent או כל ממשק אחר המטפל באירועים. המחלקות המהוות ´ממשק´ יירשו את Frame . כל כפתור תגובה יוסיף לעצמו מאזין מסוג המחלקה שממשה את ActionEvent .
השאלה הנשאלת- האם אתה רוצה לבנות את הפרוייקט לצורך או שאתה רוצה לתכנת את השאלון בצורה ´מונחית עצמים´ שבה- אם בעתיד תרצה לעשות שאלון בנוסח ובממשק קצת אחר - תוכל להשתמש באותן מחלקות
kawa

למעלה