מבחן אמיר

ToBat

New member
מבחן אמיר

שלום :)
אשמח לשמוע מנסיון של אנשים שעשו את המבחן, עשיתי את המבחן בפעם הראשונה ב2\2014 וקיבלתי 231

העניין הוא שיש לי אנגלית ברמה טובה מאוד, למדתי הרבה ועשיתי את כל המבחנים שהמרכז הארצי נותן באתר שלו ורמת הקושי שלהם לא מגיעה לחצי מהרמה של המבחן בפועל! זה היה כל כך מעצבן לגלות את זה.

אז אשמח לדעת, למי שיש אנגלית טובה, באמת שווה לקנות איזה קורס? ואם זה בסדר להמליץ כאן (או בפרטי) אשמח להמלצות על מקומות טובים, או ספר הכנה טוב....

תודה רבה!

oromer

New member
מנהל
תראה

קודם כל קיבלת ציון ממש טוב. זה אומר קורס אחד ומרחק קטן מהפטור (כנראה שאלה אחד). פטור מיועד לאנשים שאנגלית היא השפת אם שלהם, או אנשים שהם ברמה של שפת אם ותרגלו קצת ולמדו כמה טכניקות שהמרכז הארצי אוהב להשתמש.
אתה יכול להגיע לרמה של פטור.
המרכז הארצי עושה מבחן יחסי. לכן לא משנה כמה המבחן שלך קל או קשה, אתה אמור לקבל את אותו הציון. בפועל זה כנראה יהיה עם סטייה (אבל היא אמורה להיות ממש קטנה). מדרגים אותך ביחס לאחרים. ככה שאם לכולם קשה אז זה לא אמור לפגוע בציון שתקבל.
למרכז הארצי אין אינטרס, לפרסם את המבחן הכי קשה שלו. להפך הוא מפרסם את המבחן הכי קל. ואין חומר מסודר, או אוצר מילים שצריך לדעת. והיות וכל פעם יש פיילוטים ומשנים שאלות ומוסיפים קשה לעקוב אחריהם. אבל היות ואנגלית זה לא מבחן חשיבה אלא ידע, ואתה יודע אנגלית מצבך ממש טוב.
יכול להיות שזה עיניין של מזל ואיפו אם תיגש סתם תקבל פטור.
תתרגל מחוברות וספרי אנגלית של פסיכומטרי. אם קיבלת ציון גבוה אתה לא צריך קורס. קח ספר קורס עם הסברים ותרגילים ותתרגל עם זמנים.

ToBat

New member
אז זה כמעט הכל מזל..

אני אקנה ספר ופשוט אלמד המון ואקווה לטוב....
&nbsp
תודה רבה! אני קצת בת, אבל בסדר

אורנית92

New member
לא בהכרח מזל

היי, אני ניגשתי למבחן ביולי. עשיתי קורס של מכון נועם וזה תרם לי בשיפור טכניקות פתרון אבל לא באוצר מילים.
במבחן דוגמה שעשיתי קיבלתי 185 ואחרי הקורס שעשיתי באמיר עצמו קיבלתי 208.
לדעתי הקורס עוזר בטכניקות - אם זה מה שחסר לך, כדאי לעשות.

ToBat

New member
היי :)

האמת שאני לקחתי קורס של נועם באינטרנט שהיה ממש ברמה לא טובה, אוצר המילים שם לא עזר לי בכלל והמבחנים היו ברמה קלה יחסית למבחן..

PooKiPsiT

New member
זה שעשית את כל המבחנים לא מבטיח כלום

השאלה היא איך הלך לך איתם ואם למדת מהם משהו.
בכל אופן אמי״ר לא בדיוק בודק רמת אנגלית במובן הקלאסי של המילה, הוא בודק הבנת הנקרא משולבת עם זריזות.
הייתי אומרת שצריך קודם כל להבין אם הבעיה היא בזריזות או במילים לא מובנות, אבל ההבדל תכלס בין 231 ל234 יכול גם להיות שאלה או שתיים ובמקרה כזה כן קצת משחק כאן עניין של מזל.
&nbsp
אני יכולה להגיד שמה שעזר לי בעיקר זה לקרוא ספרים באנגלית. זה משפר את שני הדברים העיקריים שהמבחן בודק.

ToBat

New member
הלך לי מעולה במבחנים!

מבחינת זמן ומבחינת התשובות, היו לי טעויות ממש מעטות, אבל כשזה באמת תלוי ברמת שאלה אחת או שתיים זה מתסכל

ובנוסף אני באמת קוראת באנגלית, אני אשתדל לקרוא יותר האמת, זה נשמע הגיוני
&nbsp
בסוף יהיה לי פטור
תודה!
&nbsp

למעלה