"מבחן אמינות"

"מבחן אמינות"

שלום גרא ולשאר האנשים בפורום
רציתי לשאול האם אתם מכירים את מבחני האמינות שנוהגים לתת לפני קבלה למקומות מסוימים שמצריכים אמינות מצד העובדים (למשל אחריות על קופה עם מזומנים). לפני מספר ימים עברתי מבחן כזה במחשב, והוא ניתן לי כתנאי לקבלה לעבודה כקופאית באחת מרשתות הפארם. המבחן כלל 150 שאלות, או יותר נכון היגדים, כאשר מרבית התשובות נעו בין 1 ל-5, בצורה כזו פחות או יותר: 1) נכון מאוד 2) נכון 3) נכון ולא נכון במידה שווה 4) לא נכון 5) ממש לא נכון אני חייבת לומר שנורא שמחתי כאשר אמרו לי שאוכל להתחיל לעבוד באופן קבוע לאחר שאעבור את מבחן האמינות הזה... חיפשתי חודשים רבים עבודה קבועה, שאלתי באינספור מקומות.. ובאמת חשבתי שללא בעיה אעבור את המבחן הזה, כי אחת התכונות היחידות שאני באמת ובתמים יכולה להעיד על עצמי היא שאני בן אדם אמין ואחראי שניתן לסמוך עליו, וממש אין סיבה לחשוש שלא אשמור על כסף. גם על התשובות במחשב שמתי לב שעניתי בעקביות, ולא שיקרתי אף פעם. היום לצערי קיבלתי תשובה שלא עברתי את מבחן האמינות הזה. זה היה ממש הלם עבורי. נודע לי היום ששני בני דודים שלי, שגם הם אנשים שממש ניתן לסמוך עליהם בעיניים עצומות - לא עברו גם הם מבחנים דומים. עכשיו- השאלה שלי! ייתכן שנשמעתי too good to be true? כי אני לא חושבת כך. כשאאלו אם קרה פעם שהתבטלתי במקום העבודה, לא שיקרתי ועניתי "כן" כששאלו לגבי עונש לגנב שנתפס- לא הייתי קיצונית מדי ועניתי שיש להענישו, אבל לתת לו צ'אנס נוסף. לא חושבת שנשמעתי אחת לא רצינית, ולא חושבת שנשמעתי כמו בטלנית. כששאלו אם פעם יצאתי מחנות עם דבר שלא שילמתי עבורו- עניתי ש"לא". ושאלו את השאלה הזו בערך 3-4 פעמים בוריאציות שונות. האם הם לא מאמינים לי או משהו? ממש לא ברור לי. אני ממש מנתחת בראש את תשובותי, וקשה לי להבין איפה בדיוק נפלתי! כל כך בניתי על העבודה הזאת, ואני חשה תחושת אכזבה מאוד קשה
האם אתה מכיר את סוגי המבחנים האלו גרא? אתה יודע איפה יכולים ליפול בכזה דבר? ואיך אתה מסביר שאני שומעת שדווקא האנשים האמינים ביותר לא עוברים את המבחנים הללו...? זה כל כך לא הוגן בעיני נורא נורא מציק לי לחשוב שלא עברתי מבחן אמינות וזה מוריד לי לגמרי את הביטחון לגבי עצמי. לקחתי את הכישלון הזה ממש קשה
אם בעתיד ינתן לי מבחן אמינות נוסף, יהיה עליי לשנות את תשובותי כדי לעבור?? (כלומר ל ש ק ר?) כי אם בן אדם אמין לא עובר מבחן אמינות, איזה בן אדם כן עובר?

גרא.

New member
רוח של תשוקה,אישית, איני מכיר את

המבחן הספציפי הזה,אבל אינ בטוח שהוא בודק רק "אמינות" כפי שאת אומרת. כי דרכם של המבחנים הללו, ואני מכיר הרבה מהם,לבדוק כמה וכמה משתנים באישיות של הנבדק..ויתכן מאד, שחלקים בתשובותייך ,לאו דווקא אלו שהתיחסו לאמינות,הצביעו על קשיים אחרים.כאלה שבעטיים לא התקבלת.לכן חשוב שלא תקבלי את המסקנה של הבודקים כאילו את אינך אמינה, אלא שתכונות נוספות שהן בדקו בשאלון הארוך הזה (לא במקרה היו 150 שאלות),לא מצאו חן בעיניהם.או לא התאימו לפרופיל העובד שהם רוצים לקבל..בכל מקרה, זה לא מצב שבו את נדרשת לשקר, כדי להראות בדבר..כי במרבית השאלות, את לא ממש יודעת מה מצפים ממך לענות. אלא הלקח הוא שכדי לך לקחת קורס קצר באחד מהמכונים המכינים לראיונות עבודה...לא אזכיר שמות, אבל יש כמה כאלה בעיתונות.ראיתי בחנויות הספרים גם ספר עב כרס המסביר לך כיצד להתנהג ולהגיב על המבחנים השונים..זה שלא הצלחת ברשת אחת, כלל לא רלוונטי לרשת אחרת..ולכן אחרי שמעט תכיני את עצמך, בעזרת הספר, או קורס הכנה קצר. נסי שנית..ולא תהיה שום סבה שלא תצליחי. בכל מקרה, מצ"ב מאמר על מבחנים לקראת ראינות עבודה.

תודה רבה גרא על הקישור והתשובה.

אני אחפש את הספר שהמלצת עליו... בתקווה שבתקופה הקרובה יהיה ביקוש לעובדים בכלל.. וממש קשה לי להבין איפה נפלתי... לפחות אם הם היו מסבירים לי מה לא מצא חן בעיניהם הייתי מודעת לזה ומנסה לעבוד על עצמי. אבל תשובה חד משמעית אם "עברתי" או "לא עברתי" מותירה אותי סתם עם סימני שאלה גדולים. המון תודה ולילה טוב

היי.. שמרי את הבטחון למעלה!

יש מבחן אחד ויחיד בעולם הזה, שהוא בר סמכות לקבוע עליך את הערך שלך, ואם את אמינה, ואם את שווה משהו, וזה המבחן האישי.. משמע המילה שלך. מה את חושבת.. שמבחן של מקום עבודה כלשהו זה סמכות להגיד לך מה את באמת? ועוד יותר מזה.. זה שמעורבת המילה "קבלה"?.. עשי לי טובה. אם הם החליטו לפעול בשיטות מסויימות שהם חושבים שהם מדד אמין, ובזה לקחת סיכון ולפספס אנשים שבאמת שווים משהו, אז הרי שזה באמת הפסד שלהם ומחיר שהם משלמים בכך שוויתרו עליך.. לא כך? שמרי את הבטחון שלך למעלה.

space1

New member
אתם לא חושבים שהכל זה קונספירציה???

רוח של תשוקה, שימי לב מה היה לנו כאן: הומלץ לך לקנות ספר, או לחילופין ללכת למכון שיכין אותך לראיונות מהסוג הזה, מן הסתם תמורת כסף. משמע, אם הם יודעים כיצד להכין אותך לראיונות כאלה אזי הם ילמדו אותך לענות תשובות שאולי לא היית עונה לבדך (במילים אחרות, תשקרי). לי בכלל נראה שכל המבחנים האלה (בדומה לפסיכומטרי) זו קונספירציה אחת גדולה לעשוק את הציבור. לא מספיק הפסיכומטרי שאנחנו צריכים לעבור בכניסה לאוניברסיטה (ובל נשכח את העלויות המטורפות שלו, לא כולל שכר הלימוד ל-4 השנים שיבואו אח"כ), נצטרך גם לשלם למכונים שיכינו אותנו למבחנים מטופשים שבאמת, לא אומרים כלום. (כאן אני מתאר לעצמי מר פסיכולוג יאיר את עיני). אני בכל מקרה עברתי מבחן כזה בהצלחה לפני כחודש והצלחתי להתקבל לעבודה, וראו איזה פלא - לא כל מי שעובד איתי (שמן הסתם עבר את המבחן) הוא ממש בן אדם אינטילגנט. יש שם אנשים טיפשים בצורה מדהימה, שהבוסים עצמם שואךים כיצד קיבלו אותם. זה רק אומר מה שווים המבחנים האלה...

n1r2a3

New member
אתה צודק בהחלט !!!!

אני מכיר אנשים בעלי חושים חדים שיכולים לעלות על כל טריק של הבוחנים והם מסוגלים לדעת לתת את התשובות הנכונות במבחן האמינות ולהצליח בו למרות שהם עצמם יכולים להיות נוכלים גמורים. אני עצמי נכשלתי במבחן אמינות למרות שנהגתי ביושר מוחלט. הסבה: לא הבנתי את המשימה שעלי לבצע ובצעתי משהו אחר. בגלל זה קבלתי 0 במבחן באמינות. אם צריך מכון כדי להכין אותך למבחן אמינות (כלואמר ללמד אותך טריקים על מנת שיחשבו שאתה אמין) אז מבחן אמינות זה לא אמין כלל.

אלמקס

New member
אם את מתכוונת לסופר-פארם...

אז ככה, הרעיון הכללי של מבחן האמינות הוא לבדוק את אמינותך לא ע"י התשובות לשאלות. הרי אף אחד לא יצהיר שהוא כן יצא מחנות עם פריט שהוא לא שילם עליו (גם אם זה קרה לו) או האם הוא קיבל טובות הנאה או להקל על העונש לגנב. הרעיון הוא (ותאמיני לי שאני יודע...) מהירות התשובה, זאת אומרת כמה שניות לוקח לך לענות השאלה "האם גנבת פעם משהו מחנות?" אם את חושבת מעל 5 שניות סימן שאת מערערת, ככה שהתשובה שלך כבר לא באמת משנה עצם העיקוב בתשובה מפיל אותך בפח!!! וככה כן בדיוק ככה נכשלים במבחני אמינות. כשאת באה למבחן שכזה את צריכה לבוא עם תשובות מוחלטות! בהצלחה בפעם הבאה

אני עבדתי בסופר פארם ומכירה...

את המבחן המדובר. לא בדיוק זוכרת את השאלות (זה היה לפני יותר משנה). אם אמרת שהיית עקבית וענית על הכל ביושר... מעניין מה היתה הסיבה? אולי ענית בעקביות לפי מה שנראה לך אבל, לא לפי מה שהם ציפו שתעני, או שסתם בלי קשר למבחן החליטו לא לקבל אותך. ד"א היה לך מבחן עם צורות וסדרות חשבוניות?? בכל אופן מאחלת לך המון הצלחה במציאת עבודה- קשה שם בחוץ... אבל תהיי חזקה ותאמיני שתמצאי בסוף.

צחוק מהן אדם......

מצטערת להגיד לך, הם צריכים להתבייש שככה הם מתנהגים אני 6 חודשים חיפשתי עבודה, היום תודה לאל עובדת, מנהלת משרד רציני מאוד מאוד, ומאושרת מאוד, ולא עברתי מבחנים כמו שאת מתארת, אפילו קורות חיים בקושי בקשו מימני מספיק שדיברו איתי קלטו מי אני... בכל אופן אל תתיאשי, אני לא התיאשתי והגעתי למקום טוב.... בהצלחה..

תגובות לכולכם ../images/Emo26.gif

אורי- תודה על העידוד!
למרות שאני יודעת שזה טיפשי שדבר כזה יגרום לבטחון שלי בעצמי להתערער, קשה להתגבר על זה. אבל היום הכל בסדר, אתמול הייתי די נרגזת וכעוסה.. אז לקחתי דברים קצת יותר מדי קשה. space1 - לצערי אני מסכימה עם דבריך
אלמקס - אני עניתי מהר מאוד, אז לא חושבת שהזמן כאן הפיל אותי. הדבר היחיד שקצת "דפק" לי - 5 שאלות כמעט והתפספסו לי בגלל שעובד אחד העביר סחורה והוא ביקש שאקום מהכיסא ואפנה לו את הדרך... הצלחתי לענות על השאלות האלו בשניה האחרונה, אז אולי זה תרם לכשלון שלי. YOYO - תודה רבה
ולא היו לי כלל מבחני צורות... רק היגדים שונים... אישה עובדת - אני שמחה בשבילך שיש לך עבודה שטוב לך בה
תודה רבה רבה לכולכם
היה כיף לחזור הביתה ולראות את כל התגובות....

siv30

New member
מבחני אמינות

קראתי את השרשור ואמרו את רוב הדברים שחשבתי ביני וביני. אם תרשי לי עוד משפט : מצב המשק היום הוא שעל כל משרה ישנם 700 מועמדים. לכן המבחנים לא רק נועדו לבחון אמינות או התאמה לפרופיל תפקיד (כפי שגא ציין כאן ובצדק) אלא גם לאפשר להם לערוך סינון כל שהוא ודירוג של המועמדים על פי השגים SO CALLD מדעיים/ מדידים/ ברי השוואה וכן הלאה. כמו שבמבחן פסיכומטרי אחד יכול ליפול בקבוצה יחסית חלשה ואז להיות מבריק כך ההפך ובאופן דומה במבחני עבודה. אז באמת אין מה לקחת ללב את אי הצלחתך לקבל את התפקיד כי זה בדיוק זה. בהצלחה בסיבוב הבא

פומפיה

New member
זה לא נכון

היי סיון. את אומרת דברים מאוד לא נכונים לגבי נושא מאוד רגיש... הציונים לא ניתנים באופן שאת מתארת. אחרת לא היתה להם כל משמעות...

פומפיה

New member
מבחנים פסיכולוגיים

כדאי לקחת בחשבון ש: 1. השם שניתן למבחן לא מעיד בהכרח על מה שהוא נועד לבדוק. לא אחת הבוחנים נאלצים להסוות את המטרה האמיתית של המבחן. 2. אני מניחה שעברת סדרה של מבחנים והבוחנים עשו שקלול של התנהגותך בכולם. קשה לדעת באיזה חלק מהמיונים לא הצלחת. והכי חשוב - להתייחס לתוצאות המבחנים בפרופורציה הנכונה - בסה"כ לא התאמת למשרה המסוימת. זה הכל.

למעלה