רוח של תשוקה
New member
"מבחן אמינות"
שלום גרא ולשאר האנשים בפורום
רציתי לשאול האם אתם מכירים את מבחני האמינות שנוהגים לתת לפני קבלה למקומות מסוימים שמצריכים אמינות מצד העובדים (למשל אחריות על קופה עם מזומנים). לפני מספר ימים עברתי מבחן כזה במחשב, והוא ניתן לי כתנאי לקבלה לעבודה כקופאית באחת מרשתות הפארם. המבחן כלל 150 שאלות, או יותר נכון היגדים, כאשר מרבית התשובות נעו בין 1 ל-5, בצורה כזו פחות או יותר: 1) נכון מאוד 2) נכון 3) נכון ולא נכון במידה שווה 4) לא נכון 5) ממש לא נכון אני חייבת לומר שנורא שמחתי כאשר אמרו לי שאוכל להתחיל לעבוד באופן קבוע לאחר שאעבור את מבחן האמינות הזה... חיפשתי חודשים רבים עבודה קבועה, שאלתי באינספור מקומות.. ובאמת חשבתי שללא בעיה אעבור את המבחן הזה, כי אחת התכונות היחידות שאני באמת ובתמים יכולה להעיד על עצמי היא שאני בן אדם אמין ואחראי שניתן לסמוך עליו, וממש אין סיבה לחשוש שלא אשמור על כסף. גם על התשובות במחשב שמתי לב שעניתי בעקביות, ולא שיקרתי אף פעם. היום לצערי קיבלתי תשובה שלא עברתי את מבחן האמינות הזה. זה היה ממש הלם עבורי. נודע לי היום ששני בני דודים שלי, שגם הם אנשים שממש ניתן לסמוך עליהם בעיניים עצומות - לא עברו גם הם מבחנים דומים. עכשיו- השאלה שלי! ייתכן שנשמעתי too good to be true? כי אני לא חושבת כך. כשאאלו אם קרה פעם שהתבטלתי במקום העבודה, לא שיקרתי ועניתי "כן" כששאלו לגבי עונש לגנב שנתפס- לא הייתי קיצונית מדי ועניתי שיש להענישו, אבל לתת לו צ'אנס נוסף. לא חושבת שנשמעתי אחת לא רצינית, ולא חושבת שנשמעתי כמו בטלנית. כששאלו אם פעם יצאתי מחנות עם דבר שלא שילמתי עבורו- עניתי ש"לא". ושאלו את השאלה הזו בערך 3-4 פעמים בוריאציות שונות. האם הם לא מאמינים לי או משהו? ממש לא ברור לי. אני ממש מנתחת בראש את תשובותי, וקשה לי להבין איפה בדיוק נפלתי! כל כך בניתי על העבודה הזאת, ואני חשה תחושת אכזבה מאוד קשה
האם אתה מכיר את סוגי המבחנים האלו גרא? אתה יודע איפה יכולים ליפול בכזה דבר? ואיך אתה מסביר שאני שומעת שדווקא האנשים האמינים ביותר לא עוברים את המבחנים הללו...? זה כל כך לא הוגן בעיני נורא נורא מציק לי לחשוב שלא עברתי מבחן אמינות וזה מוריד לי לגמרי את הביטחון לגבי עצמי. לקחתי את הכישלון הזה ממש קשה
אם בעתיד ינתן לי מבחן אמינות נוסף, יהיה עליי לשנות את תשובותי כדי לעבור?? (כלומר ל ש ק ר?) כי אם בן אדם אמין לא עובר מבחן אמינות, איזה בן אדם כן עובר?
שלום גרא ולשאר האנשים בפורום