לך לאוני´ ת"א (המלצה אובייקטיבית..)
ראה ידידי, אינני לומד לא בטכניון ולא באת"א (אני באוני´ בר-אילן), אבל דבר אחד אני יכול לומר לך בוודאות, וזה שאם אתה עובר לחיפה בשביל הטכניון בו בזמן שאתה יכול ללמוד ליד הבית באת"א אתה פשוט שרוט בצורה רצינית... תראה, הרמה באת"א לא נופלת מזו של הטכניון (בשני המקומות ההרצאות על רמה, ויקרעו אותך במבחנים..), ותאמין לי שהצבא מעריך את מהנדסי את"א בדיוק כמו מהנדסי הטכניון.במילים אחרות: אם יש שני עתודאים שמתחרים על אותו שיבוץ בצה"ל לתפקיד טוב, אחד בוגר טכניון, השני בוגר את"א ולשניהם אותו הממוצע, אזי לא נכון שבהכרח יקחו את בוגר הטכניון. לפעמים יותר חשוב מה הבנאדם יודע (תדע לך שיש לא מעט מקומות בצה"ל שעושים מבחני קבלה לעתודאים שמועמדים לשיבוץ אצלהם, לקראת סוף התואר), איך הוא מראה את עצמו בראיונות שעושות היחידות השונות לפני ההחלטה על השיבוץ, הממוצע הסופי (לא משנה אם זה חיפה או ת"א), ולא אם הוא בוגר את"א או טכניון. מה שכן חייב לציון לזכות הטכניון זה שמבחינה בינלאומית יש לו יותר מוניטין (אבל אתה רוצה לומר שמעכשיו אתה חושב על עבודה בחו"ל???), והוא יותר מוכר בעולם. וגם אם הנקודה הזאת של מוניטין עולמי כל-כך חשובה לך, תמיד תוכל לעשות את התואר השני בטכניון ואז ממש אין הבדל. לכן לדעתי כדאי לך ללמוד באת"א. גם מקום טוב (לא פחות מחיפה!), גם קרוב לך לבית וגם אתה אומר שאתה מכיר את המקום מהתיכון. אין סיבה לא ללמוד שם. שיהיה בהצלחה!! יוסי.