מבזק קצר 10.03

AllSports

New member
מבזק קצר 10.03

* דיווחים רבים מגיעים כי פיל ג'קסון סיכם בפרונט אופיס של הניקס ויקבל תפקיד בכיר בקבוצה.

* נרלנס נואל, הפלופ הגדול עד כה של דראפט 2013, צפוי לערוך את הופעת הבכורה שלו בפילי ב4 באפריל, 12 ימים לפני סיום העונה. נואל כבר החל לערוך אימוני 5 על 5 ואימוני מגע, ואם אכן יערוך את הדיביוט שלו ב-4 באפריל, זה יהיה בהיכל הביתי של הסלטיקס, בבוסטון, עיר האם של נואל.

pavelger

New member
נואל בכלל לא פלופ

הסיקסרס קיבלו בדיוק מה שהם רצו בטרייד, הם רצו שהוא יחמיץ את מירב העונה והם יפסידו בלי הפסקה, המשימה הושלמה.

OrEl74

Well-known member
מנהל
לפי מה שאני מבין, פיל ג'קסון סגור בניקס

מה שאני לא מצליח להבין זה באיזה תפקיד מדובר.
בחלק מהמקומות היה כתוב אתמול שהוא צפוי להתמנות למנג'ר של הקבוצה ובחלק אומרים לתפקיד בכיר אבל לא מציינים באיזה תפקיד מדובר.
אני מניח שבימים הקרובים תצא הודעה רשמית מהניקס ונדע טוב יותר.

בכל מקרה, עד כמה אתם חושבים שזה ישפיע על ההחלטה של כרמלו אם להישאר בניקס או לא?

לדעתי, ואני מקווה להתבדות

מלו סתם מאיים.
במציאות הקיימת, עם הטריו ++ של מיאמי (לדעתי, יחד עם ריי אלן, הם קואטרו), עם הדואו של אוקסי, עם הילדים של פופ, עם מה שהולך ונבנה באינדי, ועם מה שכנראה יוסטון תהיה ממש עוד מעט (ואולי גם הקליפרס), למלו אין שום סיכוי אמיתי להגיע לטבעת, בטח לא בניקס.
אם מלו רוצה טבעת, הוא יהיה *חייב* להתפשר על כסף. על הרבה מאד כסף.
כרגע, מלו מרוויח 21.5. בעונה הבא הוא מגיע ל 23.5 (אופציית שחקן, תיכף נדבר על זה). הוא השחקן החמישי בליגה. יותר מלברון, יותר מווייד, יותר מבוש, יותר מדוראנט, יותר מהאוורד, יותר מהארדן, יותר מווסטברוק, יותר מפול, יותר מגריפין, יותר מפול ג'ורג'.
וכל הרשימה הנ"ל, הם שחקנים בקונטנדריות ששווים יותר ממנו (אולי חוץ מוייד בגלל הגיל וגריפין).

אם מלו רוצה טבעת באמת, הוא לא יכול לחנוק קבוצה עם השכר שלו. כלומר, הוא יכול לחנוק את הניקס - כי יש להם די כסף, אבל הניקס יודעים לעשות רק דבר אחד עם כסף - לשרוף אותו.
הלייקרס גם יכולים להביא אותו - אבל גם הם לא יוכלו להעמיד לצדו קבוצה לאליפות, וגם הוא וקובי יחד על המגרש זו תאונה שאי אפשר לתאר.

נשארנו עם כל היתר. אם הוא רוצה להצטרף לקונטנדרית קיימת, הוא צריך להסכים לוותר על המון כסף - כולן כבר סגורות עם חוזים גדולים לשחקנים שהם פשוט טובים ממנו - לא סקוררים טובים כמוהו, אבל בסך הכל, פשוט טובים ממנו. מישהו היה מעדיף אותו על פני הארדן? על פי האווארד? ברור שלא. אף אחד לא מפנה מקום בתקרה בשבילו, ואף אחד לא יעשה טרייד בשבילו - והחלון שלו הולך ונסגר.

היום בן 29, אין לו עוד הרבה זמן להיות משמעותי - שלוש שנים, חמש לכל היותר. הוא יכול להגיע לרוקטס במקום פארסונס נניח (לא בטוח שבכלל יילכו על זה), אבל יצטרך להבין שהוא לכל היותר כינור שני אחרי הארדן, אם לא שלישי אחרי האווארד (בהתקפה הוא יהיה שני, בהגנה הכל יפול על דוויט), בקליפרס הוא כנראה כבר לא ייכנס (וש הוא כינור שלישי, נקודה). בניקס חרא לו, מה נשאר?

אז ככה: הוא יצטרך לוותר על המון המון כסף וללכת לקבוצה שאיתו תתחזק מספיק כדי להיות מאיימת. הבולס מוזכרים כאן שוב ושוב - אני נוטה להאמין שזה יכול לעבוד. הוא יצטרך להתפשר בשכר, כי לבד הא פשוט לא מספיק. הבולס יצטרכו לאמנסט את בוזר, להמשיך לשלם לרוז (וכולי תקווה שיקבלו ממנו משהו), להשאיר את נואה, את באטלר, את היינריך, ולהביא עדיין עוד כוכב גדול לצד מלו כדי לדבר אליפות. אם הוא מבקש יותר מ 15, סיכוי לאליפות פשוט לא יהיה לו.
פיניקס גם עולה לראש - ולו בגלל שזה שוק שמתקשה למשוך חופשיים, אבל בנה יופי של שלד. גם פורטלנד (רלוונטי?), ואולי דאלאס (כסף יש, עוד כוכב יש, שחקנים משלימים יש בערך).

בכל מקרה, כדי לקבל סיכוי של ממש, הוא יצטרך לוותר על אופציית השחקן שלו, ולהתפשר מאד על שכר. מנקודת המבט שלנו, זה נראה די פשוט - כבר הרווחת איזה 60 מיליון בקריירה, לא תתפשר על איזה 20 מיליון בשביל סיכוי לאליפות? אבל כשאתה שם זה נראה אחרת.
לא נראה לי שיש לו את מה שדרוש כדי לעשות את זה, ואני גם לא חושב שהוא מבין שמעמדו הנוכחי בליגה שונה מאד מלפני כמה שנים. יש לפחות 10 שחקנים ששווים יותר ממנו ומרוויחים פחות. לחתום על שכר נמוך יותר זו גם הכרה של השחקן במעמדו (לא חייב להיות, אבל נראה לי שכך הוא יראה את זה), ואני לא חושב שהוא מוכן להודות שהוא פחות בעל ערך מכל הרשימה הנ"ל, שבעצם יכולתי להוסיף לה עוד כמה שמות.

Lechoke Lames

New member
אתה באמת מעדיף את הארדן או בוש על מלו?

אנני יכול להבין את השמות האחרים שהזכרת, אבל שני אלה במובהק נחותים לו.

בן הNלך

New member
את הארדן כן, את בוש לא

היתרון של הארדן שהוא יותר צעיר ושהוא יכול עוד להתפתח, שניהם שחקני הגנה חלשים (למרות שמלו השתפר מעט).
הסגנונות שלהם שונים, הארדן חודר יותר והם בכלל לא באותה עמדה, לדעתי יותר קל למצוא SF טוב מאשר SG טוב, לכן למצוא SF טוב שישלים את הארדן זה קל יותר.
כמובן שגם למלו יש יתרונות על הארדן, הוא יותר אתלט, קלעי יותר טוב, יכול לשחק גם PF בסמול בול, ריבאונדר יותר טוב.

בקיצר הם די דומים, אישית נראה לי שהייתי מעדיף את הארדן שדרך אגב גם מרוויח פחות.

את בוש לא

מילאתי רשימה, לא שמתי לב. את בוש לא הייתי מעדיף על מלו - בטח לא עם החוזה הנוכחי שלו.
אבל את הארדן - בלי למצמץ. הוא צעיר ממנו בהרבה, והוא הולך ומשתפר, והוא יותר קבוצתי ומתאים לקונטנדרית מסקורר סוליסטי. ובנוסף לכל זה הוא מרוויח פחות - זו הנקודה העיקרית שאני מנסה להעביר - מלו יהיה חייב להתפשר בשכר, אם הוא רוצה אליפות בזמן הקרוב. ולהתפשר המון.

Lechoke Lames

New member
יש הבדל אחד מהותי - הגנה

מלו לא שחקן הגנה גדול, אבל כשהוא רוצה/צריך הוא יכול לשמור. הארדן לעומת זאת פשוט נכה בצד הזה של המגרש. כשמורידים את התפוקה השלילית שלו בהגנה מתקבל שחקן שנופל לדעתי משמעותית ממלו.

הגיל משמעותי רק אם אתה מתכנן שהקבוצה שלך תתחיל לנצח בעוד 5 שנים. בשנים הקרובות מלו עדיין בפריים שלו.

ProzaC4387

New member
לא מסכים

הניקס כבר היו ברמה הגבוהה ביותר שנה שעברה.
משהו התפספס השנה. אולי זה קשור גם לענן העתיד של כרמלו. ואם המציאות בעתיד היא שאנתוני מתחייב להשאר וכנראה לסיים את הקריירה בניו יורק יש פונטציאל.
דברים משתנים ב NBA משנה לשנה מאוד מהר.

אם ההנהלה מתחברת תחת פיל ג'קסון, מביאים מאמן שמבין את השיטה (בריאן שואו שהיה עוזר שלו בלייקרס עולה לי בראש), ומביאים כוכב טוב, זה יכול לקרות.
זה עדיין טייסון צ'אנדלר. זה עדיין ג'אר סמית שאם מישהו מסדר לו את הראש הוא כוכב (למרות שאני הייתי מעביר אותו טרייד). טים הארדוואי ג'וניור שנה הבאה יהיה אחלה שחקן.

הכל יכול לקרות.

איזה "עוד כוכב"?

הם כרגע עם סך התחייבויות לשנה הבאה על 91 מיליון!!!
אמארה על 23.4, צ'אנדלר על 14.5, ברניאני על 12.
היחיד מביניהם שסחיר זה צ'אנדלר. אלא אם אתה מצליח להעביר אותו בתמורה לווסטברוק (בעצם, זה נשמע לא רע...), לא נראה לי שמשהו מעניין יכול להבנות בניקס.
בכל מקרה, הם יהיו קבוצה בבעייה קשה - עונה שעברה הם לא היו "ברמה הגבוהה ביותר", הם חטפו על הראש מאינדי בחצי גמר המזרח. הם היו קבוצת פלייאוף בינונית ובסגל הנוכחי זה הכי טוב שהם יכולים להיות. לא מספיק לאליפות, אפילו לא כדי לחלום, לדעתי.

rapgamer4ever

New member
ווסטברוק-צ'נדלר

אולי אם אתה מוסיף את הארדווי ג'וניור וגם אז לפרסטי יש החלטה קשה לקבל.

מסכים בהחלט

באופן אישי, אני מאד אוהב את ווסטברוק, אבל מאז החזרה שלו מפציעה אני מתרשם שהוא ודוראנט ביחד זה פשוט לא השילוב שיעבוד. הם דורכים אחד על השני יותר מדי, הקבוצה לא מצליחה למצות את עצמה עם שניהם על המגרש.
בכל מקרה, זה לא רלוונטי לפני סוף העונה - אני מאמין שאחרי הפלייאוף הזה אוקסי תעמוד בפני החלטות קשות (אלא אם, ואולי אפילו אם, הם יזכו באליפות).

Cade Foster

New member
אתם רציניים?

אם מוציאים את מלו מהמשוואה, כל הנכסים החיוביים שיש לניקס ביחד לא שווים חצי ווסטברוק.

Puskas

New member
ווסטברוק חתיכת סרטן שחייב ללכת

מבחינת כישרון אין עוררין כי הוא אחד השחקנים הכי מוכשרים בליגה, טופ 5 כנראה.
אבל האופי, הסגנון, חוסר היכולת להבין שהוא מס' 2 מובהק ובענק, כל אלו עולים על הכישרון שלו.
הבחור סרטן וחייב לעוף אם OKC רוצה לייצר שושלת מצליחה..

לא סובל אותו, באמת אחד השחקנים השנואים עליי בליגה הזו ואני לא נוטה לשנוא שחקנים בדר"כ.

Lechoke Lames

New member
רצוי לשיקגו

הוא סרטן אבל מאמן נורמלי אולי היה מצליח לרסן

את הבנאדם הזה.. אין ספק שגם ברוקס אשם שם

השימוש במילה סרטן לא במקום.

כאילו מעבר לזה שזה שימוש במושג זוועתי לבנאדם שסה"כ לא עשה נזק לאף אחד אבל מילא, הרבה אנשים משתמשים במונח הזה. אבל ספציפית ווסטברוק גם לא עונה להגדרה הזאת של סרטן.

כשאומרים דבר כזה על שחקן מדברים על שחקן שעושה בעיות בחדר הלבשה. שלא מוכן להקשיב למאמן שלו. שלא נותן 100%. שמגיע לא בכושר לעונה. שרב עם החברים שלו לקבוצה. שעונה לפחות על חלק מהקטגוריות האלה!

ווסטברוק הוא לא אף אחד מהדברים האלה. שחקן נהדר עם מוסר עבודה מדהים. איש ברזל (מעבר לפציעה חסרת המזל מניסיון ההתנקשות של בברלי) שנותן את המקסימום בכל משחק. נתן כל מה שיכול כדי לחזור מהפציעה כמו שצריך, לא נכנס לאף תגרה רצינית עם דוראנט למרות איך שאנשים אוהבים לצייר את זה. אז נכון, הוא לוקח פה ושם זריקות שהוא לא צריך לקחת ושלא בשטף של המשחק. זאת האחריות של ברוקס ודוראנט להוריד אותו מזה. לפחות לי, לא זכור מקרה שברוקס ביקש מהלך מסוים או שדוראנט דרש את הכדור והיה פנוי לגמריי ו-ווסטברוק פשוט שם זין.

ההבדל בין שחקנים כמו ראשיד וואלאס, אלן אייברסון, אדי קארי, לטרל ספריוול ואחרים שלפעמים השתמשו במונח הזה כדי לתאר אותם (שברור שלא תמיד היה מדויק, אבל אפשר לפחות להבין מאיפה זה מגיע) לשחקן כמו ווסטברוק הוא עצום. אני לא מבין בכלל מאיפה כל השנאה הזאת אליו.

למעלה