מבזק יין

מבזק יין

לפני קצת יותר מכמה אמשים, דיברנו קצרות בפורום על הגופרית הדו חמצנית (סולפיטים) שיש ביין וזאת כהבהרה לעניין כאבי הראש שאנשים מסויימים סובלים מהם עם לגימת יין. אם תשימו לב, כמעט על כל בקבוק המיובא מחו``ל, יש אזהרה על גבי התווית האחורית בנוגע לתכולת גופרית דו חמצנית. באחד הגיליונות האחרונים של wine.com נגעו בנושא הזה גם כן. להלן בקצרה: הסולפיט הוא תוצר לוואי של תהליך התסיסה, אולם מרבית היקבים מוסיפים אותו באופן מלאכותי כמשמר. הסולפיט הורג בקטריות ומונע התחמצנות יתרה בבוא היין במגע עם חמצן וזאת משום שהוא מתרכב עם מולקולות החמצן. אז אם הסולפיט טוב ליין, למה יש אזהרה על גבו? כי חצי אחוז מהאוכלוסיה רגישים לו ברמה כזו או אחרת. איך להתמודד עם עניין כאבי הראש? האתר מציע מס` דרכים: ראשית, עדיף לשתות יין אדום על פני יין לבן כי לאדום מוסיפים פחות סולפור בזכות תכולת הטאנין הגבוהה שלו. שנית, ביינות מיושנים הסולפור מתרכב עם היין והשפעתו מתרככת עם השנים. שלישית, יינות מתקתקים ונמוכי תכולת אלכוהול לרוב מכילים יותר סולפור מאשר יינות יבשים ועתירי אלכוהול. בקיצור, הפיתרון הוא לשתות יינות אדומים ישנים, עתירי אלכוהול ויקרים...
 
למעלה