מבזק חדשות

.inbal

New member
מבזק חדשות

נתחיל בחדשות ה"טובות": בית המשפט המחוזי בחיפה גזר 28 שנות מאסר על אב שאנס את 3 בנותיו במשך 20 שנה מאז שהיו בנות 6. ונעבור למרגיזות: מיום א´ הקרוב חייבים כל חיילי צה"ל וקציניו לשאת נשק בגלל המצב הבטחוני וריבוי האירועים. זה לא כולל כמובן את החיילות והקצינות (שחלקן, אגב, מוסמכות להעביר מטווחים, אך לא נראה לרמטכ"ל שהן יכולות להגיב כראוי במקרה של אירוע "אמת") ואל תגידו לי שלחיילים יש הכשרה טובה יותר מאשר לחיילות! מי שקרבי ועבר הכשרה ארוכה נושא נשק בכל מקרה ולכן ההוראה החדשה לא מתייחסת אליו. מי שאינו קרבי עושה טירונות שאינה ארוכה מזו של החיילות וכוללת מטווח או שניים סמליים כמו אצלן. אבל הוא גבר, כמובן. שלא לדבר על הבזיון בנושא הקצינות, שאם הרמטכ"ל לא חושב שהן יודעות מספיק בנושאי נשק, שייטרח בבקשה לעדכן את תוכן קורס הקצינות שלו! אני חושבת ש"מופז רע לחיילות" הוא משתמש במעט פרויקטים של קידום בצה"ל שכבר התחילו להתגלגל לפני תקופתו והוא לא יכול לעצור אותם כעלה תאנה לשאר פעולותיו (או נכון יותר מחדליו) בנושא קידום החיילות והגנה עליהן מפני המפקדים. ולא, לא שכחנו לו את ניר גלילי. דובר צה"ל מנסה לפרסם כל אירוע של קידום נשים (כמו סיום קורס טייס) בכל כוחו כדי לייצר את האשלייה שמשהו טוב קורה. אבל בסופו של דבר הם יורים לעצמם ברגל, כי הם נוטעים בצעירות תקוות וחלומות שהם יאלצו להתמודד איתם כשהן תתגייסנה, ומספיק לראות את הסקרים המדהימים לגבי רצונן של תיכוניסטיות לשרת במקצועות קרביים כדי להבין שאת השטפון הזה צה"ל לא יוכל לעצור.

נו, זה בדיוק מה שכתבתי לפני כמה

שבועות בקשר לשירות הצבאי שלי. אני הייתי קצינת מבצעים, והעברתי מטווחים ושאר הדברים שכרוכים בתפקיד כזה, אבל אסור היה לי להוציא נשק מהבסיס כי אני נקבה, לעומת החיילים הזכרים הכי ג´ובניקים, שהורשו להוציא נשק מהבסיס כי הם זכרים. כמה שאנחנו מתלוננים שהחברה הישראלית ככלל שוביניסטית, בצבא זה כפול ומכופל. בצבא גיליתי כמה נשים באמת מיותרות בתפיסה הישראלית. איך הן מסווגות כחייל סוג ב´. עד אז האמנתי בדברים שאמרו לי על הצבא והמדינה, והחובה והזכות שלי לתרום, אבל שם התחילה ההתפכחות שלי.

.inbal

New member
בשירותי הצבאי

הייתי מדריכת חי"ר ועבדתי עם מילואימניקים. יש התקדמות ענקית! הצעירים מתייחסים אליך בכבוד ואילו אנשי המילואים הותיקים לא מבינים מי נתן לך נשק ומה את אומרת להם מה לעשות בכלל. ובכל זאת, בבסיס הקטן שבו הייתי, היתה תקלה ופשוט לא היה מי שישמור. נשארו ליומיים רק כמה טבחים מסכנים שלא היתה ברירה אלא לטחון אותם מסביב לשעון. היינו חמש מדריכות, שיודעות להשתמש בנשק יותר טוב מהם ואני הצעתי שנשתלב בשמירה כדי להקל עליהם (בסה"כ חברים שלנו שנמצאים איתנו כל יום). מה את חושבת קרה? לא רק שאף אחד בבסיס לא הבין מאיפה הרעיון המטורף הזה, אלא שהמדריכות האחרות כמעט הרגו אותי על שאני שוברת את הסטטוס הנוח שבנות לא שומרות...

גם כשאני התעקשתי להיות קצינה

תורנית כדי לראות איך מיושמות הפקודות שאני אמורה לנטר ולעדכן הורמו גבות, אבל נתנו לי לעשות את זה. זה לא שינה כלום לקצינות האחרות. אבל את מעלה כאן נקודה חשובה, וזה שיש הרבה נשים שרוצות רק את ההטבות ולא מוכנות להקריב שום דבר בשביל זה. וזה מגעיל בעיניי.

צורכי צה"ל

טוב, בזמן שירותי הצבאי דווקא שמרתי כל שבוע עם נשק כמו כל הבנות בבסיס. אבל היתה הפרדה בין החיילים לחיילות: הבנים שמרו בכניסה לבסיס, בעמידה, בזמן שהבנות שמרו בתוך הבסיס עצמו, בישיבה תוך כדי קריאת עיתון... מעין גישה של "הבנות יכולות לשמור כל עוד הן לא בחזית הבסיס אלא מאחורי הבנים שיגנו עליהן, ובכלל הן לא ממש חשובות אז שיקראו עיתון תוך כדי". אבל מה שממש מתסכל אותי בצבא הוא הפתגם "צורכי צה"ל". אני זוכרת שבטירונות ישבתי מול הקצין המשבץ שהציע לשלוח אותי לתפקידים פקידותיים למיניהם ושאלתי אותו איך זה שלמשהי עם נתונים כמוני ועם פרופיל 97 מציעים להיות פקידה. התשובה שקיבלתי היא כמובן "צרכי צה"ל" והצעה לצאת לקצונה של כח אדם (על מנת לעשות תפקידים פקידותיים ומנהלתיים עם דרגות). אני מקווה שהיום התפיסה הזאת שרואה באישה כטובה לתפקידים מנהלתיים ותו לא מעט השתנתה.

.inbal

New member
חיילת מספרת על התגובות

כשלא ידעה להכין קפה... איך עושים קישור להודעה מפורום?

aaa123

Member
קישור להודעה עושים על ידי

1)בחירה של תצוגת הודעות בעמוד נפרד(יש אפשרות בחירה למעלה) 2)כניסה להודעה הרלבנטית 3)העתקת הלינק שמוביל להודעה והוספתו כקישור להודעה שת שולחת

aaa123

Member
הכל בהנחה שמדובר בפורום בתפוז

אם מדובר בפורום שלא בתפוז אז חסרים לי פרטים אבל בכל מקרה יש להעתיק את כתובת האינטרנט הרלבנטית כלומר לבצע את שלב 3 בהודעה הקודמת.

aaa123

Member
קישור להודעה מפורום סדירים

מצאתי את ההודעה שחיפשת בעמוד 10 מתוך 11 בפורום סדירים מצורף קישור להודעה המבוקשת

Boojie

New member
אוי, נו, באמת.

איך אפשר לתת לחיילות לקחת נשק הביתה??? הרי אז הן עלולות, שומו שמיים, לירות בחבר שלהן שהחליט לעזוב אותן ושהן לא מוכנות לתת לו לעזוב! הרי ידוע שנשים הן היסטריות שכאלה! מה אתם אומרים? שגברים עושים דברים כאלה, לא נשים? אה, אז הן... הן עלולות לירות באנשים שצופרים להן בכביש או מעצבנים אותן ברחוב! כן! בדיוק! אה.. מה? שוב גברים? לא נשים? הממממ... אה, מצאתי! אסור לתת לנשים לקחת נשק הביתה, כי כשאיזשהו גבר יחליט להכות או לתקוף או לאנוס אותן, הן עוד עלולות להוציא את הנשק ולירות בו. וזו תהיה, כמובן, שלילת זכויותיו הטבעיות של גבר.
(אני מצטערת. התקף מרירות קל. זה יעבור עוד איזה שישים-שבעים שנה, אל תדאגו.)

wasaby

New member
איזה נשק יש היום לחיילות?

כשאני הייתי בטירונות לימדו אותנו לירות בעוזי. עוזי הוא נשק די מסוכן בעל נטיה גבוה יחסית לפליטת כדורים. בטירונות פתרו את הבעיה על ידי זה שכל הטירוניות הסתובבו ו"שמרו" עם נשק ללא תחמושת.

.inbal

New member
בטירונות לפעמים עוזי ולפעמים m16

אבל זה לא משנה. מי שמקבל נשק הביתה עושה איתו מטווח בבסיס שבו הוא משרת בפועל. יש לי תחושה שלחיילות שתבקשנה נשק (חלק מההוראה היא שהן יכולות לבקש) יישארו רק עוזים...

neatsun

New member
הצבא כמטחנת מוח קיבוצית

ישראלים צעירים, בוגרי מערכות חנוך ש"חוטאות" לא מעט בהטמעת סטריאוטיפים, יוצאים אל חייהם כבוגרים, והחוויה הראשונה של "חיים אמיתיים" שרובנו נחשפים אליה היא הצבא. השיעור המעוות שנשים וגברים לומדים בצבא לגבי ההירארכיה, ה"מקום הטבעי" של כל אחד ואחת, חוסר האפשרות להתחרות ולהצטיין בתנאים שווים, כל אלה ידועים לשמצה. אם יש שינוי במשך השנים, הוא קורה בצעדים קטנים. אז האם יש פלא שאחרי שנתיים/שלוש של "חינוך" כזה יוצאות לחיים נשים חסרות בטחון, עם הערכה עצמית לקויה, ולקח משמעותי של "דעי את מקומך", ומצד שני גברים בעלי נטייה דורסנית. כמובן שאלו המקרים הקיצוניים, אבל במידה זו או אחרת אני מאמינה שרובנו מושפעים, ולא מתאוששים כל כך בקלות. למסלול הזה של "צבא בדרך לחיים הבוגרים" יש, להבנתי, תפקיד משמעותי בהתנייה של נשים/גברים למערכת בלתי שיוויונית. הסיכוי של אשה צעירה בישראל, לבנות הערכה עצמית ריאלית וחיובית קטן בהרבה מן הסיכוי של מקבילתה האמריקאית (למשל) שיוצאת בגיל 18 עם בן כיתתה אל הקולג´ ויש לה אפשרות להוכיח ולהצטיין במידה שווה (טוב, בטח גם שם יש המון בעיות, אבל זה בטח לא דומה אפילו למצב בצבא)

.inbal

New member
../images/Emo45.gif ויותר מכך...

לכן כשאומרים לי שצבא אינו מכשיר לשינוי חברתי (ולא הוגן להטיל עליו לקדם את מעמד האשה בישראל הרבה מעבר למצב בחברה האזרחית) אני תמיד אומרת שהוא עושה כל כך הרבה נזק למעמד הנשים, שלא יזיק לו לקדם אותו קצת... דרך אגב, אני חושבת שהנזק הגדול נובע לא רק מהתהליך של כל אחד ואחת אלא מהקצינים מהדרג הבינוני ומעלה שמשתחררים ומוצנחים לתפקידים בכירים באזרחות ומביאים איתם תרבות ניהול זוועתית ביחס לנשים. נזק נוסף הוא, כמובן, שנשים לא זוכות להשתתף במצעד הגנרלים מהקריה לכנסת...

.inbal

New member
ועוד חדשות

אשה הגיעה לבי"ח עם פצעי דקירה וטענה בתוקף שהיא דקרה את עצמה. המשטרה לא מאמינה לה ופתחה במצוד אחרי בעלה. אני שומעת תכניות של שיחות עם מאזינים (ז´וז´ו אבוטבול) ברקע, ומה אני אגיד לכן, יש תקווה... נשים מדברות על האומץ של 3 האחיות וכמה זה נותן כח להתלונן. גברים מדברים על איך מישהו יכול עשות דבר כזה (אמנם בליווי "אם יעשה זאת לאישתי אהרוג אותו בעצמי", אבל אנחנו מתקדמים...) וחוץ מזה יורד מבול נפלא. זה לא קשור, אבל זה חדשות טובות והחבר שלי ישן אז אני משתפת אתכן באושר הזה...

.inbal

New member
../images/Emo7.gif חשוב

אני מנסה לעמוד בקצב, אלו ציטוטים קטועים ממונולוג של אשה בתכנית כרגע ברדיו: "מהרגע ששם לי טבעת הרים עלי יד" "באתי למשטרה ואמרו לי: אבל זה בעלך זו זכותו. רק לפני שמונה שנים הכירו בזה כאונס. הוא בכלא בגלל עדות של הבת שלנו הילדה אמרה לעובדת הסוציאלית אני מפחדת שאבא ייצא מהכלא.ביטלו לו את החופשה העובדת הסוציאלית אמרה לו:הגרושה שלך והבת שלך ביטלו לך את החופשה כי הם אמרו שאתה מסוכן. הוא התקשר ואמר בפירוש ביטלתם לי את החופשה, אין בעיה! אני אצא בסוף. אני לא יכול להסביר לך כי מקליטים אותי, אבל אני אבצע. הוא ירצח אותי, אותנו. שפוט ל30 חודש, פעם שניה (לפחות) בכלא. אונס אלימות מכות מכות לילדים וליד הילדים פעם שלישית לברוח? לנסות שוב להעלם? העובדת הסוציאלית הפקירה את הילדה שלי בכך שסיפרה לו. לא נותנים להם שום טיפול בכלא הם יוצאים וחוזרים לסורם הכתובת על הקיר תזכור את השם שלי"

למעלה