מבזקי ספורט לתאריך ה-22/04/10

מכה שנית: תיק הקאלצ'יופולי נפתח מחדש

מכה שנית: תיק הקאלצ´יופולי נפתח מחדש

המשטרה בודקת את מעורבות אינטר בפרשה. גם רומא חשודה
תאריך עדכון: 22/04/10 11:39

אחרי ארבע שנים, תיק הקאלצ´יופולי חוזר להכות באיטליה. הפרשה שבעקבותיה הורדה יובנטוס לליגה השניה נפתחה היום (רביעי) מחדש, כאשר הפעם נמצאים מאסימו מוראטי ואינטר במרכז העניינים.
בעקבות ההתפתחויות האחרונות, שקושרות את אלופת איטליה להתערבות בשיבוץ שופטים למשחקיה בשנת 2006, החליטה ההתאחדות האיטלקית לפתוח את החקירה מחדש.
נשיא יובנטוס לשעבר, לוצ´יאנו מוג´י היה האיש ששילם את המחיר היקר ביותר בפרשה, אחרי שקיבל עונש הרחקה לחמש שנים מהמגרשים. כעת הוא עומד להיות מעורב מאוד בהתפתחויות החדשות, כשהפעם הוא ופרקליטי יובנטוס יהיו מי שיספקו את העדויות לכך שקבוצות נוספות ביצעו מעשים דומים באותה תקופה. פרט לאינטר, קיים חשד שגם רומא, פאלרמו, בולוניה, קליארי ואודינזה קיימו קשר עם בכירי השופטים והמשבצים בארץ המגף.
"בעקבות הגילויים האחרונים החליט בית המשפט בנאפולי, ביחד עם המשטרה, להקדיש את הזמן הקרוב ולרכז את כל הראיות", נמסר מההתאחדות האיטלקית. "השיחות האחרונות שהוקלטו חייבות להיבדק היטב על ידינו, כדי שנחליט כיצד לפעול בהמשך".
כאשר קיבל מוג´י את העונש בשנת 2006 הוא אמר לכלי התקשורת, "מה שעשיתי היה חמור, אבל גם נשיאי הקבוצות האחרות נהגו כמוני". כעת, ארבע שנים אחרי, ינסה הנפגע העיקרי לנסות ולהפליל את החשודים החדשים בפרשה.

לכתבות נוספות >

borat1

New member
טוב מאוד

כבר אז היה ברור שאין מצב שאינטר היו נקיים. חבל שלא ניקו את כל הרפש ב-2006 , אבל עדיף מאוחר מאשר אף פעם לא.

אלישע לוי: "הלחץ כולו על הפועל"

אלישע לוי: "הלחץ כולו על הפועל"

5 ימים לפני, מאמן חיפה החל בלוחמה הפסיכולוגית: "בשבילנו זה לא גורלי"
תאריך עדכון: 22/04/10 08:26

חמישה ימים בלבד לפני משחק העונה בקרית אליעזר, במכבי חיפה ובהפועל ת"א סופרים את הדקות, כשלשני הצדדים דבר אחד ברור: ניצחון יהיה מקדמה עצומה בקרב על האליפות, ובמיוחד אמורים הדברים על הירוקים, שיוכלו לפתוח פער של 6 נקודות מהיריבה כשיוותרו 3 מחזורים בלבד.
"אם ננצח את הפועל ביום שני נהיה במרחק נגיעה מאליפות", אמר אלישע לוי. "ברור שאנחנו רוצים את התואר, אבל חובה לומר שהמשחק הזה הוא קריטי אם כי לא גורלי. קריטי כי זה משחק חשוב אבל לא גורלי כי יש עוד שלושה משחקים אחריו. בבית אנחנו קבוצה חזקה מאוד, וקשה לנצח אותנו. אני מקווה שיהיה כך גם ביום שני".
"אני בהחלט חושב שהלחץ על הפועל תל אביב, לא שהוא לא קיים מבחינתנו אבל הם חייבים לנצח", התחיל לוי בפסיכולוגיה משלו. "נקווה מאוד שבסוף המשחק אנחנו נהיה עם הנקודות ועם הראש קדימה. אני עוד לא יודע אם לפתוח עם חלוץ אחד או שניים. אני מתלבט לגבי עוד כל מיני מערכים אבל אני משאיר את זה לי ולצוות המקצועי".
הערב נודע כי לא פחות מ-20 סקאוטרים מרחבי אירופה יגיעו למשחק העונה על מנת לעקוב אחרי מספר שחקנים. בין הקבוצות שישלחו נציגים אפשר למצוא את לברקוזן, איינדהובן, סנטאנדר וליל. כמו כן עשויים להגיע גם נציגים מהליגה האנגלית.
לאחר האימון התארחו שחקני חיפה במסעדת "מקסים", שנחשבת למזוהה מאוד עם האלופה. מי שאירח את הקבוצה היה שרבל מטר, שמנהל את המסעדה מעל 30 שנה ונחשב לאוהד שרוף של הירוקים.
"http://www.sport5.co.il/SIP_STORAGE/FILES/2/165782.jpg
לכתבות נוספות >

רובן: "יש לנו המון איכויות"

רובן: "יש לנו המון איכויות"

מבקיע שער הניצחון מרוצה מאד: יש לנו הרבה אופי, לא הפסקנו להילחם
תאריך עדכון: 22/04/10 12:55

באיירן מינכן עשתה אמש (רביעי) צעד חשוב לעבר מקום בגמר ליגת האלופות, כאשר גברה 0:1 בבית על ליון משער של - איך לא - אריאן רובן. הקשר ההולנדי היה פעם נוספת המצטיין בשורות הבאוורים וכבש את שערו הרביעי העונה במפעל, כשכולם מגיעים בשלבי הנוק-אאוט.
"הכוח של באיירן מינכן זה האופי החזק והמשחק הקבוצתי", הצטנע בסיום הקשר המחונן, "לא הפסקנו להילחם 90 דקות, גם כאשר היינו ב-10 שחקנים. זה נכון שיש לנו הרבה איכויות ונכון שהבקעתי שער חשוב מאוד, אבל פעם נוספת, זו עבודה של הקבוצה כולה".
"המשחק בליון יהיה קשה מאוד", הודה רובן, "שום דבר לא הוכרע עדיין. היתרון שלנו חשוב אבל שביר".
בסיום גם התנצל רובן על כך שירד בזעם מהמגרש אחרי שהוחלף: "כעסתי על החילוף כי האמנתי שאוכל לכבוש שער שני. אני מתנצל בפני ואן חאל ואוהדי באיירן. לא הבנתי מדוע מוציאים אותי דווקא בדקות הסיום. זו המנטליות שלי כי אני תמיד רוצה לנצח".
"השער שלי היה חשוב והנצחון חשוב עוד יותר", סיכם ההולנדי, "זו תוצאה טובה עבורנו. נבוא לצרת עם בטחון עצמי וננסה להתגבר על העייפות. ליון התקשתה במחצית השנייה ולחצנו על השער שלה. השחקנים שלהם לא היו יכולים לרוץ בדקות האחרונות. אני חושב שאם היינו עובדים קשה יותר היינו כובשים שער נוסף ואז הדברים היו קלים בהרבה בגומלין. אבל אנחנו מרוצים מהתוצאה ואופטימיים לקראת ההמשך".
"אני חושב שהוכחנו לאירופה שבאיירן מינכן קבוצה חזקה מאוד", סיכם ואן חאל, "אני מאוד שמח על הנצחון. 0:1 היא תוצאה טובה ואנו במצב בו אין צורך לקחת סיכונים. שיחקנו היטב, היינו דומיננטיים וחבל רק שלא הצלחנו בדקות הסיום לכבוש שער נוסף".
"אני לא מחפש תירוצים", אמר קלוד פואל, מאמן הצרפתים , "באיירן הפעילה עלינו לחץ גדול ואיבדנו כדורים מהר מדי. היינו צריכים לשמור על היתרון המספרי שלנו, ואם היינו עושים זאת הסיפור היה אחר לגמרי. אני יכול לחיות עם הפסד אבל הלוואי שהיינו כובשים שער חוץ. עד הסיום ניסינו רק לשמור על התוצאה. בסך הכול המפגש עדיין פתוח לגמרי לקראת הגומלין".

לכתבות נוספות >

כץ: "העונה הזו לא כשלון, רק חוסר הצלחה"

כץ: "העונה הזו לא כשלון, רק חוסר הצלחה"

בעלי הפועל חיפה על קרב התחתית בר"ג: "אתן עדיפות לצוות הנוכחי"
תאריך עדכון: 22/04/10 12:20

"חד משמעית, עניין המאמן אפילו לא עולה בדעתי עכשיו, יש לנו משחקים מאוד חשובים להישארות בליגה. רק אז נדון. זה נושא משני, ואם התוצאות יהיו טובות תינתן עדיפות לצוות הנוכחי. אני חושב ששלומי מאוד רוצה להצליח, זאת עונה ראשונה שלו בליגת העל, והוא רוצה להביא את הפועל חיפה לחוף מבטחים ואם הוא יעשה זאת זה יירשם לזכותו".
הדובר: יואב כץ, בעלי הפועל חיפה, שהתראיין היום (חמישי) באימון הפתוח של הקבוצה לקראת קרב התחתית עם הפועל ר"ג ביום ראשון הקרוב. "אני לא מאוכזב מהעונה, היא לא כשלון, אולי רק חוסר הצלחה", הוסיף הבעלים. "האמנתי שעם הסגל הזה נוכל להגיע למקומות 3-5, ננסה לעשות זאת בעונה הבאה".
"הרכש ממכבי חיפה של ערן לוי ועדן בן בסט כן הוכיח את עצמו, ואני מקווה שהם ימשיכו להשאיל לנו את ירו בלו לעוד עונה", אמר כץ בהתייחסו לסגל השחקנים. "הייתי רוצה שגם סביטי ליפנייה ובריאן גרזיץ´ יישארו".
על האוהדים אמר כץ: "זו אחת ההפתעות היותר טובות שהיו לנו העונה. אוהדי הפועל חיפה קנו מנויים רבים, מקום 5 מבין כל הקבוצות וזה הישג יפה". ערן לוי שנזרק אתמול מהאימון חזר להתאמן עם הקבוצה.

לכתבות נוספות >

ארבייטמן ואלישע לוי נפגשו לשיחת הבהרה

ארבייטמן ואלישע לוי נפגשו לשיחת הבהרה

מלך השערים ביקש לדעת מעמדו אחרי שלא פתח מול אשדוד. בספק ל-11 ביום שני
תאריך עדכון: 22/04/10 16:32

שלומי ארבייטמן ואלישע לוי נפגשו היום בארבע עיניים לפני אימון מכבי חיפה, בשיחה שככל הנראה נגעה למעמדו של החלוץ שלא פתח במשחק האחרון מול אשדוד. נכון לעכשיו עדיין לא ברור האם מלך השערים יפתח בהרכב במשחק העונה ביום שני מול הפועל ת"א. ארבייטמן היה שפוף בימים האחרונים ומאוכזב מכך שהודח מההרכב.
בתוך כך, כבר לאחר המשחק מול האדומים צפויים ראשי הקבוצה להגביר הילוך לקראת העונה הבאה. כרגע מתכוננת פגישה בנושא בין אלישע לוי ליעקב שחר ואיתמר צ´יזיק בנוגע לזהות השחקנים שימשיכו וכמו כן יועלו שמות של שחקני רכש פוטנציאליים.
בקבוצה ממתינים להתפתחויות בנוגע לברק יצחקי ועידן ורד מבית"ר ירושלים ובמקביל יקבלו החלטה האם ברצונם להיכנס למו"מ על העברת אלירן עטר מבני יהודה. בחיפה מתלבטים האם עסקה שכזאת היא כדאית.
בירם כיאל צפוי להמשיך במועדון. בנוגע לארבייטמן, לו חוזה לעונה נוספת, הכל תלוי בטיב ההצעות שיקבל הקיץ מקבוצות אירופיות. בחיפה מצפים גם לראות האם דקל קינן, שמסיים את חוזהו והודיע כי בכוונתו לצאת לאירופה, אכן יעשה זאת. קינן כבר הצהיר כי אם יישאר בארץ בסופו של דבר ימשיך בחיפה.
מבחינת הזרים ז´וזה טקשיירה ימשיך גם בעונה הבאה, כשהחלטה סופית בעניינו של סאדאת בוקארי עוד לא התקבלה וצפויה בקרוב. ג´ון קולמה ו-ולדימיר דבלאשווילי עשויים לעזוב אם יימצאו חלופות טובות יותר. כמו כן מתכוונים הירוקים למכור את פיטר מסיללה המסיים את חוזהו בתום העונה הבאה.

לכתבות נוספות >

ראובן עובד ייחתך מהפועל פ"ת ביום ראשון

ראובן עובד ייחתך מהפועל פ"ת ביום ראשון

הקשר בדרך החוצה עקב בעיות משמעת. שחקן: "זה לא הזמן לריב איתו"
תאריך עדכון: 22/04/10 14:02

ראשי הפועל פ"ת נפגשו היום (חמישי) עם עוזר המאמן והמאמן לשעבר, שביט אלימלך, ופרקליטו עו"ד שי טל כדי לנסות ולהגיע לפשרה בין הצדדים. לאלימלך, שעזב את הקבוצה הבוגרת עם הגעתו של אלי מחפוד, יש חוזה עד סוף העונה הבאה אך בפגישה לא הגיעו הצדדים להבנות.

המלאבסים מוכנים לשלם לעוזר המאמן שמוערך על ידי השחקנים את משכורתו עד לסיום העונה הנוכחית כמו גם למספר חודשים בעונה הבאה במידה שלא ימצא קבוצה, אך השוער לשעבר סירב להצעה כאשר להצעה נגדית שהעלה סירבו בפ"ת.
בגזרת השחקנים, נראה כי ראובן עובד ייחתך מהמועדון. השחקן שהועמד אתמול לוועדת משמעת פנימית למרות שהכחיש שיצא לבלות מעבר לשעה 11 בלילה כפי שהוא מחוייב בחוזהו יקבל ביום ראשון הודעה על סיום דרכו בקבוצה.

"הפועל פ"ת מתנהגת בצורה לא יפה לראובן. הוא אולי לא שה תמים אבל בטח עכשיו זה לא הזמן לריב עם שחקנים, בטח אחרי שאחרים לא נענשים על טעויות שהם מבצעים" אמרו מספר שחקנים. אחד מהשחקנים בכירים מתכוון לדבר לליבם של חברי ההנהלה בניסיון להשאיר את עובד במערכת על אף החלטת ועדת המשמעת.

לקראת המשחק מול אחי נצרת בשבת יש הרבה מאוד לחץ בקבוצה. "הפסד שלנו שם ונהיה מועמדים רציניים ביותר לרדת ליגה" אמר אחד השחקנים. המאמן אלי מחפוד שיחזור לקבוצה ממנה פוטר, רוצה לנקום גם באופן אישי. למקורביו הוא אמר: " לא התייחסו אלי שם הכי יפה שבעולם, זה הזמן שלי להחזיר להם".

לכתבות נוספות >

Xavies6

New member
אינטר נגד ברצלונה -

הריב ימשך וימשך, יהיה עצבים כפולים ומכופלים ומחלוקות כפולות ומכופלות בגומלין הזה, הרבה יזרקו דברים על הטלויזיה ואחרי כן בפורומים והרבה ההפך, בטלויזיה ובפורומים. זה יהיה ערב של כעס ושמחה בלתי רגילה, אבל מה שחשוב לכל אוהדי הכדורגל אי שם ושיאחד את כולנו (רובנו) יחד לאושר אחד עילאי... אין - שגיא - כהן.

borat1

New member
../images/Emo31.gif

אני לא מת עליו אבל הוא עדיף תמיד על כל פרשן אחר ובמיוחד על מוטי איוניר המרדים.

barakbl

New member
מסכים.

יותר מכך, ערוץ הספורט עדיף על ערוץ 10 בכל היבט שהוא. אתמול ראיתי את המשחק ב HD (למרבה השמחה משודר שם במקביל). הבעיה שהיה כל כך חסר לי האולפן. זה לא שלערוץ הספורט אין מגרעות, אבל השידורים שלהם ברמה אחרת.

Sir Terry Wogan

New member
האולפן שלהם פשט את הרגל מזמן

אולי הפורמט כבר נשחק, אבל אני משוכנע שעדיין אפשר להוציא יותר. הצעד הראשון שהם צריכים לעשות כדי לנסות ולהחזיר עטרה ליושנה הוא להעיף את איציק זוהר לכל הרוחות. אחר כך להפסיק עם ההתחכמויות והפינות המיותרות שלא קשורות לכלום. אני חושב שדווקא היה בסדר גמור בערוץ 10 (ארבל הוא כבר סנילי וצריך לפרוש. איוניר עולה על שגיא הקשקשן והמדושן בכל אספקט שהוא, גם אם הוא צנון), ולזכותם ייאמר- לא היו פרסומות שתופסות חצי מסך במהלך המשחק.

Xavies6

New member
איווניר חכם יותר

מפרשנים בשקל כמו אוחנה, אלא שאוחנה מחזיק מעצמו פרשן מיומן, אז בכלל. אבל איווניר אף פעם לא נשמע כזה - מה שכן, איווניר נשמע ממש לא בעניינים כשהוא משמש כפרשן. הזכרון כמעט ולא קיים, הוא בכנות אומר "לא זוכר את המשחק הזה, היו יותר מדי משחקים" (וזה על משחקים שהוא פרשן באותה העונה). הידע שלו בשחקנים המודרניים והשמות המודרניים הוא דל נורא... אבל כשצריך ממנו שיישב וישמש כביכול כפרשן של המשחק, הוא יעשה את זה בלי יותר מדי בולשיט ועם הרבה הבנה באיך מוחו של שחקן עובד, כשלדעתי אתמול הוא גם שידר התרגשות ועניין מהמשחק, לא כמו אחרים שדי עושים טובה. וזה עדיף על שגיא, שמתיימר להכיר את כל השחקנים בעולם, להבין את כל הסיטואציות בעולם - ההתלהבות והעניין היא אף יותר משל מוטי, אך כשצריך ממנו שיישב וישמש כביכול כפרשן של המשחק, הוא יעשה את זה עם כמה שיותר בולשיט ו0 הבנה באיך מוחו של שחקן עובד, אבל שוב - יתיימר להבין כיצד הוא עובד רק כי פעם היו לו מדים של שוער נוער בהפועל קרית אבו-סוכר והוא שיחק שם חודש וחצי.

Xavies6

New member
ככה גם אני חשבתי פעם.

ויודע מה, אולי פעם זה היה נכון. כבר אין לי כוח להסביר... אנשים כמו גלעד וקייד (לדעתי) יכולים ברגע להסביר לך טוב יותר מה בלתי נסבל בשמוק המתנשא, המתפלסף, הנסחף והמעיק הזה שנקרא שגיא כהן.

borat1

New member
צריך לקחת דברים בפורפורציות

לא יודע מה איתך,אבל שגיא הוא פרשן הכדורגל היחיד בטלויזיה שיכול להאיר את עיני בדברים שאני לא שם לב אליהם תוך כדי משחק. אין מה להשוות בכלל בין רמת הידע שלו לבין רמת הידע של פרשנים אחרים. זה נכון שבשנים האחרונות הוא הפך לקשקשן ויהיר אבל לא צריך לקחת כל שטות וכל אמירה שלו בצורה רצינית,דרמטית ולעשות מזה עניין גדול. אז הוא גומר מכל דריבל ובעיטה של מסי,אז הוא לפעמים חושב שהוא דוקטור ומנתח פציעות מהאולפן בת"א כאילו הוא נמצא בתוך המגרש,אז הוא נוטה להגזים באמירות סטייל:"זאת המחצית הכי טובה של ברצלונה ב-20 שנה האחרונות"-ביג פאקינג דיל-זה כולה כדורגל-אתה בא לראות משחק ולא לשמוע את שגיא כהן מפרשן וגם הוא יוצא באיזה יציאה שטותית ומטומטמת זה לא אמור לעצבן (אלה אם כן הקבוצה שלך נמצאת ביום ממש רע,אבל בינינו,זה לא קורה הרבה
זה דווקה די משעשע (אני ואחי נוהגים להסתלבט על השטויות שהוא לפעמים פולט
).

Xavies6

New member
אחד לאחד

מה שאני חשבתי פעם - אבל יגאל, הוא משטה בך. הוא לא מאיר את עיניך בשום דברים - אתה לא יכול לומר שמצד אחד "אתה בא לראות משחק ולא לשמוע את שגיא מפרשן", כי "זה לא שהוא ילמד אותך כדורגל" (וזה ציטוט שלי), ומצד שני לומר שהוא מאיר את עיניך בדברים שלא שמת לב אליהם. אם הוא רואה בחצי דקה הראשונה את זלאטן הולך ימינה, הוא יחליט שזלאטן פותח בימין, גם אם הוא יראה אותו הולך לקבל כדור חוץ מואלדס אחרי איזו קרן שבגללה הוא במקרה היה שם - שגיא יגיד לך שהוא פותח כבלם. הוא אולי נשמע משכנע - שגיא כהן הוא קאקר מלא בבולשיט והוא גם יודע שמרבית הציבור חושב עליו ככה. ניסיתי וניסיתי, אבל גם אני מבין ויודע שאי אפשר לצחוק על הדברים שהוא אומר ולא להתעצבן - ואם הוא היה מפרשן יותר משחקים של מילאן (וזה גם כאשר ננסה לצאת בנקודת הנחה שמילאן היא קבוצה טובה יותר ובתקופה טובה יותר) ופולט שם את השטויות שלו, אני מבטיח וחותם לך שהיית יוצא מדעתך גם כן. מבטיח וחותם. כמו שאוהדי ארסנל ויונייטד של הפורום יתבאסו אם הוא יתקרב למשחקים שלהם, כמו אוהדי מדריד שאני מכיר שמתעבים אותו גם הם.

למעלה