מבול הלמה

vered4

New member
מבול הלמה

מקסימים הילדים שלנו
, ואיזה שאלות חכמות יש להם
אבל יש פעמים שבסוף היום המוח שלי כבר "טחון" עד דק מהמחקר המאתגר, אך הבלתי פוסק, שגם לא מאפשר לדבר אל מישהו אחר בלי 3 פעמים למה באמצע
איך אתם מתמודדים עם זה? (והכל מאהבה
)

אין ברירה ועונים....

גם ליובל היתה תקופת למה והיא יכלה לשאול גם עשר פעמים למה על אותו דבר. צריך סבלנות ואחרי תקופה מסוימת זה הולך ופוחת עד שכמעט נעלם. לפעמים הייתי נשברת ועונה לה "ככה" ואז הגברת היתה אומרת לי "ככה זו לא תשובה..." ולכן אני השתדלתי להמנע מלומר לה ככה.

כמה דברים שקראתי

1. הם שואלים למה כי הם לא יודעים מה לשאול - כדאי לדובב ולכוון אותם לשאלות אחרות (אתה רוצה לדעת איך ....? מעניין אותך מה הוא עושה? ....) ולכוון אותם לתשובות (בוא נראה בספר...) 2. כדאי לבדוק אם הם חושבים על תשובה משל עצמם (מה נראה לך? ךמה זה?) כי זה מראה על אמון וגם כי זה יבהיר מה השאלה המדויקת ואיזה רעיונות מתרוצצים בראש הקטן 3. מניסיון - אני לא יודעת עובד די טוב אחרי הלמה השלישי באותו נושא (למה את לובשת קסדה - כי היא מגינה לי על הראש, למה - כי היא קשה, למה - כי היא מחומר כזה, למה - אני לא יודעת)

vered4

New member
לא הסברתי את עצמי

הוא לא חוזר על אותה שאלה פעמיים, וגם לא כולן למה. הוא פשוט שואל ומדבר בלי הפסקה.

vered4

New member
והשאלות שאלות מורכבות, מפורטות

מראות על ידע וענין בחומר
כנראה הכינוי "מבול הלמה" היה מטעה.

לאה_מ

New member
לי יש אחד שמדבר הרבה.

אין לי עצות. רק להקשיב. לפעמים כשאני עסוקה במשהו אחר, אני מבקשת ממנו להמתין. אם הנושא ממש בלתי נסבל בעיני, לפעמים אני מבקשת ממנו שנדבר על משהו אחר. יש לזה גם הרבה יתרונות - מעבר לכך שאני מכירה את כל הפוקימונים, הגלגולים שלהם והתכונות שלהם, אני גם שומעת הרבה על מה מתרחש בביה"ס, איך הוא מרגיש, מה הוא חושב וכו'. אני חושבת שזה אופי - אין מה לעשות, צריך סבלנות, ולהכיר ביתרונות. הם רבים בעיני. אני חושבת שבסך הכל עדיף ילד שמדבר הרבה על ילד שלא מדבר.

vered4

New member
הבעיה שלי היא לא החוסר ענין

להפך, אני ממש מתפעלת מאיך שהוא מדבר, מבין, מנתח (בהתאם לגילו כמובן) ומסיק מסקנות. גם אין לי ספק שיש בזה אין ספור יתרונות. רק כמו שתארתי, אני לא עומדת ברעש
.

inventor

New member
גם לי יש ילד שמדבר ללא הפסקה

אמנם הוא כבר עבר קצת את שלב הלמה (שדווקא אהבתי מאד, קצת מוקדם לדעתי זה נגמר - בקרוב בן 5) אך עכשיו הוא בשלב הפילוסופיה , מתפלסף ומתפלסף ומתפלסף ללא סוף ומסביר לי כל היום איך דברים עובדים. מעייף, אכן. אולי תנסי לאחר שהוא שואל למה לשאול גם אותו למה על שאלות שידע לענות לך.(לא בחינה אלא דברים שיגרו את דימיונו וקשורים בו) מיכל

vered4

New member
תאמיני לי, שהדימיון והסקרנות שלו

עובדים יופי. ברוב היום, יש לנו שיחות מקסימות (שוב, בהתאם לגיל 3 ושלושה חודשים). אבל אחרי כמה שעות- אני רק רוצה שקט.

נעה גל

New member
אני לא בטוחה שיש מה לעשות - לי

יש שניים כאלה שמדברים בלי סוף, וגם כשהם לא מדברים איתי הם מדברים בקול רם לעצמם (בייחוד הבת שלי). אז עם הזמן פתחתי יכולת לא להקשיב למה שלא מופנה אלי ולפעמים (לעיתים ממש רחוקות) אני פשוט מבקשת 1/2 שעה שקט ואני מתיישבת ליד המחשב או נשכבת במיטה. יש ימים שבעלי ואני מסתכלים אחד על השני ואנחנו תוהים כמה בן אדם אחד קטן מסוגל לדבר!

עירית ל

New member
היתרונות הם עצומים

אני לא בטוחה שהייתי עושה משהו בנידון. גם לי יש אחד כזה ואנחנו מנהלים שיחות נפלאות וגם כשאנחנו לא מדברים ביננו, כל הזמן יש דיבורים ברקע - למכוניות, לבובות, לפאזלים, לקוביות. בגילו, 2.4, אני רואה איך הצורך שלו בתקשורת מביא אותו למקומות נפלאים מבחינת כישורים חברתיים. הוא ממציא משחקים וסוחף ילדים אחרים לשחק איתו וההענות נפלאה. זה אמנם מוציא מכלל אפשרות ילדים שהם כמעט רק פיזיים (יש כאלה בגן שלו), אבל מותיר הרבה ילדים שתענוג לראות אותו איתם.

onesoul

New member
להבנת העניין .

סלחי לי אך לשם הבנתי אשאל אותך שאלה קטנה: הינך טוענת כי לאחר יום כמו שתיארת, בשיחה עם בנאדם אחר , את שואלת לפחות 3 פעמים 'למה' במהלך השיחה !

למעלה