מבולבל..

Spotless Mind

New member
מבולבל..

אני סך הכול תלמיד בכיתה י"א, אך רק בשבועות האחרונים הבנתי שכול מעשה קטן שעשיתי מהיותי תלמיד בכיתה א'(לפני זה, עד כמה שלטנו בחיים שלנו?) כיוונו אותי עד היום לאן שאני נמצא כרגע, למקום שאני מחשיב טוב, כי אני לא יודע מה היה יכול לקרות אם הייתי עושה מעשה אחר בצורה כלשהי שונה ממה שעשיתי, אז ככה שאני לא מתחרט על שום דבר... אבל כול זה גורם לי לחשוב על ההווה והעתיד... כול מעשה קטן ,מאי קשירת שרוכים, להחמצה של שעה אחת בלבד של בית ספר ועד בחירת מגמה או חברים, יעצב לי את העתיד.. אבל אני לא יודע מה התוצאה של כול מעשה, מה ההשלכות בעתיד הרחוק, מה היתרונות ומה החסרונות... תמיד אהבתי לטעום קצת מכול(עד עכשיו הייתי ב-5 מקצועות בחירה, כשמותר רק 2 מקסימום), הייתי במקומות שונים, היו לי הרבה חברים מכול מיני מקומות(למרות שלא שמרתי על קשר עם כולם), הרחבתי 4 מקצועות לרמת 5 יחידות, ועשיתי כול מה שרציתי.. אבל עכשיו, כשאני סורק את האפשרויות, שכול כך רבות, וכול גך מגוונות, כול כך קשה לי להחליט, מה אני רוצה! מרוב שאני פוחד מה יקרה בעתיד אם אני יעשה A ולא B, אני לא עושה כלום, שזה מבחינתי הדבר הכי גרוע.... ואפילו עוד לא קיבלתי את צו ראשון, שבו כול משפט שאני יוציא מהפה שלי יקבע מה יקרה... אני כול כך מודע לכך שרק אני הוא זה שקובע את העתיד שלי שאני פוחד לטעות. אני כול שבוע בערך, מתחבט באפשרות אחרת שאני יעשה משהו אחר בחיים שלי... פעם זה, פעם שם, פעם פה... אני כבר לא יודע מה לעשות בשביל לנקות את הראש שלי ....

adi23e

New member
ראית את אפקט הפרפר?

נכון שכל מה שאתה עושה יעצב את העתיד שלך, אבל מי אמר שאתה תטעה? באפקט הפרפר (במיוחד אפקט הפרפר 2) מראים איך כל פעם הוא מנסה לשנות החלטות שהוא קיבל כדי שהעתיד שלו יהיה יותר טוב ממה שהוא יצר באותו הרגע, הקטע שאתה לא יכול לעשות את זה. כמו שהתחלתי וכך גם אמרת - אתה מעצב את החיים שלך, אבל בחיים שלך יש עוד שחקנים שגם הם בהחלטות שלהם מעצבים את החיים שלך אני לא חושבת שאתה יכול להגדיר החלטה כטעות כי אתה לא יודע מה היה קורה אם היית מקבל החלטה אחרת.. תראה- זה טוב לדעתי שאתה מודע לזה שהחלטות שלך מעצבות לך את החיים, אבל אל תכנס לסחרור הזה.. כלומר- נורא קל להישאב למחשבות האלה של: "אם לא הייתי יוצא לסופר מה היה קורה" או " ואם הייתי יוצא לסופר 10 דקות לפני." תחיה את החיים שאתה יוצר, ותהנה מהם! אחרת מה הטעם? לגבי טעויות באופן כללי - תנסה להתייחס לטעות כאל דבר חיובי, ככה תוכל גם ללמוד מהטעות וגם תהנה ולא תחיה בהרגשה שאולי היית צריך לעשות משהו אחר. מאוד ממליצה לראות את אפקט הפרפר (1+2) ממש ממחיש את כל הנושא.. בהצלחה

Spotless Mind

New member
ראיתי..

צודקת.. אבל בכל זאת... :) הא, ועכשיו שאני חושב על זה, יש מצב שרשמתי את ההודעה כשהייתי קצת מדוכדך...

אתה פשוט פוחד מהכח שלך...

אנשים בד"כ לא מבינים כמה כח ושליטה יש להם על החיים שלהם. וכשהם כבר כן מבינים אז הם מפחדים מזה כי הם לא מאמינים כמה עוצמה יש בהם. תלמד להפוך את הפחד הזה ליתרון הכי גדול שלך. אתה היחיד שקובע לך. תחליט מה אתה רוצה ותעשה את זה. בלי לחשוב מה היה קורה אם היית עושה אחרת כי אין בזה טעם. בהצלחה.

HaraRa

New member
ע"פ היהדות

הזהות הטהורה שלך מתבטאת ברצונות העמוקים- עמוקים שלך, הטהורים ביותר, שאין בהם שום מרכיב חיצוני. לפי דעתי הבעיה שלך היא חוסר מיקוד סביב מה אתה רוצה ולאן אתה רוצה ללכת. שים לב, מחשבות מבלבלות כאלה באות מתוך ריקנות רוחנית. ברגע שתהיה מודע לרצונות שלך ולמטרות שלך, המחשבות האלה לא יצוצו לך כל פעם. וע"פ הגישה הזאת שאני מסכים איתה (אני חילוני ד"א) שהזכרתי למעלה, לא מעשה אחד או מעשה אחר ספיציפיים יקבעו מה תהיה או מי תהיה או מה תעשה, משום שמי שאתה ומה שאתה ומה שאתה רוצה להיות זה דבר נצחי והוא לא ישתנה. הוא יתבטא בדרך זו או אחרת בכל מקרה לא משנה מה תעשה. וזה קשור גם ללוגותרפיה שמוזכרת בספר מיכא"ל: אל תנסה לכפות את עצמך על האמת, משום שהאמת כופה את עצמה. במקרה שלך, אל תתן לעצמך לטבוע בתוך המחשבות האלה שלא מביאות אותך לשום מקום. במקום זה תנסה להשתחרר, לשחרר את הראש, שב ותחשוב מהם הרצונות העמוקים שלך ולאן הלב שלך נוטה בתחום החברה, הקריירה, הצבא וכו'. הנה כמה מאמרים טובים: לשמור על מיקוד ולא להמשך ליותר מדי כיוונים בו זמנית- http://www.aish.com/hspirituality/48ways/Way_9_-_Total_Concentration.asp הזהות הטהורה- http://www.aish.com/hspirituality/48ways/Way_34_Use_Your_Inner_Guide.asp

אשריך ../images/Emo45.gif

באמת זכות גדולה לקרוא באתר המדהים הזה. המון חכמת חיים, מאמרים מרתקים. ממליץ למי שעוד לא ניסה.

Spotless Mind

New member
מסכים איתכם...

אבל מה שנכון נכון- רצונות ומטרות משתנות מבנאדם לבנאדם, ומרגע לרגע... ככה שזה דיי קשה... אני מנסה כול הזמן להחליט מה אני רוצה, ותוך כדי גם לזרום... תודה לכולם!

HaraRa

New member
רצונות ומטרות אכן

משתנים מאדם לאדם, אבל ממש לא מרגע לרגע!! אני מדבר על רצונות עמוקים כמובן. הרצונות העמוקים לא משתנים כמעט אף פעם!!

Spotless Mind

New member
אם אתה מתכוון..

לרצונות כמו, להיות בן אדם טוב, לעזור, או להיות מצליח .. אז כן אלה לא משתנים.. אבל רצונות כמו, להיות טכנאי, להיות מנכ"ל חברת מלכ"ר או פעיל בחברה להגנת הטבע(סתם דוגמאות), לאכול, לשתות, לבלות, לצחוק, להתפרק, להיות ככה וככה, או לעשות את זה, או להיות במקום כלשהו.. משתנים כול הזמן!

HaraRa

New member
אני מתכוון לרצונות העמוקים שלך

לא מה שכל אחד רוצה לעשות, אלא מה שאתה רוצה. יעני לאיזה כיוון אתה ספציפית נוטה

למעלה