מבולבל פטמות

kanarit

New member
מבולבל פטמות

שלום לכולן, החמודי הקטן בן 12 יום מההתחלה תפס יפה וגם כמה בקבוקים של תמ"ל שקיבל בתינוקיה כשהייתי מותשת לא בלבלו אותו עד ש...קניתי לו מוצץ להרגיע אותו בין ההנקות ומאז כואב לי, הוא רוצה לתפוס רק את הפטמה ואני נאבקת להכניס לו כמה שיותר מהעטרה לפה. גם לשכנע אותו לפתוח את הפה גדול זה כבר לא גדול כמו בהתחלה. כמו-כן הוא לעתים מתייחס לפטמה כמוצץ ורק מוצץ אותה או משחק איתה, רק מלקק אותה, מכניס ומוציא מהפה, שובב גדול. המוצץ עוזר לנו מאוד לא הייתי רוצה לוותר עליו. אנו משתמשים בו רק כשאין ברירה. מה אפשר לעשות? איך ניתן לתקן את התפיסה? האם ניתן בכלל? תודה מראש ובהצלחה לכולן
 

מינימי2

New member
בוודאי שניתן לתקן

מכיון שה3י3י שלנו לא מהווה רק מקור לאוכל אלא גם לנחמה, לסיפוק יצר המציצה, לתחושת קירבה אל אמא, לחום ולביטחון שהיא משרה, לא נדיר הוא שתינוק יונק ירצה להשתמש ב3י3 כבמוצץ. הבעיה כמובן מתחילה כאשר התינוק מתקשה לינוק ביעילות ולמשוך חלב מן השד בגלל שימוש בפטמות אחרות (בקבוק, מוצץ..). למרות הנוחות שאת מוצאת בשימוש במוצץ אני חושבת שכדאי לך לעזוב אותו בנתיים. אמנם לא בכל המקרים מוצץ מבלבל את התינוק אך אם יש לך הרגשה שהמוצץ תורם לבעיה עדיף לוותר עליו, לתת לתינוק לבסס את היניקה, ולחזור לעניין בעוד מספר שבועות. האם ההתנהגות המבולבלת שלו על השד מתרחשת בכל ההנקות? האם כשהוא רעב הוא כן יונק בלי לשחק עם הפיטמה? כאשר את מתחילה להניק אותו תני לו לחפש מספר שניות את הפיטמה בטרם את מכניסה לו אותה לפה. כשיפתח פה גדול הכניסי כמה שיותר מהעטרה אל פיו. אם הוא סוגר את הפה או פותח פה קטן נסי להחזיק את השד באצבעותייך ולמעוך אותו מעט כך שייקל עלייך להכניס אותו גם לפה שאינו מאוד פתוח. אם הכנסת את השד ואת רואה או מרגישה שהתפיסה לא נכונה שחררי בעדינות (זרת בזוית הפה של התינוק כדי לשחרר ואקום ורק אז להוציא את השד) וחברי אותו מחדש. המשיכי לעקוב אחרי חיתולים עם קקי (3-4 ביממה) פיפי (5-6 ביממה).
 

Revili

New member
מסכימה ומחדדת מעט...

מה שגורם לתינוקות לפתוח פה גדול הוא מגע הפיטמה בשפתיים שלהם. נסי לקרב אותו לשד עד כדי מגע של הפטמה בשפתיים שלו, לגעת, ולהרחיק, ושוב לקרב, וכך לרוב תוך זמן קצר הוא יפתח פה גדול ויחפש, וזה באמת הרגע לקרב אותו לשד, כך שיתפוס "פה גדול" של הפטמה וההילה. שימי לב והקפידי שהוא יהיה זה שיזוז (כלומר שאת תזיזי אותו), ולא לנסות לדחוף את השד לפיו , כי זה מאד מקשה. אם הוא פותח פה קטן, אל תיתני לו להכניס את הפטמה, אלא הרחיקי אותו שוב, געי שוב עם השפתיים בפטמה, וקרבי שוב, כאשר הוא פותח פה גדול.
 
למעלה