מבולבלת,

Mאיה

New member
מבולבלת,

טוב אז אני כבר כמה ימים מבולבלת. ואני תופסת קצת אומץ לשתף אותכם במה שעובר עליי(לא שאני יכולה להגדיר את הדברים,אבל אנסה.) אני כל הזמן כותכת עד כמה אני מאושרת, אל תטעו אני באמת מאושרת כ-ר-ג-ע! אבל... פתאום הבלבול נכנס לחיי. בתקופה האחרונה, ביליתי המון, עשיתי הרבה דברים למען הנפש, חייתי במין חיפוש עצמי ו/או אם להגדיר את זה נכון יותר, מנסה לגלות את עצמי. סיימתי פרק בחיים. התגרשתי. פרק שעדיין לא נסגר סופית ואני לא חושבת ולא רוצה שיסגר.(אני והגרוש שלי החלטנו להשאר חברים). עזבתי את העבודה שעבדתי בה,לפני כחודש וחצי. לא חיפשתי עבודה חדשה, חיפשתי מנוחה ובדיקה עצמית מה הלאה? מה אני רוצה מעצמי? לאן אני רוצה להוביל את עצמי? יצאתי המון, חידשתי קשרים עם חברות, דיברתי איתן...דיברתי עם עצמי ולא הגעתי לתשובות... אני מרגישה שעליי לקבל החלטות, יש לי כיוונים מספר, אבל אני מוצאת את עצמי מבולבלת... לא יודעת מה לבחור, לא יודעת מה להחליט, לא יודעת מה הכי יעשה לי טוב. מפחדת לנסות משהו חדש וגדול שאין בו ערבויות ויכולה להיות עימו נפילה, אבל זה חלום שאולי (רק אולי) אוכל להגשים. ומצד שני מפחדת ללכת על הבטוח ולהצטער שלא ניסיתי להגשים את החלום, כי זו ההזדמנות שלי ואני בטוחה שאם לא אעשה אותה עתה, לא אבצע אותה לעולם. אני ממש מבולבלת ומקווה שתוכלו לעזור לי לעשות סדר בבלאגן שיש לי בראש... Mאיה.

תזרמי!!! תגשימי חלום!

את נמצאת במצב שכולם רק חולמים להיות בו! את יכולה עכשיו ללכת ולנסות להגשים חלום! לכי עם זה!!! תעשי את זה! אין לך למי לתת דין וחשבון על כלום! בלי עבודה את גם ככה, אז לכי להגשים חלום! למה לחשוב פעמיים!? או שזה יצליח, או שלא! קבלי החלטה שאת הולכת להיות מאושרת ולא משנה אם זה יצליח או לא! אין ערבונות לשום דבר! לכלום! גם העבודה הכי בטוחה יכולה להודיע לך בוקר אחד שאת מפוטרת, תשאלי את אנשי ההייטק... הגעתי לכאן במקרה וראיתי כמה הודעות שמצאו כן בעיני. אולי עוד אחזור, אולי לא? מי יודע? בכל מקרה, תחשבי על מה שאמרתי לך! אורן

Mאיה

New member
לאורן,

אתה יודע... לקרוא את הדברים שכתבת זה כמו לקרוא את עצמי. אני בסך הכל מאוד מאושרת ותמיד מחפשת לגרום לאנשים להרגיש את האושר שאני חשה. אני פשוט כרגע קצת בבלבול, החלטות גדולות על הפרק... ואכן,אין ערבונות לשום דבר... ועם זאת, להתחיל דרך חדשה, התחלה חדשה... מלחיץ! תודה על העיצה!

~PrInCeSS

New member
מאיה, לקחת סיכונים

ועשית מעשים שאולי אחרים היו מפחדים לעשות. עשית את זה-לכי עד הסוף. אני אישית הולכת לעשות ויפאסאנה כי אני במצב של בלבול, כי לקחתי החלטות משמעותיות אבל עדיין לא הגעתי לאמת, ולדעתי הויפסאנה תעזור לי. הבעיה שכל הקורסים מלאים עד ספטמבר, אז אני אכנס לרשימת המתנה. לינק לויפאסאנה מצורף מומלץ לכולם אגב

~PrInCeSS

New member
מומלץ לכל חברי הפורום אגב

להיכנס לאתר של ויפאסאנה ולהירשם לקורס :)

איה@

New member
מאיה - להגשים חלום ../images/Emo24.gif

מאיה - לו אני במקומך - הייתי מנסה להגשים את החלום!!
לדעתי יש שתי קבוצות של אנשים אלו שחלמו והגשימו - ומאושרים אלו שחלמו לא העזו להגשים - וחיים בתיסכול כל שארית חייהם. תבחרי את לאיזו קבוצה את רוצה להשתייך
איה.

Mאיה

New member
לאיה,

אכן יש את האנשים הללו. אבל ישנם גם את האנשים שחלמו, ניסו להגשים ונכשלו. כבר כתבתי (במשימה שגיל נתן) שיש בי פחד מכשלון. אני יודעת, אני צריכה להתגבר עליו. התגברתי על הרבה פחדים עד היום, על הרבה מעצורים ועכבות. עדיין לא התגברתי על הפחד מכשלון...אני מחפשת אחר הכלים להתגבר עליו.

~PrInCeSS

New member
איה, אני לא התנסתי בויפאסאנה

אבל חברי עשה את זה, וחזר ממש שונה. בערך זה ככה: 10 ימים שאתה נמצא עם עוד אנשים במקום מבודד, עושים מדיטציות, ולומדים על החיים. אתה מגלה את האמת שלך, בתהליך שרק מי שהיה שם יכול לחוות את זה. מכינים לך אוכל (מתנדבים), ואסןר לדבר במשך ה- 10 ימים האלה. זה לא עולה כסף, אבל נהוג להשאיר תרומה בסך של 1 ש"ח או למשל 100 ש"ח, או יותר כמובן- הכל תלוי במצבך הכספי. אני הולכת לעשות את זה זה משנה אנשים לטובה חברי חזר חיובי מתמיד בעל ראייה נכונה על החיים. אתה פשוט לומד שם לראות את המציאות כפי שהיא. קשה לי להסביר כי אני יודעת רק מאנשים שעשו את זה. תכנסי גם לאתר. מומלץ בחום

Mאיה

New member
ויפאסאנה..

הסברת מה זה בערך... ואני חושבת שכבר עברתי את השלב הזה. כן,הייתי בחורה מאוד פסימית. ולימדתי את עצמי להיות אופטימית. הייתי מאוד דכאונית ולימדתי את עצמי להיות מאושרת. סה"כ אני אדם מאוד מאושר בחיי. אני רק כרגע בקטע של בלבול קטן... אולי כי הכל כל כך טרי...

Kaya

New member
מאיה חמודה,

הייתי בדיוק באותו מצב לפני שנה. התגרשתי, עזבתי תפקיד נהדר שהיה לי בעבודה למען תפקיד אחר במטרה להתפתח התחלתי לצאת עם בחור מקסים והכל ביום אחד התפוצץ לי בפרצוף.... פתאום - כל מה שחיפשתי היה שקט. כל מה שרציתי היה לעצור את מחול השדים הזה שפשוט לא הפסיק להסתובב סביבי. המלצה שלי: קחי לעצמך את הזמן!! אל תמהרי לשום מקום, האיטי את הקצב הזה שלא מפסיק, קחי נשימה עמוקה. עד היום אני מצטערת על דברים שעשיתי באותה תקופה מטורפת. (אין כל כך על מה להצטער - הרי שגם בזכות הדברים האלה הגעתי לאן שהגעתי היום). בכל אופן - זאת ההמלצה שלי, אל תפחדי להיות לבד !! נהפוך הוא - זה הדבר הכי נכון לעשות עכשיו כי כל מערכת יחסים שתכניסי לחייך עכשיו תהיה מבוססת על קרקע ה"פחד" הזה שאת נתונה בו כעת. קחי לך עבודה אפילו זמנית, נוחי החזירי לעצמך את כל האנרגיות שאיבדת (האמיני לי - אני יודעת כמה הוצאת....) והכי הכי חשוב - להיות ליד אלו האוהבים אותך, אלו שהכי כיף לך בעולם להיות איתם, לצחוק - והרבה!!!!! אני כאן אם יש לך אילו שאלות. ב-
אני.

Mאיה

New member
קאיה היקרה,

נעים לקרוא מישהי שכבר עברה את מה שאני עוברת כעת...היא לבטח מבינה. נכון, כעת אני נמצאת במעין מחול שדים, אבל אלו דברים שעושים לי רק טוב. אני אולי עושה דברים שבמצב אחר לא הייתי עושה אותם, אבל גם יודעת שלא אצטער עליהם, כי לכל דבר יש את התקופה שלו. למזלי...יותר נכון, בחירתי האישית היא לא להכנס למעורבות רגשית עם אף גבר בשלב זה. אני יודעת שכרגע גבר בחיי רק יבלבל אותי יותר. כן, אני מכירה אנשים, אבל מבהירה שמבחינתי הם יכולים להיות חברים. אין מקום כרגע לגבר בחיי. אני לא מפחדת להיות לבד (ללא גבר), תמיד האמנתי שכשמסיימים קשר, צריך לקחת תקופת צינון על מנת ללמוד על עצמך, לבחון את מערכת היחסים שהיית בה, למה היא הסתיימה?...ובכלל, להנות מהלבד, כי גם בלהיות לבד יש משהו טוב וכייפי. אני יותר מדברת כאן על שינוי דראסטי בחיים. החשיבה היא על שינוי במקום מגורים, התרחקות מכל המוכר. הפחד שלי הוא מהתחלה חדשה שלא מבטיחה לי כלום, החלום שדיברתי עליו, מפחיד אותי כי הוא משהו שונה, משהו שאעשה לבד- לבד. אני חייבת להתגבר על הפחד הזה...רק, איך? אנני יודעת. Mאיה.

סיון b

New member
Mאיה יקירתי,

לי קשה להתמודד עם בעיות יותר קטנות מאלה (כמו פרידה ממישהו וכו´), אז ממש ממש אין לי מה להגיד. בטח קאיה תוכל לעזור לך הרבה יותר ממני. קטונתי. אבל... אני לא צריכה נסיון בשביל לאחל לך המון המון המון בהצלחה.
מקווה שתבחרי בהחלטה הנכונה בשבילך. ו... אל תצטערי על שום דבר שאת עושה! קבלי כזה
ממני.
סיון

Kaya

New member
את אף פעם לא לבד...

יש לך תמיד את עצמך. אני יודעת איך זה נשמע אך האמיני לי... היתה לי פעם שיחה עם גיל על פחדים למיניהם כשההמלצה שלו היתה - להסתכל לפחד בעיניים. מהו בעצם הפחד הזה? איזשהו תא קטן במוח טעון בזכרונות ילדות (חרדת הנטישה) סרטים שראינו ספרים שקראנו הכל כנוס בתוכנו ועושה את מה שאנחנו חושבים שנכון ואמיתי. עד היום קשה לי במונחים "מדעיים" להסביר את הסוויץ´ שעשיתי אך זה מה שעשיתי ואני עושה עדיין - ככה אני התגברתי כל הפחדים שהיו לי. אובחנתי אצל פסיכולוג ידיד כנטולת אגו וחרדת נטישה והכי מפתיע - הוא בעצמו אמר לי שאני לא צריכה ללכת לפסיכולוג כי אני הפסיכולוג של עצמי. ואיך הגעתי לכל זה? פשוט קמתי ועשיתי בידיעה ברורה - לא יקרה לי כלום !!!! וקרו דברים - אחרי שעזבתי את הדירה שבעלי ואני גרנו בה (אחד הצעדים החכמים שעשיתי מימיי) עברתי לגור בדיוק איפה שרציתי תמיד - מרכז ת"א. אחרי חודשיים- פרצו לי הביתה - אז מה??? אם הייתי גרה עם מישהו לא היו פורצים לנו? עשיתי לי מעין Check List של כל הדברים אותם תמיד חלמתי לעשות וכל פעם אני מוצאת עצמי נזכרת בעוד משהו ומוסיפה אותו. הפחד נעלם !!!!! אין דבר כזה - זה הכל בראש שלך - את חייבת להתמודד עם הפחד הזה ועכשיו - אין זמן יותר טוב מהרגע. אני קמתי ועשיתי - והתוצאה - 1. אני קמה כל יום עם חיוך! 2. אני מסתכלת על עצמי במראה ואוהבת את מה שאני רואה!! 3. למרות שאני עובדת עבודה פיסית (מנהלת חנות) מ- 10.30 בבוקר ועד 21.00 בלילה - אני עדיין מוצאת זמן לחברים, לכלבה ולחבר, לכתיבה ויצירה, העשרה בספרים, סרטים והפורום הנוכחי - ואני מרגישה חיה!! (אם קלינטון מצא זמן לג´וגינג אז מי אני
) אז איפה אותו פחד שליווה אותי בהתחלה?!?!?!? גם אם אתאמץ לפחד - אני לא ארגיש כלום וכל הזמן שואלים אותי את השאלות האלה - "איך עשית את זה?" "מאיפה בא הכח?" מאיפה??? ממני !!! מי יש לך בעולם הזה חוץ מאת עצמך?? מי מכיר אותך הכי טוב בעולם חוץ ממך???? אז את התשובות לכל השאלות האלה יש לך. כל מה שנותר לעשות - הוא לעשות! הזמן עושה את שלו - את חייבת לזכור את זה - ואת כרגע נמצאת בשלב של החלמה. הגוף והנפש עברו טלטלה - היי הרופא של עצמך, דמייני שאת מדברת עם החברה הכי טובה שלך ואת רואה אותה במצב כזה - מה היית מציעה לה? מאיה, יש לך את כל הכלים הדרושים לפי הדברים שאת כותבת בפורום. את נמצאת בנקודה התחלה ה ר ב ה יותר טובה מהיכן שאני התחלתי - ושוב, תראי איפה אני עכשיו. שני את מקום המגורים - במקרה הכי גרוע - את תמיד יכולה לשנות שוב. זה הזמן להקשיב לעצמך. שכחי את כל מה שאת ´חושבת´ שאת יודעת על החיים האלה. אל תחשבי - פעלי על פי אינסטינקטים. בשניה שבא לך לעשות משהו - עשי!! עשי סוויץ´. הפכי את הפחד למעיין ´כעס´ (אני קצת נזהרת אך אין לי דרך אחרת) כשאני מספרת לאמא שלי על עוד דבר חדש שעשיתי (הזזת כל הרהיטים בבית, תספורת חדשה, ריקודים עד 8.00 בבוקר, פירסינג בטבור, רשיון לאופנוע, לטייל עם הכלבה ביום שבת ב- 7.00 בבוקר, קורס צלילה באילת והרשימה עוד ארוכה..) היא צוחקת תמיד ששוב חטפתי קריזה....
והכי הכי חשוב - ח י י כ י !!! יש חיים מעבר........................והם נהדרים.... רק הושיטי יד וקטפי כאוות נפשך.........
אני. נ.ב כל כך קשה להתבטא מול מסך מחשב. עם כל מה שכתבתי - לא אמרתי אפילו עשירית ממה שיש לי להגיד לך. אז אם תרצי לדבר בטלפון - אני כאן.

סיון b

New member
וואוו ../images/Emo12.gif

קאיה, קראתי את מה שכתבת למאיה. רק רציתי להגיד לך שאני גאה בך... אני מנסה להתמודד (וקשה לי נורא) עם בעיות פשוטות בהרבה ממה שאת התמודדת. שמחה לשמוע על השינוי הקיצוני. מקווה להצליח לקחת את עצמי בידיים ולפעול כמוך! כל הכבוד
סיון

Kaya

New member
סיון מתוקה,

אין כזה דבר - בעיות פשוטות. הכל בפרופורציות. כשאבא שלי נפטר חברות שלי לא דיברו איתי ולא הבנתי למה - מסתבר שהם לא רצו לערב אותי ב"בעיות" שלהן כי פתאום זה מתגמד לעומת מה שאני עוברת. לא מקובל עליי!! ישבתי איתן אחת אחת גם בשעת האבל ורציתי לשמוע כל אחת מה קורה איתן ולעזור להן בכל דרך אפשרית. אז תמיד זכרי :מה שלי נראה פיל - לך נראה עכבר ולהיפך!! סומכת עלייך שתצליחי בכל דרך שתיבחרי. שוב, הידיעה - היא כבר חצי הדרך... אז לא נותר הרבה, הא?!?!
שלך, אני.

סיון b

New member
קאיה,

אז קודם כל תודה על התגובה שכתבת. כן, את צודקת זה הכל פרופורציונלי, וכל אחד מגיב גם בצורה שונה לבעיות, אבל... מה שאני מנסה להגיד שאת, עם כל הדברים שעברת בחיים (ואת לא מבוגרת ממני בהרבה)הצלחת לעשות מן סוויטש בראש, ופשוט לשנות לך נקודות מבט למיניהן ולעבוד על עצמך שהכל לטובה וכו´... גישה נהדרת, לדעתי, הבעיה אצלי היא שאני פסימית נורא. מסתכל על מה שאין ועל מה יהיה אם לא ילך וכו´ וכו´, במקום לנסות ולחשוב חיובי... זה הכל מתחיל מהראש! ואני פשוט לא מצליחה לשנות... ועל זה רציתי לשבח אותך המונים!!!!! אבל אני יותר בסדר עכשיו. מנסה לחשוב על החיובי שמחכה לי, ולראות את עצמי מאושרת (מקווה שלא עוד הרבה זמן) עם מישהו... אני מתחילה לקרוא עכשיו (שוב, אחרי כמה שנים) את הספר "כוחו של תת המודע". קראתי אותו לפני כמה שנים. התלהבתי, אבל לא יישמתי שום דבר.מ רק עכשיו, אחרי פרידה ממישהו ואחרי משברונים גם אחריה, אני מבינה עד כמה זה יכול לעזור. סוף סוף קלטתי שיש כאן בעיה שצריך לפתור. אבל קאיה, אתם כאן בפורום הזה גרמתם לי להאמין שיהיה בסדר. אז המון המון תודות!!!! ובאמת, קאיוש, כל הכבוד לך על מה שעשית... נתת השראה גם לאחרים! קבלי
כזה ענק! ו... תהני באילת!!!! (ים, שמש
והמון המון חיים ובילויים.....)
סיון

טוב, נמחק לי ה-כ-ל!!!!

אבל לא נורא. אני חייב ללכת עכשיו לישון (אחרת אני לא אתפקד בשיעור של הבוקר; אני מעביר כל בוקר ב-7:00 שיעור קונג-פו). מחר אני מבטיח לנסות לכתוב מחדש. לילה טוב
בן

גיל.

New member
וואו! מאיה!!!

אני קורא את כל ההודעות שקיבלת כשהייתי במילואים ופשוט נפעם! מי אמר שמנהל פורום הוא חלק כל כך חשוב מהפורום? מה שכתבו לך האנשים (חוץ מהויפאסנא שעליה אף פעם לא שמעתי...) הוא בדיוק מה שהייתי כותב לך בעצמי! האם ייתכן שהגישה של הפורום הזה מתחילה להדבק בכולנו? חיובי מאוד בעיני!!! לגבי הויפאסנא, איפה בדיוק עושים את זה? זה נשמע ממש מעניין.

למעלה