מבולבלת

ODgirl

New member
מבולבלת

OK,אני יודעת שאתם יותר אינפורמטיביים אבל אני צריכה ייעוץ: יש לי תואר במדעי בעלי חיים (ממוצע 85) ואני לומדת וטרינריה מזה שנתיים בחו"ל כי בארץ לא התקבלתי. בכוונתי לחזור מסיבות כלכליות ואחרות. ידוע לי שבארץ ניתן לנסות עפ"י הציונים מחו"ל- -האם יש לכם נתונים על סיכויי הקבלה? כמו כן אני מתלבטת כרגע בין הבאים: - אחות מיילדת (כמה ניתן לקצר את תהליך ההכשרה?) - תואר שני באתולוגיה (רק בחיפה?) - פסיכולוגיה של בעלי חיים (זה אפקטיבי בארץ?) - תזונאית (לא רוצה למצוא את עצמי עושה תועמלנות) - תואר שני בביולוגיה (מעדיפה לא מולקולרית-> זואולוגיה) - טיפול בעזרת בע"ח- זואותרפיה (האם מיועד רק לאנשי חינוך או גם לביולוגים? מה עושים עם זה ואיפה?) מה תוכלו לספר לי על :איפה- -רמת הלימודים- סיכויי הקבלה שלי- ובמיוחד אפשרויות תעסוקה בתחומים אלה? אני יודעת שהשאלה והתשובה ארוכות ולכן תודה רבה מראש

מבולבלת

נקודות החתך לתואר שני אינן מפורסמות. כדי להיות אחות מיילדת יש ראשית ללמוד סיעוד. רק לאחר מכן ניתן להתפתח לתחום ספציפי.יש מסלול הסבה לסיעוד לבעלי תואר ראשון בתחום אחר (שנתיים).יש בקוש לבוגרי המסלול. אין בארץ מסלול לפסיכולוגיה של בעלי חיים. זואותרפיה- יש מסלול לתעודה ולא לתואר שני. לתוכנית מתקבלים מועמדים בעלי תואר ראשון בביולוגיה או בחקלאות, פסיכולוגיה, חינוך מיוחד, יעוץ חינוכי, עבודה סוציאלית, ריפוי בעיסוק. עיקר העבודה בתחום במסגרת החינוך המיוחד.הבקוש כעת נמוך. דיאטנות- עליך ללמוד לתואר ראשון במדעי התזונה (יש להניח שתקבלי פטור על חלק מהקורסים ותוכלי לסיים בזמן קצר יותר). תלמיד שיסיים את כל חובותיו לתואר "בוגר במדעי התזונה" רשאי להצטרף להכשרה המקצועית בתזונה קלינית. לעומדים בהצלחה בדרישות הכשרה זו יעניק משרד הבריאות תעודת "הכרה במעמד כדיאטן". ההכשרה המקצועית בתזונה קלינית היא תוכנית עצמאית, בניהול בי"ס למדעי התזונה. הלימודים במסגרת ההכשרה המקצועית בתזונה קלינית נמשכים 6 חודשים. דיאטנים מועסקים בבתי חולים ובמרפאות. במסגרות אלה הדיאטנית היא חברת הצוות הרפואי ותפקידה להנחות את עובדי המטבח בהרכבת דיאטה לחולה המאושפז בהתאם למצבו הבריאותי, להדריך את החולה בשהותו בבית החולים ועם צאתו ממנו לגבי הדיאטה המתאימה לו. יש לזכור שדיאטה אינה מיועדת רק לאנשים הרוצים להוריד ממשקלם ומטרתה לעזור לפרט לתכנן תזונה נכונה בהתאם למצב בריאותו. תזונאים ודיאטנים מועסקים גם בתחום של מחקר המתנהל במעבדות מחקר ובמפעלים שבתחום תעשית המזון כשהדגש הוא על הבנת הקשרים בין מזון, אבות המזון וערכו התזונתי והבריאותי, ומטרתו שיפור מוצרים קיימים ופיתוח מוצרים חדשים. דיאטנים מועסקים גם בבתי הבראה, ומוסדות ציבוריים שונים. יש דיאטנים העובדים כעצמאיים בקליניקה פרטית או במסגרת ארגונים העוסקים בהדרכה דיאטטית.

Kiru

New member
פסיכולוגיה של בע"ח

אין לימודים לתואר אבל יש קורס, פה.

ODgirl

New member
../images/Emo9.gifתודה

קירו,אתה מכיר מישהו שלומד שם? לדעתך הם רציניים? דרך אגב גם לי יש חתולה ששמה באפי (לפי אבא שלי. אבל אני קוראת לה פרי פרי)

Kiru

New member
לא מכיר, סורי...

אני יודע שהם מקום די ותיק, אבל הקורס הספציפי הזה חדש (עומד להיפתח המחזור השני, אם אני זוכר נכון). אחד מבעלי המקום,ד"ר אבי ליליאן, מנהל את פורום "לימודי וטרינריה" ב-YNET. את יכולה להיכנס לשם ואולי לשאול אותו שאלות על הקורס. תכלס, לדעתי האישית ייקח עוד כמה שנים, במקרה הטוב, עד שאנשים יתרגלו לרעיון של "פסיכולוג של בע"ח". זה תלוי בעיקר בוטרינרים שאמורים להפנות אנשים למטפלים כאלה במידת הצורך. לחתולה שלי לא קוראים באפי...
אני אוהב גם אותה וגם את באפי בלי קשר

ODgirl

New member
נכנסתי

הי הי קיצר עיינתי קצת בדברי ד"ר ליליאן וקשה לומר שהוא אובייקטיבי לגבי איפה ללמוד ומה סיכויי תעסוקה בעתיד לגבי פסיכולוגיה של בע"ח/ זואותרפיה שכן יש אינטרסים כלכלייםעל המאזניים... מה איתך?

Kiru

New member
כן, אובייקטיבי הוא לא ממש...

אני סתם משועמם... מה המצב?

Kiru

New member
אי אפשר לשלוח לך מסרים...

תוכלי לשלוח לי במסר את המייל שלך?

למעלה