מבולבלת

ש ל י ק

New member
מבולבלת

כבר כמה ימים שאני מקבלת טלפונים מביה"ס ומחברים של בני אשר אומרים לי שילדי לא מתנהג בסדר עושה מעשים מסוכנים מתגרה בילדים מציק מעליב ואף מרים יד על ילדים אחרים בכיתתו וגם סופג בעצמו מכות. הוא לוקח כרגע אומגה 3 בלבד וזה רק שבוע כך שעדיין אי אפשר לראות תוצאות מצד שני אני כבר מתחילה לחשוב שאולי אני עושה לו עוול והוא כן צריך כדור כימי (דיברתי השבוע עם הפסיכיאטרית והיא אמרה לי שאם אחליט להפסיק עם האומגה נצטרך לתת לו ריטלין במקום)לבעיות קשב וריכוז וההיפריות שלו.מרוב שאני מבולבלת אני לא מפסיקה לחפש פתרונות גם בשיטות אלטרנטיביות כמו שיאצו רפלקסולוגיה ועוד ודיברתי גם עם מישהי שמטפלת בפרוייקט "עוצמה" של אונב' ת"א אשר שם מעבירים סדנאות לבעיות התנהגות נותנים לילד ולהורה כלים להתמודדות ועוד. הבעיה שיש להם מקום רק בפברואר ואני צריכה פתרון עכשיו!אני כל יום נמצאת דרוכה שמה אקבל שיחה נוספת מביה"ס שיאמר לזכותם שהם עדיין סבלנים מאוד ושואלים אותי אם להעניש אותו או לא ... אשמח לשמוע מי מכם אשר ילדו/ילדתו התנסו ברטלין ואם יש כדורים נוספים לבעיות קשב ריכוז והיפר אקטיביות. תודה, שלי

השגיא

New member
עד כמה שידוע לי ,ולא על בסיס ניסיון

אישי, ריטלין יכול לגרום לטיקים, אבל אני חושבת שקונצרטה לא.

ש ל י ק

New member
היי גלית

את מה שאת מציינת שאלתי גם אני את הפסיכיאטרית אשר אמרה לי שבעבר אכן חשבו כך והיום יש לה ילדים שמטופלים בריטלין למרות שיש להם טוראט ומה שמפתיע שיש להם ירידה משמעותית בטיקים כך שזה גם עוזר לזה. אני כמובן לוקחת הכל בערבון כי כל ילד מגיב אחרת לתרופה והבלבול שלי והתסכול נובע מזה שעדיין קשה מאוד לאזן אותו ויקח זמן לראות תוצאות גם עם כדור זה. למרות שהיא אמרה לי שריטלין משפיע מיד על הילד והחומר שלו לא נמצא בגוף הרבה זמן כמו הקונצרטה. בכל אופןתודה על הכל.

חגית35

New member
לי דוקא ידוע ההיפך

קודם כל אין מניעה להשתמש בריטלין עם טוראט אבל לעתים מוסיפים תרופה נוגדת טיקים (קלוניריט או אחרת) אלא אם תמצאו תרופה כמו הסטרטרה החדשה (משפ' נוגדי הדכאון, יקרה מאוד לא בסל או אחרת לפי עצת הרופא יש מקרים שידוע לי עליהם של טוראט והפרעות קשב שמגיבים יפה לאדרונקס או דפרקסן ועוד נוגדי דכאון ) או ריספרדל שתעשה את שתי הפעולות של הפחתת טיקים והורדת התקפי זעם והיפראקטיביות (במחיר תופעות לוואי אלו או אחרות עליהם אנו מדברים כל הזמן- השמנה... עליה ברמות פרולקטין) אבל נדיר להשיג ריכוז נטו עם תרופה נוגדת טיקים בלבד מקסימום היא תסייע להיפראקטיביות(ופה אולי האומגה 3 יעזור אם כי לא במינון נמוך וזה לא לשימוש בטווח קצר אלא בהתמדה קבועה) אבל ללא ספק כדי להשיג ריכוז נטו מובהק יש צורך בריטלין הגישה היום היא להשתמש בטוראטים שיש להם גם ADHD בריטלין. לי ידוע אגב בניגוד למה שכתבת פה שדוקא ריטלין רגיל שנכנס ויוצא ב"מכה" מחמיר טיקים ודוקא הריטלין בשיחרור מושהה לטווח ארוך כמו הקונצרטה (ולא ה-SR) גורם לפחות טיקים. הוא עדין יותר ויש פחות עליות וירידות כנראה. כאמא ליד שהוא שניהם ומטופל בשתי תרופות ואחת מהם קונצרטה והשניה קלוניריט אוכל להעיד כי אין החמרה בגלל הקונצרטה אלא יש לטוראט גלים משלו עם או בלי הריטלין וחרך הקלונירט לצערי. אני רוהא קשר ישיר למזג אויר ועייפות ונוכחות מזהם חיידקי כלשהוא למשל סטרפטוקוק בגרון או הפרעה ויראלית כלשהיא שאז יש עליה חדה ברמת הטיקים וגם במצבי חרדה או מתח שאז גם האוסידי משתולל יותר. לדעתי המחקר יעלה תוך כמה שנים (אני מקווה) על הקשר בין המחלות האוטואימוניות לטוראט ומה בדיוק הוא הסיבה ומה התוצאה כרגע יש המון מידע בהקשר של תסמונת Panda's עליה כתבתי פה לא מעט והראהי שאומגה 3 מסייע יש לה עדויות מחקריות למכביר כי הוא משפר את הביצועים החיסוניים והאנטי דלקתיים של הגוף ומכאן אולי ההטבה שהוא גורם.

שביק

New member
היי שליק, אני מבינה שקשה לך לא

פחות מאשר לבנך בעניין ההתנהגות. מצד אחד הוא לא רוצה להיות שונה בהתנהגות, ומצד שני תרופות כן/לא. נכון שמקובל לתת ריטאלין יחד עם קלוניריט, לניטרול הטיקים, והשיקול חייב להיעשות בזהירות ובשיקול דעת.קונצרטה זהו ריטאלין ל-12 שעות רצוף רק בשם אחר. אלו הם אותם חומרים. אם יש/אין תופעות לוואי לריטלין - יהיו או לא יהיו גם עם קונצרטה. בדוק. בהצלחה. אגב, לגבי ביה"ס את מוזמנת ליצור איתי קשר וניראה היכן אוכל לעזור לבנך. לילה טוב.

החורזת**

New member
שליק, מחקרים ארוכי טווח הראו שרק

אחד מכל שלושה ילדים יגיב לטיפול חליפי וגם אז יעילותו פחותה מאשר טיפול כימי. ההשפעה של כל כדור שונה מאחד לשני וזה נכון גם לגבי ריטאלין, לאחד זה מגביר את הטיקים ולאחר לא. ולפעמים הכל עניין של מינון. אני היכרתי ילד שכשקיבל כדור אחד של ריטאלין עשרה מ"ג הגיב בטיקים נוראים וכשהורידו לו את המינון לשלושת רבעי כדור הטיקים נעלמו לחלוטין. קונצרטה זה ריטאלין, רק בריכוז גבוה יותר והשחרור איטי ואחיד (יש כדור של 18 מ"ג ויש של 36 מ"ג). נותנים אותו בעיקר לתלמידים יותר מבוגרים שצריכים ריכוז ליום לימודים ארוך ולהכנת שיעורי הבית. היום בשוק קיימות שתי תרופות חדשות לטיפול בבעיית קשב וריכוז, שהרכבן הכימי איני דומה לזה של ריטאלין, אלא שונה לחלוטין. האחת נקראת סטרטרה והשניה שמה פרח מזכרוני.

ש ל י ק

New member
החורזת** תודה רבה ויש לי עוד שאלה

האם סטרטרה והשם השני שפרח מזכרונך יעילים כמו הריטאלין בבעיות קשב וריכוז או שלפי מחקרים שנעשו הריטאלין/קונצרטה יעילים יותר. כמו כן מבחינת החומר שנספג בגוף (תופעות הלוואי למיניהם) מה עדיף יותר? תודה , שלי

החורזת**

New member
או קי אז היום נפגשתי עם הפסיכיאטר

ועשיתי לו תחקור: אז כך: כיום בשוק יש גם ריטאלין la שזהו ריטאלין של 20 מ"ג רק שבניגוד ל- sr בו השחרור איטי (עוברות כשעתיים עד שמתחיל להשפיע) והשחרור בפיקים (רגע אחד יהיו בדם 4 מ"ג ובאחר 15), הכדור החדש בהתחלה משחרר מיידית כמות מדודה של ריטאלין (כמו בריטאלין הרגיל) ואח"כ השחרור איטי, אך במינון קבוע ויעיל בערך לשמונה שעות. הכדור הנוסף בו החלו להשתמש זה אדורנקס. זהו בעצם כדור אנטי דיכאוני שנמצא מאוד יעיל לקשב וריכוז. כמו כל התרופות מהמשפחה, לוקח כשלושה שבועות עד שמתחיל להשפיע (בניגוד לריטאלין שהשפעתו מיידית או תוך כמה שעות), אבל אין את התופעות לוואי של הריטאלין, ההשפעה מצטברת ולא צריך כמה כדורים ביום. גם הסטאטרה נמנה על הכדורים הפסיכיאטריים ועדיין בארץ לא אושר לשימוש בילדים.

לשליק .וגם מי שיכול לשלוח עיצה|עזרה

שליק היי אני אמא לטוראטניק בן 12 ,הוא מקבל ריטלין(אני מניחה כמו רוב הילדים עים טוראט),גם אני חששתי שאולי הטיקים יגברו ,אים לומר את האמת אי אפשר להבדיל אים זה בגלל הריטלין ,או בגלל שהיה לו שבוע לחוץ. אני בכל אופן לא מבדילה,מישהו כן מבדיל? לשאלתי האישית-מה ניתן לעשות עים ילדים שמציקים באופן קבוע,אבל הם מכיתות אחרות,(בשכבה יש 320 תלמידים). בכיתה שלו התלמידים כבר התרגלו .אני ממש אובדת עיצות. הבן אמר לי היום שתלמידים קוראים לו "אוטיסט" "ומסתכלים עליו" הלב שלי נקרע. הסברתי ,או ניסיתי להסביר שאולי זה מחוסר ידע,הרי לא מציקים לילד שיש לו קרחת כי יודעים מה יש לו .

נטלי בוקר טוב../images/Emo24.gif

אצל בני לא ידעתי שיש "טוראט" עד שלאחר לקיחת ריטאלין החל בטיקים מוטוריים חזקים וגם ווקאליים מעטים.(לפני כן לא היה כלום!!!!) הטיפול בריטאלין הופסק, בהחלטה משותפת של הרופא ושלנו...ועד שמצאנו טיפול חלופי...לקח די הרבה זמן כי ידעו שריטאלין לרוב מגביר "טיקים"..וניסינו להימנע מזה. אגב הוא אובחן כ- ADD (הפרעת קשב וריכוז) בגיל 5 בגן חובה, קיבל ריטאלין וכשהחלו ה"טיקים" הופסק הטיפול בריטאלין. כך כמעט במשך שנה לא קיבל שום טיפול...ותאמיני לי אינני יודעת אם לא עשינו לו נזק מבחינה לימודית... מגיל 7 בערך הותחל טיפול בריספרדל...שסה"כ מגיב אליו יפה מבחינת "מיתון התפרצויות הזעם, והטיקים"...אך מהבחינה הלימודית היה גרוע מאד. בסוף שנה שעברה הוחלט על תוספת של ריטאלין לריספרדל וזה אכן "שילוב מנצח"...השאלה מה מפריע יותר : "הטיקים", "ההתנהגות" , "הלימודים" ואם אפשר להתגבר בעזרת הריטאלין על נסיגה או אי התקדמות בלימודים זה שווה לי יותר (וגם לילד). ואגב ה"טיקים" לא השתנו..יש תקופות רגועות ויש גרועות.

ש ל י ק

New member
נטלי יקרה

אני כל כך מזדהה עם דברייך למרות שאצלנו לא תמיד קוראים לילד בשמות אלה מפעילים יותר כח פיזי או שרואים אותי בביה"ס/אחה"צ באים ומתלוננים שהוא נורא מציק מקלל וקורא בשמות גנאי לילדים שגם לי הלב נצבט מהמצב. מציעה לך מעבר לשיחות קבועות עם ילדך לדבר גם עם יועצת ביה"ס ולבדוק איך ניתן לטפל במצב בתוך כותלי ביה"ס כמו כן להציע להם שיתנו לילדך תפקיד חשוב בביה"ס. מעבר לכך זה מה שאני עושה תמיד אני תמיד דואגת שיהיו לילדי חברים אני מדרבנת אותו להזמין חברים הביתה (לא רק מהכיתה) לעיתים עושה לו מסיבת פיג'מות.וכשאני רואה ילדים שהוא מכיר אני מדברת איתם על ילדי כמה שאני גאה בו ומספרת להם שהוא ילד טוב עם לב רחב והוא לא מתכוון לפגוע או להעליב שלפעמים הוא עושה את זה בלי מחשבה תחילה אני גם דואגת שהוא יבקש סליחה מאותם ילדים. בקיצור אני מאוד מבינה את מצוקתך ומקווה שהדברים כן יסתדרו לכם כפי שאני מאחלת לנו את אותו הדבר.
שלי

שביק

New member
לנטלי שדה היי,

בשבוע שעבר הייתי באחד מבתי הספר לשיחה עם תלמידים משכבת כיתה ג'. כל השיכבה! גם שם, הכיתה טובה מכילה ומקבלת את הילד "שלנו" באהבה. השיחה היתה מיועדת יותר לשיכבת הכיתה. (כיתות אחרות). אם תהיי מעונינת, וגם בנך כמובן, את מוזמנת ליצור איתי קשר. בהצלחה.

mickya

New member
לנטלי שלום/ עיצה לטיפול במציקנים

בהחלט אפשר לטפל בילדים שנוהגים להציק. כאן תפקיד הצוות החינוכי המנהלת , היועצת, מחנכת הילדים האמורים וכו'. יש לעשות" הפרד ומשול" לקחת את הילדים המציקים ילד ילד , לשיחה אישית רצינית ביותר לעיתים אפילו לערב את ההורים. מהנסיון הרב שלי במערכת החינוך זה עובד. אין לקיים את השיחה באופן פומבי אלא הטיפול חייב להיות נקודתי, כל ארוע לגופו. היי אסרטיבית אל תהססי לדבר עם הצוות החינוכי על חומרת הענין. בברכה ד"ר מיקי אברמוביץ

גיא קיבל ריטאלין

ואכן זה מאוד אינדיבידואלי, לא לכולם זה מתאים כפי שאני רואה לחלקם כן. אצלינו גיא קיבל רטיאלין, רבע כדור והוא ממש פירכס לי מזה, היו לו טיקים מאוד קשים לאחר לקיחת התרופה. אפילו שקלנו לקחת אותו לבית חולים. התברר שהוא אלרגי לאחר ממרכיכי התרופה ומאז לא ניסינו. כל כך מזדהה עם מה שאת כותבת, עברנו את זה ותראי איפה אנחנו היום. כותבת לך את זה בשביל התקווה, יהיו ימים טובים יותר, א מ ן! אוהבת אלונה

../images/Emo42.gifעזרתם לי מאד../images/Emo51.gif

אני בהחלט אבצע כמה דברים ממה שיעצתם לי. הארתם את עניי. אגב ,בת שבע,זה רעיון מצויין .שבוע הבא אני "בביקור" בביתה"ס אני יעלה את הרעיון.

הלנה

New member
שלי ../images/Emo39.gif

ישנם מקרים בהם חייבים לתת טיפול תרופתי לילד על מנת שלא יגרום נזק לעצמו או לאחרים. כדאי לךהיוועץ בפסיכיאטר, כפי שכבר אמרו לך קודמי איטאלין משפיע באופן שונה על כל ילד. אנחנו בזמנו נתנו לערן רסיטל ל- OCD, ריספרדל להתרפצויות זעם והוחלט על קונצראטה לבעיות ריכוז. הקונצרטה גרמה לו לטיקים בראש וזה די הפחיד אותי, הפסקנו מיד כי ערן הוא לא ידל היפראקטיבי והוא מסתדר בלימודים גם בלי זה. בהצלחה!...עוד מעט סוף שבוע...לפחות הוא יהיה בבית..תהיה לכם קצת הפוגה.

ש ל י ק

New member
היי הלנה

אני אכן התייעצתי עם הפסיכיאטרית אשר אמרה לי שאני גם צריכה לתת זמן לאומגה 3 כמו שכל כדור חדש אשר לוקחים רואים תוצאות אחרי שבועיים/שלושה לפחות כך אני צריכה לבדוק גם את האומגה (וזה למרות שהיא לא מאמינה בטיפול טבעי).סיכמנו אבל האמת שהיום אני מתכוונת להתקשר אליה ולקבוע פגישה באופן מיידי שנדבר בעוד שבועיים ואז להחליט אם שנות לו את הכדור. שלי

למעלה