מבולבלת

yael19

New member
מבולבלת

בבחירות הקרובות אני הולכת לממש בפעם הראשונה את זכות הבחירה שלי, אבל אני ממש לא בטוחה למי להצביע. ראיתי את ההודעות שקדמו לשלי ואני חייבת להודות ששתי המועמדות העיקריות שלי הן מרצ ושינוי. אני באמת לא יכולה להסביר את זה. רציתי לבקש אם אולי תוכלו לייעץ לי מדוע לבחור דווקא במרצ על-פני שינוי מעבר לטיעונים כמו- "מפלגה שמושתתת על שנאה", מדוע אתם בוחרים מרצ? תודה מראש יעל.

smile2life

New member
בפשטות

דבר היחיד שמשותף למרצ ולשינוי זו המלחמה בכפיה הדתית. במרצ עושים זאת תוך כדי התחשבות בזכויות המיעוט של הדתיים והחרדים ותוך כדי התחשבות בערכי היהדות ואילו בשינוי זו מלחמה כוללת בחרדים, בזכויותיהם ובש"ס. הנקודות המפרידות הן רבות: מרצ היא תנועת שמאל מדינית וחברתית-כלכלית מובהקת, משמע: אנו בעד הקמת מדינה פלסטינאית, תוך התמדות בכך שפתרון מדיני יביא לבטחון אישי\חברתית\קולקטיבי, תנועת מרצ תומכת בעזרה של המדינה לחלשים (בין-השאר כי חוסנה של חברה נמדד ביחסה אל החלש והנזקק), אנו נגד שלטון ההון ובעד מיסוי דיפרנציאלי, בעד איכות הסביבה, בעד דהקרימינליזציה על צריכת מוצרי קנביס (על כך ישויכוח בתוך התנועה) בעד שיוויון זכויות בין אוכלוסיות שונות ומגזרים - כחלק מפלורליזם בריא ועוד. עוד על מרצ תוכלי לקרוא במצע מרצ. שינוי היא ההפך הגמור מכל מה שתיארתי בפיסקא הקודמת ודוגמה לכך ניתן לראות בהצבעתם הלא אחראית על תקציב המדינה, כפי שהוצעה ע"י משרתו של הפריץ, סילבן שלום. לא אוסיף עוד מכיוון שאיני דובר שינוי ואיני רוצה לתקוף אותם יותר ממה ששיקפתי - מכיוון שאחד מפעיליה (ומנהל פורום שינוי - גרשון צור) הוא מכר שלי.

iceviper

New member
עכשיו אני מבין... ../images/Emo2.gif

כל נסיון שלי לכתוב הודעה שמראה את יתרונותיה של מרצ על פני שינוי בפורום שינוי נתקלה במחיקה מיידית. לעומת זאת אתה חוגג שם... אז אתה מקורב,אה? סתם,תמשיך לכתוב כמה שאתה רוצה.זה חשוב.העיקר שלא תשתכנע בסוף...

grotask

New member
סיבה נוספת

מרצ היא המפלגה היחידה בכנסת עם קבלות ממשיות, בתחום החברתי. בעוד המפלגות האחרות מתמהממות, ומשתמשות במושגים כמו מעמד הביניים והשכבות החלשות בעיקר בסיסמאות הבחירות- מרצ, היחידה שחוקקה הכי הרבה חוקים למענם. במרצ מאמינים שגם אם לא יושבים בממשלה, יש תפקיד לא פחות חשוב לח"כים מבחינה פרלמנטרית. מרצ , לפי תפישת עולמה פועלת למדיניות יותר סוציאליסטית ופחות קפיטליסטית. הרעיון האידיאלוגי שעומד מאחורי זה, הוא במקום לתת חופש כלכלי מוחלט ליחיד- לאפשר לכל היחידים לקיים זכות כלכלית. בעוד שינוי תומכת שוב ושוב בהפרטה - מרצ מאמינה שישנם דברים שונים, בל יעברו, שחייבים להישאר בסבסוד ממשלתי. מרצ גם פועלת בהמון תחומים נוספים מלבד התחום המדיני (והדעות השמאליות שלה שמתוארת בהודעה הקודמת)- נושאים כמו זכויות האזרח, זכויות מיעוטים, שימור על אופיה הדמוקרטי של המדינה בכל מחיר- והפרדה הוגנת בין דת למדינה. הרי אי אפשר באמת להאמין, ששינוי תעשה במערכת בחירות אחת- בנושא דת ומדינה- את מה שמרצ נאבקת עליו 10 שנים- אם לוקח כל כך הרבה זמן לשנות, כנראה שאין פתרון קסם. מה גם - ששינוי לא תומכת בהפרדת הדת מהמדינה, אלא רק בשינאת חרדים חינם ולקיחה כמה שיותר משאבים מהם, כדי לשחרר אגרסיות. הבדל נוסף הוא ששינוי תחזק את הימין. הימין במצב הנוכחי, רק מזיק למדינה. כל הריסת בית של מחבלים, כל שעת עוצר- יורה למדינת ישראל ברגל. הרי בכל פעם שהורסים בית פלסטיני- עוד משפחה מדרדרת למעגל הטרור, כי כבר אין לה מה להפסיד. במקום להבין שהכוחניות נכשלה, שינוי מתעקשת לשמר אותנו במצב האיום הנוכחי- וכך, לא רק לדרדר את המצב הביטחנוי האישי של כל אחד ואחד מאיתנו- אלא גם את המצב הכלכלי. שינוי היא מפלגה שצומחת משנאה, ומפחד מהלא נודע שיש עכשיו. היא צומחת על גבם של אנשים מבובלים, שמצאו את עצמם נפלטים מהמפלגות הגדולות. יהיה נכון יותר להפקיד את קולך בידי מפלגה וותיקה, עם קבלות- במקום באיזה סטוץ חד פעמי עם המדינה, כמו שינוי.

Deathatred

New member
תיקון קטן

>> הרי בכל פעם שהורסים בית פלסטיני- עוד משפחה מדרדרת למעגל הטרור, כי כבר אין לה מה להפסיד. << צה"ל הורס בתים של משפחות שכבר התדרדרו למעגל הטרור, ככה שלצה"ל אין מה להפסיד. לעומת זאת, משפחות אחרות מסגירות את הבנים פעילי הטרור שלהם מחשש שצה"ל יהרוס את הבית שלהם.

pelegs

New member
אני בספק

אני לא שמעתי על משפחות שהסגירו מחבלים מתוכן, רק כי הן ראו מה עושים לחבריהם - גם ככה המצב שם על הפנים... דווקא להיפך, מוחמד שיראה שהרסו לאחמד חברו את הבית, אולי ישנא קצת יותר את ישראל...

asafpp

New member
אתה טועה

קראתי הרבה פעמים ,אפילו עשרות, ידיעות בתקשורת על בני משפחה שהסגירו ילדיהם המתכוונים להתאבד.

pelegs

New member
אוקי, סליחה

טעיתי. אבל אני מאמין שיש יותר משפחות שכבר אין להן מה להפסיד ומתדרדרות לטרור - או שהשנאה אצלם רק בחריפה מזה שהרסו לחבריהם את הבית. וזה לא טוב לנו במיוחד.

pelegs

New member
והיו שם שתי פסקאות על מחבלים

שהסגירו עצמם, או הוסגרו. איכשהו, לפי דבריך, היתי מצפה ליותר. אבל תסתובב קצת בג´נין או ברפיח ותראה שעל כל דבר שצה"ל עושה - השנאה מתלבה. הרי זה כל-כך קל לגרום לאנשים לשנוא...

pelegs

New member
בכל זאת

מספר האנשים שאין להם מה להפסיד מהעוניף וגם ככה השנאה גואה בהם - רק עולה.

Deathatred

New member
השנאה גואה

בגלל ההסתה הפלשתינית (שחלק נכבד מהשמאל כולל ביילין, גלאון ומצנע) מתעקש להתעלם ממנה ובגלל תמריצים כספיים מעיראק, איראן וערב הסעודית (10,000$ לכל שאהיד).

Deathatred

New member
ה"כיבוש" היה 35 שנה

ועד אז היה פחות או יותר שקט. רק אחרי הסכם אוסלו, כשביילין, רפס ושות´ הביאו את ערפאת ומחבליו החל הברדק הגדול. 7 שנים של הסתה שהשמאל העלים מהם עין בשיטתיות (אפילו שריד הודה בזה) ועדיין - יש אנשים בשמאל שמתעקשים לטמון את ראשיהם בחול ולטעון שההסתה האנטישמית זה בכלל לא רלוונטי ולהזניח את ההשפעה ההרסנית שלה. מצורף קישור למאמר בנושא.

את האינתיפדה הראשונה שכחת?

ובנוסף, מי אמר שקו השבר הוא הסכם אוסלו, ולא למשל הטבח שביצע ברוך גולדשטיין? לא אמרתי שההסתה לא משמעותית. אמרתי שהסיבה העיקרית היא הכיבוש.

Deathatred

New member
הייתה הרבה יותר רגועה

יחסית לגל הטרור של היום. הפלשתינים העיזו עז לצאת לרחובות לזרוק אבנים, בקבוקי תבערה אבל אף אחד לא היה עד כדי כך פסיכי לצאת להתאבד באמצע דיזנגוף. היום, כאשר כל תחנת רדיו רשמית מעודדת אנשים להיות שאהידים ומבטיחה להם כסף, כבוד, בחורות ומה לא - פלא שהם יוצאים לבצע פיגועי התאבדות? נ.ב. בקשר לגולדשטיין. אחרי שנחתם הסכם השלום עם ירדן חייל ירדני ביצע את הטבח בארם נהריים. ישראל וירדן עד היום בשלום זו עם זו. תחשוב על זה.

למעלה