מבולבלת

yael19

New member
מבולבלת

בבחירות הקרובות אני הולכת בפעם הראשונה לממש את זכות ההצבעה שלי, הבעיה היא שאני ממש לא יודעת למי אני מתכוונת להצביע. אם להיות כנה שתי המועמדות העיקריות שלי הן מרצ ושינוי, רציתי לבקש אולי מישהו מכם יוכל לעזור לי, לייעץ לי, אולי להסביר לי למה בעצם אתם מתכוונים להצביע לשינוי? תודה מראש יעל.

orenoren2

New member
אני אסביר לך למה אני

מתכוון להצביע שינוי (גם אצלי זאת הפעם הראשונה שאני יכול להצביע) דבר ראשון מרץ לא תשב בממשלה.. מה לעשות שהליכוד ינצח למרות השחיטויות.. להצביע למרץ זה בזבוז קול, הם ממילא לא ישפיעו יותר מידי לעומת זאת רק שינוי יכולה לגרום לזה ששרון יעדיף ממשלת אחדות עם שינוי והעבודה מאשר ממשלת ימין קיצונית+חרדים... מרץ ממילא תשב באופוזיציה חוץ מזה אני לא תומך בעמדות המדיניות של מרץ.... אי אפשר לנהל משא ומתן עם ערפאת, וצריך לזרז את הקמת גדר ההפרדה (דבר ששינוי תומכת בו, היא המפלגה היחידה שתומכת כולה בהקמת גדר הפרדה) מרץ לא תטפל בנושא החרדים... אנחנו כבר ראינו איך יוסי שריד הבטיח שלא ישב עם ש"ס בממשלה... טומי היחיד שלא הפר את ההבטחה הזאת! אני לא תומך באידיאולוגיה הכלכלית-חברתית של מרץ... שינוי תומכת במעמד הביניים מרץ תומכת כביכול בשכבות החלשות... הגדלת הבטחת הכנסה ודמי אבטלה רק יגדילו את המיתון ואת המצב הכלכלי הקשה מה שצריך לעשות זה להפסיק להזרים מיליארדים למגזר הלא יצרני (חרדים ועוד) ולהשקיע במעמד הביניים וביצירת מקומות עבודה חדשים... מעמד הביניים הוא שמחזיק את המדינה! אם את רוצה עוד עזרה להבין למה כדאי להצביע שינוי תכנסי לwww.shinui.org.il

meirkl

New member
יפה מאוד

חסכת לי מילים. אפשר כמובן להיכנס לאתר המפלגה ולקרוא עוד על מצע שינוי. אם יש שאלות נוספות אז נשמח להרחיב.

smile2life

New member
חזרה על שקר הרבה לא הופכת לאמת

יוסי שריד לא אמר שהוא לא יישב עם ש"ב אלא שלט יישב עם דרעי. ותפסיקו כבר עם השקרים האלה.

ronen1981

New member
ידידי מרצ היא אלופה בשקרים.

למרצ ולשינוי היה הסכם!!!!!!!!!!!!!! של אי כניסה לממשלה אם החרדים. יוסי שריד הפר אותו ונכנס לממשלה אל תבלבל בשכל .

נוסח ההסכם כפי שנחתם

6.6.99 סוכם על הקמת "בלוק חילוני" בכנסת בפגישה שהתקיימה בשבת, 6.6.1999, נפגשו יוסי שריד יו"ר מרצ, טומי לפיד יו"ר שינוי, רן כהן וחיים אורון ממרצ, אברהם פורז משינוי וסטף ורטהיימר. בפגישה זו סוכם, ששתי הסיעות יעשו את הדברים הבאים: * דוחות כל הצעה של אהוד ברק לצירוף ש"ס לקואליציה; * אינן מתנגדות לשיתוף המפד"ל בקואליציה; * דורשות להעביר את חוק גיוס בחורי הישיבות; * דורשות להעביר את חוק יסוד חופש הדת במסגרת כינון חוקה;

על מי אתה עובד ?

יוסי שריד אמר לא פעם ולא פעמיים שמרצ לא תשב באותה קואליציה עם ש"ס. אני מצטט: "מרצ או ש"ס שתי המפלגות לא ישבו באותה קואליציה" בראיון נוסף מיד בתום הבחירות אמר"מרצ לא תשב בממשלה עם ש"ס "רייד מיי ליפס". מיותר לציין שהיה הסכם בין סיעות שינוי ומרצ מייד בתום בחירות 99 שלא נכנסים לממשלת ברק עם הסיעות החרדיות. מרצ כמובן הפרה את ההסכם. נכנסה לממשלה ושילמה את המחיר בכך שהצביע נגד טיסות אל-על בשבת, ברחה בזמן הצבעה על נישואים אזרחיים ושריד העביר מליוני שקלים לארגונים להחזרה בתשובה במסגרת משרד החינוך. אז שלא יעבדו עליכם

meirkl

New member
יש את זה מוקלט

בשידור לאומה בערב הבחירות בו ניצח ברק בסגנון בוש האב. כל נסיונות ההתחמקות לא יעזרו לכם. הוא הודה ותרץ את סה בכל מיני תירוצים שאפשר לקבל או לא.

ronen1981

New member
הי יעלי המבולבלת.

(לידידה טובה שלי קוראים יעל שם חמוד.) אם אני אסביר לך את כל הסיבות שבגללן אני מצביע שינוי אני חושב שיצא לי איזה ספר לא קטן. אז אני אתמצת מאוד ...מאוד...מאוד. שינוי מפלגה ציונית בעלת ראית עולם נכונה,בשינוי יש ועדות שונות לכל נושא, בועדות הנ"ל יושבים אנשים מביני עניין בכל נושא ומחליטים יחדיו מה צריך לעשות בכל נושא כדי להפוך את המדינה לשפויה יותר. אני מציא לך לקרא את המצע של שינוי שבאתר הרשמי שהקישור אליו יש בחתימה שלי. שינוי יש לה ראיה כלכלית נבונה בעד כלכלת שוק תוך כיום מדיניות סעד הגיונית. שינוי מדינה שאסור לזלזל בנושאי הפנים (בגלל זה היא מדגישה אותם.) ולעמות זאת מפלגות אחרות נוהגות להזניח את נושאי הפנים החשובים וכתוצאה מכך כיום ביראל יש מ10% מובטלים פחות מ45% זכאים לבגרות. מדרגת מס מהגבוהים בעולם שמגיעים ל63% ולזה תוסיפי מע"מ של 18 אחוז. בקצב הנוכחי אם לא יתמודדו ברצינות אם נושאי הפנים ויבינו שהם חשובים לא רק שלא פחות אלה יותר,גורל המדינה יהיה רע ביותר. לחיזוק הטיעון קחי למשל את תקציב הביטחון לצבא יש הוצאות הולכות וגדולות כתוצאה מהמצב ובכל זאת מקצצים את התקציב הביטחוני בגלל המצב הכלכלי זו לכשלעצה עדות לכך שאם הכלכלה תקרוס לישראל לא יהיה היכולת לתת מענה ביטחוני ראוי וכבר עכשיו יש פגיעה במערכות הביטחון בכלל המצב הכלכלי. שינוי בכנסת הבאה הולכת להיות מפלגה השלישית בגודלה ויהיה לך הכוח להשפיע בנושאים פנימים רבים וחשובים. והיא תוכל לשמור בנושא המדיני את הקוהליציה במרכז (תוך החלשת הקיצונים בימין ובשמאל.) אני מצביע שינוי כי אני מבין ששינוי נותנת מענה בכל נושא טוב יותר ונכון יותר לישראל (וזאת מתוך אחריות רבה.) מכל מפלגה אחרת. את מוזמנת לקרא המצע ואם יש לך שאלות אשמח לענות.

ronen1981

New member
../images/Emo41.gifעוד אני מדבר ומרצ השקרנית .

מרצ בהיסטריה חלקים לא קטנים בציבור המצביעים שלה הולך ומאוס בה ובמסריה ועובר להצביע למפלגה השקולה והשפויה מפלגת המרכז הציונית לברלית שינוי. מרצ ניסתה להתקיף את הרעיונות אותם שינוי מנסה לקדם ונכשלה . מרצ ניסת ליצור דימוי כאילו שינוי מלגה לא מיצגת ונכשלה שוב. ניסתה להעליל ונכשלה. ואז החליטה מרצ לצאת ביוזמה חדשה לתקוף את טומי לפיד לצורך כך אין היא בוחלת בשימוש בשקרים ואחיזת עיניים. הציבור לא קונה ולא יקנה את דברי מרצ ואני פה רוצה לתת לציבור כמה דוגמאות לשקרים שמרצ מנסה לקדם . נדמה לי שחז"ל אמרו כי הרוצה לשקר ירחיק עדתו כך שלא יהיה ניתן לבדוק אם שיקר, מרצ גם בזה נכשלה ושיקרה בדברים שאמרה, ואמרה על איזה מקור לכאורה היא מסתמכת וזה ספרו של יוסף טומי לפיד שהוצא לאור בשנת 1998 (לפני שהפך להיות יו"ר מפלגת שינוי). אני באותו יום שראיתי כי " מסתמכים" על הספר הלכתי ולקחתי אותו מהספריה וקראתי אותו וכרגע אני אתן לכם כמה נקודות ממנו ,וכי אכן כפי שסברתי שלא יתכן שמפלגה כשינוי על כל מסריה תבחר בטומי לפיד כמיצגה אם אכן איו הוא מתאים למסריה חד כמה וכמה אם היה ולו בקצת מין האמת בדבריה של מרצ מבחינת האופי והתפיסה שהם מנסים לטעון שיש לטומי לפיד. ראשית אצוטט מה טומי לפיד אמר כמבוא לספרו "עוד אני מדבר". "כך כתב לי עמית וינשטיין מקיבוץ להב: אני מאזין קבוע לתוכניותיך ברדיו בימי שישי . בלי לרצות להחניף תענוג לאוזן ,ממש עונג שבת:רוחב אופקים,התמצאות וידיעה בשטחים כה רבים,תרבות ביטוי (ומותר,כמובן,לעקוץ ולרדת על יריבים בצורה מכובדת ,כמו אתה עושה ברדיו). מה קרה לך בפופוליטיקה ?זה ממש דוקטור טומי ומיסטר לפיד....האם זה מוזמן?למה לך לדרדר את תדמיתך בעני שוחריך?.....מי הוא יוסף לפיד האמיתי ומי הוא המציג והמתחזה? הלואי שלפיד איש הרדיו הוא האמיתי...עד כאן המכתב (טומי אומר מהספר) הואיל ונשאלתי שאלה זו לעיתים די קרובות ,אני מרגיש חובה לתת דין וחשבון,לא כל כך לעמית וינשטיין ,כמו לעצמי. תוכנית הרדיו "השבוע שלי" היא ,מבחינתי ,מתנה מהשמים. אדם מתבקש מדי שבוע להביע את דעתו,לספר את מחשבותיו ,להתחלק בחוויותיו כאוות נפשו ,כעולה בדעתו,על פי רוחו. בשביל עיתונאי זה אתגר והזדמנות.."פופוליטיקה" היא שאו-ביזנס . היא אמצעי ראוותני להעביר לציבור מסרים ולשתף את הציבור בלבטים,בנושאים האקטואליים והחשובים של חיינו . אפשר לנהל דיונים כאלה גם בצורה יותר מאפקת ,אבל תוכנית מנומסות אינן זוכות לרבע הצפייה ולעשירית הפרסום שיש ל"פופוליטיקה"....אני מודע לכך שלעתים הם חורגים מהנורמות של התנהגות תרבותית...אני חושש שכל זה לא כל כך משכנע.אבל זו האמת.והרי נושא מתאים לדיון ברדיו או ב"פופוליטיקה":מדוע אמתות לא תמיד משכנעות ושקרים לעתים משכנעים?" תקראו תאכלו ותיהיו מוכנים להודעה הבאה בנוגע ל"הומוס משתין".

ronen1981

New member
"הומוס משתין"

בכתבה בYNT נאמר "בימים האחרונים נאלץ יו"ר שינוי, יוסף (טומי) לפיד, להתרגל למעמד חדש: שק חבטות. במפלגת העבודה החליטו להציגו כ"ארצ´י באנקר הישראלי" (עם דגש על דמות הגזען השמרני) ולנצל את הדמיון בינו לבין השחקן קרול אוקונור המנוח.....במרצ מפיצים בימים האחרונים כרוזים שבהם מצוטטות אמירות בעייתיות, כהגדרת פעילי המפלגה, של לפיד. למשל, דבריו על נשים מוכות ועל הומואים ולסביות... בין הציטוטים: "אני לא יודע מאיפה נולד המספר 200 אלף נשים מוכות. אולי איזה סוציולוג שמע שכן מכה את אשתו בטוסיק". בנוגע להומואים וללסביות אמר לפיד: "יש קבוצה רדיקלית של הומוסקסואלים ולסביות… הם דוחפים את איברי המין שלהם מתחת לאפו של האזרח… הם קורבנות מקצועיים המשתינים על כולנו". " כעת אביא בפניכים מספרו "עוד אני מדבר" עמוד 138 מה אמר בעצם טומי לפיד ואתם כבר לבד תבינו עד כמה שונה המשמעות של דבריו ממה מרצ הסלפנית שקרנית שבפניקה מנסה לציור: "במדור המוקדש "לשבוע הגאווה" של ההומוסקסואלים פרסם עיתון ה"עיר" התל -אביבי שני תצלומים של תמיר להב-רדלמסר-שני גברים המשתינים לתוך דלי,האחד לבוש ,האחר ערום,שניהם בפוזה פרונטלית עם השמוק שלהם בחוץ,מטילים מים. גם לפי הקרטריון הנאור ביותר אלה הם תצלומים מגעילים במיוחד.ואף כי הצלם מצוטט בדבריו "בודדתי את הסיטואציה של ההשתנה בסטודיו אם תאורה ,וזה גורם למצולמים להיות מודעים יותר לפעולה,ואפשר לראות זאת בהבעת פניהם," הרי ברור שכל מה שהצלם רצה הוא לעורר גועל. הצופה המסכן יכול לחייך או להקיא ,אבל אסור לו למחות. כי אם הוא ימחה ,זה יוכחי (א) שהוא לא מבין בצילום (ב)שהוא לאמבין באומנות מודרנית (ג)שהוא מרובעחסר תקנה,ו(ד) שהוא פשיסט הרודף הומוסקסואלים. זה משחק מכור מראש, שאדם המעז להתקומם נגדו מסתכן בכך שיבוזו לו משינקין עד פלורנטין וממערכת ה"עיר" עד מערכת "כל העיר". אז אני רוצה לומר לשני השמוקים שבתצלום ולצלם שצילם אותם ולעורך שפרסם את התצלומים-אתם לא אנשים נאורים אלא ראוותנים חסרי טעם. כאשר אתם מציגים את ציבור ההומוסקסואלים כחבורה של פסיכים, אתם גורמים לו נזק,כמו שבריוני כהנא מזיקי למחנה הלאומי או כמו שהחמאס מזיק לפלשתינאים. אני מאמין,כמו כל ליברל אמתי,שחיי המין הם עניינם הפרטי ביותר של בני אדם. אין לרדוף אנשים על העדפותיהם המיניות ואין להפלות אותם לרעה.אני משוכני שרוב ההומוסקסואלים רוצים שיניחו להם. במידה רבה,מטרה זו הושגה מכבר. אבל יש קבוצה רדיקלתי של הומוסקסואלים ולסהביות שאינם מעוניינים בשוויון כויות ואנם רוצים להשתלב בחיי החברה,אלא רוצים תשומת לב. הם דוחפים את איברי המין שלהם מתחת לאפו של האזרח חסר הישע. הם קרבנות מקצועיים המשתינים על כולנו.רבותיי ,אתם לא אוואנגרד ואתם לא לוחמים לזכויות הפרט ואתם גם לא נרדפים. אתם סתם חבורה מגעילה של אקסהיביציוניסטין חסרי תקנה". קראתם דבריו? נכון שגם אם אתם לא מסכימים אם טעמו ואולי עם מידת החומרה שהוא רואה בנקודה זו המרחק בין טומי לפיד הליברלי המאמין כי אין להפלות בין אדם על רקע העדפתו המינית למה שמרצ מנסה לטעון שהוא וזה הומופוב שמרן קיצוני,הוא רחוק יותר ממזרח למערב.

ronen1981

New member
../images/Emo23.gif../images/Emo23.gifעוד אני מדבר (על נשים.)

ראינו כבר כי מרצ משקרת ומסלפת את מה שאמר והתכון טומי לפיד לגבי הקהילה ההומו-לסבית והניסיון להראות את טומי לפיד הליברל המאמין שאין להפלות אדם בשל העדפתו המינית כהומופוב שמרן היא לא יותר משקר גס וחצוף. כעת אתמודד עם טיעון הדמגוגי שקרי של מרצ על טומי לפיד ונשים: טיעונים שהועלו נגדו כגון "והח"כיות שמעלות את עניין הנשים המוכות ("מעצבנות"). " או כפי שפורסם בYNT טיעון של מרצ אחר ""סוציולוג שמע שכן מכה את אשתו בטוסיק" במרצ מפיצים בימים האחרונים כרוזים שבהם מצוטטות אמירות בעייתיות, כהגדרת פעילי המפלגה, של לפיד. למשל, דבריו על נשים מוכות ועל הומואים ולסביות (הערה שלי: בנוגע לקהילה ההומ לסבית הראתי כבר כי שקרו בהודעה אחרת בפורום.). בין הציטוטים: "אני לא יודע מאיפה נולד המספר 200 אלף נשים מוכות. אולי איזה סוציולוג שמע שכן מכה את אשתו בטוסיק". " אז מה טומי לפיד אמר באמת בספרו שיצא לאור בשנת 1998 "עוד אני מדבר" עמוד 66 (ושוב פעם העמוד הוא למי שמעוניין לראת זאת במו עיניו ) "נשים מוכות: שמעתי מאזין שאמר בשיחת טלפון עם הרדיו: "אני בהחלט נגד מי שמכה את אשתו,אבל צריך להבין שלפעמים הן מעצבנות." אני מניח שלו ראה אותו האיש בטלוויזיה את צילום שני אנשי המג"ב המכים צעירים פךשתינאים,הוא היה אומר :"אני בהחלט מגנה את המעשה ,אבל צריך להבין שפלשתינאים לפעמים מעצבנים." אדם המכה פלשתינאים מכה גם את אשתו,כי השאלה איננה את מי אתה מכה ,אלא אם אתה איש אלים. אני מעריך את חברות הכנסת שהצליחו לעורר את הממשלה ואת דעת הקהל לבעיית הנשים המוכות,אבל לפעמים גם הן מעצבנות. מה שמעצבן הוא שהשדולה הנשית שמה את הדגש על הגנת הנשים בלבד במקום שתיאבק גם באלימות כלפי קבוצות אחרות . כשם שיש נשים מוכות,יש ילדים מוכים,לא רק ילדים המקבלים מכה על הטוסיק מפני שגנבו את השוקולד,אלא ילדים הסופגים מהוריהם מכות רצח-ואין מי שיגן עליהם:ילדים המפחדים להתאונן על אבא בעוד אמם מפחדת להגן עליהם שמא גם היא תחטוף. ויש עוד מוכים שאף פעם לא מדברים עליהם ,מפני שהם סובלים בשקט,שקועים בחוסר אונים -הקשישים . בפינות שכוחות של חדרים אפלים שוכבים אלפי זקניפ,בני שמונים ותשעים ,חולים טורדנים ו"מיותרים". מי דואג לגורל הסבא של האישה שהבעל האלים מכה אותו מדי פעם כדי שיפסיק לחרחר או ליבב או לדבר שטויות או כדי שיפסיק להתקיים? כאשר נתגלה שמנהלת בית זקנים בחולון מכה את המטופלים שלה,כל הארץ נחרדה .מאז לא שמעתי שמישהו נתן דעתו לנושא . לזקנים מופלגים ולקשישים תשושות אין לובי בכנסת ,כי קלוש הסיכוי שהם יצביעו בבחירות הבאות" כמעט ושלא הצלחתי לסיים לכתוב את הציטוט לעי"ל משום הדמעות שמלאו את עיני וממלאות את עיני משום שכואב לי לראות ולהזכר ביחס ובהתנהלות של המפלגות האחרות לסוגיות כה רבות וחשובות וכואב לי לראות איך מפלגות תאבות שלטון לא בוחלות מלהשתמש בדמגוגיה חצופה ובשקרים גסים משום שפשוט הן פשטו תרגל ואין להם באמת שום דבר להציע שעדיף על המפלגת שינוי שמנהיגיה קוראים נכון מאוד את המציאות. ומשום שאני נזכר בטיעונים שקרים נוספים שיצא לי לראות ומשום שאני ציוני בלב ובנפש ואוהב את ישראל ורצה להקים בה את ביתי ומשפחתי ולראות גם את נכדי מקימים פה בית וכי אני לא רוצה שישראל תהפך חלילה למדינת עולם שלישי עם שלטון מושחט ומסואב או למדינת הלכה תיאוקרטיה חשוכה או למדינה ערבית מוסלמית אם מיעוט יהודי . אני אומר לכל המלגות זהו זה נגמרו הימים בהם תוכלו לשקר לציבור ולדרדר את ישראל אל עבר התהום, יש בישראל מפלגה שרבים בציבור כבר מכירים באיכויות שלה ובתפיסת העולם הנכונה שלה,העם רוצה שינוי וזאת בכל מובן אפשרי של המילה. שינוי תלחם גם למען הגימלאים וגם למען הנשים ותשמיע קולם בכנסת הדאגה לגימלאים בני אדם שהקדישו את חייהם לעבודה ולגידול המשפחה, זכאים להזדקן בכבוד. החברה הישראלית חוטאת חטא בל יכופר, כאשר היא דנה את הגימלאים, התלויים בקצבה של הביטוח הלאומי, לתנאי מצוקה משפילים. אשה זכאית למימוש עצמי, להזדמנות שווה לגבי כל תפקיד ומשרה, כולל שכר שווה תמורת עבודה שווה. שיוויון הזכויות חייב לחול גם על הנשים החרדיות, שהן כיום הציבור הנשי המקופח ביותר. יבוטל כל חוק ונוהל הפוגע בשוויון האישה מטעמים הילכתיים. יש להלחם נגד האלימות במשפחה, ניצול מיני של נשים וילדים ונגד הטרדה מינית. במדינת ישראל מתים מעל כ500 איש בשנה כל שנה לא מטרור כי אם מתאונות בדרכים ו4 המפלגות הגדולות עבודה,ליכוד,מרצ,ש"ס אפילו סעיפונציק קטנציק במצע לנושא לא תרחו ליצור . מעיקרי שינוי : שינוי רואה בקטל בדרכים אסון לאומי. הממשלה חייבת להעניק למאבק בתאונות הדרכים עדיפות עליונה ועליה להקדיש השקעות מאסיביות בתשתית הכבישים והרכבות. צריך לעשות יותר לחינוך הנוער לזהירות בדרכים. יש להחריף את העונשים המוטלים על נהגים עבריינים. בשינוי יש ועדת לעניני תחבורה בה חבר ד"ר משה בקר שהינו חבר בשינוי וחבר מועצה בשינוי מזה זמן רב וכי הוא הצביע ויצביע לשינוי בבחירות . כיום הינו חבר בועדת תחבורה של שינוי ופועל לקידום מצע רחב יותר ומפורט יותר בנושא תחבורה ומאבק בתאונות דרכים. ואצוטט ממכתבו אלי "כמי שעוסק בתחום זה מזה 34 שנים, יועץ לכנסת מזה 26 שנים מחבר תוכנית האב לבטיחות בדרכים הראשונה של מדינת ישראל לשנים 1985-90(הערה שלי: חלקים רבים מידי ממנה לא יושמו עדיין ושינוי תפעל לישמם לפחות עוד חלקים ממנו ועוד) יוזם חוק המאבק הלאומי בתאונות הדרכים וחתן פרס יושב ראש הכנסת לאיכות החיים על התרומה לנושא זה אני יכול להבטיח לך שנושא זה יטופל באופן יסודי אם וכאשר יהיה לשינוי מעמד בממשלה באמצעותו ניתן להשפיע על ראש הממשלה משרד התחבורה והמשרדים האחרים הנוגעים במלחמה בתאונות הדרכים. בתמצית: יש להעביר את הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים למשרד ראש הממשלה אחת לחודש לקיים דיון רלבנטי לנושא זה : יהיה זה בנושאי חינוך, הדרכה, הכשרה לנהיגה, הסברה ותקשורת, אכיפה, מערכת המשפט, תשתית עירונית, תשתית בין עירונית, אחריות השלטון המקומי, בטיחות כלי הרכב, מערך פינוי הניפגעים והטיפול הרפואי, טיפול במיגזרים בעייתיים: ילדים, קשישים,האוכלוסיה הערבית, נהגי רכב כבד ורכב ציבורי, ועוד.. בכל אחד מהתחומים הנ"ל קיימות תוכניות מפורטות, לחקיקה, להחלטה ולביצוע, אם תיתנן האפשרות וההזדמנות תעבור מדינת ישראל מהפכה שתביא לצמצום התאונות החמורות ומספר ההרוגים והפצועים קשה לכדי 50% מהרמה הקיימת כיום תוך 5 שנים. לקבלת מידע על תוכניות פרטניות אתה מוזמן להתקשר אלי(----חסוי-----) בברכה.. ד"ר משה בקר "

yael19

New member
עוד יותר מבולבלת ממקודם!

השארתי מוקדם יותר היום הודעה בפורום בבקשה שייעזרו לי בוחרי שינוי להחליט האם להצביע לשינוי או למרצ מכיוון שאני נורא מבולבלת וחשוב לי לעשות את ההחלטה הנבונה בהתחשב בעובדה שאלה הבחירות הראשונות שבהן אני מצביעה.. משום מה ההודעה כבר לא הופיעה בפורום עם ערב ואני תוהה האם היא נמחקה במכוון? ואם כן, אז למה? לדעתי הבקשה שלי מאוד לגיטימית... השארתי הודעה דומה בפורום מרצ ושם דווקא זכתה לתגובות רבות שאכן גרמו לי לחשוב, קראתי את המצעים של שתי המפלגות, אני בצרה. אבקש שוב ובפעם האחרונה את עצתכם, תודה מראש יעל.

ronen1981

New member
מרצ ופרטים עליה.

מדעתי האישית. דעתי האישית). במרצ כשנשמע את המילה מתנחלים נראה אקסטזה כמעט כל הזמן בכל הזדמנות ידברו הם על כך שיש לצמצם ככל הניתן בתקציבים למתנחלים ,ובכן אין לכותב ספק שתקציבים המפלים אותם לטובה על שאר האוכלוסייה או תקציבים ללא קריטריונים ראויים אין סיבה שיועברו ,אבל תקציבים הקשורים בביטחונם שישמרו על חייהם של כ200000 יהודים אזרחי מדינת ישראל שמשרתים בצבא ומשלמים מסים בהחלט יש להעביר!! האזרחים המתנחלים ביטחונם צריך להיות חשוב לישראל כשם שביטחונם של אזרחי ישראל בתל אביב חדרה כפר סבא ובשכונת גילו בירושלים למשל. כעת האמת בדבר עמדת של מרצ תומכת הטרנספר למתנחלים מתגלה לכל כשרואים ושומעים תומכיה החברים בה ומנהיגיה . מרצ ללא בושה למעשה תומכת בטרנספר (וזאת בצביעות רבה, רבה מאוד לאור יחסה לטרנספר המוצע למשל על ידי מולדת הנמצאת בצד השני של המפה.) היא מדברת על "הסכם שלום" שלמענו יפונו כל ההתנחלויות ותומכת למעשה בפגיעה תקציבית בקשור להתנחלויות וכיוון שכך זוהי מדיניות טרנספר מובהקת של ליצור סיטואציה שבה האזרחים "יבחרו" להתפנות מרצונם. (האם זה לא נשמע מוכר לכם? האם לא זו הביקורת מספר אחת של אנשי מרצ על אנשי מולדת ומדיניות הטרנספר ב"הסכמה" שלהם.) כעת בנוגע לנכונות האפשרית להכרה בזכות השיבה על ידי מרצ ,רבים לא מודעים כי בכנסת עבר חוק המשריין אי הכרה בהסכם עתידי בזכות השיבה . החוק עבר בסופו של דבר אבל הדבר הראוי לציין הוא שחברי הכנסת של מרצ לא תמכו בו. משמעות הדבר היא פשוטה וברורה לחלוטין מרצ לא פוסלת אפשרות הכרה בזכות שיבה בהסכם עתידי על ידה. ובכך לא די בטח יש פה כאלה שסוברים שמרצ מתנגדת לחוק הלפרט שעבר באופן מובהק (בדבר תוספת למשפחות מרובות ילדים) אם כך הדבר מדוע נברה שוב חוסניה למקום העשירי ברשימת מרצ לכנסת חרף העובדה שתמכה בחוק . מי שינסה לטעון כי מדובר בפרלמנטרית מוצלחת מטעם מרצ ראוי שיבדוק בסטטיסטיקה של הכנסת ויוכח שממש לא כך הדבר. הסיבה שחוסניה נבחרה ופעילים רבים במרצ יודו בכך היא משום שהיא גם ערביה וגם אישה היא תופסת שני שריונים וכיוון שכך מפנה מקום לפעיל נוסף שמינו גבר ולאומו יהודי . (האם זו לא שוב צביעות מצידה של המפלגה המתיימרת לפעול למען שוויון זכויות ושוויון לנשים.) ולסיכום למרות שניתן להרחיב רבות על המפלגה והרכבה אומר האם באמת אתם רוצים שמפלגה זו תקבל את קולכם. ודי בלראות את שחקני ה"חיזוק" של מרצ בכדי להבין את דרכה ברונפמן התומך בסרבנים ובילין. אבל לא תמו דברי בכך. פורסם במעריב אינטרנט יום רביעי ה11 בדצמבר ניקוי שולחן בועדה הכספים: מיליוני שקלים אושרו לחרדים הועדה אישרה העברת 54.5 מיליון שקלים לרשת החינוך החרדית של יהדות התורה,וקרוב לשישה מיליון שקלים למעיין החינוך התורני של ש"ס * פריצקי: "מכירת סוף עונה" (יהודה גולן) ועדת הכספים של הכנסת נראת הבוקר כמו "שוק פרס". צעקות, פרצי צחוק וקומץ חברי כנסת מש"ס, ויהדות התורה נוטלים חלק בחגיגת הכספים, ומאשרים עשרות העברות תקציביות למשרדי הממשלה. הבוקר אישרה הועדה, ברוב של יו"ר הועדה יעקב ליצמן )מיהדות התורה( ושל שלושה חברי כנסת מש"ס, אמנון כהן, עופר חוגי ורחמים מלול, העברת 54.5 מיליון שקלים לרשת החינוך החרדית של יהדות התורה, וקרוב לשישה מיליון שקלים למעיין החינוך התורני של ש"ס. ח"כ יוסי פריצקי משינוי, שהיה המתנגד היחיד, אמר: "ליצמן מנצל את מעמדו כיו"ר הועדה לבצע מכירת סוף עונה של כספי משלם המיסים" איפה היה אבשלום אבו וילן ממרצ בהצבעה???? (ולחובבי העבודה-מימד :איפה היו איתן כבל,אורית נוקד ויצמן שירי אברהם ביגה שוחט 4 נציגים מהעבודה+מימד בהצבעה???? ) יוסי שריד ששיקר לציבור ומעל בבוחריו ונכנס לממשלה עם ש"ס ואגודה כבר צינתי? ואולי רוצים אנו לעסוק בזהבה גלאון מצוטט מNFC "החקירה המשטרתית מתקיימת בבת ים, במשרדי היחידה הארצית לחקירות הונאה; חשודה במתן יד לקבלת כספים שלא כדין כתרומות/מימון למרכז; וכן חשודה בהוצאת 180 אלף ש"ח במרמה ובתחבולה, ובשימוש בכספי המרכז שלא כחוק לשכירת משרד חקירות כנגד יריב פוליטי במרכז ח"כ זהבה גלאון, נחקרה מ-09:00 במשטרה (יום ג´, 1.1.02), בחשד לביצוע עבירות פליליות - במהלך פעילותה במרכז הבינלאומי לשלום. חקירתה נמשכה במהלך כל היום ועד שעות הערב המאוחרות, ובסה"כ - במשך 13 שעות. החקירה מתבצעת ביחידה הארצית לחקירות הונאה במשטרה, וזאת בעקבות חשיפת הפרשה על-ידי כותב שורות אלה בראשית 2000 במעריב (במדור מחלקה ראשונה) ומאוחר יותר באתר כאן; ובעקבות תלונות שהוגשו נגדה מצד עופר בורנשטיין ומצד המרכז הבינלאומי לשלום" "משהו מושחת ומוכר מפרשיות אחרות, מתרחש בימים אלה. קשר השתיקה בפרשת זהבה גלאון, עובר "פאזה" חדשה: מקשר של אי-דיווח בעיתונות, על יקירתם שסרחה לכאורה; לניסיון בוטה, ונלוז, להגן על אותה גברת בדרך של הטלת דופי בחוקרי המשטרה - כאילו אלה זימנו את גלאון לחקירה באזהרה (1.1.02), על לא עוול בכפה, מתוך מוטיבציה "להפוך אותה לקרמינלית קטנה"; ותוך ניסיון מצד כמה עיתונאים להציגה כאשת ציבור לדוגמא, שלא מדברת סרה בחוקרים, למרות שהם חקרו את אותה צדיקה גמורה באזהרה, במשך 13 שעות. יודגש כבר כאן: לגבי גלאון ויחסיה עם התקשורת, אין הדבר חדש. אנחנו עוסקים כאן באותה גלאון, הנחשבת ליקירת השמאל בישראל הקיצוני וליקירת חלק מהתקשורת; אותה גלאון - ראש סיעת מרצ, שטענה פעמים מספר, בקולה היא ובשידור חי, כי חיילי צה"ל, והמדובר בבחורינו שנשלחים על-ידי המדינה למשימות מהן הם עלולים שלא לחזור, מבצעים למעשה פעולות טרור ופשעי מלחמה כנגד הפלשתינים. גלאון, המשמשת יו"ר סיעה המונה 10 חברי כנסת, חזרה על כך יותר מפעם-פעמיים. למרות זאת, אמצעי התקשורת לא גינו אותה על ההשוואה המזוויעה, ואפילו לא ביקרו אותה על העוול הנורא שהיא גורמת לחיילי צה"ל - מרביתם בחורים בני 21-18, המסכנים את חייהם מידי יום, כדי שהיא ושכמותה יוכלו לחיות בביטחון (פיזי) במדינת ישראל. גם אנשי תנועתה, יוסי שריד ורן כהן, לדוגמא, לא גינו את דבריה, לא התנערו מאמירותיה, ואפילו לא אמרו כי אמירות אלה אינן מייצגות את עמדת מרצ." וזוכרים לגבי ועדת הכספים איפה היה אבשלום אבו וילן ממרצ בהצבעה???? ואולי אנו רוצים לעסוק בח"כ אחר מטעם מרצ בעבר ואליד חאג יחיא: (מדבריו וספרו של העיתונאי יוסף טומי לפיד) "חוק ההפלות : הצעת חוק שנשאה את השם התמים "הצעת חוק הגדרת אדם" הונחה על שולחן הכנסת בידי ח"כ יצחק כהן מש"ס וחתומים עליה 51 חברי כנסת. בין החתומים היו ,גם חברי כנסת מליכוד,מישראל בעליה,מחד"ש,לא פחות מ14 חברם מהעבודה,ושומו שמיים גם חבר מרץ מדוע שומו שמיים? כי הסעיף האופרטיבי של הצעת החוק קובע כי "אדם הוא גם יצור אנוש,עובר מיום יצירת הוולד" ולמי שלא מבין למה כאן הכוונה,הרי אם עובר בן יומו נחשב,"אדם" לצורכי החוק,פירוש הדבר שהפלת עובר בן חודש או בן שבוע או בן יום היא רצח. חוק כזה ישים קץ להפלות בישראל ,לא חשוב מה טעמן ומה סיבתן...." (גם אם למשל הריון מאונס חלילה או שיש בסיכון בריאותי לאישה ולתינוק אם תלד)

meirkl

New member
רונן

אני חולק עליך לגבי השימוש במילה טרנספר לגבי מתנחלים, שכן חלקם יושב שם ע"י קביעת עובדות בשטח, וחלקם בעידוד המדינה בגלל שלמדינה היה אינטרס. אם למדינה יש אינטרס להעביר אותם לאזור אחר במדינה, זה לא טרנספר במובן המקובל. והמדינה כבר עשתה זאת לגבי תושבי אופירה, ימית וכל שאר הישובים הקטנים באזור ימית. אבל לא נתווכח על המינוח כאן.

למעלה