מבולבלת!!

howbouthat

New member
מבולבלת!!

היי לכולם!
שמחה שמצאתי את הפורום הזה.

אני אמורה להתחיל טיפולי פוריות ואין לי מושג כל כך מי נגד מי אז אשמח מאוד!! אם תעשו לי סדר בבלאגן.

האם ניתן לעשות את ההזרעות/ivf בחול ואת כל מה שקודם לכך כמו זריקות מעקבים וכולי, בארץ? זאת אומרת, כמה פעמים אני צריכה לפגוש את הרופא לפני ההזרעה או ההפרייה עצמן? אני צריכה להבין אם זה ריאלי לעשות זאת גם בארץ ואת הפעולה עצמה בחול.

איפה לעזאזל עושים את הבדיקה הגנטית? לקחו לי דם ובדקו את כל המחלות אבל עכשיו אין לי מושג לאן ללכת איתן! התקשרתי למוקד ואמרה לי שאני צריכה ללכת לגניקולוג לקבל הפניה.. מה קשור גניקולוג? והפניה להיכן? לא הבנתי כלום ממה שאמרו לי ונראה לי זאת שאמרה לי גם לא ממש ידעה. אז איך בעצם אני בודקת ומשווה בין התוצאות שלי לבין בן הזוג שגם לו יש תוצאות מהקופה שלו ורואה מה הן הסכנות מהבחינה של מחלות גנטיות?

והאם יש לכן נסיון או מידע על הזרעות בחול ממולצות ואיכותיות?

האם רנטגן לרחם היא בדיקה יחסית קשה כמו שקראתי עליה? האם אפשר ללכת לעבודה לאחר מכן?

יש לי מכבי בסיסי, האם יש סבסוד של המעקבים והזרקות או הפריות גם אם אני עושה אצל רופא שלא עובד במכבי?!

אודה לכל פיסת מידע ו/נסיון שלכן!

תודה מראש!!

haych

New member
תשובה חלקית מאוד

IVF או הזרעות לא מסתכמים רק בפעולה עצמה. יש לך פגישה ראשונה עם הרופא לקבלת פרוטוקול, ואז עד לפעולה עצמה עושים כל כמה ימים אולטרסאונד (מעקב זקיקים) ובדיקות דם. אז נגיד שיש לך רופא בארץ, הוא רושם לך מרשם - זה אומר שאת חייבת לקנות את התרופות בארץ. ואז אחרי כמה ימי הזרקות יש לך בדיקות. אז נכון שאת תוצאות הבדיקות אפשר להעביר לרופא במייל/פקס/וואטסאפ, אבל איך תעשי את המעקבים? תצטרכי לקבל הפניות לבדיקות דם ואולטרסאונד במדינה את נמצאת, ולא נראה לי שיתנו לך את זה בלי רופא שמלווה את התהליך. לי זה נשמע שאת צריכה להיות באותה ארץ לאורך כל הסבב.

לא הבנתי מה בדקו לכם בבדיקות דם. יש יעוצים גנטים שנעשים במקום. אני יכולה להגיד לך רק מנסיוני בכללית - מגיעים 2 בני הזוג לפגישה עם היועצת, נשאלים כמה שאלות על מחלות במשפחה ואז היא מוציאה פלט עם בדיקות נדרשות - אצלנו המוצא שונה ואין מחלות גנטיות במשפחה, לכן קיבלנו רשימה בסיסית מאוד של בדיקות. אם המוצא דומה יש יותר בדיקות. לקחו לנו דם במקום וזהו. אחרי חודש קיבלנו תשובות בדואר. תנסי לפנות ליועץ גנטי של מכבי.

צילום רחם היא פעולה לא נעימה. אי הנעימות משתנה מאחת לשניה ותלויה גם במצב ברחם (אם יש הדבקויות או חסימות, יכאב יותר). מה שחשוב לזכור - שזו פעולה קצרה וגם אם כואב - תוך 5 דקות זה מאחורייך. אחרי הבדיקה היו לי התכווצויות כמו של כאבי מחזור. לקחתי חופש כי לא ידעתי למה לצפות אח"כ. בדיעבד יכולתי לחזור לעבודה, אבל זה לא משהו שאפשר לדעת מראש כי כאמור - כל אחת מגיבה שונה.

בהצלחה!

howbouthat

New member
תודה על המענה!

אחדד למה הכוונה חו"ל.. מסיבות אישיות אני מעדיפה לעשות את ההזרעה בחול, ואת הבדיקות לפני ההזרקה לעשות בארץ. האם זה אפשרי מבחינת זמנים? האם למשל כשאקבל זריקה ואקח את התרופות הרופא יוכל לשער יחסית די טוב מתי אבייץ ואז אטוס למדינה הספציפית ושם יוודאו שאכן אני מבייצת ויעשו את ההזרעה? אני פשוט לא יודעת איך בדיוק הולך התהליך מבחינת ימים ומספר הבדיקות לפני ההזרעה עצמה כדי לנסות לחשב אם זה בכלל ריאלי לעשות זאת כך.
והפעם כתבתי רק על הזרעה, אך אם ארצה לעשות הפרייה, האם זה ריאלי או יותר מסובך מלעשות הזרעה בחול ובדיקות לקראת הזרעה בארץ?

לגבי הייעוץ הגנטי, לא הפנו אותי לשום ייעוץ גנטי, אמרו לי לפנות לגניקולוג שלי והוא ימשיך משם. אני ממש חוששת שהוא בעצמו לא יפנה אותי ויגיד שלא צריך או משהו בסגנון, בכלל, אני חווה אכזבה אחר אכזבה מכל המערכת הזאת. הסבל הנפשי שאני עוברת מלקבוע תור לבדיקה מסוימת, מעבירים אותי גיהנום!! לא עונים/זה לא אצלם/תחזרי לשם/תתקשר מאוחר יותר/אין את הבדיקות האלה כאן ועוד שאר ירקות.

מעולם לא נתקלתי בכזה חוסר אונים ותחושה של אין לי מושג איך להזיז דברים כמו שיש לי ברצון להיכנס להריון!
שלא לדבר על הבנה איך הליכים בירוקרטים עובדים בארץ ובחול ולמרות ייעוצים פרטיים שאני משלמת עליהם המון, עדיין נותרת עם מלא שאלות ללא מענה.

אשמח אם אחרי החידוד הזה תוכלו לכוון אותי יותר לאיך הכל פועל.

איגי84

New member
זמן ביוץ

את הזמן של הביוץ מתזמנים בצורה מדויקת ע״י זריקה שאת מזריקה לעצמך 36 שעות לפני הזרעה או שאיבת ביציות. בדרך כלל מעקב הזקיקים האחרון הוא יומיים-שלושה לפני הפעולה. מבחינת זמנים את יכולה בעיקרון להספיק לעשות את כל הבדיקות בארץ ואז לטוס לפעולה עצמה, אבל מבחינה בירוקרטית השאלה פחות ברורה.

בקשר לשאלה כמה מעקבי זקיקים עושים - זה תלוי בפרוטוקול של הטיפול (אם בכלל את מקבלת הורמונים) ובתגובה שלך לטיפול.

haych

New member
מנסה

לגבי היעוץ הגנטי - אני מזכירה שוב שאני בכללית אז אולי זה שונה, אבל בכללית את יכולה לקבוע עצמאית תור ליעוץ גנטי, לא צריך הפניה ולא צריך לעבור דרך שום מוקד. מספיק להתקשר למוקד של כללית. לא נראה לי שיגידו לך שלא צריך כשהמדינה מאוד מעודדת לעשות את הבדיקות האלה.
בבקשה, הנה לינק: https://www.maccabi4u.co.il/11561-he/Maccabi.aspx?TabId=11563_11688#closeAll
תחת "כל חברי מכבי" תמצאי את רשימת המעבדות וכתוב שיש לקבוע תור דרך מוקד מכבי ואין צורך בהפניה.
אני מבינה אותך לגמרי ביאוש מהסחבת - אבל דווקא הנושא הזה פשוט למדי.

קודם כל מבחינה ביטוחית - אני לא יודעת אם דבר כזה אפשרי בכלל, שרופא במדינה אחרת יסכים לעשות לך פעולה רפואית על סמך מכתב מרופא בישראל ובלי להכיר אותך אלא רק למלא הוראות?
מהבחינה הטכנית - בהזרעות ובשאיבות נותנים מבייץ. ז"א שכשיש זקיקים בגודל גדול מספיק (סביב ה-18 מ"מ) יגידו לך להזריק אוביטרל וזה נותן לך 36 שעות עד לביוץ. תצליחי להגיע עם בן זוגך בהתראה של 36 שעות למחוז חפצך ולמצוא תור לזמן הזה? אם כן, אז מהבחינה הזאת זה אפשרי. צריך לקחת בחשבון שגם ההשבחה לוקחת זמן וגם אליה צריך לקבוע תור.
ב- IVF יש גם החזרה. יום למחרת השאיבה (שלפי התוכנית שלך תתבצע בחו"ל) יגידו לך מה מספר ההפריות ואז מתחילים לגדל את העוברים. מישהו יצטרך לתת את ההוראה כמה עוברים להחזיר ובאיזה יום, אני מניחה שזה חייב להיות הרופא המטפל שלך ולא הרופא בחו"ל שלא מכיר אותך - זה אומר שהרופא בארץ יהיה צריך להיות בקשר עם המעבדה בחו"ל. תצטרכי להשאר בחו"ל עד למועד ההחזרה ואז יחזירו לך עובר, כנראה בן 3 או 5 ימים.
נגיד שחלילה החזרת העובר הטרי נכשלה, תצטרכי לעשות החזרת מוקפאים. החזרת מוקפאים על בסיס טבעי כרוכה במעקב יותר צמוד של אולטרסאונד כי לא משתמשים בהורמונים, ויש גם סיכוי שיראו שהביוץ שלך קורה ממש עכשיו אם תבייצי מוקדם (קרה לי) ואז תצטרכי להיות בחו"ל תוך X ימים (כגיל העוברים).
בהחזרת מוקפאים על בסיס הורמונלי מחכים לרירית עבה מספיק ולא מסתכלים על הורמונים, אז פה יש יותר גמישות. אבל, את העוברים מפשירים בבוקר ההחזרה, ולצערנו לא תמיד הם שורדים החזרה. זה אומר שיכול להיות שטסת לחינם רק בשביל לגלות שאין החזרה החודש.
לי זה נשמע שהתהליך שגם ככה מלווה בהמון סטרס יהפוך להיות עוד יותר מלחיץ - למצוא טיסות בכזאת התראה וביורקרטיה כפולה אבל כמובן שהבחירה שלך.
בקיצור, נראה שזה איכשהו אפשרי מבחינת זמנים אם את טסה למדינה שמוציאה הרבה טיסות וערוכה לטוס מעכשיו לעכשיו. אני ממליצה לך לבדוק את ההיבט הביטוחי - האם אפשרי בכלל לעשות IVF בחו"ל בלי שיהיה לך שם רופא מלווה?

איגי84

New member
בילבלת אותי

לא הבנתי את השאלה על חו״ל.

אני גם מתעניינת בנושא. אני עוברת לארה״ב לכמה שנים, אבל יכולה לממן טיפולים רק בארץ. זה נראה שאצלך הסיטואציה שונה, אבל לא הבנתי מהי.

howbouthat

New member
היי איגי

כן, אצלי זה שונה, אני מעוניינת רק לעבור חלק מהתהליך בחול, לא מעבר. מבררת אם זה בכלל אפשרי.

londi81

New member
מציעה לך להיות פרגמטית

אני לא רואה שום דרך שבה את מפרידה בין המעקבים ובין הטיפולים בין מדינות שונות או רופאים שונים... זה פשוט לא הגיוני מבחינה ביטוחית, רפואית, וטכנית.
&nbsp
אם את מחליטה לעבור את הטיפולים בארץ, אז אם עושים הכל מסודר - אין שום סיבה שיטרטרו אותך יותר מדי.
תקבעי תור לרופא פריון ובמקביל לבנק זרע (אם את יחידנית) ולייעוץ גנטי - כל הבדיקות נכנסות לאותו מחשב...
כן מציעה לך לשדרג את הביטוח למושלם או זהב, כדי שאם תגיעי ל IVF תהיה לך השתתפות של הקופה
&nbsp

למעלה