מבולבלת...

miki8blinki

New member
מבולבלת...

היי אהובות. חזרתי לפורום לאחר שהייתי פה לא מעט בעבר. אני חוזרת לטיפולי פוריות. בפעם הקודמת נכנסתי להריון לאחר 12 סבבים של IVF . זה היה לפני 3 שנים,עכשיו אחרי שהקטן כבר בן שנתיים אוטוטו אנחנו חוזרים לטיפולים. למעשה התחלנו כבר לפני שנה על "אש קטנה"(למרות הטראומה שהיתה לי מהסבב הראשון שלקח 3 שנים) נשארו לי 5 עוברים מוקפאים במצב בלסט מהסבב שממנו נכנסתי להריון אז זה היה פחות מורכב. לצערי עברתי 3 סבבים של החזרת מוקפאים על בסיס טבעי ללא הורמונים שלא הצליחו ואחריו עוד סבב מלא של שאיבה שהיה פחות טוב מהקודמים, אני כמעט בת 33 ויש הבדל לעומת הפעם הקודמת שהיתה לפני 3 שנים.
בסבב האחרון הופרו 6 עוברים אבל לא מספיק איכותיים לבלסט הטיפול לא הצליח ועכשיו נשאר לי עובר אחד ששרד להיות בלסט, כל השאר לא שרדו.. אני אמורה להחזיר אותו החודש.
העניין הוא שבשנה האחרונה אני מרגישה שיש שינוי בנושא הביוץ, למרות שהמחזור שלי לרוב מדויק וכמעט ולא היו איחורים לאחרונה יש לי שיבושים שאני לא יודעת להסביר אותם. הביוץ שלי הוא לרוב ביום ה-20-22 . אני זוכרת שככה תמיד היה אף פעם לא היה לי ביוץ ביום ה14, אבל הפעם אני שומעת מהרופאים מושגים שלא שמעתי בעבר, אמרו לי שלשחלות שלי יש מבנה פולציסטי. אני יודעת באופן כללי מה הן שחלות פוליצסטיות אבל לפי מה שקראתי אין לי את כל התסמינים ואני מקבלת מחזור די סדיר. הבעיה היא שהביוץ לא קבוע ומגיע באיחור. מהנסיון שלכן, האם יש הבדל בין תסמונת שחלות פוליציסטיות לבין מבנה פולציסיטי? או שזה אותו הדבר? האם יש דרגות שונים לזה? איך מטפלים בזה? והאם יכול להיות אולי שזה קרה עקב ההריון והשינוי ברחם(עברתי ניתוח קיסרי אז אולי יש קשר) היות ואני ועברו 28יום ועדיין לא היה לי ביוץ
לראשונה הרופא נתן לי כדורי פרוברה.זה הגיוני? קרה לכן משהו דומה? חשוב לציין שבחודש הקודם עשיתי סבב עם הורמונים לראשונה אז אולי הגוף עדיין בהשפעה של ההורמונים והכל השתבש בגלל זה?
דבר נוסף - הוא נתן לי מרשם של לטרוזול שאמורה לקחת לאחר שאקבל מחזור. מישהי מכירה?
בקיצור אני מאוד מתוסכלת. הייתי בטוחה שאני מכירה את הגוף שלי, אבל מרגישה שהוא שוב בוגד בי. היות ואני כבר למודת ניסיון ויש לי "ותק" בטיפולי IVF חשבתי שיהיה לי יותר קל. מסתבר שממש לא..
מתנצלת מראש על ההודעה הארוכה ומודה למי שקראה עד פה, אני יודעת שיש כאן קהילה חמה ומחבקת ולכן הרשיתי לעצמי להשתפך ככה כי באמת אין לי מושג למי לפנות...

נועה312

New member
היי

גם לי היה קיסרי (חירום) וכשחזרנו לטיפולים התחלנו מהיסטרוסקופיה אבחנתית לוודא שאין הידבקויות ברחם. אם לא עשית אז כדאי לדעתי לוודא שאין משהו שמפריע לקליטה.
לגבי מבנה פוליציסטי של שחלות זה עדיין לא אומר שיש את התסמונת וזה לא בהכרח דבר רע. לי יש שחלה אחת עם מבנה פוליציסטי, ברוב החודשים אני מבייצת מהשחלה השנייה, וגילינו את זה כשהיא נהנתה מגונאל 75 וגידלה שרשראות יפות של זקיקים.
הרבה פעמים יש איחור בחודש שאחרי שלוקחים הורמונים וזה גם יכול להיות תקין.

miki8blinki

New member
עונה

היי. גם אני עברתי קיסרי חירום. במהלך הבדיקות אולטרסאונד שעשיתי לצורך מעקב זקיקים זיהו נוזל ברחם שכנראה מעיד על כך שנוצרה לי נישה ברחם כתוצאה מהצלקת של הקיסרי. עשיתי לפני חצי שנה היסטרוסקופיה ניתוחית באופן פרטי שבה צרבו את הנישה כך שהכל אמור להיות בסדר.

מצטרפת לנועה, כדאי לוודא שלא נותרו

'נזקים' (הדבקויות, שאריות) מהקיסרי.
לגבי פולציסטית.. גם אם כן, אם את עושה סבב על בסיס הורמונלי אז זה חסר משמעות. ובמקרה כזה אין ביוץ רגיל.
&nbsp
את רוצה אולי להרחיב לגבי הסבבים הקודמים כדי שנדע לסייע יותר? כשאת אומרת 12 סבבים הכוונה ל 12 שאיבות או 12 החזרות? אם 12 החזרות כמה שאיבות עשית ואיך התפלגו העוברים?
האם המשיכו באותו פרוטוקול עד שנקלטת או שזיהו בעיות תוך כדי ושינו את הפרוטוקול בהתאם?

miki8blinki

New member
עונה

אני אשמח לפרט לגבי 12 הסבבים הקודמים למרות שזה היה בהריון הראשון ולכן חשבתי שההריון ה-2 זה דף חלק.
בפעם הקודמת עשיתי בסה"כ 5 שאיבות ו-12 סבבים של החזרות.
אני לא ממש זוכרת כמה עוברים היו לי בכל סבב אבל בחלקם היתה כמות יפה של 7-10 עוברים. לצערי מה שעשינו ברוב הסבבים היה זהה ברמת הפרוטוקול וההורמונים שלקחתי כי הגבתי טוב, והיו עוברים יפים. אבל אחרי שמספר פעמים לא הצלחנו אז ניסינו להוסיף דברים כמו להחזיר בלסטים וכמובן עשיתי פיפל והיסטרוסקופיה וצילום רחם כדי לאבחן שאין משהו נוסף אצלי. הבעיה היחידה שהיתה ידועה לנו זה ריכוז הזרע אצל בעלי. אבל מכיוון שזה IVF לא חשבנו שתהיה בעיה להיקלט מהר.... לצערקי טעינו ועברנו לא מעט. החלפנו מלא רופאים, מעבדות ובתי חולים.
בסוף הגענו למלאך שלהבנתי לא ניתן להזכיר כאן כי אסור לפרסם פה שמות אז מי שרוצה אמסור בפרטי. אבל הוא החליט לעשות מעין ריסטרט לגוף שלי נתן לי פרוטוקול שונה במהות שלו מכל מה שהכרתי ובשילוב מיון זרע במעבדה שמתמחה בזה הצלחנו בניסיון הראשון איתו.
עכשיו לאחר שנתיים חזרנו אליו בתקווה לשחזר את ההצלחה ואכן הפרוטקול היה זהה אבל לצערי לא הצליח.

נועה312

New member
אין בעיה לרשום שמות כשממליצים

יש בעיה לרשום שמות כשלא ממליצים בגלל חשש מתביעת דיבה ואז כדאי למסור את השם בפרטי.
אם היו רק 6 עוברים אני אישית לא הייתי מסכימה לגדל לבלסטו וגם לא הסכמתי. גם אצלנו הסבב המנצח היה הראשון עם מיון זרע, מצאו לנו 7 זרעונים תקינים שלא הספיקו לכל הביציות שלי אבל כן יצרו 7 עוברים והבן שלי הוחזר כעובר בן יומיים.
אני מקווה שתצליחו עם הבלסטו המוקפא.

גם אצלנו מיון זרע (עשינו בברטוב) עשה הבדל משמעותי.

גם הפעם עשיתם מיון זרע? אם כן, מה רמת הזרעים שמצאו? (דירוג מספרי, 1 דירוג מעולה וככול שהמספר עולה הדירוג יורד).
האם יש שינוי ביחס לפעם קודמת?
ביקשת דוח עוברים? את יודעת מה איכות הביציות?
&nbsp
אגב.. אחרי היסטרו ניתוחית (כחודשיים אכ) נהוג לעשות שוב היסטרו אבחנתית, כי לפעמים ההיסטרו הניתוחית לא הייתה מוצלחת ו/או כשלעצמה גרמה להידבקויות. אם לא בדקת, כדאי מאוד להשלים בדיקה זו לפני החזרה נוספת

miki8blinki

New member
כן עשינו מיון זרע

התוצאות הפעם היו לדעתי יותר טובות כי היו 3 תאי זרע בדירוג 1 ועוד 14 בדירטג 2.
בפעם הקודמת בכלל לא היה זרעים בדירוג 1.
למרות שהמלאך שלנו נוצר מדירוג 3 אם אני לא טועה...
לא ביקשתי דוח עוברים..העבירו לי דוח של מה שנשאר לאחר הטיפול וזה למעשה רק בלסט אחד.
הפעם הזו להרגשתי העוברים משמעות פחות טובים כי בפעם הקודמת הצליחו לגדל 7 עןברים לבלסט ביום 6 והפעם הזו רק 1 ביום 5.
גם ההחזרה הפעם היתה ביום 3 כי כנראה ראו שהם לא ישרדו כולם לבלסט ואכן כך היה.
יש מה לעשות עם זה??? איך משפרים?

תבקשי דוח עוברים. אולי הפעמים בשל פרוטוקול

פחות טוב או תיזמון פחות טוב הביציות היו פחות איכותיות..
&nbsp
אגב, לא השבת אם עשית היסטרו אבחנתית נוספת אחרי הניתוחית.

miki8blinki

New member
לא עשיתי

הרופא לא הפנה אותי לעשות וגם לא ידעתי שאמורים לבצע היסטרו אבחנתית אחרי היסטור ניתוחית. עשו לי בדיקות או"ס שגרתיות ולא נראה משהו חריג כך שאני מניחה שהנישה נעלמה או שאני טועה?

למעלה