הי בולי
את צריכה להבדיל בצורה ברורה בין טיפול זוגי שמטרתו לתקן את הזוגיות
השבורה ובין גישור זוגי לגירושין. מעניין הקטע הזה שהוא בעד טיפול זוגי. אני מניחה שהוא מקווה להשיג שם תמיכה ברעיון ה"גם וגם". גם לאכול את העוגה וגם להשאיר אותה שלמה.
אני לא מצטרפת לכל מי שאמר לך לחכות. אין למה. לעניות דעתי את במצב של לפרק רגע קודם. לא בגלל בגידה אחת (?) שהיתה, אלא בגלל העמדות שלו לעתיד. זה קשר שישאיר אותך ללא אמון, ללא ביטחון ועם הרבה אומללות. לפרק צריך כמה שיותר מהר כדי שתהיה אפשרות אמיתית לבנות מחדש את חייך.
מה שכן, אני בעד לעשות את הבדיקות קודם, ובשקט מולו. ללכת לויצ"ו או נעמ"ת כדי להתייעץ. אם יש לך אפשרות כספית - לחפש עו"ד שהוא גם מגשר כבר עכשיו ולהתייעץ אתו. יש כאלה, והם יורידו את גובה הלהבות. זה עדיף על עו"ד רגיל. לבדוק מה את צריכה לעשות, איך, למה ומתי. ומשם להמשיך.
במקביל, את חייבת לייצר לעצמך מערכת תמיכה עצמאית. שאינה קשורה אליו. בשלב זה, עזבי את החברות, כי אני מניחה שהן גם קצת חברות שלו. האם יש לך משפחה? הגיע הזמן לספר. השלב הבא, אם יש ואם אין משפחה, הוא להיעזר באיש מקצוע. זו מערכת תמיכה נוספת, מעולה שמשלמים בשבילה, אבל גם מקבלים המון. ואם יש לך חברה עם נאמנות אין קץ שאינה מחוברת למעגלים הזוגיים שלכם, אז גם אליה אפשר לפנות. כל אלה, רצוי יחד, יחזקו אותך ויאפשרו לך לעבור את התקופה הקשה בשלום.
קשה מאוד לחיות מתוך תחושה שהכל בסדר, ולקבל כזה "נבוט" על הראש. את חייבת את מעגלי התמיכה לשני צרכים: אחת, כדי להיפטר מהבושה. לא עשית כל רע, הגישה שלך היא גישה של אישה אוהבת. הוא זה שצריך להתבייש. כפי שכתבו כאן, יכול מאוד להיות שיש לו בעיה פסיכולוגית/פסיכיאטרית/רפואית עם נושא המיניות שלו, אבל זו לחלוטין לא השיטה להתמודד אתה. הוא עושה את זה בדרך הכי מכוערת והכי לא זוגית שיש.
הצורך השני של מעגל התמיכה הוא לחיזוק העצמי. לחיבוק. להרגשה שאת שווה, שמגיע לך יותר מזה. לתת לך עוצמה כדי לדעת לעמוד על שלך ולדרוש את מה שאת ראויה לו. להיות מסוגלת לעמוד מולו במאבק הזה בראש זקוף, ולדעת שיש מי שתומך בך, את לא לבד. במילים אחרות: כל המערך הזה מיועד להוריד את הפחד, הטבעי כל כך. אבל זה יעזור.
שימי לב: השאלה כמה פעמים בשבוע או ביום אתם עושים את זה איננה רלוונטית, צאי ממנה. את בסדר. הכל בסדר מבחינתך. ושום דבר לא בסדר מבחינתו. הגיע הזמן לעזוב את תפקיד האישה המבינה ולהתחיל להילחם על חייך. בעוד שנה יחזור השקט, ואז יהיה גם הזמן להתעסק במה הלאה. בהצלחה רבה.