אני אוכל תפריט פחות או יותר קבוע שאני יודע מה ההרכב שלו
התזונתי שלו כי (בדקתי במחשבוני תזונה באתר נטוגרים ובאתר גולינגו).
התפריט שלי מבוסס על ההמלצות של דיטת דש ,( אפשר לאמר דש פלוס ).
התפריט שאני אוכל מאוזן מבחינת מינרלים ויטמינים חומצות שומן (אומה 3 ו 6 ביחס 1:1) וחלבונים מהחי ומהצומח שיש בהם את כל חומצות אמינו החיוניות באיזון הנכון.
כמות הקלוריות בתפריט מתאים למשקל לגובה ולגיל ולפעילות היומיומית שלי לא פחות ולא יותר .
אני אוכל מנות קבועות של פרי בשר, גבינות (גבינות שונות אבל תמיד באחוז שומן קבוע) בשר עוף הודו דג בכמות קבועה תמיד , אותה כמות של סלט, אותו מספר של מנות פרי וכ"ד
הכמויות וסוגי המאכלים לא משתנים , מה שאני משנה זה רק את הטיבול וצורת הבישול , את הסוג של הפרי , את הירקות שאני שם בסלט. אבל בעיקרון התפריט קבוע בסלע ואני לא זז ממנו .
מה שיותר חשוב זה מה שאני לא אוכל
אני לא אוכל שטויות ולא מנשנש ולא אוכל ממתקים עוגות גלידות חטיפים וכ"ד.
לא שותה אלכהול ולא משקאות ממותקים מוגזים וכ"ד.
משתדל לאכול רק בריא ואורגני וטיבעי ככל הניתן ולהתרחק ממזונות תעשיתיים.
מתשדל להפחית שומן ושמן - אני בדרך כלל לא משתמש בכלל בשמן לא לטיבול ולא לטיגון ( חוץ משימון קל של תבנית אפיה או מחבת כדי שלא ידבק.)
משתדל לאכול פחות מאכלים שמכילים עמילן כמו אורז תפוחי אדמה פסטות וכל מה שעשוי מבצק - מכל אלה אני אוכל מנה קבועה ששוה בערכה לשתי פרוסות לחם בלבד ולא יותר (כלומר או שתי פרוסות לחם או אורז או תפוח אדמה ולא גם וגם ).
נשמע מסובך וקשה אבל לי זה כבר מאד זה פשוט וקל, כי התרגלתי ככה.
הארוחות שלי מחולקות כך שאני לא מרגיש רעב במהלך היום, לא מרגיש צורך באכילה ריגשית, ממתקים ושטויות, לא מתפתה לבורקסים וקרואסונים וקוקה קולה בישיבות ולא לבירה או ויסקי באירוחים ופגישות וארועים.