מבולבלת

בומט

New member
מבולבלת

יש כל כך הרבה שיטות של תזונה וסוגי דיאטות.
לכולם יש מחקרים ועדויות של אנשים עד כמה התזונה הספציפית (טבעונות, פליאו, תזונה קונבנציאלית, דאש, נקודות ועוד) בריאה ועדיפה על השאר.
איך אפשר לדעת מה באמת נכון ועובד? מה באמת בריא?
אני ממש מרגישה מבולבלת מכל הגישות השונות.
מה דעתכם?

DANIAVNI

Well-known member
דיאטת דש נחשבת למומלצת מאוד

היא גם לא כל כך "דיאטה" ויותר אורח חיים בריא.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4749236,00.html

איך שלא יהיה, זה גם עניין אישי
יש מישהו שחי מצויין בלי שוקולדים ולא מסוגל בלי בשר, חומוס וחריף
ויש מישהו שלהיפך לכל אחד יש צרכים אחרים.

(קוראים לה דש כי את מוסרת דש לעוגות קצפת לגלידות לצ'יפס וכל מה שטעים.
)

אבי519

New member
דש זאת דייטה שמומלצת לאנשים עם יתר לחץ דם

לאו דווקא להורדה במשקל.
לדעתי הדייטה הכי טובה נוחה וקלה לביצוע וגם דייעילה להורדה במשקל היא שיטת הנקודות של שומרי משקל.
רק צריך תמיד לזכור שכשמאמצים דייטה זה לא במטרה להגיע למשקל מסויים ואז להפסיק , אלא לשנות הרגלי תזונה לכל החיים.
כלומר אחרי שמגיעים למשקל המטרה חייבים להמשיך בדיטה ובמעקב צמוד לפחות עוד כמה שנים עד שמתרגלים לתזונה נכונה.

אבו זקן

New member
צודק חלקית

דש אמנם נוצרה במקור בנסיון לשלוט על עודף לחץ דם ומכאן שמה ( Dietary Approaches to Stop Hypertension) אבל בהמשך התגלה שהיא טובה להפחתת משקל גם בלי קשר ללחץ דם.

אתה גם צודק בכך שדיאטה ים-תיכונית נמצאה עדיפה עליה (לפחות בכמה מחקרים שאני מכיר) אבל אותה דיאטה כוללת גם כוס יין אדום ליום, ואני מכיר מעט מאד ישראלים שעושים זאת.

אבי519

New member
קראתי מחקרים אחרונים שאלכהול מזיק גם בכמויות קטנות

את היתרונות של יין אדום, אנטיאוקסידנטים וכ"ד, אפשר לקבל מתירוש ענבים או מענבים אדומים או מצימוקים שלהם , לא חייבים את האלכהול.
בכללי אני תמיד בעד אכילת הפרי השלם ולא מוצרים שמפיקים ממנו.

בומט

New member
הנה, הדיון הזה דוגמה לבילבול

כל אחד טוען שהדיאטה שלו היא הכי טובה.

כך ניתן לפתור את הבלבול באיזו דרך תזונתית לבחור

מסכימה איתך לגמרי. כל נושא התזונה והמשקל הפך להיות זירת התנגשות דעות צפופה מאוד. ומאז שיש אינטרנט הזירה גדלה פלאים. והבעיה גם שמאחורי כל שיטה עומד מומחה, ואת הדעות המנוגדות בין המומחים אפשר לראות לא רק בין כאלה שקוראים לעצמם מומחים אלא גם בין כאלה שבאמת בעלי מומחיות ותעודות.
בעיה.
מה שאני ממליצה לך לעשות זה לחשוב קודם כל מה ישים עבורך לכל החיים בכל דרך תזונתית שמוצעת לך. כי כל שינוי שתשקלי לעשות ברמה התזונתית, עם או בלי מטרות של ירידה במשקל, שאת יודעת שתחזיקי איתו מעמד לפרק זמן מסוים אבל לא לכל החיים הוא בעצם לא שינוי. וגם אם תתאמצי לפרק זמן ותעשי את השינוי הנקודתי ותחזרי להרגלים הישנים והלא טובים, תכלס הרווח מהמאמץ הנקודתי די בטל בשישים לעומת ה life time של ההתמודדות עם הנושא
אני כמובן לא מדברת על מצבים בריאותיים שדורשים שינוי תזונתי, נקודתי או קבוע. אני מדברת על השיקול באיזו דרך לבחור כשרוצים לרזות או אפילו רק לאזן את האכילה כשמירה על אורח חיים בריא.

בומט

New member
תודה לך

אני מבינה מדברייך שאני צריכה לשבת עם עצמי ולהחליט איזו דרך תזונתית תתאים לי ופשוט להתנסות בה?

DANIAVNI

Well-known member
למדתי על בשרי שאת צודקת

היום סוף סוף יש לי מסגרת טובה שאני יכול להמשיך
אפילו אם אני אסע לחודש לחו"ל

אבל זה לקח הרבה זמן עד שלמדתי את עצמי.

אבי519

New member
כמעט כל הדייטות טובות להורדת משקל

רק צריך להקפיד על ההוראות .
הבעיה זה איך ממשיכים לשמור ולא משמינים בחזרה, אחרי שמגיעים למשקל מטרה. להמשיך לשמור על דיטות קיצוניות ומוזרות יותר קשה מאשר על דייטה שרק מגבילה את הכמויות או את הקלוריות אבל מאפשרת חופש בבחירת המזון, ולא כזאת שדורשת השגת אוכל מיוחד קשה להשגה יקר וכ"ד.
למשל הדיטה של שומרי משקל, מאפשרת לאכול הכל רק מגבילה את הכמויות.
כך גם בדרך כלל דיטה מאוזנת שנותנות הדיטניות בקופת חולים .

DANIAVNI

Well-known member
הדיאטניות של קופת חולים לא נתנו לי דיאטה טובה

ואני אמנה 3 סיבות :

1. לא היה בדיאטה מספיק סידן ( הרבה פחות מ-1000 מ"ג למבוגר )
ולא הומלץ לי על תוסף סידן .
בנוסף לא היתה התייחסות לחוסרים תזונתיים אחרים שיוצרת הדיאטה
כשהפניתי את תשומת ליבה של הדיאטנית
היא אמרה :" כן כדאי תוסף מולטיוויטמין ..." - אז למה היא לא המליצה בעצמה
אני צריך להגיד לה ????? מי המומחה כאן, אני או היא ?
2. כמות הקלוריות שאני אוכל כיום הינה 2200+הליכה ואני יורד ק"ג לשבוע
למה כשהייתי צעיר יותר ( שורף יותר) ושקלתי 13 ק"ג יותר מהיום
נתנו לי דיאטה של כ-1800 בלבד.
3. לא התחשבו מספיק באוכל לנשמה
מי שאוהב בשר - חייבים לשלב לו בשר בתפריט ולתת מתכונים טעימים
שיהיו דומים למה שהיה רגיל לאכול
לא מספיק לכתוב 100 גרם חזה עוף .
4. לא נתנו את הדעת לבעיות הפסיכולוגיות של עושי דיאטה
- אכילה רגשית
- נקוודות נפילה
וכו'

בשביל לכתוב תפריט של 1800 קלוריות של טכנאי תפריטים לא צריך 4 שנים לימודים באקדמיה מספיק אינטרנט.

אין בשורות אלה כדי לערער על מקצוע הדיאטנים בכלל
ועל מנהלת הפורום המדהימה שלנו בפרט.

אני בטוח שיש הרבה בעלי מקצוע טובים ורק תיראתי את ניסיוני האישי.

אבי519

New member
בגלל זה הכי נראית לי זה דייטת "שומרי משקל"

כל אחד אוכל מה שהוא אוהב רק מגביל את הכמויות קלוריות\נקודות , לפי הבנתי את הדייטה הזאת, הנקודות מתיחסות לא רק לקלוריות, אלא גם לעדיפות למזונות שיש בהם יסודות בריאים .
בנוסף גם יש קבוצת תמיכה שזה מאד חשוב, ויש גם משוב גם באמצעות רישום וספירת נקודות וגם באמצעות שקילה תקופתית בקבוצה.

הבעיה של שומרי המשקל זה מה קורה אחרי שמגיעים למשקל היעד - על זה כבר כתבתי.

גילוי נאות: . אני בעצמי לא עשיתי דייטה של שומרי משקל אלא דיטה ממוחשבת שאני עצמי בניתי, אבל לא ממליץ לאחרים על השיטה שלי כי היא דורשת ידע מעמיק והתעסקות רבה בחישובים. אבל השיטה שלי מאד דומה לשיטה של שומרי משקל.

אבי519

New member
נב: בקשר לסידן -ברוב דיטות ההרזיה חסר קצת סידן

די קשה להשלים את כל מלאי הסידן שמומלצת ע"י הרשויות ביחד עם דיטה של הפחתה בקלוריות . כשעושים דייטה כדאי לקחת השלמה של סידן גם ליתר בטחון - זה לא מזיק.
גם אני לקחתי השלמה לסידן בתקופת הדייטה .

DANIAVNI

Well-known member
אפשר לעמוד בקלות בדרישות הסידן מאוכל - גם בדיאטה

הכיצד

גבינות צהובות 9% ( נועם, עמק לייט, טל העמק לייט, צהובה שופרסל )
מכילות 202 קלוריות וכ- 807 מ"ג סידן ל-100 גרם .

לזה תוסיף יוגורט 3% מועשר סידן שיש בו 150 קלוריות ו-200 מ"ג סידן

ועוד כף טחינה שומשום מלא אתיופית 150 מ"ג סידן ו- 120 קלוריות

הגענו ל-1150 מ"ג סידן

מה שכן, כמה מהסידן הזה באמת נספג בגוף ? לא יודע

קפה, סיבים תזונתיים, חומרים משתנים כולם מבריחי סידן.

אבי519

New member
בדיטה של 2300 קלוריות לא בעיה לקבל את כל הסידן

בדיטה של 1800 או 1500 יותר קשה לשמור על כמות הסידן ולכן רצוי לפעמים לקחת תוסף (אם כי לאנשים שמנים זה לא קריטי לאכול קצת פחות סידן בתקופה המוגבלת שבה מורידים משקל , בהתיחס להמלצות של הדיטנית שלך מקופת חולים).
בתפריט של 2300 קלורויות אני מקבל מספיק סידן "בלי להתאמץ בכלל ".
ואני לא אוכל בכלל גבינה צהובה (אוכל גבינה אבל לא אוכל גבינה שיש בה יותר מ 5% שומן) , ובלי טחינה (שמכילה גם הרבה קלוריות וגם עודף גדול מידי של אומגה 6 אני שומר עליחס של 1ל1 בין אומגה 3 לאומגה 6), וגם לא אוכל יוגורט ( שמכיל גם לקטוז ולכן מוסיף פחממות מיותרות ).

בומט

New member
הבנתי שאתה מצליח לשמור על המשקל

איך אתה עושה את זה?
אם אני אוכל כמות קלוריות המתאימה לשמירה (שזה בוודאות הרבה פחות ממה שאני אוכלת היום), האם זה יעזור לשמירה אחרי שארד במשקל?

אבי519

New member
אני אוכל תפריט פחות או יותר קבוע שאני יודע מה ההרכב שלו

התזונתי שלו כי (בדקתי במחשבוני תזונה באתר נטוגרים ובאתר גולינגו).
התפריט שלי מבוסס על ההמלצות של דיטת דש ,( אפשר לאמר דש פלוס ).
התפריט שאני אוכל מאוזן מבחינת מינרלים ויטמינים חומצות שומן (אומה 3 ו 6 ביחס 1:1) וחלבונים מהחי ומהצומח שיש בהם את כל חומצות אמינו החיוניות באיזון הנכון.
כמות הקלוריות בתפריט מתאים למשקל לגובה ולגיל ולפעילות היומיומית שלי לא פחות ולא יותר .
אני אוכל מנות קבועות של פרי בשר, גבינות (גבינות שונות אבל תמיד באחוז שומן קבוע) בשר עוף הודו דג בכמות קבועה תמיד , אותה כמות של סלט, אותו מספר של מנות פרי וכ"ד
הכמויות וסוגי המאכלים לא משתנים , מה שאני משנה זה רק את הטיבול וצורת הבישול , את הסוג של הפרי , את הירקות שאני שם בסלט. אבל בעיקרון התפריט קבוע בסלע ואני לא זז ממנו .
מה שיותר חשוב זה מה שאני לא אוכל
אני לא אוכל שטויות ולא מנשנש ולא אוכל ממתקים עוגות גלידות חטיפים וכ"ד.
לא שותה אלכהול ולא משקאות ממותקים מוגזים וכ"ד.
משתדל לאכול רק בריא ואורגני וטיבעי ככל הניתן ולהתרחק ממזונות תעשיתיים.
מתשדל להפחית שומן ושמן - אני בדרך כלל לא משתמש בכלל בשמן לא לטיבול ולא לטיגון ( חוץ משימון קל של תבנית אפיה או מחבת כדי שלא ידבק.)
משתדל לאכול פחות מאכלים שמכילים עמילן כמו אורז תפוחי אדמה פסטות וכל מה שעשוי מבצק - מכל אלה אני אוכל מנה קבועה ששוה בערכה לשתי פרוסות לחם בלבד ולא יותר (כלומר או שתי פרוסות לחם או אורז או תפוח אדמה ולא גם וגם ).

נשמע מסובך וקשה אבל לי זה כבר מאד זה פשוט וקל, כי התרגלתי ככה.
הארוחות שלי מחולקות כך שאני לא מרגיש רעב במהלך היום, לא מרגיש צורך באכילה ריגשית, ממתקים ושטויות, לא מתפתה לבורקסים וקרואסונים וקוקה קולה בישיבות ולא לבירה או ויסקי באירוחים ופגישות וארועים.

אבי519

New member
שכחתי ביצים- אני דואג לאכול ביצים כל יום.

הביצים הן ביצי חופש אורגניות בדרך כלל מהלול שלי ( אני מגדל תרנגולות בחצר האחורית)

קראתי הרבה מחקרים על ביצים על הכולסטרול ועל מה שיש בביצה ומה שאין בביצה...על הפחד מביצים שהיה בממסד הרפואי תקופה ארוכה ועל איך גילו אחר כך שזה לא נכון.
והמסקנה שהגעתי אליה שמאד בריא לאכול ביצים, במיוחד מתרנגולות שאוכלות ירק - כי הביצה שלהם מכילהיותר אומגה 3, ההמלצה של הרופאים היום היא שטוב לאכול חמש שש ביצים בשבוע, לדעתי אפילו לאכול ביצה שתיים כל יום, זה רק טוב לבריאות.

http://www.ima.org.il/Ima/FormStorage/Type7/Ne36_CardNutrition.pdf

ראה עמוד 68 בלינק הנ"ל.

אבו זקן

New member
רק הערה מהירה אחת:

משום מה סוכרתיים צריכים להזהר עם צריכת ביצים.

למעלה