מבולבלת...

מבולבלת...

בכוונה אני לא רושמת את זה בפורום של אתאיסטים, כי בסך הכל אני לא רוצה להפוך לכזו, אבל אני מתחילה לנטות לכיוון הזה..
קצת רקע על עצמי: קוראים לי שיר, אני בת 20 אוטוטו. נולדתי וגדלתי למשפחה דתית לאומית, הורים דתיים, אחים דתיים. שומרים שעות בין חלב לבשר, כיור נפרד וכל השטויות של הדתיים.. אתם בטח מכירים.
תמיד האמנתי באלוהים, אבא שלי החדיר בי את הרוח הזאת. כשהייתי בת 7 או 8 או אמר לי שאני יכולה לבקש מה שאני רוצה מאלוהים וייתכן מאוד שהוא יתן לי את מה שרציתי.
לא השתמתי בבקשה הזאת, חשבתי שזה כמו דג זהב שיש לו רק 3 משאלות ודיי. עד שכמה ימים אחרי הייתי ליד דבורה, ונורא פחדתי אז ביקשתי שלא תעקוץ אותי, והיא אכן לא עקצה. מאז התלהבתי מזה נורא.. אבל כבר התבגרתי והבנתי שבגדול- ההוא שם למעלה לא מתייחס אליי. יש לו כ"כ הרבה אנשים על הראש, אז למה דווקא אליי?
עם הזמן שהבנתי שהוא לא מתייחס אליי, ושהוא איכזב אותי ביותר מידי דברים, מה שנקרא, "ירד לי" ממנו. בכיתה ז' כבר פרשתי מבני עקיבא, בכיתה ח' התחלתי לשנוא את השבת, בכיתה ט' קיבלתי אומץ להיות עם פלאפון מתחת לשמיכה בשבת. במשך 4 שנים הצלחתי להסתיר את זה, רק שככל שהזמן עבר לא היה לי אכפת יותר מידי אם יגלו אותי או לא יגלו. קיוויתי בתוך תוכי שיגלו ושייגמר הסרט הזה. הראשון שגילה היה אח שלי הגדול, הרגשתי רע, כאילו בגדתי בהורים אבל אז הוא סיפר לי שגם הוא לא דתי. ואז קיבלתי חיזוקים ממנו ושנינו יחד הפסקנו להיות דתיים. ההורים שלי גילו כבר ולא היה לי אכפת, הייתי גאה בזה שאני עושה מה שאני רוצה, כי זה החיים שלי, לא? נוסף על כך, אחי השני הלך לכיוון ההפוך שלי ושל אחי הגדול. הוא התחרד. נכנס לישיבה. הסתכלתי עליו ונגעלתי. זה היה יותר מידי בשבילי. וזה הרחיק אותי עוד ויתר מהדת. ארי כמה שנים אחי הפסיק להיות דתי והפך לחילוני לגמרי. נוסף על כך הוא חלה במחלת נפש.. אני בינתיים הפסקתי לשמור שבת, שעות, כלים ועוד דברים שאני אפילו לא זוכרת שיש הלכות לגביהם.

ואני לא רוצה להישמע קטנונית, אני מודה יום יום על הפריווילגיה שיש לי אוכל, קורת גג, כסף, משפחה, חיים. טוב, אולי לגבי החיים אפשר להתווכח לגבי זה.
כי קוראים לי שיר, ומלבד הדברים החומריים אין לי כלום. גם עוד בזמן שהייתי דתייה לא היה לי כלום. לא היו לי חברים, לא הייתה לי שמחה. עברתי חרם, עברתי פציעות בנפש, אני עוברת יום יום סבל קשה. במשך כל החיים שלי לא היה לי חברים, המשפחה שלי מפורקת. יש סיכסוכים במשפחה הנרחבת, וחוסר אינטרקציה במשפחה המצומצמת. (ההוא לא מדבר עם ההוא.. וזה נמשך כבר זמן רב). אחי חולה נפש, ואני מרגישה שאני מתפוצצת, ושגם אני בקרוב אתפרץ באיזו מחלה. כי הוא לא עוזר, ההוא שם למעלה לא טרח להסתכל עליי.
אני חיה בחרדות, בפחדים, אני בנאדם טוב מידי ואני יודעת את זה, ולכן אני סובלת. שום דבר בחיים שלי אני לא מצליחה, שום מטרה שאני מצתיבה לעצמי, כי הדיכאון הזה תוקף אותי, ואז אני מרגישה שהכל גדול עליי. ושוב, הוא לא מתייחס, לא עוזר, הוא יושב שם למעלה ומשלב ידיים ורגליים. איך אני יוצאת מזה?.
בגלל שלא היו לי חברים בעבר התקשורת שלי נפגעה, ואני בחרדות ופחדים. ואני כן אחת שמתמודדת, עם חיים שלמים של רע אני מתמודדת, אבל קשה להמשיך הלאה עם חרדות שאין לך שליטה עליהם. וזה מחמיר אחרי כל פגיעה ופגיעה. ומה עם חברים? אין לי. נכון, יש לי חזות של בחורה קופצנית ושקטה, ונכון, זה נשמע נחמד, אבל אני בודדה.

ועכשיו עזבו את הסיפור האישי שלי (הלוואי שזה היה הכל), אני לא אהיה מקורית, ואשאל את השאלה הלגיטימית- איפה ה-... אלוהים היה בשואה? אני לא יודעת אם הוא גרם לזה ששישה מליון יהודים ייספו, או רק "ראה ולא עשה כלום"?
ומה עם המלחמות בנות זמננו? שהוא הורג ומשמיד כביכול את הצד שלו, היהודים?
ובכלל, אם הוא היה קיים הוא ממזמן היה עושה שלום בעולם. (אני ימנית, לא בעד שלום בכלל, אז שלא יקפצו עליי ימנים. בסך הכל שואלת שאלות ענייניות).
אם הוא היה קיים, הוא היה עושה רע לרעים וטוב לטובים, ולא נותן להם לסבול 20 שנה (במקרה שלי כן? וזה אולי אפילו יימשך לעוד כ"כ הרבה שנים).

נכון, מבינה שבשביל להעריך את הטוב צריך שיהיה לך רע קודם, ורק אח"כ תעריך את הטוב, אבל כשמדובר בכל-כך הרבה שנים של סבל, הטוב לא יעזור לך.. כי אתה כל החיים רגיל לרע. ולפעמים, למשל במקרה שלי, אם יגיע ליידי הטוב זה לא יעזור לי. נניח ואמצא אהבה איי פעם- אני פגועה כבר מכל מקום אפשרי. יש לכם מושג כמה חצים מופנים ממני כלפי הסביבה כתוצאה מסבל?

נחזור לשאלות האקראיות:
אם הוא היה קיים תינוקות בני שנתיים-שלוש שבקושי יודעים להגיד "אמא", לא החיו נהרגים ונשכחים במכוניות.
אם הוא היה קיים, אז לא היה מבצע שובו אחים, וצוק איתן, ומלחמות לבנון, ואינתיפאדות. אם אנחנו באמת העם הנבחר, כמו שאומרים בספרים, הוא לא היה משחק ומראה לנו שאנחנו באמת העם הנבחר.

ולשאלה שאוכלת אותי כל החיים- מבחינתינו אנחנו העם הנבחר כי משה קיבל תורה מסיני, וכל העניין הזה, אבל מבחינת המוסלמים, לדוגמא, הנביא שלהם מוחמד אמר להם שהם העם הנבחר. ואם הם צודקים? איך אפשר לדעת מי צודק פה בעצם? ואם האמת שלהם זאת האמת הנכונה ושלנו השגויה?
ה.. אלוהים שלנו לא מוכיח את עצמו שהוא קיים, הוא רק נותן לנו עוד סיבות לעזוב אותו.

הסיבה היחידה שאני פותחת את הלב שלי וכותבת זה כי עוד נשארה לי איזשהו תקווה קטנה, שאולי מישהו עוד ישכנע אותי למה להאמין.

ולמרות שכתבתי כל כך הרבה אני לא מרגישה שרשמתי הכל. מי שרוצה לדבר איתי, אני פה בהודעות פרטיות גם.
ותודה רבה למי שקרא לפחות מההתחלה עד הסוף את התסכול שלי, גם אם לא הגיב. מעריכה.

קליטו

New member
את נשמעת מאוד חמודה

את לא איזה מרירה מעצבנת.
אז יש את החלק האמוני, שכדאי לך בשלב מאוחר יותר ללמוד ברצינות, ויש את אירגון ערכים שהם עושים זאת שנים רבות במסירות והצלחה רבה.
אגב, לא כולם חוזרים בתשובה, כי יש בחירה, וזה לא קל, רבים מהמשתתפים בסדנאות האלה מתקרבים עוד צעד ועוד צעד.
אגב, זה שיש צרות - זה לא אומר בהכרח שאין אלוקים. הרי העולם מסודר ומופלא עד מאוד !
וגם את תגידי שעל פניו - יש אלוקים.
טוב, זה לא משנה כרגע. תבדקי ותחליטי.
בקשר לקטע האישי, את רצופה אמונה וכוח, עובדה שכתבת מגילה ארוכה ורהוטה.
אני מציע לך לצאת למסע, ואת תגיעי מתישהו.
ראשית, תחפשי במתנסים ובנט קבוצת תמיכה לחרדות, וכל קבוצת תמיכה שעשוי לעזור לך, שמעתי למשל על קבוצת תמיכה לחיזוק הכישורים החברתיים.
תדעי לך שברגע שתמצאי חבר אחד - החיים שלך ישתנו, כל ידידות היא אוצר.
אני דווקא חושב שדי מהר את תפרחי ותשתקמי, הדיכאון והפסימיות יתפוגג יותר ויותר.
תנסי למצוא קהילה מתאימה, תבדקי ותבדקי אפשרויות, אפילו בקירבת הבית.
וכמובן, תיזהרי מאנשים רעים,
אז כל פגישה ראשונה ושניה עם גבר או
מישהו לא מוכר - עושים במקום ציבורי .
העולם מלא באפשרויות להתפתח, את תצאי מהחרדה, תכירי אנשים ואפשרויות, ואת תתקדמי בענק.
וכן, את צודקת עם השאלות שלך. שאלת שאלות מעולות !
בהצלחה !!! .

Wolfinix

New member
שיר
בבקשה אל תפסיקי לשיר...

השם שלך הוא אחד מעמודי הטווח של הבריאה, שיר - הלווים שרו לבורא עולם, זה היה אחד מתפקידיהם...אל תפסיקי לשיר!

נהוג לענות על ראשון - ראשון ועל אחרון - אחרון, אבל ברשותך הפעם נערבב את סדר התשובות, קודם כל דעי לך שתמיד תהייה לך אוזן קשבת כאן, ואם תצתרכי שיקשיבו לך ומשום מה מתעכבים כאן את יכולה לשלוח מסר בפרטי ולכשאראה ואוכל אענה לו בלי נדר, את לא לבד.

בנוגע לשאר השאלות שלך , ישנה תשובה שעונה על כולן והיא מורכבת משני חלקים, הראשון מדוע בורא עולם פועל כך?

בשביל זה נצתרך לבצע סימולציה קטנה, קחי דף נייר וגזרי חור באמצע, גשי לתמונה ותסתכלי מקרוב דרך החור סביר להניח שתראי רק חלק מהתמונה.

עכשיו התרחקי קצת, סביר להניח שתראי חלק גדול יותר מהתמונה אך עדיין רק חלק (וכך הלאה והלאה)

זו המציאות שלנו אנחנו יכולים לראות רק "חלק" מהתמונה כאשר גודלו נקבע לפי היכולת הרוחנית-אמונתית שלנו, חלקנו רואים קצת חלקנו רואים יותר, אך כולנו רואים תמונה חלקית ורק בורא עולם "רואה" את כל התמונה.

לכן אנחנו יכולים לתת טעמים חלקיים לשואה, למלחמות, למוות בטרם עת, לסבל תינוקות אך לא באמת להבין את כלל הסיבה, את כלל הפרטים שקשורים לכך, זו מהות האמונה להגיע לקצה שאותו אתה מסוגל לראות ולדעת (ידיעה אישית) שיש מעבר עוד למרות שאינך מסוגל לראותו או להסבירו.

וזה מוביל לחלק השני של שאלותיך מדוע אנחנו נוצרנו כך?

מכיוון שזו הדרך היחידה שבה מתאפשרת לנו הבחירה, הבחירה לקום מהמיטה בבוקר או שלא, הבחירה לעשות טוב או שלא, הבחירה אם לשיר או שלא, הבחירה אם להאמין או שלא.

בחירה יכולה לנבוע רק מריבוי אפשרויות, וריבוי אפשרויות יכול לנבוע רק כאשר התפיסה שלנו בנוגע לנושא אינה מוחלטת כלומר חלקית, אם הינו רואים את כל התמונה לא היה ספק כלל, לא לסיבת המעשים/מקרים או לשאלת טיבם (טובים הם או מזיקים הם) ובטח שלא לשאלת קיומו של בורא עולם - בתוך מציאות שכזו לא היתה קיימת לנו אפשרות הבחירה בדיוק כמו עולם המלאכים להם אין בחירה וגם אין ספק.

עיזבי כרגע את העולם הדתי (לא את החברה או המשפחה רק את ה "דת") בצד, טפלי בעולם הרוחני-אמונתי, החזירי לעצמך את שמחת החיים, את השלווה, ומשם אני מאמין שתביני טוב יותר את הדת, את מטרתה ואת דרכה ובכך גם תשיגי שלמות עצמית וסיפוק.

לכן אני איני מנסה להוכיח לך דבר, לא את קיומו של בורא עולם, ולא את הסיבות למציאות שבה הוא מקיים אותנו, ובוודאי שלא להוביל אותך למסקנות כאלו או אחרות, לדעתי זו דרך שכל אדם צריך לעשות בעצמו, לכן נתתי לך רק את המסגרת, את התוכן אני מאמין שתצליחי בע"ה לצרף בעצמך

אל תפסיקי לשיר, שיר

בת מלך11

New member
היי

היי ...
קראתי כל מה שרשמת , תאמת שיש לי המון מה לרשום ולשתף אני אנסה לעשות את זה כמה שיותר קצר וקולע ..
השאלות שלך נורא הגיונית ... כולם שואלים אותן ...
הכי קרץ לי העינין ש "אלוקים לא מוכיח את עצמו שהוא קיים "
מאז שאנחנו קיימים ...או לפחות מאז שאני זוכרת את עצמי ... ה' הוכיח לכולנו שהוא קיים
ונכון ... קורה אסונות והרבה דברים ... אבל את שוכחת גם את כל הדברים הטובים שקורים לנו ביום יום ...
עצם קיומינו פה...עצם זה שאת יכולה לשבת מול מחשב , לראות אותו ... להקליד ... לחשוב...לשמוע ...לדבר...וכ"ו ...
ברוך ה' לך יש את כל זה ... וזה חלק מאוד קטן ממה שצריך להודות לקדוש ברוך הוא על זה ...
שמתי לב שיש לך יותר מידי סלידה ממנו... תראי ..אף פעם לא חייתי בבית דתי..נולדתי לבית רגיל .. מסורתי חילוני ...
בלי שמירת שבת ...שומרים שעתיים שלוש אחרי בשר ...לא מממש כמו אצלכם ...
בואי נגיד שלכל אחד יש תחבילה שלו ...
מי כמוך יודעת שעל כל השאלות שכתבת יש תשובות ... ותאכלסססס... לדעתי... אולי ממש רק אנשים בודדים יודעים תתשובות לשאלות האלה אם בכלל...
נדע הכל אחרי שנמות ...
אבללל...
אני יספר לך משהו על עצמי
כבר הבנת מאיזה בית אני באה
אני בת 23 ... עד לפני שנתיים האמנתי כרגיל בה' כי זה מה שההורים שלי מאמינים...אבל לא עשינו עם האמונה הזאת משהו מיוחד
כמו הדתיים למשל...
אבל , לפני שנתיים ...פתאום משום מקום החלטתי שאני רוצה יותר להתקרב להשם...ותאמת ... הוא לא איכזב אותי... כי כשאתה כ"כ מאמין במשהו...כמו שאני בה' ... ומאמינה בדרך שלו ויודעת שכל מה שהוא עושה בשבילי זה לטובה ( גם אם זה נראה לי דבר הזוי וקשה כ"כ לעיכול ושמבחינתי זה לא משהו שצריך לקרות לי כי אני בסה"כ ילדה טובה מבית טוב שהשתדלה לא לפגוע באף אחד ... ) אבל יודעת שאם בכל זאת זה קרה ,זה כי ה' רצה להראות לי משהו...ואני מאמינה שכל מה שעשה לי היה לטובה...וכשמאמינים שהכל לטובה.. וחושבים חיובים , ככה באמת קורה, רק דברים טובים ...גם אם לפעמים קורים דברים קשים ולא נעימים גם לזה אני קראת דבר טוב ...כי זה מה שצריך לקרות ... וכל הדברים הפחות טובים שעברתי עד עכשיו אחרי כמה זמן אני מבינה למה ה' עשה את זה ומבינה בדיוק למה זה פגע בי ככה ולמה זה ככה הלך לי ולמה כל דבר קרה ...
בכל אופן ... אני מאמינה שיש את השם .. ושאנחנו באמת העם הנבחר...ויותר מזה...את חלק מהעם הנבחר הזה...וזכית להיות בת של מלך ...
ואם כל הרגשות והבילבולים שיש לך עכשיו בלב...אני מתארת לעצמי שבטח אמרו לך את זה הרבה אבל זה רק יצר הרע .. כי הוא יודע בדיוק כמה הנשמה שלך טובה וגבוהה בשמיים ומנסה לעלות בך את הספקות ..
חייבת לומר לך ...שאני מכירה הרבה בנות מבית דתי שרצו לחזור בשאלה ...בין אם זה מהיצר הסקרני / חוסר אמונה שנוצרה בהם פתאום או שפשוט נאמס להם וכ"ו ...
ובדיוק רגע לפני השבירה ...הם הבינו שאין כמוהו ...ושזה סתם היצר הרע שמבלבל אותם ...
את לא חייבת ללכת עם חצאיות / לשמור שבת / ללכת לשיעורים וכ"ו אם את עדין לא שלמה עם האמונה...
קודם כל זה להיות בן אדם טוב... ולאט לאט אם תרצי תוכלי טיפה להיכנס לעינין הזה שוב...את לא חייבת להיות קיצונית בדת ... מספיק שאת מאמינה בלב...שלא יהיו לך ספקות לגביו אחרי שתעברי מה שתרצי ..
אני מאמינה שהוא רוצה רק את הטוב בשבילנו...בשבילך...אל תתני ליצר להשתלט עלייך...ואת לא חייבת ללכת בדרך של המשפחה אבל כן כדי שתקחי מהם תדברים הטובים ...כמו האמונה ופשוט תשני טיפה תדרך
אני לא יודעת אם הסברתי את עצמי כמו שצריך ומקווה שחס וחלילה לא פגעתי בך בצורה כלשהי ...
להרבה בגילנו יש בילבולים...אבל אני יודעת בוודאות שה' יש רק אחד...ואנחנו זכינו....והעיקר שיש את האמונה בו...
ולסמוך עליו ולשמוח ולהיות בני אדם טובים זה מה שחשוב....
מקווה שעזרתי לך טיפה ...
תצלחי.

קליטו

New member
כמובן

שאל לך להעצב שאין לך אמונה, ושאת מליאה בספקות וטענות.
תצאי למסע של ריפוי עצמי ומודעות, ולאט לאט - את תשתני יותר ויותר

למעלה