מבולבלת...

R o c h a1

New member
מבולבלת...

טוב. אחרי שנתיים עם החבר הראשון שלי, יצאנו להפסקה מיוזמתו (שלפני זה הדברים לא היו הכי כמו שצריך).
פעם הרגשתי שאני לא יכולה בלעדיו ובכל משבר הייתי בוכה בלי הפסקה...
כבר כמה חודשים שהקשר לא היה טוב והוא לא התייחס אלי כמו שצריך. אז אני מניחה שלאט לאט הרגשות דעכו.
אז שיצאנו להפסקה היה לי קשה בהתחלה אבל אז לאט לאט התחלתי להבין שהיו הרבה דברים דפוקים, ושאני כבר לא מרגישה כמו פעם.
שהוא רצה לחזור כבר הבנתי שאני לא רוצה לחזור (האמת עוד לפני זה, והרגשתי שההפסקה הזאת היא כמו פרידה במסכה וחיכיתי להזדמנות לסיים את זה).
בקיצור הוא אמר לי לחשוב על זה... ובסוף בלי יותר מדי מילים באתי אליו לקחת את כל הדברים. זה עבר ממש יפה האמת שלא ידעתי מה לצפות.. והכל בסוף היה רגוע והוא היה יותר חמוד מאי פעם(אמרתי לעצמי 'למה לא התנהגת ככה הרבה זמן').
עכשיו הוא רוצה לחזור, אומר לי שאם הייתי יהודיה הוא היה הולך איתי עד הסוף.. אומר לי בואי ננסה, בואי נפתח דף חדש, אני חושב עלייך.
לא יודעת אני ממש מבולבלת..
הוא בחור טוב.. הייתה בינינו אהבה גדולה .. (אז אולי כאן התשובה). יש לו ראש על הכתפיים, הוא עובד קשה, אנחנו דומים בסדרי עדיפויות שלנו ויש בינינו דברים משותפים ומשיכה גדולה. הוא פשוט בן אדם טוב.. אבל אני לא בטוחה שהוא היה טוב אליי. בהתחלה כן אבל לקראת הסוף לא. יש לו הרבה תכונות שאני מעריכה ואופי שאני אוהבת. אבל תמיד היה האישיו שהוא לא נפתח מספיק ובגלל זה לא ידעתי עד כמה המצב של היהדות משפיע. הוא היה אומר לי שזה לא משנה לו, כשבסופו של דבר הוא אומרעכשיו שזה כן משנה ושההורים שלו ממש יושבים עליו (וששאלתי אותו לפני זה הוא אמר שהמצב נרגע ).

קארניו

New member
אפשר לעשות סדר בבלבול במהירות :

1. יצאת עם בחור במשך שנתיים שברקע מעיבה העובדה שאינך יהודיה ובנוסף היחס שלו כלפייך לא היה טוב במיוחד .

2. הבחור החליט להיפרד ממך בגלל הלחץ שהפעילו עליו הוריו .

3. את נפגעת מהפרידה אבל במשך הזמן הבנת שהקשר הזיק לך ולאט לאט התאוששת והגעת למסקנה שמבחינתך זה נגמר ואת לא רוצה לחזור אליו .

4. הוא לעומתך מתחרט שנפרדתם ורוצה לתת ליחסים שלכם צ'אנס נוסף .

5. עצם הרעיון והמפגש המחודש עוררו מחדש את הרגשות שלך כלפיו ואז התברר לך שטרם התגברת עליו והבלבול חזר לשלוט בחייך .

עד כאן העובדות כפי שהבאת אותן ולאחר שערכתי אותן בצורה מסודרת אני שואלת אותך בשביל מה את צריכה לעבור שוב את כל מה שעברת בעבר ?הוא מושפע מההורים שלו שמתנגדים לקשר ביניכם וזה לא עומד להשתנות וחבל שתתאכזבי ותיפגעי מחדש ולכן עדיף שתהיי חזקה ותחתכי עכשיו לפני שתיתפתי לחזור לחברות שתזיק לך .

סטנגה Joe

New member
לא ברור

מה קשור כאן עניין היהודיה.
גם לא ברור אם לך חזרו הרגשות אליו.

R o c h a1

New member
זה האישיו המרכזי כנראה

אבל מבחינתי הבעיה הכי גדולה זה שהוא עדיין לא פתוח מספיק. הוא מדבר איתי כרגע בהכי כנות מאי פעם שלא ידעתי שהוא מסוגל אליה. כל הזמן הוא שמר הכל בפנים..
גם לי לא ברור.. :-S כנראה שלא אבל זה לא אומר שבאתי לבלבל לכם את השכל- הייתי צריכה חיזוק

מה זאת אומרת מה קשורה הדת?

כמו הרבה אחרים, הוא רוצה ילדים יהודים.
הוא לא מסוגל להתחתן עם מישהי שאינה יהודיה. אולי חשב בהתחלה שהאהבה תנצח או לחילופין שזה לא הגיע לשם אז לא צריך לחשוב על זה.

גם יכל להיות שהמתחים וההתנהגות הלא נעימה מצידו נבעה מהעובדה הזו. נסיון להרחיק כדי לא להקשר למה שאי אפשר.

Idgie9

New member
הוא גזען

מצאי מישהו שיכבד אותך ואת דתך כמו שמגיע לך.

R o c h a1

New member
אני חסרת דת :-S

לא לפה ולא לשם...
אבל הנקודה הובנה. תודה!

chenby

New member
לרצות להתחתן עם יהודיה

בשביל לשמור על המסורת הפך להיות גזענות?
פשששש...

Idgie9

New member
את זה לא אמרתי.

צריך להיות חד. בכלל לא התייחסתי ליהדות.
אמרתי שלא להתחתן עם מישהי רק בגלל שהיא לא יהודיה זו גזענות.
הוא ידע מלכתחילה שהיא לא יהודיה אז למה בכלל התחיל עם זה? ולומר לך אח"כ שהוא לא רוצה להתחתן בגלל שהיא לא יהודיה. זו גזענות בהתגלמותה.

צריכים להיות חדים לפעמים. לחשוב איזו דקה לפני שזורקים איזו תגובה על שמירת מסורת וכל מיני דברים שלא קשורים....תהיי חדה...

chenby

New member
רוב הגברים היום

לא מחפשים כלה, מחפשים מישהי להעביר אתה את הזמן עד ש...
יבוא משהו יותר טוב (ככה זה, אנחנו בקלקול נוראי) ועוד יותר גרוע מזה, יש כאלה שמחפשים להתנסות עם כל מיני סוגים של נשים (או גברים - היתה לי חברה שאמרה לי - בא לי לנסות מישהו שמן... בא לי לנסות ככה... די מגעיל בעיני) אז אולי הוא לא חיפש כלה אלא מישהי לכיף, וידע מראש שזה לא יוביל לחתונה - למה להמשיך? כי יש הרבה מאוד גברים וזה הרגל של הדור שלנו, שחושבים עם איבר מסויים וזה לא הראש... כמה גברים התחילו איתי קשר ואני רציתי משהו רציני והם שיחקו אותה שהם מחפשים משהו מעבר ללהיכנס למיטה? לצערי כמה.. אבל כל אחת והניסיון שלה והשיעורים שלה.
ויש הרבה מאוד חילונים גמורים (גם אני כחילונית תמיד אמרתי שאני לא מסוגלת להיות עם מישהו לא יהודי.. מבלי להבין למה בכלל) שאין להם קשר למסורת, וברור להם שחתונה זה רק עם יהודיה..
זה לא קשור לגזענות... וזה ממש לא גזענות. התבוללות היא הרצח עם הכי גדול שיש. יותר אפקטיבי מכל מלחמה. ומה לעשות, אנחנו עם קטן יחסית לשאר העולם, ומה שהחזיק אותנו כל השנים האלה, זה כאלה ששמרו על היהדות שלהם לדורות הבאים.. אפילו רק כחתונה יהודית. בשביל להמשיך את השורשים.
יש שיגידו שאמירותי גזעניות, איי קאנט ווין דם אול. אבל ככה אני חושבת. בטח כיהודיה שחזרה בתשובה. אבל זה שצריך לכבד כל אדם, ואדם לא אומר דווקא יהודי, זה לא אומר שאני צריכה להתחתן עם כל אדם.. אלא לכבד, לחיות בשלום, לחייך, לדון לכף זכות.. בוודאי. חביב אדם שנברא בצלם. זה משפט שמנחה אותי מאוד.

I C E M A N 7

New member
לא צריך להסתבך

כשזה מופנה נגדך זה גזענות,
וכשמפנים זאת נגד אחרים זה מסורתיות.

פשוט, לא?

Idgie9

New member
להעביר את הזמן...

נכון, יש הרבה גברים שמחפשים להעביר את הזמן ולא מעוניינים במערכת יחסים רצינית. בגלל זה אני ממליצה לכל אחת שיש לה עסק עם "מתלבט", לוותר על התענוג ולתת לבחור "להעביר את הזמן" עם יד ימין (או שמאל..).

wet and wild

New member
גם היטלר רצה לשמור על העם שלו מפני התבוללות

ודיבר בדיוק כמוך, אבל לדבריו כמובן את קוראת גזענות,, מעניין.

chenby

New member
באמת? היטלר דיבר בדיוק כמוני? בדיוק?

אמרתי שאסור למי שלא יהודי להיכנס לחנויות של יהודים?
שכל מי שלא יהודי משול לקוף או חזיר?
ועוד הוספתי שחובה וצריך לדון כל אדם לכף זכות ולכבד אותו. לא חייבים להתחתן איתו. יפה לך לקחת משפט שנוח לך ולהשוות אותי לצורר יהודים שרצח 6 מיליון כולל משפחות של סבא וסבתא שלי.
כמה קל לזרוק משפטים מטומטמים.
היום אהבת ארץ ישראל נחשב לגזענות או לפחות לימין קיצוני..
אגב, יש בתורה (שאת כנראה לא נגעת בה מאז בצפר ולכן הבורות העצומה שלך) איסור ליהודים להתחתן עם מי שלא יהודי, גם אברהם אבינו כשחיפש שידוך לבנו יצחק אמר לאליעזר עבדו לגשת לבית בתואל קרובי משפחתו (אבא של רבקה...) למרות שאליעזר עבדו הנאמן רצה מאוד לשדך את ביתו ליצחק...
ועדיין אין אף חוק במדינה שאוסר לך להתחתן עם מי שבא לך. נכון, ברבנות לא יחתנו אבל אנשים עדיין מתחתנים עם לא יהודים בשמחה ובכיף ואין על זה חוק במדינה כמו חוקי נירנברג.
אבל אני נשמעת כמו היטלר...

יש תגובות שלא שוות התייחסות

אל תשקיעי, אם במהלך כל השנים שבהן חיה הגברת הנכבדה היא הצליחה להגיע למסקנה שהיהדות גזענית כמו היטלר, אז לא נראה לי שאף תגובה בפורום תשנה ולו במעט את הבורות וחוסר החשיבה לעומק, המלווה בחוסר רגישות משווע וזילות בשואה.

ולגבי כל שאר המגיבים שמאשימים את היהדות בגזענות, לא כמו היטלר- אבל גזענות.
אז כדאי שלפני שאתם שולפים מהמותן את המילה גזענות תבדקו טוב טוב את יחס היהדות לאדם באשר הוא אדם, הלוואי ואנשים בני אותו עם יתייחסו אחד לשני כמו שהיהדות מצווה להתייחס "לגר הגר בתוככם" כשגר הכוונה היא לבני עם אחר שגרים בארץ ישראל- לשכנינו.

הדתיים של היום, לדעתי ברובם, לא מייצגים נאמנה את דרך התורה כפי שהיא צריכה להיות, מי שרוצה להיות נאמן לדרך הזאת או אפילו רק להכיר אותה, שיצא וילמד ויעמיק את ידיעותיו. אולי תתחברו ואולי לא, אבל אני בטוחה שתופתעו

קארניו

New member
אז מפמיניזם נעבור להסבר על המושג -גרים- בתורה

והמנהגים שהיו נהוגים אז כדי שתלמדי ותעמיקי את ידיעותייך והגיע הזמן שתספרי עד 10 לפני שאת מקרקרת פרטים לא נכונים במטרה להשמיע את קולך.

ונתייחס לציטוט שלך: " אז כדאי שלפני שאתם שולפים מהמותן את המילה גזענות תבדקו טוב טוב את יחס היהדות לאדם באשר הוא אדם, הלוואי ואנשים בני אותו עם יתייחסו אחד לשני כמו שהיהדות מצווה להתייחס "לגר הגר בתוככם" כשגר הכוונה היא לבני עם אחר שגרים בארץ ישראל- לשכנינו.

אז בדקתי טוב טוב "ולהפתעתי"(המרכאות הן כדי שלא תחשבי שבאמת הייתי מופתעת ) גיליתי שהמילה גר בתורה איננה מתייחסת לתושבים , בני עם אחר שגרים כבר בארץ ונקראים בפיך שכנים וגם לא לאלה שעברו גיור על פי ההלכה .
כוונת המילה גרים עפ"י התורה היא למהגרים לאנשים שעזבו את מולדתם ונמצאים בארץ ששייכת לעם אחר.

•בראשית טו13: "וַיֹּאמֶר לְאַבְרָם יָדֹעַ תֵּדַע כִּי גֵר יִהְיֶה זַרְעֲךָ בְּאֶרֶץ לֹא לָהֶם וַעֲבָדוּם וְעִנּוּ אֹתָם אַרְבַּע מֵאוֹת שָׁנָה", דברים כג8: "לֹא תְתַעֵב אֲדֹמִי כִּי אָחִיךָ הוּא לֹא תְתַעֵב מִצְרִי כִּי גֵר הָיִיתָ בְאַרְצוֹ", שמות כב20: "וְגֵר לֹא תוֹנֶה וְלֹא תִלְחָצֶנּוּ כִּי גֵרִים הֱיִיתֶם בְּאֶרֶץ מִצְרָיִם", שמות כג9: "וְגֵר לֹא תִלְחָץ וְאַתֶּם יְדַעְתֶּם אֶת נֶפֶשׁ הַגֵּר כִּי גֵרִים הֱיִיתֶם בְּאֶרֶץ מִצְרָיִם"

אז את סוגיית הגרים והמצוות שנצטוו בני ישראל לקיים סגרנו, ועכשיו נותר לברר מה היה יחסם האמיתי של בני ישראל לשכניהם שישבו בארץ כנען .
ו "להפתעתי" לאחר בירור מעמיק מצאתי שהתורה ציוותה עליהם להילחם בשכנים הכנענים שלא נקראו גרים אלא בני נכר והפלישתים שפלשו לארץ נקראו ערלים

המילה המודרנית שמתאימה כאן היא אפלייה שמשמעותה היא גזענותעם כל מה שמשתמע מכך . אז בפעם הבאה לפני שאת פולטת ידע שגוי לא מבוסס על יחסי שכנות טובים שלא היו ולא נבראו תבדקי היטב כדי שלא תופתעי .

חמודה, את האחרונה ללמד אותי תורה

תורה לא לומדים בגוגל.
אם היית גדלה על ברכי התורה או בוחרת ללמוד תורה בצורה מסודרת ומעמיקה היית יודעת שאם מצאת פירוש אחד או שניים זה לא אומר שהגעת לתשובה היחידה והנכונה. בתורה יש מס' מילים עם מס' פירושים. גר הוא אחת המילים.
למילה גר יש משמעות נוספת והיא- כל אדם שאינו יהודי שחי תחת שלטונך כיהודי- לעניין זה הכוונה היא לכל הערבים שחיים תחת שלטון ישראל, לכל העליה הרוסית או האתיופית שאינם יהודים, לכל העובדים הזרים..

http://www.daat.ac.il/mishpat-ivri/skirot/207-2.htm

המרחק בין אפליה לבין היחס האמיתי ע"פ התורה שבני מיעוטים צריכים לזכות להם פה בארצנו הוא רחוק מאוד.
לא מדובר על בני מיעוטים שמעוניינים להשמיד אותנו וחותרים תחת השלטון, כאן נהוג יחס אחר, הישרדותי לחלוטין

אבל אני שמחה שגרמתי לך לעיין ולבדוק, לא בציניות אלא באמת

למעלה