מבולבלת.....

מבולבלת.....

שלום אני חדשה
חושבת על פונדקאות לעשות בחו"ל בעיקר בגלל הסכום ששם הרבה יותר זול
לא מצליחה להבין למה יש פערי מחירים בין חברה לחברה?
יש חברה במחיר שפוי כמו ניו לייף וסוכנויות שהמחיר שם ממש יקר.איך מחליטים למי ללכת?
אוף לא מבינה ומבולבלת

natasaa

New member
אויי איך אני שונאת אמירות כאלה..

תרשי לי לפקפק ברמת ידיעה שלך בפונדקאות חו"ל - פשוט לא ראיתי אותך משתתפת בדיונים כאן..
א. לא קונים כלום - משלמים עבור תהליך פונדקאות לספקי שירות (סוכנות) ולפונדקאית. אז את אומרת שמישהי "קונה" ממך - כפונדקאית תינוק?? לא...
ב. כאשר נותנים סכום אותו מבקשת פונדקאית בחו"ל - לרוב לא יותר מ - 12000$, וזה מספק אותה כי ערך הכספי שונה שם - זה לא אומר שהיא עושה עושה פחות.. תינוק הוא אותו תינוק..
ג. רפואה עולה פחות או יותר אותו דבר - ומומחים אינם פחות מומחים מרופאים ישראלים - העובדה - האחוזים הם אותם אחוזים - אם לא יותר טובים.
ד. טכנולוגיה שכסף קונה בחו"ל אינה פוחתת מזו בישראל - רק לדוגמא - בשיבא (ורוב בתי חולים הממשלתיים), הקפאת עוברים היא בשיטה ישנה "איטית", לעומת רוב מרפאות פרטיות בחו"ל - גאורגיה, הודו - שם הקפאה היא מהירה, עם סיכויי שרידות העוברים גבוהה הרבה יותר..

אז - לי ועוד זוגות רבים - יש ילדים מפונדקאות חו"ל - והם ממש לא "עלו" ביוקר..

mikmik1002

New member
מסכימה עם נטשה!

אני יכולה להגיד מהנסיון שלי שהרמה בחו"ל מאוד גבוהה.
כל המכשור חדיש, רופאים שלמדו באוניברסיטות מכובדות ברחבי העולם, אחוזי הצלחה מעולים, קליניקות מדהימות.
אם לומר את האמת לדעתי הרמה עולה בהרבה על הרמה בארץ.
מן הסתם מדובר ברפואה פרטית ובהרבה מאוד כסף במונחים מקומיים שעבורו המרפאות עושות מאמצים רבים.

המרפאה שבה אנחנו עוברים את התהליך מחזיקה בתו תקן בינלאומי ורק בשנת 2012 נולדו 266 תינוקות כתוצאה מעבודת הקודש שלהם!!!
זהו מספר מדהים שיכול בהחלט להעיד על האיכות של המרפאה.
מעולם לא ראיתי התייחסות כל כך רצינית לתהליך כפי שראיתי במרפאה בהודו.
הכל מובנה ומוסדר עד הפרט הכי קטן, אין פספוסים, כל אחד מבין ומבצע את עבודתו בצורה מדהימה, עומדים בלוחות זמנים, עדכונים שוטפים תמיד בזמן שלא כמו בישראל כפי שמשתקף מהודעות בפורום שרופאים מרשים לעצמם לזלזל ולפספס ביוץ/החזרה וכו'!!! דבר כזה לא ייעלה על הדעת במרפאות הפרטיות בחו"ל.

ועוד לא דיברנו על מרכיב הזמן - מה שאפשר לעשות בחו"ל בפחות משנה בארץ במקרה הטוב יסתכם בלפחות שנתיים..

עדיין לא מבינה

מה ההבדל בין סוכנויות בחו"ל שמיוצגת בארץ ?בארץ לעשות הבנתי שזה יקר!
אבל נגיד סוכנות אחת שעושה בגרוזיה מחיר שפוי וסוכנות אחרת יקרה משמעותית
או הודו סוכנות אחת יקרה מאוד ואחרת זולה מאוד
למה ללכת?במה לבחור?הם נותנים אותו דבר אבל עדיין יש הבדל משמעותי במחיר.ממה זה נובע?כי יש יותר הצלחות או סתם בצע כסף של סוכנויות?.

תודה

mikmik1002

New member
קצת סדר...

הייתי ממליצה לך לבקש מהסוכניות פירוט של המחירים בהתאם לרכיבים.
כשתקבלי את הפירוט, את תראי שהרכיבים הרפואיים כמו תשלום לפונדקאית, תשלום לתורמת, תשלום למרפאה וכו' דומים מאוד בין המרפאות ואם יש מרפאות זולות משמעותיות, יכול להיות שיש שם בעייה וצריך לבדוק יותר לעומק.
לגבי הרכיב המתייחס לתשלום לסוכנות את תגלי שהמחירים נעים בין 0 לכ- 40,000 ש"ח. למשל אצל דנה מגדסי נציג מהסוכנות טס איתכם למרפאה לצורך ביצוע התהליך, דבר שמן הסתם מייקר את התשלום לסוכנות. אצל עמי מנור, יש שיתוף פעולה עם רופאים ישראלים שטסים לגאורגיה (שוב, מייקר את המחיר) ויש גם סוכניות שפשוט יקרות. השאלה היא מהם הצרכים שלך, אם את חושבת שלא תסתדרי לבד בחו"ל ומול המרפאה ואת צריכה ליווי צמוד יותר, כנראה שתצטרכי לשלם על הליווי הזה. אפשר גם לעשות את ההליך לבד מול המרפאות ולא לשלם לסוכניות אך גם לא לקבל את אותם שירותי ליווי.

אם המרפאה טובה ויש יותר הצלחות , יכול להיות שזה יבוא לידי ביטוי במחיר של הרכיב הרפואי אך אין סיבה שישתקף במחיר של הסוכנות. לסוכנות את משלמת עבור הליווי והייעוץ ולא על התהליך הרפואי ולכן את צריכה לבדוק איזה ערך מוסף את מקבלת מכל סוכנות בתחום הליווי.

אני הייתי ממליצה להתמקד בראש ובראשונה בבחירת מרפאה כי גם אם הליווי מעולה והמרפאה ברמה נמוכה, סיכויי ההצלחה של התהליך נמוכים. צריך לזכור שההליך הרפואי והצלחתו הם העיקר והליווי של הסוכנות הוא משני לתהליך.

מקווה שעזרתי קצת...

גשם 11

New member
עם כל הכבוד

אני לא מכירה את התהליך בחול, אבל ההודעה הזאת נשמעה שיווקית להפליא..

natasaa

New member
כנראה שלא הייתי עונה מחשש לשיווק

אם לא הייתי נורא מתרגזת מאמירה ריקה מתוכן..

צצת כמו פיטריה אחרי הגשם

כמובן שהאמירה שלך לא שווה התייחסות כלל!!
ועוד יותר מובן לגמרי שאת תהליך פונדקאות חו"ל,את לא מכירה בכלל!!
ועכשיו לעניין הרבה יותר מעניין-מהניסיון האישי שלנו לפני שלושה חודשים נולדה לנו

מקסימה מתהליך פונדקאות בחו"ל-גאוגריה.
והיא ממש לא "עלתה" לנו ביוקר

רק עצה קטנה לי אלייך-בפעם הבאה לפני שאת יוצאת באמירות כאלה ואחרות שווה קודם כל רק טיפ טיפה לחשוב..

אמירה מיותרת

כפי שלא היית רוצה שימתחו ביקורת שלא מבוססת על ידע וניסיון אישי על פונדקאות בארץ או שיגידו שכל הפונדקאיות מסכנות ועניות ש"מוכרות את גופן" תמורת שכר (כי זה ממש לא נכון), אז זה ממש לא ראוי או הוגן לכתוב באופן גורף שפונדקאות חו"ל תעלה ביוקר לזוגות שבוחרים לעשות אותה.
אנחנו עשינו תהליך בארץ משיקולים שלנו אבל בהחלט יכולה להגיד שהיו לו גם חסרונות ובדיעבד אני מבינה את היתרונות הגדולים שיש לפונדקאות חו"ל.

מההודעה שלך נשמע זלזול לא הוגן וביקורתיות. מיותר לגמרי ולחלוטין לא מכבד אותך.

גשם 11

New member
לא פטריה ולא נעליים

אני קוראת פה כבר מעל לשנה, התחלתי לכתוב רק אחרי החתימה, כי עד אז הכל היה בכאילו. בעיני לפחות.
אני לא מתמצאת בתהליכים בחול, וכל אחד יעשה מה שמתאים לו.
הדבר שצרם בהודעה למעלה, היה שכולם גנבים- חוץ מניו לייף...
ואם תקראו את ההודעה בעיניים נייטראליות , בלי הקשרים שלכם עם נטשה, תראו שזה נשמע בדיוק כך.

natasaa

New member
מאיפה זה בא??

אני לגמרי מבינה שאת לא מתמצאת בתהליכים אלה.. אז למה להעליב ולהגיד ש"מה שקנינו בזול ייצא יקר?"
ואז כשאני מפרטת לך למה זה לא נכון - עוד את מאשימה אותי בשיווק.. לא - אני לא משווקת - אני מגנה על פונדקאות חו"ל - איך שזוג לא יעדיף לעשות אותה - עם סוכנות זאת או אחרת, עצמאי, בהודו, ארה"ב או גאורגיה. אני אמרתי מישהו גנב? מאיפה זה משתמע?
גשם, בואי נפסיק כאן - אין לי שום דבר נגד אף אחד, אבל מאוד מפריעות לי סיסמאות לא נכונות שנזרקות לאוויר. ויכוחים האלה הם סתם, לא תורמים לאף אחד..

פיצית35

New member
גם אני

לא מבינה למה יש פערים כאלה מטורפים
אנחנו גם החלטנו על חול ובנתיים נפגשנו עם 2 סוכנויות ומתכננים עד שבוע הבא לפגוש לפחות עוד 3
כדיי לעשות השוואה ולהחליט עם מי מתקדמים.
בכל אופן אם יש פה מישהי שעברה/עוברת תהליך פונדקאות בחול ויכולה לתת לנו קצת מידע
מהניסיון שלה ,אני ומשהו ממני2 כמובן נשמח מאוד . כמובן שאפשר גם במסרים

mikmik1002

New member
פונדקאות בחו״ל

הי בנות...

אנחנו עוברים תהליך פונדקאות בהודו במרפאה של דר שיווני ואנחנו בהריון בשבוע עשירי.
הבחירה שלנו התבססה בעיקרה על המרפאה ועל סוכנות התורמות מכיוון שרצינו תורמת מדרום אפריקה.
לדעתי מאוד חשוב לברר על המרפאה, על סיכויי ההצלחה שלה ועל המכשור במרפאה. צריך לזכור שהמטרה הסופית היא לקבל ילד מהתהליך ואלו הגורמים שהכי משפיעים על ההצלחה של התהליך.
אנחנו קראנו המון באינטרנט על המרפאה אם דרך האתר הרשמי ואם דרך בלוגים שבהם אנשים מרחבי העולם משתפים בתהליך. ניתן ללמוד המון על המרפאה ועל ההתנהלות בה.
אנחנו מאוד מרוצים מהמרפאה של דר שיווני ואם תרצו אוכל לפרט יותר.
לגבי המחירים, השונות היא בעיקר במחיר הסוכנות הישראלית. מחיר התהליך עצמו מאוד דומה בין המרפאות בהודו ובגאורגיה (היעדים העיקריים).
ניתן גם לעשות את התהליך באופן עצמאי ללא תיווך של הסוכנות. אנחנו אומנם התחלנו עם סוכנות אך תוך כדי התהליך הבנו שאין לנו צורך בכך וכרגע אנו מתנהלים ישירות מול המרפאה (וזה ממש לא קשה..)

זהו על קצה המזלג... אם תרצו אשמח לעזור ולפרט יותר
בהצלחה

למעלה