מבולבלת

מבולבלת

אז מאיפה להתחיל?
נשואים 6 שנים, ביחד 9, ללא ילדים עדיין - מבחירה.
אני מרגישה במערכת היחסים שלנו בעיקר בשנה וחצי האחרונות בפיצול אישיות.
מצד אחד, אנחנו נהנים לבלות זמן ביחד - לשבת ולדבר, לצאת ולבלות, להעביר ערבים רומנטיים, לעשות דברים ביחד כמו סתם לבשל ארוחת ערב ביחד, לראות סרטים, להקשיב למוסיקה ולהיפגש עם חברים. התקשורת בינינו טובה בד"כ ואנחנו אוהבים מאוד.

מצד שני, אנחנו נקלעים לכל מיני ויכוחים מטופשים מתוקף היותנו הממ בני אדם שונים כנראה. הוא יכול לענות לי באיזה טון שנשמע לי כחסר סבלנות, וכשאני שואלת אותו למה הוא כועס, הוא באמת נהיה עצבני כנראה. אני יכולה להתעצבן על איך שהוא נוהג למשל. דברים קטנים כאלה - שלא באמת שווים ויכוח לטעמי, אבל איכשהו מגיעים לזה. וכשהם מגיעים לזה, מעצם היותי מועדת קצת למצבי רוח - אני יכולה לרצות לשבור את הכלים (בד"כ לא אומרת את זה), או סתם להסתגר בתוך עצמי. ואחרי זה, לא לזכור מה היה בכלל..

חוץ מזה, אני מרגישה שהתחלפנו בכמה מתכונותינו הפחות טובות. במקור- אני הייתי עצבנית, עכשיו נדמה שהוא יותר. הוא היה יותר שתקן, היום נדמה שכשרבים אני השתקנית.

נדמה לי שאנחנו יותר מדי קרובים לדפוסים של עצמנו, בשביל להיות מסוגלים לראות אותם כפי שהם, לזהות אותם ולשנות אותם (איש איש את עצמו, זה את זה זה לא ממש אפשרי לדעתי) - מהפרפסקטיבה שלנו, כשעומדים כל כך קרוב לסיטואציה, היא נראית מטושטשת, לפחות לי.

הדבר היחיד שאני מצליחה כן לראות בבהירות זה התחושות שאני רוצה להרגיש במערכת היחסים: אהבה ותמיכה שיש, ותחושה של שלווה, של יציבות רגשית, שאין אותה, כי היא נקטעת לטובת ויכוחים מטופשים.

מה עושים?

chenby

New member
למה לא הבאתם ילדים עדיין?

למה אתם מחכים? אולי אם היה ילד, כל האנרגיה היתה מתועלת לגידול שלו במקום להשאיר לעצמכם כל כך הרבה זמן להתווכח.

בדד1

New member
סליחה שאני מתערב

אבל לקבל תגובה כזו ממנהלת פורום העוסק בנושא הרגיש הזה?
להביא ילד כדי לתעל את האנרגיות לגידול (כל בר בי רב יודע כבר שהדבר הכי רע שיכול להיות הוא להביא ילד בניסיון לפתור קרעים במערכת יחסים)
ולמבולבלת - יש אנשי מקצוע שמטפלים בבעיות כמו שלכם - לכו (ביחד או לחוד) לכמה שיחות איתם ותראו אם אתם מסוגלים לגשר על הפערים ומשם צאו לדרך (משותפת או נפרדת)
דעתי האישית (בעוניה) איבדתם את המומנטום לזוגיות - תלכו למישהו שיעזור לכם לתקן את הטעון תיקון ואם לא תצליחו עדיף שתיפרדו כידידים לפני שתיפרדו כאויבים
(והסליחה שאני מתערב הוא סתם ביטוי - ממש לא מתנצל)

אני לא מאמינה שניפרד כאויבים

וגם לא רוצה להיפרד, גם הוא לא. אני פשוט מבולבלת בין הרגשות שלי כלפיו (אהבה ומשיכה ברמה הפיזית והמנטלית) לבין הרגשות חולפות (הנאה וצחוק שמתחלפים לפעמים בכעס, קרבה שיכולה להתחלף לפעמים בתחושת ריחוק וכיוב') - כדי להכריע בכלל מה מצבנו. אני לא באה מבית עם זוגיות מוצלחת במיוחד בעיניי, ובגלל זה כתבתי שקשה לי לראות בבהירות כי מאיפה שאני עומדת, וללא בסיס טוב להשוואה, קשה לראות ברור. אולי אתה צודק, אולי איש מקצוע יוכל לעזור.

chenby

New member
כל נושא פה הוא רגיש

ואני בסך הכל שאלתי שאלה, לא קבעתי עובדה. בטח ובטח שאי אפשר שום גלגל לאחור בשביל לשנות מצב. אפשר ביחד להסתכל קדימה ולגדול.ו9 שנים זוגיות, 6 שנים נישואים, בהחלט אפשר לגדול. הם יעשו מה שהם יעשו בכל מקרה. אני רק כותבת את דעתי, וזה לא משנה אם אני מנהלת פורום או לא. לא כתבתי שום דבר מעליב, היתה לי תהייה. כי אם היו להם ילדים עכשיו, לא היה זמן לריבים שטותיים. זו האמת. היו ריבים אולי על דברים אחרים.
בכל מקרה,לגבי הזוגיות, הפתרון שלי הוא תמיד - שמחה. למצוא בעצמי את השמחה, ולהכניס שמחה בחזרה לזוגיות. הקשבה, רצון, תמיכה, הערכה. שזה יתחיל ממני. הצד השני לעולם לא יכול להישאר באותו מצב אם אני משתנה.

הסיבה העיקרית

היא שרצינו להגיע לרמה מסוימת בהתפתחות האישית, הכלכלית והמקצועית שלנו לפני, עכשיו אנחנו במקום הזה וכן מתכננים בשנתיים הקרובות.

מעבר לזה, אני מסכימה עם בדד, ילדים הם לא פיתרון, למרות שברור שהם מתעלים אנרגיות שאולי לא היינו מוציאים על ויכוחים ואולי גם שמים דברים בפרופורציה אחרת.בכל מקרה, אני רוצה להביא ילדים ממקום שלו.

מריוס זכריה

Member
מנהל
לא כדאי להביא ילדים ממקום שלו

כי השלווה מהר מאוד תיעלם ;)
ומילה ברצינות: כשמחכים יותר מדי למצב המתאים למשהו, יש נטיה לאכזבות ונפילות, כי א. אף פעם לא הכל מתאים, ואפילו לא מספיק מתאים. ו-ב. לפעמים נכון יותר להתפתח ולגדול תוך כדי תנועה.

חייבת לציין שהתשובות כאן מפתיעות אותי

לגבי עניין הילדים
(ממש לא לרעה).
מאוד יכול להיות שאתה צודק. יכול להיות אפילו שתשע שנים זה קצת יותר מדי זמן לחכות לשלב הבא ביחד. הרבה זמן הרגשתי ילדה, אולי בגלל זה חיכיתי.

על כל פנים, אני לא רוצה שנהיה הורים שמתווכחים ורבים או שהאמא מגדלת את הילדים ומזניחה את בעלה והאבא בעיסוקיו (ההורים שלי עונים על שני הקריטריונים ועם כל אהבתי אליהם, לא נהניתי מזה).

אני לא מאמינה שהאפשרות השנייה אפשרית כי אנחנו מאוד ביחד ואין לנו זוגיות "מסורתית" אלא משותפת, אבל עם ויכוחי הסרק, אני חוששת שהם אולי יתפחו אם לא נעשה שינוי בדפוסים שלנו - דווקא בגלל השיתוף.

מריוס זכריה

Member
מנהל
מה שהיה היה

החיים תמיד קורים בזמן הווה. כשיתאים לכם להביא ילדים, תעשו זאת.

אני מרשה לעצמי לנחש שגם אתם, כהורים, תריבו ותתווכחו. זה טבעי, וזה לא דבר שלילי, אם משכילים לשמור על הכבוד ההדדי בתוך הויכוחים. זו אשליה לחשוב שהכל יכול לבוא בהרמוניה. או בואי נגיד שהרמוניה זה מצב יחסי, לא מוחלט.

גם הזנחת הבעל/האבא היא חלק מן העניין. צריך ללמוד חלוקת קשב, ודווקא בדרך של המנעות לא לומדים את זה.

באמת, אני לא בא לעשות לך טיזינג. ילדים זו משימה קשה ביותר, שכמובן שכרה בצידה, אבל היא קשה מאוד מאוד. שלא יהיו אשליות בעניין.

אין אשליות לגבי זה,

בגלל זה רציתי להתבגר קצת לפני זה. תודה - נתת לי (ולנו ליתר דיוק) חומר למחשבה.

ויש לך משהו אולי לייעץ לי לגבי הרגשות שהעליתי כאן אתמול בלילה? אני קוראת פה לפעמים בפורום, ונראה שיש הרבה מה ללמוד ממך, אז אם כן - ממש אשמח.

תודה רבה

מריוס זכריה

Member
מנהל
אני כן חשוב בכיוון של אייבורי

שיש לך/לכם קצת עניין של אידיאליזם או פרפקציוניזם.
מותר לאדם לא להיות בסדר לפעמים - כועס, מתפוצץ, או מסתגר. אני לא רואה מנוס מזה.

זה שהחלפתם תפקידים - אין בזה משהו חריג. חילופי תפקידים בין בני זוג הם דבר נפוץ. אחד משנה משום מה גישה, והשני נכנס לנישה שהתפנתה.

אני לא יכול להגיב ברזולוציה של פרטים, כי לא פרטת מספיק. אבל נשמע לי שהחיכוכים שלכם הם בהחלט בגדר הנורמה, הם צפויים ואף מחוייבי המציאות, לפחות לפי הגישה שאני מחזיק בה (הנדריקס וכו').

אם זה מטריד, אז טיפול ברמת הפרטים יכול להיעשות עם איש מקצוע. מעבר לזה, אני יכול בעיקר להמליץ לך להיות יותר סלחנית לגבי הויכוחים והמריבות, ובעיקר: לא להתעסק יותר מדי בתוכן הגלוי (נגיד שרבים על הצ'ופצ'יק של הקומקום), אלא על מה הדילמות העמוקות יותר, אלו שקיימות כבר הרבה זמן ומפעילות את כל המתחים שמקבלים כל פעם ביטוי חיצוני כזה או אחר.

אני יודע שלרוב זה לא עובד, כי אנחנו בעצם נוטים לגבש דיעה בשלב מוקדם ולא כל כך יכולים להשתחרר ממנה בהמשך. אבל זה הכיוון.

מריוס זכריה

Member
מנהל
יש הבדל בין לחפש ולמצוא

ולעצמנו יש לנו בדרך כלל כתם עיוור.
מי שיכול לעזור לך לראות בכתם העיוור זה דווקא... בעלך. אם תשאלי אותו מה הבעיה שלכם באמת, יש סיכוי לא רע שהוא יקלע בול. הבעיה היא עם האבחנות של בן/בת הזוג היא שהם כבר מוכרים לנו, ובד"כ גם לא כל כך נעימים לאזננו. אנחנו הרי יודעים יותר טוב.

המשפט הראשון שלך קלע בול

כתם עיוור לגמרי.
כאילו אני רואה אותו ולא רואה אותי.
אשאל אותו.

chenby

New member
מספיק אחד שיפסיק להתווכח

ואז לא יהיה בויכוח. ואם ממילא הויכוח הוא על סרק, אז תני לו לנצח בויכוח. ותחייכי ותתנשקו ותמשיכו את היום. כשיהיה משהו מהותי שאת תצטרכי לעמוד מאחורי, את תעשי את זה. אבל אם זה משהו שאפשר לוותר עליו בשביל שלום בית, לוותר בהחלט מומלץ. אני כותבת את זה לך כי את זו שכתבה פה, אם בעלך היה כותב, הייתי כותבת אותו הדבר. אחד שירפה מהויכוח. ולא יהיה כזה :)

אייבורי

New member
כלום

המערכת יחסים שלכם נשמעת נורמלית ומתפקדת

והחלום למערכת מושלמת, עדיף שישאר בפנטזיה

[אלוהים ישמור אותנו ממערכות יחסים בלי שום מריבה פה ושם]

נ.ב.
אם המריבות טיפשיות בעיניך, אז כדאי שתייצרי מריבה לא טיפשית.

יש מצב שאתה צודק

חוץ מזה שדווקא סבבה לי לא לריב על דברים לא טיפשיים, היו לנו מעט מריבות לאורך השנים על דברים מהותיים והן לא זכורות לי כדבר מהנה במיוחד.

אייבורי

New member
אההה

אז הזוגיות כמעט מושלמת

צריך רק לשפצר את המריבות על נושאים לא טיפשיים
ולהפוך אותם לזכורות לטובה
[רמז: מייק אפ סקס מעולה יכול לעזור פה]

למעלה