מבולבלת

• פותח הנושא CF15
  • פורסם בתאריך

CF15

New member
מבולבלת

מאז השחרור אני מרגישה אבודה לא מוצאת את עצמי לא קיבלתי את הציון שאני צריכה בפסיכו וצריכה לחזור עליו לא יציבה במקומות עבודה התחלתי מועדפת עזבתי התחלתי שירות לקוחות ואני לגמריי חושבת לעזוב כבר עכשיו אני רוצה לעזוב לעבוד באילת אבל מתלבטת פשוט בא לי לנקות את הראש מהכל חשוב לציין שממש היה לי טוב בצבא עם התפקיד ועם הכל ואני חושבת שבעיקר בגלל זה, גודל המשבר אשמח לעצות פרקטיות כי אני באמת מתקשה לבנות את חיי בצורה נורמלית ..

התעוררת מוקדם

שלום לך
מאוד קשה בצורה כזו, עם מעט מילים. יש לך תוכנית מה את רוצה ללמוד? זה שעזבת כמה מקומות עבודה, לא אומר משהו גרוע לגבייך בהכרח, ואולי כן, אולי באמת יש לך קושי. זה סימן טוב שהיה לך טוב בצבא. אולי העבודות האלה באמת גרועות במיוחד? לא רק את מתקשה. יש פה משבר שעוברים רבים. המקום הזה של רצון בעצמאות ובניית כוון בחיים, והרבה סימני שאלה, ולא תמיד הרבה תמיכה... עצה פרקטית חוץ מלשכור מאמן או להשתתף בסדנה? לחשוב: מה את רוצה לעשות בחייך?...

CF15

New member
אני יודעת מה אני רוצה ללמוד

איפה אני רוצה ללמוד מה ציון הפסיכומטרי שלי צריך להיות אפילו במה אני אעבוד במהלך התואר התוכניות לעתיד שלי בנויות היטב מה שתקוע זה הבנתיים הלחסוך כסף למען העתיד הזה הטיול שרציתי לעשות... אני פשוט תקועה בנתיים..

התחלה טובה ../images/Emo13.gif

בסדר. אז זו לא הבעיה של הכוון. הבעיה היא כרגע משהו שמפריע לך בעבודות האלה. מה?

CF15

New member
לא מוצאת את עצמי

מועדפת הייתה קשה פיזית חנות בגדים לא ריווחית בעליל ונשארתי עם שירות לקוחות עם קנסות עזיבה כשאני כל כך לא רואה את עצמי יושבת על התחת כל היום ומקבלת שיחה אחר שיחה.. אני רוצה עבודה טובה אבל לפעמים אני מרגישה שגם בא לי לברוח בגלל זה אני חושבת לעבור לאילת או משהו כזה.. ההורים לא מאמינים בי ואומרים שגם משם אני אברח. אני באמת צריכה לחסוך כסף אבל אני רוצה לעשות משהו שאני אוהבת :\\

זה מקום לא פשוט

ואת לא היחידה שנמצאת בו. את רוצה עבודה טובה, אבל לפעמים בשביל עבודה טובה כשכירה, צריך ללמוד משהו... ואולי לא. אולי אפשר למצוא משהו שכן יהיה לך טוב, או למצוא דרך להסתדר עם מה שיש, בינתיים. ולכולנו לפעמים בא לברוח. אפשר להשתמש בתחושה הזו. לשבת ולבדוק אותה. מה את באמת רוצה כרגע? מה את מחפשת בעבודה?

CF15

New member
עבודה מכובדת

אני צעירה בת 20 אני נראית טוב וייצוגית ועם אנגלית טובה בגלל זה אני חושבת שעבודה כפקידת קבלה במלון או מארחת תתאים לי משהו שיש באילת. יש לזה חסרונות כמובן, לקום ולעזוב את הבית ואת החיים שלי אבל אני מרגישה שאני חייבת לנסות את זה אני לא פורחת פה.

משפט שצד את עיני

"אני מרגישה שאני חייבת לנסות את זה" משפט חזק. יתכן שמסמן את הכוון עבורך. זה גם לא דבר שנוח לעשות בכל תקופה בחיים. אימון קצר יכול לעזור לך לעשות סדר בעדיפויות שלך, אבל יתכן שאת לא צריכה. שאם מה שאת רוצה לנסות זה אילת, אז לעשות את זה

ZIVAGAT

New member
הגדירי לעצמך את המטרה העיקרית

בכל תקופה של מעבר בחיים אנו חווים קושי ברמה כזו או אחרת. לא תמיד הכל "עובד" לנו על פי מה שתיכננו, אכזבה מובילה קצת ליאוש ואובדן דרך...אבל, ממה שאני מתרשמת, את בעיקר רוצה כעת לחסוך כסף, וגם לעשות את מה שאת אוהבת. אז הנה שתי שאלות שתשאלי את עצמך: אחת, מה אני אוהבת לעשות? מתי והיכן במהלך חיי עשיתי דברים שגרמו לי להרגיש טוב עם עצמי, שהרגשתי תורמת ובעלת ערך עצמי?? השאלה השניה- באיזו עבודה שיכולה לתת לי את אותה תחושה-אפשר גם להרויח ולחסוך?? תחשבי פתוח, בלי להינעל על כוון מסויים אבל גם בלי להתפזר לכוונים רבים שאין בינהם שום קשר והם לא מתאימים לאישיותך ולמצבך. מקווה שקצת עזרתי ואשמח לעזור בהמשך.

CF15

New member
תודה לשתיכן :)

אני חושבת שהקושי הגדול נובע מהנפילה בצבא עשיתי תפקיד מאוד משמעותי ופה באזרחות אני כמו כולם: מלצרות, שירות לקוחות ושאר הירקות.. אני אלך לאילת ואנסה מקווה שיהיה טוב תודה

לצאת מהבילבול - אחורה וקדימה

מבולבלת יקרה. הבשורה הרעה - את אכן מבולבלת. הבשורה הטובה - את בת 20, כך שיש לך עוד 100 שנים לעשות סדר בבילבול... ושווה להתחיל ASAP. אפשר לעשות סדר גם אחורה וגם קדימה.

על טיפול ועל אימון - אחורה וקדימה

כל אחד מאיתנו סוחב איזו מערכת של חשיבה אוטומטית מהעבר. זוהי מערכת האמונות האישית שלנו. חלקה, תמיד, מונע בהירות ופריצה קדימה. לעיסוק הממוקד במרחב הזה קוראים טיפול. חשוב, חיוני, משחרר... כל מילה תתאים לתאר את התרומה של זה. מה? טיפול נפשי, סדנאות מודעות עצמית, התפתחות רגשית ורוחנית, וכדומה. לחלום קדימה? זהו עיקר מרחב האימון. לחלום ולגרום לדברים שיקרו. מרחב של צמיחה, שינוי, עוצמה ועוד. שני התהליכים - קדימה ואחורה - לא רק שאינם סותרים זה את זה אלא להפך. הם משלימים אחד את השני. פשוט צריך להחליט להיות בהם. שתצליחי ותצאי מהבילבול. (זה דורש קצת עבודה בד"כ). עמירם.

bridges

New member
מה שונה ומה דומה?

שלום לך וברוכה הבאה לפורום שלנו, אני רואה שהמאמנים היקרים בפורום כבר נתנו לך כיוונים נהדרים ואני רוצה להוסיף על זה. ממה שקראתי הבנתי שיש לך מטרה עתידית ללימודים ולמקצוע וכרגע ישנם מכשולים בדרך הזאת. המכשול האחד הוא שהציון שקיבלת בפסיכומטרי איננו מספיק לשם כניסה לתחום שאותו את רוצה ללמוד והמכשול השני הוא שאת צריכה להרוויח כסף כרגע על מנת לממן את לימודייך ומקום העבודה הנוכחי מרגיש לך לא מתאים. כתבת שבצבא היה לך תפקיד מצוין והיה לך טוב שם ויש לי מספר שאלות שאני חושב שיעזרו לך בבלבול שבו את נמצאת:
כתבת שבצבא הרגשת שלתפקידך יש משמעות. השאלה שלי היא: "מי את היית שם שאפשר לך להביא משמעות לתפקיד?"
מה אנשים ראו בך שאפשר לך להגיע לתפקיד הטוב שמלית בצבא?
מה חסר בעבודה הנוכחית שלך שיאפשר לך להרגיש טוב כמו בצבא? בהצלחה, רונן

CF15

New member
אז ככה

הייתי בתפקיד מסווג עם הרבה אחריות..הגעתי אליו כי התמיינתי אליו והתקבלתי במהלך הזמן זכיתי להערכה מצד מפקדיי, ובשלב מסויים מילאתי את התפקיד של הקצינה שלי ותיפקדתי בלי מפקד עליי, מול ראש המדור. פרחתי. שום דבר באזרחות לא מאתגר אותי ככה ובשום עבודה אני לא מצליחה להביא את כל מה שיש בי לידי ביטוי אני בחורה עם המון מוטיבציה, מוסר עבודה וראש גדול ואני סוג של מרגישה שעד שאני לא אלך ללמוד ואעשה משהו רציני זה לא ממש יבוא לידי ביטוי.. דחיתי את הלימודים בשנה אבל עכשיו הגיע באמת הזמן לחסוך כמו שצריך..גם אם זה אומר שלא בצורה שאני מחפשת..

סקיווקר

New member
לגבי מקום לימוד ועבודה

יש לזכור שבשנים האחרונות נפתחים מסלולים מקבילים במוסדות לימוד שונים. ייתכן שתחום הלימוד בו את מעוניינת נלמד במקום שאליו את כל יכולה להתקבל. כמו כן, אם בכל זאת תחליטי לעבר לאילת, יש שם שלוחה של אונ' בן גוריון שתנאי הקבלה בה קלים יחסית, גם בתארים מבוקשים וידוע לי שבעבר אף היו מלגות ופרויקטי תעסוקה לסטודנטים שמגיעים ללמוד שם. לגבי תעסוקה, מלונות פזורים ברחבי הארץ, ייתכן ותוכלי להשאר גם באזור מגוריך אם זו העדפתך כרגע. לגבי חוסר המיצוי היכולות שלך, את מציירת תמונה שמוכרת לרבים חלקם אף שסיימו לימודים אקדמים ונפגשים לראשונה עם שוק העבודה המקצועי המאתגר. עם זאת, ראי מצב זה כמצב זמני בין טווית השאיפות שלך לעתיד לבין מימושן מלא שלהן בפועל. טיפ קטן: את לא "חייבת" כלום, את רוצה ובוחרת, יש דבר נפלא בלממש רצונות :)

לפעמים בצבא רצים מאוד מהר

אחד הדברים המדהימים בשרות הצבאי. שהוא מייצר לפעמים הזדמנויות לקידום אישי ומקצועי מאוד מהירים. הלקח החשוב עבורך הוא שכאשר את במקום הנכון, את מתקדמת בריצה. כך שחשוב שתבחרי את המקום הנכון בשבילך. בהצלחה! עמירם.

bridges

New member
מתנצל על התגובה המאוחרת....

שימי לב שבתפקידים שקיבלת בצבא היית תלויה במשהו חיצוני שיאתגר אותך, שיעריך אותך. אני רוצה לאתגר אותך ולראות מה איך את יכולה ליצור לעצמך מצב שבו את תאתגרי את עצמך, את תעריכי אתת עצמך. שהדברים יבואו ממך אז זה לא משנה באיזה תפקיד תחזיקי, תוכלי ליצור אותו כמאתגר, מעניין וחשוב. אני לא אומר את זה סתם, אני עשיתי כזה שינוי בחיים שלי. יש סיפור נהדר שממחיש את זה: יש שני בנאים שבונים גדר מלבנים. אחד הבנאים נראה אומלל והשני שמח. שואלים את הראשון למה הוא אומלל הוא אומר: "אני אומלל משום שזו עבודה מונוטונית ומשעממת לבנות גדר" שואלים את השני למה הוא שמח והוא אומר: "אני שמח משום שהגדר הזאת תהיה הגדר של בית חלומותיי שאני בונה". בהצלחה, רונן

למעלה