מבולבלת...

מבולבלת...

היי... אני עומדת בפני שחרור מצה"ל ועוד לא יודעת מה אני רוצה לעשות עם החיים שלי, לאיזה כיוון לפנות... מה שמעניין אותי, זה תזונה. מה שהאגו שלי היה רוצה, זה משפטים. מה שהייתי רוצה לעסוק בו כשמדובר על כל החיים זה משאבי אנוש, ניהול או פסיכולוגיה. מה שיבטיח לי עבודה זה תחום המחשבים... ואני לא יודעת לאיזה חלק להקשיב... כל השיקולים האלה זה דברים שחשובים לי וקשה לי להחליט מה הכי חשוב, אני יודעת שחשוב שהמקצוע יעניין אבל אני אחת שמשתעממת מהר, ומה שמעניין בלימודים (תזונה) לא בהכרח יעניין גם כמקצוע (ייעוץ???), קשה לי להחליט שזה מה שאני אעשה כל החיים. פסיכולוגיה ותזונה מעניינים אותי באותה מידה, גם ביום יום אני תמיד מתעניינת, חושבת ובודקת - אבל לא בטוחה שזה יהיה מעניין באותה מידה כשאלמד לתואר כזה... חשוב לי להצליח ולהגיע למקצוע עם כבוד... שאת זה אני אמצא במשפטים... שמעניין אותי, אבל פחות. ומה יותר חשוב מביטחון מבחינת עבודה ? שאדע שזה מה שהולך ושתמיד אמצא מה לעשות בתואר הזה, אבל מה זה שווה אם זה לא מעניין אותי ?
מה באמת הכי חשוב בבחירת מקצוע ???

Shuye

New member
ללכת אחרי האינטואיציה

מה שמרגיש לך הכי נכון, בלי שיקולים כלכליים או תעסקותיים, את יכולה בהרבה יותר להגשים את עצמך ולפרנס את עצמך יפה בתחום שהכי מעניין אותך, ולחיות חיים יפים, מאשר לסבול 9 שעות ביום בעבודה בלעשות משהו שאת לא עושה, אבל שיחכה לך בית גדול ומכונית מפוארת (שגם לזה בסופו של דבר מתרגלים, וכל מה שנשאר היא השיגרה שאיתה את צריכה להתמודד) חוץ מזה, את אפילו עוד לא השתחררת מצה"ל. זה יותר מבסדר לא לדעת מה את רוצה ללמוד..

mosdan

New member
מה באמת חשוב בבחירת מקצוע

מבולבלת יקרה מסכימה אם הכותב לפניי שזה בסדר להיות מבולבלת ולא יודעת! אז אפשר קצת לקחת אויר ולהירגע :) מה שאני שומעת דרך המילים שכתבת שלדעתך יש את המקצוע שבו אפשר לעשות קריירה בה אפשר לקבל כבוד, התקדמות וכסף ויש את מה שמעניין ומאתגר - האמנם? בעיני ממש לא! מאחר שבמקום שמעניין לך, שיש בו אתגר, שנותן סיפוק שם אנחנו הכי יצירתיים, עם מוטיבציה בשמיים, ולכן נעשים מקצועניים בתחומנו, בעיני מקצוענות בתחום היא זו שמביאה כבוד בכל תחום שתבחרי, ובצידה גם קידום וכסף. לכן בעיני קודם חשוב בבחירת מקצוע זה ללכת על מה שמאתגר, מעניין ונותן סיפוק והנאה, ורק לאחר מכן לבחון זאת מול היכולות והכישורים. זה מוביל לנושא השני שציינת איך נדע שמה שמעניין בלימודים יעניין אותך כמקצוע? אז זהו שהדרך שאני מציעה קצת שונה, מבלי קשר למקצועות הלימודים זה לברר מה באמת חשוב לך ונותן לך סיפוק. - רק לאחר מכן תבחרי את נושא הלימודים. בדרך חשוב שתבדקי מול בעלי המקצוע הרלוונטיים מהי מהות העבודה ותבחני אם זה מתאים לך - למה כוונתי אם החלטת שאת רוצה לבדוק את נושא התזונה, דברי את תזונאית תלמדי מהי מהות העבודה ואז תראי עם זה עדיין מעניין - אך כל זה רק בשלב מתקדם יותר! אשמח לשמוע איך התקדמת יום נעים אריאלה

המון תודה לשניכם!

אריאלה, אולי לא בדיוק התכוונתי לקטע של כבוד... יש לי בעיה - מצד אחד ביטחון עצמי מופרז ומצד שני ביטחון מאוד נמוך - אני אוהבת לדבר, גם במשרד עם הדרגים הכי גבוהים אני אומרת את כל מה שאני חושבת ו"רודה" בכל מי שמסביבי, משכנעת את כולם שהאמת שלי היא הנכונה ואז מרגישה כל כך טוב עם עצמי, קטע של טיפוח האגו כזה...מהיום שלמדתי לדבר ההורים שלי החליטו שאני אהיה עורכת דין ויכול להיות שרק בגלל זה בכלל התחלתי לחשוב לכיוון.. הבעיה במקצוע הזה שמצד שני יש לי קטעים עם אנשים מסוימים בעיקר חדשים לגמרי, שאני פשוט קופאת והמילים לא יוצאות לי, אם לא הייתה לי את הבעיה הזאת הייתי בטוחה בתחום שאני רוצה... אני יודעת שיש עוד המון מקצועות בתחום אבל זה לא יספק אותי כמו זה. בכל אופן - לא התכוונתי למקצוע שפשוט כמקצוע הוא מכובד, אלא שעצם העשייה שלו דורשת ביטחון וזה. מה שכן, אני בטוחה שהלימודים עצמם בדרך לזה - הם לא מי יודע מה מרתקים... תזונה ופסיכולוגיה שוב, מעניינים אותי כמקצוע אבל בפסיכולוגיה אני יודעת שאין הרבה מה לעשות, ותזונה כמשרה לכל החיים זה התאבדות לדעתי...

mosdan

New member
בואי תעשי לי קצת סדר

הי הצלחתי להתבלבל קצת
אני רוצה לעשות לעצמי קצת סדר: - את אוהבת לדבר. - את מקפידה להגיד את כל מה שיש לך ולא חשוב מי עומד לפניך (גם בעלי דרגות) - את מצליחה גם לשכנע אחרים במה שאת חושבת כדבר הנכון. או במילים אחרות שלי את מצליחה לרתום את הסביבה לעבר האמת שלך - רתימת הסביבה יוצרת אצלך הרגשה טובה עם עצמך - משהו כמו "איזה גדולה אני שאני מצליחה לשכנע את כולם!" - לגבי ההורים שלך לא ברור לי הם רוצים שתהיי עורכת דין או שהם חושבים שעל פי הכישורים שהם מזהים אצלך את מתאימה להיות עורכת דין? - יש משהו שאת מזהה אצלך: שיש סוג של אנשים שאת כרגע מזהה אותם כזרים לך לגמרי שהנוכחות שלהם גורמת לך "לקפוא" ומילים לא יוצאות לך. - הדיעה הזאת על עצמך מגבילה אותך ולא מאפשרת לך להיות בטוחה שאת מסוגלת לעסוק בעריכת דין? אז אני רוצה להבין - האם השיחה שלנו היא שאת בטוחה שהיית רוצה לעסוק בעריכת דין, נראה לך שזה ייתן לך סיפוק והנאה יותר מכל דבר אחר שאת חושבת אליו, ואת גם לרוב חושבת שאת יכולה להיות עורכת דין מצויינת אך "הקפאון" הזה מוריד לך את הבטחון ושם את התחום בסימן שאלה. זה העניין? אם אכן הבנתי נכון, מעניין אותי, מה מדליק אותך בלהיות עורכת דין? אריאלה

ממ כן הבנת נכון..

ההורים שלי לא "רוצים" שאהיה משהו מיוחד... פשוט אני זוכרת שתמיד עוד כילדה ממש קטנה הם אמרו שאני בטוח אהיה עורכת דין בגלל התכונה הזאת, אבל כן אם מדובר באנשים זרים מסוימים (לא תמיד..) אני אכן קופאת, וגם אם זה מצב שיש לידי מישהו שאני מכירה ממש ממש טוב ואני צריכה לדבר עם מישהו אחר, אני מרגישה שבוחנים אותי. מדליק אותי הקטע של העוצמה שיש במקצוע הזה, לדעת לנתח ולחשוב וככה להגיד בדיוק את הדברים הנכונים בלי להרחיב יותר מדי, לשכנע אנשים ולדבר בביטחון, לשדר ביטחון ולהרגיש את הגאווה אחרי זה. מבחינת עניין ביום יום תמיד נמשכתי לפסיכולוגיה ותזונה.. כל דבר שאני רואה אני מנתחת מיד את ההתנהגות ומה שגרם לה, לפעמים בלי לשים לב, כל דבר שאני רואה אנשים אוכלים או אוכלת בעצמי ואני לא יודעת את התכונות שלו, אני ישר רצה לבדוק... אני מאוד נמשכת לכל הקטע של הבריאות ובגלל זה כבר יש לי המון ידע בזה...

לידול

New member
התלבטות מעניינת

אם הבנתי נכון את מתלבטת בין תזונה, פסיכולוגיה ומשפטים. פסיכולוגיה מאוד קשה להתקבל לתואר שני, וצריך תואר שני כדי למצוא עבודה. אם את לא היית מהתלמידים החכמים בכיתה, אז חבל על הזמן שלך. אם את מהחכמים, אז זו אופצייה. מהתיאור שלך נראה שמשפטים מתאים לאופי שלך, וגם פסיכולוגיה ותזונה. אם את בוחרת ללמוד משפטים, חשוב מאוד שזה יהיה באוניברסיטה- רק כך מקומות העבודה הטובים יהיו פתוחים לפנייך. תזונאית זה מקצוע מכובד אם כי לא מאוד רווחי, וגם את צריכה לחשוב בהתאם לאופי שלך אם זה לא ישעמם אותך. תזכרי שאת יכולה לעשות שילובים. כמו תואר במשפטים ופסיכולוגיה, כשאת זוכרת שהתואר במשפטים הוא בשביל הקריירה ופסיכולוגיה בשביל הכיף או ההיפך. (אפשר גם שילוב של פסיכולוגיה ותזונה או דברים אחרים). יש גם משהו שנקרא חטיבה. את יכולה לעשות תואר במשפטים עם חטיבה בפסיכולוגיה. יש מינימום מסויים של קורסים כדי להיחשב חטיבה וזה לא מעט. עם חטיבה לא תוכלי למצוא עבודה בפסיכולוגיה, אבל תוכלי ליהנות מהלימודים. לא הייתי נבהלת מהקפיאה שלך, הרבה מאוד אנשים קופאים לפעמים במצבים שמלחיצים אותם. כל עוד את לא "האדם הכי ביישן בעולם" - את תסתדרי.

לא מפחידים אותי לימודים קשים..

מפחיד אותי מקצוע שאין מה לעשות בו.. ואני יודעת שפסיכולוגיה זה סוג של משהו כזה.. אני פחות מתלבטת עם פסיכולוגיה, אני יודעת שזה לא באמת יהיה התואר שלי, אולי באמת קורס או משהו דומה, ההתלבטות שלי לדעתי היא בין משפטים לתזונה, ואם אני מתפשרת זה משאבי אנוש או משהו כזה, שלא מעניין מדי ולא משעמם מדי... מפחיד אותי ללכת על משפטים כי זה מאיים קצת, ומפחיד אותי ללכת על תזונה כי זה ישעמם בשלב כלשהו (שוב, לא הלימודים אלא המקצוע)

לידול

New member
זה באמת התלבטות

מבין השניים הייתי מעדיפה משפטים, כי בתור תזונאית (או משאבי אנוש) תרוויחי מעט מאוד. וגם כי משפטים זה מקצוע מעניין יותר לאורך זמן. משפטים זה מאיים קצת כי לא התנסית בזה. כשתהיי בתוך הלימודים ובתוך מקום העבודה בטח תתרגלי לזה. אבל באמת יש לך התלבטות.

לידול

New member
היי

לא הייתי אומרת לרדת מהמחשבים. אם זה מעניין אותך, זה מקצוע מאוד מומלץ לדעתי. גם מחשבים וגם משפטים מקצועות טובים ומומלצים, אבל ללמוד אותם רק באוניברסיטה, אפילו אם צריך לעשות שנה השלמת בגרויות בשביל זה. כי קשה למצוא עבודה טובה אם לא למדתם באוניברסיטה.

ממ שוב..

מחשבים זה הדבר שהכי פחות מעניין אותי בעולם נראה לי... אבל זה מה שהולך היום, מה לעשות /: הבגרויות סבבה לחלוטין אז עם הפסיכומטרי ילך טוב, האפשרויות האלה פתוחות...

mosdan

New member
אז איפה ההתלבטות?

אז אם הבנתי נכון, ואם הכל היה אפשרי, ולא היה עניין הקפאון במקרים מסויימים , משפטים זה המקצוע שלך, אני גם חווה את ההתלהבות שם. אז למה את ממשיכה להתלבט? יש עוד משהו נוסף? את יודעת נושא כמו חוסר בטחון, הוא נושא שניתן לפתח ולהתחזק, והוא לא צריך להוות מכשול בדרך להגשמה. יום נעים אריאלה

למעלה