מבולבלת...

מיshe

New member
מבולבלת...

לפני חודשיים בערך עשיתי עם אחותי הקטנה סיבוב והיא סיפרה לי שכמה פעמים שאף אחד לא היה בבית או שכולם ישנו, אח שלי חיבק אותה מוזר... ניסיתי לחקור אותה מה הוא בדיוק עשה, מה זאת אומרת "חיבק מוזר", אבל היא לא רצתה לענות, אמרה שלא נעים לה לדבר על זה... ברור שאני נהייתי מאוד מוטרדת... סיפרתי לפסיכולוגית שלי והיא אמרה שהיא חייבת לדווח, גם אני הלכתי לרווחה וסיפרתי שם למי שמתעסקת בזה, הם שלחו אותה לאבחון פסיכודיאגנוסטי (לא רק בגלל זה, רוצים למצוא לה מסגרת מתאימה, פנימיה), כמובן שאני הייתי מאוד מוטרדת ומשתגעת... ניסיתי לחקור אותה כמה פעמים מה היה והיא התעצבנה והתחמקה... היו עוד דברים בשיחה שלנו שהטרידו אותי וגם זה שהיא לא היתה מוכנה לספר מה היה בדיוק... אז אני משתגעת לי ומחכה לתוצאות של האבחון, הפקידת סעד שמטפלת בה, אמרה שצריך לחכות לתוצאות של האבחון ורק אחרי זה יוכלו להתקדם ולהחליט מה לעשות, היום היתה להורים שלי פגישה במועצה, סיימו עם האבחון, היה מאבחן שמתמחה בזיהוי פגיעות מיניות והוא אמר שלא היה שום סימן לפגיעה מינית!! אפילו קטן ביותר!! עכשיו אני מבולבלת לגמרי וגם קצת כועסת על אחותי ועל עצמי, אולי סתם רצתי ואמרתי דברים נמהרים... מזל שמשהו שאמרתי לא יצא משם... אני לא יודעת מה לחשוב!! הם אמרו שאולי היא פירשה משהו לא נכון... היא סיפרה לי את זה אחרי שסיפרתי לה על פגיעות מיניות, מידע, שתדע ותזהר... יתכן שהיא המציאה?? למה?? מה אני עושה איתה?? אוף... ואני הייתי אח"כ כל-כך נחמדה אליה, השתדלתי לעשות איתה דברים וגם היתה תקופה שהיה קשה לי לומר לה "לא" על דברים שהיא ביקשה... אני מבולבלת וכועסת!! הפסיכולוגית שלי בחופש ותחזור רק עוד שבועיים, אני צריכה שמישהו יסביר לי מה זה היה אמור להיות?? אני עכשיו ממש לא יודעת מה לחשוב!!
 

מיshe

New member
עכשיו תפסתי אותה

והייתי קשוחה, שאלתי אותה אם היא המציאה את זה שהאח חיבק אותה, היא אמרה שלא והיא אמרה שזה לא היה לה נעים, הייתי תקיפה ועמדתי על זה שהיא תגיד לי מה בדיוק היה, אמרתי לה שזה מטריד אותי ושחשוב לי לדעת, היא אמרה שהוא חיבק אותה רגיל ואח"כ מאחורה ושם את הידיים שלו על החזה שלה, או שניסה והיא הזיזה לו את הידיים... ??
 

מיshe

New member
יתכן שמפספסים באבחון?...

או שאפשר לסמוך על זה וזה אומר שהוא לא פגע בה? זה יכול להתפרש בצורה אחרת, שאח בא לחבק כשאף אחד לא רואה ונוגע בחזה / מנסה לגעת? זה יכול להיות דבר בסדר?
 
לא הייתי עובר לסדר היום אחרי שאחותך דיברה !

חישבי על הדרך לברר את החשדות הלאה.אולי באמצעות היועצת החינוכית בביה"ס (עכשיו החופשה...)שתשוחח עימה ותנסה לדלות כמישהי חיצונית,שאולי אחותך תפתח בפניה.או להמשיך לדאוג לאיבחון המתאים שגרא ציין.מצד שני,ממליץ לך לפקוח עיין על אחיך בחופשותיו.לדאוג שאחותך לא תישאר עימו לבד...,להתייעץ הלאה עם הגורמים שהחלו בבדיקות ולגרום לכך שלא ירדו מהעניין!מצד שני,אל תלחיצי את אחותך,כי יתכן מאוד שהיא בעצמה מבוהלת מכל הנושא ומשיחותייך עימה,ודווקא תהיי נחמדה אליה ולא תוקפנית,דבר שירתיע אותה מלשתפך בהמשך.תתייעצי הלאה גם עם המטפלת שלך - לגבי אופן התנהגותך עימה,ומה היא ממליצה לעשות בעניינה.
 

גרא.

New member
מיshe,המאבחן שבדק את אחותך הוא חוקר נוער

שהתמחה בתחום הזה,חודשים רבים.באבחון המאבחן משתמש בציורים,בשתי בובות מיוחדות עם אברי מין כך שאפשר לשחזר פגיעה,אם היתה,בצורה מאד ריאלית.הוא גם מתרשם מהשיחה עם הילדה,ומתוכנה.אין מצב אצל מאבחן מיומן שהוא לא יעלה על פגיעה מינית באם היתה.מאידך יש מצב,שאותו אני מכיר מעבודתי של ילדות שמפנטזות ארוע שלא היה ולא נברא.לעיתים גם מסבכות בכך מי מבני המשפחה או חברים.סביר להניח כמובן בלא להכיר את הילדה והמקרה,שזה מה שהיה.לכן היא מתחמקת,ומתעצבנת כשאת שואלת אותה על הארוע לכאורה.בכל מקרה,ישנו גם האח הגדול,שתמיד אפשר לחקור אותו,אלא שאם אין ראיות לפגיעה,הוא,האח עלול מאד להפגע מהחשדות האלה.מציע לסמווך על האבחון,שכן במקרים רבים תלונות כאלה הוכחו כטענות שווא,דווקא באמצעות חוקרי הנוער.
 

מיshe

New member
זה לא היה חוקר נוער / ילדים

הוא לא עשה לה את הבדיקות עם הבובות שכתבת עליהן, אלא עשה לה אבחון פסיכודיאגנוסטי רגיל
 

גרא.

New member
מיshe,אם זו הבחינה שהוא עשה,היא אינה רלוונטית

בכדי לאתר מידע על פגיעה מינית.אלא נעשית במצב של קשיים לימודיים.יתכן שהוא חיפש רמזים בציורים,אבל אי אפשר להסתמך רק על ציורים.ולהגיע דרכם למסקנה כל כך חד משמעית.
 

yonadavg

New member
אבחון

בסוללת המבחנים הפסיכודיאגנוסטית הבסיסית יכולות לעלות אינדיקציות לפגיעה מינית במספר מבחנים. עם זאת, יכול מאוד להיות שלמקרה בודד, שלא נחווה באופן טראומטי ולא השפיע על החוויה של האדם בעולם, האופן בו הוא מסתכל על אנשים ועל התנסויות וכדומה - לא תהיה עדות במבחנים.
 
למעלה