מבולבלת...

energina

New member
מבולבלת...

שלום לכולם, אני בת 21, בקבע בתפקיד פיקודי בתחום המחשוב. יש לי רקע נרחב בתחום המחשבים מהשירות הצבאי (וגם 10 יחידות מהתיכון), בעיקר בתחום ה-system. להמשיך בתחום זה הדבר הכי קל לעשות, יש לי זיקה וידע וניסיון ואני יכולה גם להמשיך בצבא לעוד כמה שנים ולצבור עוד המון ידע ותפקידים וכו'. הבעיה היא שלמרות שתמיד כולם ראו בי "ריאלית", יש לי בגרות ריאלית בהצטיינות, פסיכומטרי 730 וכו', האמת שהתחומים שמעניינים אותי הם דווקא ההומניים- כל תחום מדעי ההתנהגות, בעיקר סוציולוגיה, קרימינולוגיה ואנתרופולוגיה. תחום נוסף שמעניין אותי הוא המדעים המדוייקים- בעיקר כימיה, למרות שזה תחום שאף פעם לא התנסיתי בו. שקלתי גם רפואה (הרבה מנסים לשכנע אותי), אבל אני רואה בזה להקריב את החיים שלי בשביל קריירה, זה דורש המון השקעה וזמן ולוותר על דברים אחרים כמו זמן איכות עם המשפחה וכו', ואני לא בטוחה שאני יכולה להתחייב בגיל צעיר על ויתורים עתידיים כאלה. הבעיה היא שאני אוהבת לעבוד עם אנשים, להדריך, לשבת עם צוות ולפתח רעיונות ודרכי פיתרון יצירתיות לבעיות. עכשיו אני עומדת בצומת, אם אני מחליטה להישאר בתחום ההיי-טק משתלם לי להישאר בצבא, אבל אם לא זה בזבוז זמן. אני חושבת שהשאלה שלי היא מה כדאי לי ללמוד, מה יכול להתאים לי ומה בעצם אפשר לעשות עם כל המקצועות ההומניים האלה??? מצטערת שחפרתי, מקווה שתוכלו לעזור :)

תשובה

מבולבלת יקרה, אני חושבת שזה נפלא שאת עוברת עכשיו את ההתלבטות הזו ומקדישה לה זמן. אחרים בוודאי יקנאו בך, מפני שכל האפשרויות פתוחות לפניך ואת רק צריכה לבחור. אבל לבחור זה קשה ומבלבל, אני מבינה אותך. המלצה ראשונה שלי: אל תיבהלי מזה, התייחסי לבחירת כיוון הקריירה שלך כאל פרוייקט אשר דורש חשיבה, התלבטות, איסוף מידע ולבסוף קבלת החלטה. יהיה לך קל יותר אם לא תחשבי על תחומי לימוד, אלא נסי לדמיין באיזו סביבה את רואה את עצמך עובדת, מה את עושה ביומיום. הזכרת למשל מדעי התנהגות, קרמינולוגיה: האם את רואה את עצמך מטפלת באנשים? תומכת ומלווה אוכלוסיות נזקקות כמו נוער בסיכון? (סתם דוגמא) זה שאת אוהבת לעבוד עם אנשים איננה "בעיה" בעיני. אך אין זה אומר בהכרח שאת צריכה ללמוד מדעי ההתנהגות. מהיכרותי רבת השנים את עולם ההייטק, גם שם תוכלי למצוא מסגרות והתמחויות בהם תוכלי להדריך, לפתח רעיונות בצוות וכו'. עולם ההייטק הוא רחב ומגוון. לא כל האנשים יושבים כל היום מול המחשב. התמחויות כמו ניתוח מערכות, DBA, ניהול פרוייקטים, ניהול מוצר, ציוותי היגוי – כל אלו דורשים עבודה עם אנשים, פיתוח רעיונות ופתרון יצירתי לבעיות. אני ממליצה לך להיפגש עם אנשי מקצוע מהתחומים השונים שמעניינים אותך, ולראות מקרוב במה הם עוסקים ביומיום. וכמובן – להמשיך לברר עם עצמך או בליווי איש מקצוע מה מניע אותך, מה מרתק אותך, מה משעמם אותך ורק בסוף לבחור את תחום הלימוד. מקווה שעזרתי קצת. אם יש לך עוד שאלות, אשמח לענות. בהצלחה, גלית שטיין

energina

New member
קודם כל תודה על התשובה...

אני רואה את עצמי עובדת בסביבה דינאמית, עם שיתוף פעולה והפריה הדדית של צוות. אני לא רואה את עצמי מטפלת באנשים כמו שפסיכולוג מטפל בפגישות אישיות, אבל כן אולי בהנחיה של קבוצות בסיכון. מאוד מעניין אותי לחקור תופעות חברתיות, אנשים- למה חברות מתפתחות בצורה שונה באיזורים שונים בעולם, איך נוצרת תרבות ומנטליות... קראתי לאחרונה את הספר "לא רציונלי ולא במקרה", נהניתי מאוד, והתחום הזה, של לחקור למה אנשים מתנהגים כמו שהם מתנהגים, ממש מרתק אותי. הייתי רוצה לפתח קריירה בתחום הזה, אבל מחקר נראה לי כמשהו מאוד בודד, ואני לא יודעת באיזה תחום אחר ניתן לעסוק בנושאים האלה...

מה עם...

ריפוי בעיסוק? או עבודה סוציאלית ? נשמעים לי דווקא תחומים שיכולים להתאים לך... ולא כמו בפסיכולוגיה, בעבודה סוציאלית ניתן לעבוד כבר מהתואר הראשון

למעלה