מבולבלת

jubim

New member
מבולבלת

שלום, סיימתי השנה את התואר הראשון והתחלתי לחפש עבודה מה שהתברר כתהליך לא פשוט ומאד מתסכל. למדתי לימודי מזרח אסיה ויחב"ל ולמרות שלמדתי שפה אסייתית אין לי שום סיכוי להשתמש בה כיוון שלהגיע לרמה גבוהה של תרגום עלי להשקיע הרבה מאד מה שאין ביכולתי לעשות כרגע, מה גם שאיני בטוחה שזוהי השקעה מתשתלמת. מה שמותיר אותי עם תחום שאני מאד מתעניינת בו אך הסיכוי למצוא בו עבודה הוא ובכן.... אפסי. מצד שני, יש לי ניסיון עשיר בפיתוח הדרכה, תחום שאני יודעת שאני טובה ומוערכת בו, אבל מסתבר שאני מאד בררנית לגבי נתיבי ההתקדמות בו: אני מעוניינת לעבוד במקום בו ארגיש שאני תורמת תרומה משמעותית (או לפחות שהארגון עצמו תורם...), אני לא מעוניינת בהדרכה פרונטלית, ועל אחת כמה וכמה איני מעוניינת להדריך בני נוער, ואני גם מחפשת מקום שבו אצליח להתקדם מעבר לתפקידי הנוכחי (אני כרגע רכזת הדרכה בארגון גדול) אני מרגישה שאני מחפשת את מה שבלתי אפשרי למצוא אבל אני לא מוכנה להתפשר. אני מרגישה שיש לי המון פוטנציאל (בדיוק כמו שהיו אומרים באסיפות הורים...) אבל אני לא מצליחה להוציא אותו החוצה כי אני לא מצליחה למצוא את המסגרת המתאימה או כי אני נותנת 100% רק כשאני מזדהה לחלוטין עם פרוייקט או עניין מסוים וכמו שכבר כתבתי- למצוא את הדבר הזה, זהו לב ליבה של הבעיה שלי... בקיצור, אני מאד מבולבלת, יש למישהו עצה אולי? תודה!

שלום לך

שלום לג'ובים (אם זה על שם המוזיקאי אז אני אוהבת מאד את המוזיקה...) קראתי את דבריך וניסיתי קצת להכיר אותך מתוך מה שכתבת אני מבינה שיש לך הרבה מאד ניסיון בפיתוח הדרכה ותואר ביחב"ל ולימודי מזרח אסיה שאת לא רואה כרגע אפשרות להשתמש בו האם יש קשר בין התחום שלמדת לתחום בו את עוסקת? מה הביא אותך לבחירה בלימודים כאלו? מעניין לראות את הקשר בין בחירה זו ליכולות הגבוהות שלך בפיתוח הדרכה ממה שכתבת הרגשתי שאת לרוב נהנית ומאותגרת מהתחום של פיתוח הדרכה , אך שהסביבה שבה את מועסקת כיום, וסביבות אחרות פוטנציאליות בתחום זה- אינם מאתגרים אותך נשמע באמת שיש משהו במסגרת שלא מאפשר לך להביא את כל מה שהיית רוצה להביא- ועובדה זו מעוררת תסכול שתוצאתו היא העדר יוזמה. אני חושבת שחשוב להבין איך היית רוצה להשפיע ומהי סביבה שבה תחושי שתרומתך יכולה להיות משמעותית אם יש לך תשובה על זה- זה מצויין אם לא- אולי נסי להתחיל ממה חסר לך בעבודה הנוכחית - זה יכול לשפוך אור על מה היית רוצה בעתיד. להשתמע אפרת

jubim

New member
רציתי להוסיף עוד דבר...

השאלות שלך עזרו לי להבין שלמרות שאין קשר בין תחום לימודי לתחום עיסוקי יש קשר ביכולות ובכישורים בהם אני משתמשת- יכולת ניתוח, התמודדות עם כמות אינפורמציה מגוונת ומורכבת, יצירתיות במחשבה, ביקורתיות... ובאמת אופייה של סביבת העבודה שלי מגביל את הרצון שלי לרדת לעומקם של דברים, את חוש הביקורת שלי ואת החשיבה היצירתית. עד כאן הכל טוב ויפה, הבעיה היא שיש לי תחושה, בגלל מה שאני קולטת מעולם התעסוקה (בחיפושי אחר עבודה...) שאני צריכה להתמקצע בתחום מסוים, אבל הבעיה היא שיותר מדי דברים מעניינים אותי- יחב"ל כמו גם איכות סביבה או משאבי אנוש או תקשורת וכו'. כלומר, תפסת מרובה לא תפסת, מרוב עניין אני לא מצליחה להתמקד. חשבתי שבמקרה כזה אולי עדיף למצוא עבודה שתעניין אותי ומשם להתקדם (צריך להיות מציאותיים, לא קל למצוא עבודהשהיא גם מעניינת, גם משמעותית , וגם וגם וגם...), מצד שני מקנן בי כל הזמן החשש שזו תהיה התפשרות, כאילו אני נותנת לחיים להוביל אותי ולא לוקחת את ההחלטות בעצמי... אשמח אם תייעצי לי מניסיונך כיצד להתמודד עם מצב כזה. תודה, ז'ובים (והשם הוא אכן בהשראת אנטוניו קרלוס)

מנסה להבין

הי ג'ובים אני מנסה להבין איפה הקונפליקט שאת מתארת אם את מחפשת עבודה שתאפשר לך להפעיל את כל הכישורים שהזכרת בסביבה שמאפשרת לך לרדת לעומקם של דברים- למה לא למצוא ארגון שאת חושבת שיאפשר את זה? נסי לתאר סביבת עבודה שתיתן לך בדיוק מה שאת רוצה לפעמים הפחד שלא נוכל לקבל הכל מקפיא את היכולת שלנו לדמיין מה אנחנו רוצים ואז אנחנו מוותרים במקום שאולי אפשר להשיג עוד מה דעתך? אפרת

למעלה