מבולבלת..

Blueberry1

New member
מבולבלת..

שלום, יש לי התלבטות לא קלה במשך הרבה מאוד זמן.. אבל אני חייבת לגבש דיעה ולהתחיל לעשות משהו עם עצמי ! :( האהבה שלי מילדות היא מחשבים.. נכון שלא למדתי פורמלית (לא בתיכון, לא בחוגים או אפילו קריאת ספרים) - אבל התעסקתי עם זה המון בילדות, שירתתי בצבא כמנהלת רשת ועכשיו עובדת בתמיכה טכנית. אני יודעת שהתואר היחידי במחשבים זה מדעי המחשב - שבו לומדים תכנות ומתמטיקה. אם אני לא ישמע על איזה תואר חדש בתחום, כנראה שבאמת אנסה את מדעי המחשב. מה אפשר לעשות עם מדעי המחשב אח"כ? רק מתכנתת? חברה שלי המליצה לי לנסות קורסים מקצועיים במחשבים. יש בשפע. אבל אני לא כל כך מבינה את ההבדל או מה עושים איתם אח"כ בשוק. ראיתי קורסים של אבטחת מידע והנדסת תוכנה.. האם איתם יש לי יותר סיכוי למצוא עבודה מאשר תואר במדעי המחשב ? מה הם כוללים בכלל? מה עושה מהנדס תוכנה למשל?

m e 2 6

New member
איזה כיף לך..:)

דוקא זה 'ה'תחום - הייטק - הכי הרבה עבודה והכי הרבה כסף לשכירים... אח שלי הוא QA - שזה בודק תוכנה אם אני לא טועה, וזה לפי מה שהבנתי פחות משעמם מתכנות, אבל זה גם עניין של טעם כמובן.. הלוואי שהייתה לי משיכה לתחום הזה.. בכל אופן תמתיני לתשובתו של בן, ושיהיה בהצלחה!

מה אפשר לעשות עם מדעי המחשב? המון!

הי בלוברי, מדעי המחשב הוא אחד התחומים המרתקים ביותר במדעים בימינו. אין כמעט תחום שמשתנה באותה מהירות כמוהו. דברים חדשים קורים כל הזמן, ולעוסקים בתחום יש הזדמנות לקחת חלק באחד מענפי הכלכלה האמידים והמשגשגים ביותר – בעולם בכלל ובארץ בפרט. על כן גם האפשרויות הלימודיות בתחום הן מגוונות ביותר – החל בתוכניות תעודה וכלי בתארים אקדמיים מלאים. מכיוון שיש כל כך הרבה ביקוש לעובדים טובים בתחום הזה, אפשר להניח שתוכלי למצוא סוג מסוים של עבודה גם עם תוכניות תעודה; כמובן שאם תבואי עם רקע אקדמי עמוק יותר את עשויה להיות מועמדת מושכת יותר עבור חברות הייטק גדולות ומובילות. כמובן שלא יהיה ראוי מצידי להתחיל לפרט פה על הלימודים שאנחנו מציעים בתחום הזה (ואנחנו, כמובן, לא היחידים) – אבל חיפוש בגוגל ובאתרים הייעודיים לחיפוש לימודים יביא לך מידע רב. אגב, באתר ויקיפדיה יש טבלה שמנסה לסכם את ההבדל בין הנדסת תוכנה לבין מדעי המחשב, שעשויה קצת לשפוך אור על העניינים. בהצלחה!

tamarknaz

New member
כמוני כמוך!

גם אני מתענינית בנושא מחשבים וממש ממש לא סגורה על עצמי אני מתכוונת להגיע ליום הפתוח של המכללה למנהל ואחרי שאשמע את כל המידע אני חושבת שאוכל לעשות את ההחלטה הנכונה לגביי.... חוץ מזה שמעתי שיש שם הרשמה לנרשמים במקום אז בכלל שווה לבדוק את העניין...

m e 2 6

New member
מכללה למנהל זה המון כסף! ולא לכולם יש...

אז אם היא יכולה להתקבל לאוניברסיטה ולשלם רק סביבות 9000 ש"ח לשנה זה עדיף. שתחסוך את הכסף לדברים אחרים חשובים.

לא הייתי פוסלת את המכללה למנהל על סמך כסף

אני מתחילה השנה במכללה למנהל קורס בראיית חשבון. גם אני, כמו שאתה אומר, התלבטתי בעניין הכסף. אז קודם כל סתם שתדע, יש 5% הנחה בדמי רישום לקורסים הללו וחוצמיזה שבין הנרשמים יש הגרלה של קורסים חינם. מעבר לזה, אני לא חושבת שיש מה להשוות בין יחס של מכללה ליחס של אוניברסיטה. בוא לא נשכח את השביתות שמאיימות מידי שנה מכל גורם אקדמאי (סגל בכיר, סגל זוטר, סטודנטים וכו') על פתיחת שנת הלימודים בעוד שבמכללות אין בכלל אופציה לשבות (מוסד פרטי). נראה לי ששביתת המרצים האחרונים הוכיחה לכולנו את עליונות המכללות. זו דעתי - או כמו שאמא שלי נוהגת לומר - מה שעולה כסף שווה כסף.

m e 2 6

New member
אולי לא היית פוסלת ע"ס כסף כי יש לך...

ו5% הנחה ב*דמי רישום* לא בשכר לימוד- זה כלום!! צר לי אבל למי שאין את הכסף הזה זה לא יעזור לו, הוא פשוט לא יוכל לעמוד בזה. ואמנם יש אנשים שיכולים להיעזר במשפחה שלהם אבל מעוניינים להסתדר בעצמם. זה נשמע מופרך אבל יש גם כאלה. מבחינת יחס - אני מכירה הרבה אנשים שלומדים שם, ואין שם שום יחס מיוחד וקסום כפי שנהוג לחשוב. דוקא שם הם לא ממש סופרים אותך, וחופשי רומסים שם את הזכויות של הסטודנטים. את אמנם משלמת הרבה כסף אבל זה לצערינו לא נותן לך הרבה בארץ שלנו. לעומת זאת, להפתעתי הרבה נוכחתי לגלות שבהשוואה לסיפורים מהמכללה למנהל, באוניברסיטה (שלי לפחות) יש הרבה יותר יחס ומענה לבעיות של סטודנטים. ויש לי כמה סיפורים ספציפיים בנושא אם תירצי, אבל שכל אחד יעשה מה שטוב לו. בכל אופן *לדעתי* אם יש לה את הנתונים ע"מ להתקבל לאוניברסיטה, אז אין לה ממש סיבה ללמוד במכללה ובטח שלא במכללה פרטית ויקרה כזאת. ובעיקר לא בתחום שלה.

למבולבלת ולme 26

אני לא טוענת כי שכ"ל הוא לא שיקול בבחירת מוסד לימודים, אבל לא תמיד הנתונים ה"יבשים" הם אלו שגם נכונים בפועל. ראשית אציין כי אני כן לומדת באוניברסיטת ת"א וכביכול משלמת "בזול", אלא מה שבשנתיים האחרונות עברנו כאלה שביתות ארוכות שאני עדיין בתקופת מבחנים בעוד שחברות שלי שלומדות במכללה ממזמן סיימו ויכולות לנוח, לנסוע וכן חשוב מאוד- לעבוד!! אז שתחשיב של כמה עולה לי ללמוד? יש לכלול גם את הוודאות והיתרונות בלימודים במוסד פרטי, וכן חניה כמעט חינם (אין לכם מושג כמה משלמים עבור חניה בת"א), קבלת ספרי לימוד, ועדת שוחט שמתכננת להעלות את שכ"ל לאונ' ועוד גורמים שמצמצמים משמעותית את הפרשי שכ"ל בין מכללה לאונ'!! בקשר ליחס, מניסיון יש הבדל רב בנגישות וברצון לעזור או באי הרצון) ככל שזה נוגע לאונ'.... בנוסף מי שיש לו ציונים טובים ויכול להתקבל לאונ' אז קרוב לוודאי שיכול לקבל מלגה מהמכללה.... לי אמנם זה מאוחר מידי אבל אני כלל לא בטוחה שעשיתי את ההחלטה הנכונה... אין ספק שהשביתות האחרונות שברו את רוחנו, ולכן לא הייתי מייעצת לך מבולבלת לבסס את החלטתך רק על נושא שכ"ל, שכן מדובר בעתיד שלך, ואני מצטרפת לעצה שניתנה ממקודם לשאול, לחקור, ללכת ליום הפתוח ופשוט לברר בעצמך מה הדרך הטובה ביותר עבורך בהצלחה...

m e 2 6

New member
ועדיין לא מומלץ ללמוד מחשבים/הנדסה במכללה...

זו דעתי. מצידי מי שיכול ללמוד במכללה למנהל שילמד, אני לא הייתי יכולה לעמוד בזה. אבל מבחינת מה לומדים - מחשבים והנדסה לא הייתי לומדת במכללה פשוט כי בתחום הזה למעסיקים עדיין חשוב מאוד (מעדיפים בד"כ) שהתואר יהיה מאוניברסיטה ולא מכללה (בניגוד למדעי הרוח והחברה, ניהול וכד'.. שם זה פחות משנה).

dotan0tsur

New member
מצטערת לומר - אבל זאת דעה ארכאית

ומיושנת. נכון שפעם מי שהלך למכללה נחשב לנחות ותואר מאוניברסיטה היה התואר היחידי שניתן היה להתקדם ולהשיג עבודה. אבל זה ברור, ידוע וגלוי לכולם שהיום זה כבר ממש לא ככה. עזבי את זה שאני יודעת את זה וכל אדם פשוט אחר יסכים איתי, גם המעסיקים הגדולים חושבים ככה. שימי לב מי עומד בראש החברות הגדולות - רבים מהם למדו במכללות, וזאת מגמה שהולכת וגדלה. לא רק שכל המכללות מציעות מלגות מאוד יפות שמשוות את שכר הלימוד כמעט לשכר לימוד אוניברסיטאי, אלא גם שרמת הלימודים בהן גבוהה (אם לא יותר מהאוניברסיטה). ואני מציעה לך סתם בשביל הידע האישי לשיחות סלון, לבדוק נתונים וסטטיסטיקות על רמת התלמידים והמרצים במכללות לעומת האוניברסיטאות. מעבר לזה, אני מציעה לך לבוא ליום הפתוח של המכללה למנהל ולראות את הרמה הגבוהה של המרצים, הלימודים ושל המכללה בכלל. יכול להיות שתגלי שמכללות זה לא דבר כזה נורא, ואפילו שכר הלימוד לא כל כך גבוה כמו שאת חושבת שהוא.

m e 2 6

New member
אני את התואר שלי כבר סיימתי - אין טעם לשכנע..

אה.. וזה די שקוף שכל מי שכתב כאן הוא מהמכללה למנהל, מאוד מעניין שכולם כ"כ ממליצים ללכת ליום הפתוח של המכללה...הממ.. אני מכירה המון אנשים כולל משפחה שלומדים במכללה שלכם, אז אני יודעת בדיוק כמה משלמים, וכמה מלגות מקבלים וזה לא עוזר. אך כולם ברוב חוכמתם לומדים שם מנע"ס, כלכלה, חשבונאות, מדה"ת וכד'... תחומים שכידוע המכללה שלכם מתמחה בהם. אבל, מי ש*יכול* להתקבל לאוניברסיטה בתחומים של מחשבים והנדסה - מן הסתם ילך לשם. ואין לי מה להתווכח על זה. מי שרוצה בכל זאת ללמוד במכללה שיהיה לו בהצלחה. ושכל אחד ישתמש בהגיון הבריא שלו.

למעלה