מבולבלת

timay30

New member
מבולבלת../images/Emo92.gif

אני עובדת קידום נוער בהכשרתי, בת 31, רוב המשרות שביצעתי היו בתחום ההדרכה וקצת בטיפול. אני קצת עייפה מהתחום ומחיפושי עבודה בו כיוון שכל אחד בגדול וגם סטודנטים מתחרים על המשרות הללו, מה שמעצבן נורא... ובעיקר מעוניינת להרוויח יותר מ3500 ש"ח. כמו כן, מתחשק לי להיכנס לתחומים טיפוליים/חינוכיים שיאפשרו לי לעסוק בהם ויחד עם זאת להצליח לקיים חיי משפחה נורמליים- רוב העיסוק במקצוע זה הן אחה"צ ובשעות גמישות. הסבה לעבודה סוציאלית נראית לי ארוכה ומוגזמת כיוון שאם אני מעוניינת ללמוד שנתיים אלמד כבר לתואר שני. מה כדאי ללמוד כדי להרחיב את אפשרויות התעסוקה שלי? מה יהיה מבוקש בתחום הזה או בתחומים קרובים?כפי שהבנת מרבית התלונות שלי על עיסוקי הן בשל תנאי ההעסקה העלובים. ועוד שאלה קטנה- מה זה יועץ פנאי? איך מגיעים לזה? תודה מראש

timay30

New member
עוד שאלונת

האם יש משהו שאוכל לעשות בבית? אולי אוכל להתחיל לעבוד על זה במקביל וליהנות מזה בעתיד

טיפול ופנאי

אם ברצונך להשתכר יותר, להשאר בתחום הטיפולי, ואינך מוכנה ללמוד בקורס הסבה לעו"ס, נראה שכיוונים אפשרים שיש מקום לשקול הם: 1.ניהול בתי אבות- קורס לבעלי תואר ראשון (שנה עד שנה וחצי תלוי במסגרת) 2.ניהול משפחתון- קורס של מספר חודשים. 3.קורס הנחית קבוצות (קורסים בהיקפים שונים). כל שאר העיסוקים הטיפוליים יחיבו לימוד בהיקף נרחב יותר. יועץ פנאי- בשל העובדה ששעות הפנאי של אנשים בעולם המערבי הולכות ומתרבות, קמו מוסדות המלמדים "לימודי פנאי" ומכשירים יועצי פנאי ובעלי מקצועות אחרים הקשורים בנושא הפנאי. התחום עדין לא ממש מפותח בארץ. ניתן ללמוד אותו: בהוראת חינוך גופני התמחות בנופש פעיל בטבע. ראו הוראה חינוך גופני. תואר ראשון ארבע שנים מסלול יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי 04/6825000 ת.ד.222 רמת הגולן 12900 מכללת אוהלו, קצרין מידע נוסף במוסד תשס"ו בחוג לגאוגרפיה, התמחות בתכנון ופיתוח משאבי תיירות, ראו במקצוע מינהל מלונאי. תואר שני שנתיים מסלול יום תואר ראשון 04/8240325 דרך אבא חושי 31905 אונ' חיפה, פקולטה למדעי החברה מידע נוסף במוסד 12/2004 לימודי פנאי, אחת לשבועיים. גם קורסים קצרים: פנאי ונוער, פנאי וסביבה, פנאי בחברה מרובת תרבויות, פיתוח מימנויות לשיפור איכות הפנאי בגיל השלישי ועוד. לימודי תעודה לאחר תואר ראשון 9 - 10 חודש מסלול יום תואר ראשון ונסיון בתחום 02/6752911 ת.ד.3353 יער ירושלים 91033 מרכז ציפורי, בי"ס ללימודי חברה, ירושלים פרטי מסלול 12/2004 שמות הקורסים: פנאי ותיירות. פנאי וצרכים מיוחדים. פנאי ופרישה מן העבודה. תעודת גמר 3 - 4 חודש מסלול יום דרישות השכלה לא מוגדרות+ ניסיון בתחום 02/6752911 ת.ד.3353 יער ירושלים 91033 מרכז ציפורי, בי"ס ללימודי חברה, ירושלים מידע נוסף במוסד 9/2004 מקצועות הפנאי החדשניים. מיקום הקורס משתנה, פרטים במוסד. תעודת גמר 3 - 4 חודש מסלול יום, ערב ו/או יום ו דרישות השכלה לא מוגדרות+ ראיון/מבחן 03/5708116 ת.ד. 25269 61251 מרכז ישראלי לחקר הפנאי, תל אביב מידע נוסף במוסד 9/2004 פיתוח פעילות פנאי בשירותים לגיל השלישי, בשיתוף מרכז ציפורי. לבעלי תפקידים העוסקים בתכנון פעולות תרבות, חברה ופנאי. תעודת גמר 3 - 4 חודש מסלול ערב ו/או יום ו דרישות השכלה לא מוגדרות+ ניסיון בתחום 03/5343379 השתלמות והדרכה, בבי"ח שיבא 52621 אשל, אגודה לתכנון השרות לזקן, תל השומר מידע נוסף במוסד 9/2004 שם הקורס: יועצי פרישה, פנאי ותעסוקה. עדיפות לבוגרי מדעי החברה וההתנהגות וכן לעובדים בתחום הרווחה, כח אדם ועוד. בשיתוף מכון הרצוג באונ' ת"א. תעודת גמר 5 - 6 חודש מסלול יום תעודת בגרות עדיפות אקדמאים 03/5343379 השתלמות והדרכה, בבי"ח שיבא 52621 אשל, אגודה לתכנון השרות לזקן, תל השומר מידע נוסף במוסד 7/2004 קורס להכשרת מרצים למקצועת הפנאי. יום בשבוע תעודת גמר 7 - 8 חודש מסלול יום תעודת בגרות עדיפות אקדמאים 03/5343613 ת.ד. 1568 52900 לימודי חוץ של אונ' בר אילן, השתלמויות, חברה למחקר ופיתוח, ר"ג

timay30

New member
עוד מספר תהיות...../images/Emo91.gif

שלום רב קראתי את דבריך בעיון רב. רציתי לדעת האם ההסבה לעו"ס היא האלטרנטיבה הטובה ביותר כדי להרחיב את אפשרויות התעסוקה שלי או שיש לך המלצה נוספת אחרת? ממענה (באמצעות מידע) שנתת לשואלת אחרת ניכר שכדאי לעשות את ההסבה באונ' חיפה יחד עם התואר השני וכך לחסוך שנה נוספת, לא? האם יש דברים נוספים שאוכל לעשות בעתיד מהבית באמצעות ההסבה ? המון תודה תמי

עו"ס

הסדור בחיפה הוא קצת בעיתי. עליך ללמוד שנת השלמות אחת מלימודי התואר הראשון ואז להציד מועמדות לתואר שני. קבלתך ללימודי תואר שני אינה מובטחת ותתחרי עם כלל המועמדים כולל אלא שסיימו תואר ראשון מלא בעו"ס. שאר התוכניות מעניקות תואר ראשון ובטחון שתשתלבי במקצוע. עו"ס היא האלטרנטיבה הטובה יותר אם ברצונך לטפל באנשים. ניתן כמובן לשקול כיווני התפתחות אחרים בהתאם לענין כמו למשל מינהל עסקים (עם כיווני התפתחות שונים שוב בתוך התחום החל בניהול משאבי אנוש ועד לניהול כללי). אפשרויות העבודה מהבית עדיין מצומצמות בארץ.

למעלה