מבולבלת

lilo4

New member
מבולבלת ../images/Emo4.gif

בנות, אני לא יודעת מה לעשות
הרופא שאיבחן אצלי את האנדו' עזב את קופת החולים, אז הייתי אתמול אצל רופא אחר [בהמלצת אחת מחברות הפורום- תודה]. סיפרתי לו את כל הסיפור, שבת'כלס אני מאובחנת רק ע"י סיפור מקרה ולא בגלל שיש לי ציסטות [תודה לאל] או בגלל שעברתי לפרוסקופיה. הרופא אמר שהוא לא כ"כ רוצה למהר וממש לאבחן אותי כי אין שום אינדיקציה ממש רצינית, והוא ממש לא רוצה לשלוח אותי ללפרוסקופיה. ואני מבינה את מה שהוא אומר, ואני גם שמחה שהוא לא שולח אותי ללפרוסקופיה סתם. מבחינתו כרגע אני סובלת מכאבי מחזור חזקים, ומכיוון שגם ככה הטיפול שהוא ממליץ אלה גלולות ברצף, מבחינתו כאן נסגר הסיפור. אבל אני פשוט לא יודעת מה לעשות. כי בנוסף לכאבי מחזור יש לי המון כאבי בטן, עוויתות במעיים צרבות וכו' וכו' וכו'. ואני פשוט מרגישה שמשהו לא בסדר בגוף שלי ואני מאוד מאוד מאוד לא רגועה. החלטתי כבר שאני אגיע לגסטרו' אולי שם ימצאו איזה משהו או לפחות יצליחו להקל... אבל מה עושים בסיטואציה כזו? אתן חושבות שיש טעם לפנות לתל השומר?

sheronher

New member
היי לילו 4

אני מציעה לפנות למרפאה בתה"ש שם תקבלי אינדיקציה מה כדאי לעשות, בנוסף כמו שהבנות המליצו לי כדאי לערוך בירור של גסטרו או כל בדיקה מומלץ אחרת על מנת לשלול דברים. המון בנות כאן סובלות ממעי רגיז, אני לא מבינה גדולה אבל יודעות דבר יגידו אם אני צודקת והסימפטומים הם גם של מעי רגיז. קבעי תור למרפאה בתה"ש ולגסטרו ותראי מה קורה הלאה. אני אימצתי את ד"ר שיינמן כרופא הנשים שלי, למרות שהוא מקבל בכ"ס ואני גרה ברחובות. הוא גם מקבל בתה"ש וגם בקהילה של הכללית. כך שאם כפר סבא זה לא רחוק לך, אשמח לתת לך את הטלפו במרפאה ותוכלי לתאם שם תור שהוא קרוב יותר מהתורים בתה"ש.

lilo4

New member
תודה

אני חיפאית, ככה שגם תה"ש וגם כפ"ס זו נסיעה בשבילי, אז זה לא כ"כ משנה. אני לא יודעת אם אני יכולה דרך הכללית להגיע לד"ר שיינמן, מכיוון שיש הרי את כל הסיפור הזה של "הצמדה" לרופא, ואם אני רוצה להגיע לרופא אחר בנוסף אני צריכה לשלם ככה או ככה. אני חושבת שאני אתקשר לתה"ש ואני פשוט אקבע שם. במקביל אני באמת אפנה לגסטרו כדי לברר מה בדיוק מסתובב לי בבטן. תודה רבה רבה לך

sheronher

New member
מבינה את תחושותייך, חווה אותם על בשרי

שיהיה בהצלחה ורק בשורות טובות

זואילי

New member
לגבי מעבר מרופא לרופא בקופה

אני חושבת שמייקי יודעת הכי טוב להסביר את העניין. אני חושבת (ומייקי תקני אותי) שיש בכללית גם בעיית מחוז. מה שכן, כשהעפתי את הגניקולוג שלי (שאפילו לא היה מהמחוז שלי, אבל "נתקעתי, אצלו - 2 עניינים תמוהים), אז עשיתי מעבר לגניקולוגית אחרת בצורה הכי מפגרת - קבעתי תור דרך האינטרנט.. היום אני "מוצמדת, אליה. וסבבה. כי היא חביבה ועוזרת לי בעניינים מינהלתיים וזה כל מה שאני צריכה ממנה. (אולי פעם אתן לה לעשות לי פאפ..). מה שכן, אם את מתכנת לפנות לבירור גסטרו - אז כן, תעשי מאמץ ותגיעי לתה"ש. כי אם מתישהוא תמצאי עצמך במרפאת האנדו, אז לפחות יהיה לך תיק בגסטרו אצל רופא שמייעץ למרפאה, וזה כמובן בארגבל שאוהב מעיים רגיזים. בארגבל, עבור אנדואיות מאובחנות או מאובחנות - לעתיד הוא כנראה רופא הגסטרו היחיד שיודע לאבחן אנדו במישוש, ובמקרים שהוא מצליח לזהות מעורבות אנדו במעיים (כמו אצלי, ליהי!) - אז עדיף לעבור את סדרת הבדיקות המאוד לא נעימה אצלו ולא אצל אף רופא גסטרו אחר. וזו המלצתי בעניין רופאי גסטרו. כי למרבה הצער וערימת העצבים שלי, רופא גסטרו אחר בתה"ש גרם לי ע"י אבחנה שגוייה להגיע למצב של מוקד אנדו שחדר לתוך המעיים. מוקד שמצריך כריתה. הניתוח היחיד כנראה שבאמת אפחד (ומפחדת) ממנו.

lilo4

New member
בנות יקרות, תודה רבה ../images/Emo24.gif

קודם כל תודה על כל התגובות התומכות והמעודדות. אחרי שיצאתי אתמול מהרופא לא ידעתי מה לעשות עם עצמי. לקבל את האבחנה של האנדו היה לי פחות קשה מלקבל את האי-אבחנה הזו, כי מבחינתי זה בעצם כמו להגיד לי "אנחנו לא יודעים מה יש לך ואנחנו לא יודעים איך לטפל בזה. ואולי זה יחמיר ואולי זה ישתפר". והתחלתי להתלבט עם עצמי אם לפנות לתה"ש או שאולי זה בזבוז זמן, אבל אחרי התגובות התומכות שלכן נראה לי שזה באמת מה שאני אעשה. נראה לי שכרגע לא תהיה לי ברירה וזה יהיה פרטי, אבל אני מקווה שאחרי זה אני אהיה יותר רגועה. בקשר לגסטרו אצל בארגבל, מישהי יודעת איך מגיעים? זתומרת, אני פשוט צריכה להתקשר ולהגיד שאני רוצה לקבוע תור? או שאולי כדאי קודם להגיע באופן "רגיל" למרפאה ורק אז להגיע לגסטרו? או שבמקרה שלי אולי כדאי קודם גסטרו ואחרי זה גניקולוג? וואו, בלבלתי את עצמי כבר..... מתוקה, בקשר לניתוח שלך- זה באמת נשמע כמו אחד הדברים היותר מפחידים...אני כל כך מקווה ומאחלת שזה ניתוח שיעבור לך קל ומהיר, וההחלמה תהיה מלאה ומהירה וכמה שיותר קלה
תודה לך

לילו../images/Emo24.gif

גם אני צפונית והגעתי לתל-השומר.... כי אכן זה הכי מומלץ!!! (באחת הפעמים שהייתי שם, היתה גם מישהי שמגיעה מטבריה.. כך שמגיעות מכל האזורים הצפוניים). אני הייתי אצל ד"ר זולטי והוא זה שהפנה אותי לבארגבל
בזמנו היה לי קשה לקבל טופס 17 (התחייבות) מהכללית (באיזה קופה את?) ולכן הגעתי על דעת עצמי (כיום זה עולה 98 ש"ח) לאחר קביעת תור במח' אנדו בתל השומר (טלפונים: 03-5304470, 03-5305999, 03-5302360), לאחר שיחה עם אחד הרופאים, ד"ר זולטי או סוריאנו (נראה לי שהיה עוד מישהו, לא זוכרת השם). תיידעי את התלונות שלך, תבקשי גם הפנייה לברגבל.... אח"כ צריך גם להלחם מעט (אם את בכללית, לא יודעת לגבי אחרים) על קבלת התחייבות לברגבל. זהו, מקווה שגם אני לא בלבלתי יותר מידי..פתאום אני מגלה שהשעה כבר 2:00 ולא הלכתי לישון

lilo4

New member
מקווה שהבנתי נכון...

ברור לי שאני אצטרך להגיע לתה"ש, ואני גם מבינה שיותר צפוניות ממני מגיעות
מילא, אני אקח חופש מהעבודה ואסע קצת לטייל. רק אני רוצה לוודא שהבנתי נכון- את ממליצה קודם לקבוע תור לגניקולוג, ומשם לבקש הפניה לברגבל? אני בכללית ואין לי מושג אם אני אצליח לקבל החזרים והכל, אבל אני אלחם על זה ואם לא תהיה ברירה, אשלם מכיסי הפרטי לפחות בהתחלה....רק בשביל השקט הנפשי שלי אני מוכנה לעשות את זה. [אגב, שאלה קצת טיפשית- ברגבל, איך הוגים את זה??]

זואילי

New member
את יכולה לעשות כמה דברים

1. לבקש מהגניקולוג שלך או מרופא המשפחה הפנייה ובקשה לטופס 17 למרפאת האנדומטריוזיס. 2. את יכולה לבקש מרופא המשפחה הפנייה וטופס 17 לגסטרו תה"ש, וכשתתקשרי למחלקה לקבוע תור תבקשי רק לבארגבל. 3. את יכולה לחכות לפגישה במרפאת האנדו ומהרופא שיבדוק אותך שם תבקשי מכתב הפנייה לבארגבל - ועם זה תגיעי לרופא המשפחה כדי לקבל הפנייה ובקשה לט. 17 לגסטרו.. בארגבל = BARGABEL אם לא מאשרים ט. 17 אז לכל רופא שתגיעי אליו בתה"ש את יכולה לשלם מחיר פגישה ולא תקבלי על זה החזר, אבל זה יחסית לא יקר. האופציה השנייה היא שלכל רופא תשאירי צ'ק פיקדון ואז יש לך 3 חודשים לנסות להשיג טופס 17 בדיעבד ואם תצליחי אז הצ'ק יוחזר לך. אם לא תצליחי אז יפקידו את הצ'ק ואז שילמת קצת יותר ממחיר פגישה רגילה.

lilo4

New member
וואו, זה היה מפורט, תודה ../images/Emo13.gif

עכשיו אני רק צריכה לחשוב באיזה סדר אני רוצה לעשות את הדברים

למעלה