מבולבלת

1בת חווה

New member
מבולבלת../images/Emo20.gif

אני יהודיה וגדלתי עם ערבים באחת ממדינות ערב,היחסים ביננו היו מצויינים.בארץ אני רואה שזה כל כך מבלבל,אני לומדת עם ערבים באחת המכללות והם כל כך נחמדים ומאידך הפיגועים והשנאה בעיני העולם הערבי כלפי היהודים מאד מבלבלים אותי.כיצד לנהוג???פשוט דילמה.

סלוניק

New member
יש לעשות הפרדה

בין ערביי ישראל לערביי השטחים, למרות שדווקא לערביי ישראל יהיה קשה לקבל את ההפרדה הזו.

רותם ™

New member
../images/Emo54.gif ../images/Emo45.gif

למרות שעם היחס המזלזל שמקבלים המיעוטים בישראל בעוד כמה שנים לא תצטרך לעשות הפרדה

all

New member
רובו של הסכסוך הזה נוצר ממניעים

פוליטיים. ולא רק של פלסטינים וישראלים, ההפך, קיומה של מדינה דמוקרטית, מודרנית חזקה וקטנטונת בלב אזור דיקטטורי, לא מפותח (בחלקו תחת שילטון כוהני דת). מהווה סכנה חמורה בטווח הארוך לאותן מדינות. ברגע שליבון השנאה כלפי ישראל תיפסק, עלולים אנשי המדינות השכנות לדרוש דמוקרטיה בארצותיהן. המלחמה בין ישראל והפלסטינים היא הדרך הקלה ביותר להשניא את הישראלים בעיני הפלח הפשוט. ברגע שסכסוך זה יעלם, פצצת הזמן שעליה יושבים כל שליטי מדינות ערב, תתחיל לתקתק. ולכן אותן המדינות לא יתנו לסכסוך הזה להיעלם.

רותם ™

New member
../images/Emo54.gif זה לא מדוייק...

נראה שלמצרים יש רצון להתערב בסיכסוך להביא לסיומו... לא?

all

New member
ה-"שלום" עם מצרים כבר בן - 25 שנה

אך תהלוכות הסטודנטים, כרזות אנטישמיות בעיתונות וכל סוג השמצה שיש, מופיעים במיצרים לא פחות מאשר בסוריה או אירן. ולהזכירך העיתונות במצרים היא - לא חופשית!!! בפרוץ האינטיפדה האחרונה נישאל הנשיא מוברק ע"י עיתונאי - "מדוע אנחנו לא עוזרים לאחינו הפלסטינים לחסל אחת ולתמיד את האויב הציוני. ומה ענה כבוד הנשיא??? יש לנו חוזה שלום עם ישראל - לא! יש לפתור את הבעיה בשולחן המשא ומתן - לא! כבוד הנשיא ענה - "ומאיפה תביא לי חלופה לסיוע האמריקאי הענק שאנחנו מקבלים מאז חתימת חוזה השלום"!!! אינני אומר ששכנינו לא הבינו שלהשמיד את מדינת ישראל זה דבר לא פשוט. יחד עם זה הם הבינו כי ניתן ללבות את השנאה כלפי ישראל גם ללא מלחמה. וזה בדיוק מה שקורה היום.

...

העיתונות במצרים זוכה לחופש שאין לשום עיתונות במדינות ערב, זה נכון שהחופש לא הגיע לרמה של מדינות המערב אך זה הישג גדול. השינאה והאנטישימיות לא הומצאו ע"י מדינות ערב ולא ע"י הערבים, התמונות שמשדרים לערבי שיושב בקהיר לא כמו התמונות שרואים כאן,והכל אמיתי.

all

New member
אם כך אנחנו מסכימים

אני אמרתי שניתן להשניא את ישראל גם מבלי להילחם נגדה באופן ישיר. אלא ע"י שימוש במלחמה עם אחיהם של המיצרים - הפלסטינים. ואתה מחזק את דברי ואומר שהתמונות שבוחרים להראות לערבי שיושב בקהיר, הם לא התמונות שמראים כאן. ובנוסף לכך הבהרת שהעיתונות המיצרית היא "הכי חופשית" בעולם הערבי. דבר הדומה ל-"אסיר שיושב בצינוק הכי מרווח בעולם". תסכים איתי, שהרבה יותר זול ופשוט להשניא את ישראל מבלי להילחם בה באופן ישיר - זו מדיניות שמצרים (עם חוזה שלום) וסוריה (בלי חוזה שלום) עושות בדיוק באותה המידה. האחת ע"י הברהת נשק לפלסטינים בסיני, השניה ע"י העברת נשק לחיזבאלה בלבנון.

...

"אסיר שישוב שצינוק הכי מרווח בעולם", לצערי הרב זה מה שיש בעולם הערבי, אי אפשר לשאוף ליותר ממה שהשלטון מתיר ואם זוכים לצינוק מרווח אפשר להעריך את המאמץ הגדול שהשקיעו המצרים במלחמה שלהם נגד הדיכוי וחופש הביטוי, ישראל לא עושה דבר בכדי שיאהבו אותה במדינות ערב ואם מוסיפים לזה את תיסכול האדם הערבי יהיה קל מאוד לשלטונות למצוא תירוץ טוב לבעיות שלהם, כמו ישראל.

טשאפק

New member
זה נכון בדיוק

השלטונות במצרים ויתר ארצות ערב מסיתים את זעם ההמון מהמשטר אל עבר מטרה נוחה - ישראל.

1בת חווה

New member
האם אתה מבין ערבית רותם../images/Emo35.gif

אני מאד אוהבת ערבית ואני צופה בערוצי מדינות ערב וביניהם מצרים,יש בערוץ זה הסתה נגד ישראל ויהודים ולא בממדים קטנים וזה חורה לי מאד מכיוון שהמדינה הזאת אמורה לפשר ולקרב את השלום בין ישראל לשאר מדינות ערב.מקווה לטוב!!!!!!!

רותם ™

New member
../images/Emo54.gifאני לא מבין ערבית

טצר לי שזה המצב והלוואי שהיה מכוחנו לשנות...

מטרניך

New member
האמת ההיסטורית היא שהפלסטינים הם

אלה שמשנות ה-30 ניסו להרחיב את מעגל הסכסוך ולמשוך לתוכו את מדינות ערב ואת העולם המוסלמי. פלישת מדינות ערב לא"י ב-1948 באה ע"פ דרישת הפלסטינים וכנ"ל כל המלחמות הבאות נגרמו בגלל הטרור שלהם נגד ישראל משטח מדינות ערב (ירדן, סוריה, לבנון, מצרים). ב-25 השנים האחרונות אנחנו רואים תהליך של השתחררות מדינות ערב מהשד הפלסטיני כשהן לא מוכנות עוד לשפוך את דם חייליהן לטובת הפלסטינים ומחפשות הסדרים דו-צדדיים עם ישראל כדי לצאת מהסכסוך (מצרים, ירדן, מאוריטניה, מדינות המפרץ, לוב, עכשו עיראק). למעשה רק סוריה ולבנון הכבושה - ומאחוריהן איראן - תומכות ממש במלחמה הפלסטינית.

שדון26

New member
../images/Emo91.gif מאמר מפי פרופסור מוחמד../images/Emo104.gif

פ"פ: פרופסור מוחמד ברוך הבא לראיון ב FrontPage. מוחמד: זה כבוד גדול עבורי. תודה על שאתם נותנים לי הזדמנות להציג את דעותי לקוראיכם. כפי שאתם יודעים, תחום העניין שלי הוא האיסלם המתון, הכוללני, העוסק בכל זכויות האדם. משימתי היא לעזור להחזיר את היופי שהתקיים פעם באיסלם, מסר שאינו אופנתי כיום אצל המוסלמים השמרנים או הקנאים. פ"פ: אתה עצמך מוסלמי ועם זאת, דבר שאינו נפוץ בין אנשי דת ומלומדים מוסלמים, אתה מלמד שהקוראן אומר שישראל שייכת ליהודים. האם תוכל להאיר את עינינו על דברי האיסלם בנושא זה? מוחמד: הקוראן מתווה כמה עקרונות סביב נושא משותף: האל אינו אוהב עוולה, ויסייע למי שנפגע מיחס לא הוגן. הדגש על כך כה רב, עד שהאיש המוזכר יותר מכל בקוראן הוא משה – המוצג כמהפכן מטעם האל, ומוביל עם מדוכא ומעונה רק מהסיבה שהם עובדים את האל, הלאה מארץ העבדות אל ארץ הקודש המובטחת. הקוראן בפרק 5:20-21 מצהיר בבהירות: משה אמר לעמו: הו עמי! זכור את נדיבות האל כלפיכם כאשר הוא מינה לכם נביאים, ושם עליכם מלכים, ועשה למענכם מה שלא עשה לפני כן לאף אחד מהעמים. הו עמי! בוא אל ארץ הקודש אשר האל כתב למענך, ואל תהפוך פניך, שמא תצא מפסיד. הקוראן ממשיך ומספר מדוע נאסר על בני ישראל להיכנס לארץ במשך ארבעים שנה... אך הדחף לניתוח שלי הוא האמירה של משה לפיה ארץ הקודש היא זו שהאל "כתב" לבני ישראל. הן אצל היהדות והן באיסלם המונח "כתב" יש בו פרוש סופי, החלטי ובלתי ניתן לשינוי. כך (אצל היהודים) ישנה התורה שבכתב, שאינה ניתנת לשינוי, ומולה התורה שבעל פה, שמייצגת שינוי בהתאם לרוח הזמנים (אפשר לדון במידת הדיוק של טענה זו. Equus). ובקוראן אנו מוצאים: "נכתב עליכם בצום" – להראות שמשהו ניתן כצו, ודבר בו אינו ניתן לשינוי. לפיכך העובדה הפשוטה היא, מנקודת מבט של אמונה: אם האל "כתב" את ארץ ישראל לעמו של משה, מי יוכל לשנות זאת? הקוראן מתייחס לגלות, אבל משאיר פתוחה את האפשרות לשיבה... באומרו ליהודים שאם ישמרו את הבטחתם לאל, האל ישמור את הבטחתו האלוהית אליהם. אנו יכולים לטעון שמדינת ישראל הנוכחית לא הוקמה בדרכי שלום, ושרבים גורשו מבתיהם – עבורי זה אינו הנושא. הנושא הוא שכאשר מוסלמים נכנסו לארץ זו במאה השביעית, הם היו מודעים היטב לזהות בעליה החוקיים, וכאשר לא פעלו בהתאם לייפוי הכוח האלוהי (לפחות כפי שהוא מובן על ידי כל הדתות של צאצאי אברהם) הם שיתפו פעולה וסייעו בדבר עבירה. והמצב הנוכחי הוא פירותיה של אותה פעולה – כאשר פלשתינים וישראלים חפים מפשע נהרגים מדי יום. אני רוצה גם להסב את תשומת הלב לעובדה שפרשני קוראן מתקופת ימי הביניים – בלי כל יוצא דופן המוכר לי – הכירו בישראל כשייכת ליהודים, כזכות מלידה שהוענקה להם. והנה, שניים מהפרשנים הידועים ביותר של האיסלם מסבירים את המונח "כתב" כפי שמופיע בקוראן פרק 5:21 כך: הרעיון שישראל אינה שייכת ליהודים הוא מודרני, ומתבסס כנראה על דחיית הקולוניאליזם האירופאי בידי עמי המזרח התיכון, אך בברור אין לו דבר וחצי דבר עם הקוראן. עובדה מצערת היא שמרבית המוסלמים אינם קוראים את הקוראן ואינם מתייחסים לדבריו הברורים. במקום זאת הם נותנים לאימאמים ואנשי דת לעשות זאת עבורם. פ"פ: אתה אומר אם כך שהמוסלמים שנכנסו לארץ המקודשת במאה השביעית "שיתפו פעולה וסייעו בדבר עבירה". האם תוכל להרחיב מעט? עד כמה כנה האיסלם המודרני ביחס לעובדה זו? מוחמד: כיצד איבדו היהודים את זכותם לגור בארץ הקודש? על פי כל המקורות האמינים זה קרה בביזה ובשריפה בשנים 70-135 ואילך (70 – המרד הגדול. 135 – סוף מרד בר-כוכבא. Equus). כאשר המוסלמים נכנסו לארץ ב 638, משחררים אותה מידי הביזנטים, הם ידעו היטב מי הבעלים החוקיים. אולם אנו מוצאים שהיסטוריונים מוסלמיים מספרים שכאשר החליף קיבל את כניעתו של הנציג הנוצרי הביזנטי, סופרוניוס, על מי תנאים שהוסכמו, אחד התנאים היה שיהודים לא יורשו להיכנס לעיר (ירושלים). אני אישית מתקשה לקבל סיפור זה ולראות בו אמת היסטורית שהרי, כפי שהראו מלומדים מודרניים, הדיווחים המוסלמיים מאותה תקופה נרשמו זמן רב לאחר המאורעות, ואינם אמינים כפי שנחשבו בעבר. אנו יודעים כשאשר ראשוניי הצלבנים השתלטו על המקום ב 1096-1099, הם טבחו ביהודים ובמוסלמים. אם עומאר (החליף) אכן חתם על הסכם כזה, מה עשו שם יהודים? ב"שיתוף פעולה וסיוע לדבר עבירה" אני מתייחס לזמן שאבו-מאליכ בנה שם מסגד, והחזיק במסורת שגויה המיוחסת למוחמד, לפיה הנביא הוא שאמר שעל אדם לצאת למסע רק לשלושה מסגדים: מכה, מדינה, וירושלים. כיצד יכול היה הנביא לומר זאת, כאשר כל המוסלמים מסכימים שבשעה שהקוראן מצהיר: "ביום הזה השלמתי עבורכם את (מצוות) דתכם" (פרק 5:3), ירושלים לא הייתה שטח מוסלמי? השלמת מצוות הדת פרושה רק ש... הקוראן בשפה הערבית ניתן לעמים הערביים, והעניין של כיבוש אזורים נוספים אינו מצווה של האיסלם הקוראני. פ"פ: הרצאותיך באוניברסיטה חושפות את העובדות השגויות שנרקמו בשל השפעה פוליטית. כתוצאה אתה מוקע לעתים תכופות בידי קבוצות מוסלמיות. ספר לנו על הביקורת וההטרדה כלפיך. מוחמד: הביקורת על עבודתי היא שאני סוטה מהדרך של התנועה הגיאו-פוליטית לקראת פונדמנטליזם. קוראיכם חייבים להבין שהפונדמנטליזם הופך במהירות לזרם המרכזי. המתינות אינה כך. דוגמא טובה יש בחיבורו של אכבר אחמד, "איסלם במצור", שם הוא מראה שהטאליבן אינם עוד קבוצה שולית בפקיסטן (הכוונה כנראה לאפגניסטן. Equus). פקיסטנים רבים נסחפים אחר תורותיהם. כאן בארצות הברית, אני מהווה בעיה לבאי המסגדים אשר מפעילים לחץ חברתי בכדי לכפות על אחרים את דעותיהם הקיצוניות. במישור האישי עם משפחתי: כאשר אשתי, אחרי שנות מחקר, החליטה שכיסוי ראש אינו עוד מחייב ובחרה לנוע בלעדיו, רבות מה"אחיות" המוסלמיות שבירכה לשלום סירבו לענות לה – בלי לבדוק אפילו את מניעיה. מוסלמים רבים מתייצבים נגדי מהסיבה הפשוטה שאני טוען שלישראל הזכות להתקיים. במונטריאול הואשמתי בגזענות לאחר שאמרתי ש 95% מהמוסלמים כיום נחשפים לתעמולה אנטישמית. תגובתי, שה"מונטריאול גאזט" סירב לפרסם, הייתה שעל כל מוסלמי לענות על שאלה אחת פשוטה, ובכנות: מה הפירוש של שני הפסוקים האחרונים בפרק הראשון של הקוראן? "הובל אותנו בדרך הישר – הדרך של אלה אשר להם הענקת את חסדך, לא אלה שנתקלו בחמת אפך, לא אלה התועים". פ"פ: פרופסור מוחמד, היה זה עונג לשוחח עמך וברצוננו להודות לך על קולך האמיץ בקרב הקהילה המוסלמית, כאשר דו-שיח כנה, למרבה הצער, מדוכא באיבו. אנו מעודדים אותך להמשיך ולהלחם למען איסלם מתון המתאים עצמו לדמוקרטיה המערבית – ואנו מקווים שלקולך תמצא השפעה גוברת. מוחמד: הקוראן מצהיר כבר בתחילת הפרק השני ש"זהו ספר שאין בו ספק, מדריך לכל המאמין באל". תוכנו צריך לפיכך להיחשב על ידי כל מוסלמי כמצווה אלוהית, ויש לציית לו. הפסוקים אודות ישראל כמו בפרק 5:20-21 לא נועדו רק כדי להיקרא. הן נועדו להיעשות. באיסלם יש פתגם האומר "הימנע מפני אסון". מוסלמים חייבים לקבל את המציאות – בשנים מאז כינונה של מדינת ישראל, עיקר המאמץ באזור היה להביא להריסתה. הם נכשלו, ולא נראה שהם עומדים להצליח. הצעד המעשי והמועיל כעת הוא להיאחז במציאות. ישראל קיימת ותמשיך להתקיים. היא יכולה להתקיים במצב של שלום או במלחמה. הקוראן אומר למוסלמים שהאל לא ישנה את מצבם עד שהם לא ישנו אותו בעצמם – וזו דוגמא קלאסית ליישום צו זה הלכה למעשה. רק כאשר המוסלמים יקבלו את קיומה של ישראל הם ילכו אחר הקוראן. ישראל תקיים משא ומתן מתוך עמדה של ביטחון, וגם אם ייתכנו מתחים מדי פעם, שלום בר קיימא יהיה המצב הנורמלי.

למרות הפיגועים והשנאה

בני אדם הם בני אדם ולכן 'ערבי נחמד' כמוהו 'כיהודי נחמד' או או כל 'נחמד' אחר. ודאי, הסכסוך עושה את שלו, וקשה לנו להשתחרר ממה שקורה ביום יום. ובכל זאת - דווקא מפגשים 'רגילים' על בסיס יומיומי יאפשרו בסופו של דבר דו קיום עם יחסי ידידות. שחלילה לא יווצר מצב שבו הפוליטקאים, שכל כך מפגרים אחרי המאורעות, יגיעו להסכם מדיני, ואילו בתוך מדינת ישראל תימשך השנאה בין העמים.

למעלה