מבולבלת, מה לעשות ?

yada0206

New member
מבולבלת, מה לעשות ?

שלום היום נודע לי כי בן משפחה קרוב (רחוק) נפטר. אני לא בקשר איתו מזה כ 7 שני בגלל מעשה מכוער שהוא עשה לי. מצד אחד עצוב לי שהוא נפטר, אבל עמוק בלב אני מרגישה שמחה. לא מצליחה להדחיק את ההרגשת השמחה. אני נורמלית ? מותר בכלל לשמוח במצב כזה ? אנא עזרו לי

דליה ח

New member
לא מתווכחים עם רגשות

עם רגשות אי אפשר להתווכח, ואם זה מה שאת מרגישה כנראה שהמעשה היה מספיק חמור, ואין מקום לייסורי מצפון. אולי מה שאת מגדירה שמחה, יותר מתאים להגדיר כהקלה? שלא תצטרכי לראות יותר את האיש, ולהתמודד בכל פעם מחדש עם זיכרון הטראומה מהמעשה שלו. אנחנו לא רובוטים, ואם עמוק בלב את מרגישה שמחה, שחררי אותה בינך לבין עצמך.

../images/Emo201.gif

באמת שלא נראה שיש הרבה מה לעשות.. ניסית לדבר איתו ? אולי זה נשמע מגוחך אבל שיחה קצרה או ארוכה להגיד לו למה כואב לך שהוא הסתלק ולמה את שמחה שזה קרה... נראה לי שברגע שתסבירי "לו" וחשפי את כל הרגשות ואת כל מה שיש לך בלב דברים יתישבו קצת יותר...

eshkolit32

New member
בעיני את נורמאלית מאד

זכותך המלאה להרגיש הקלה ואפילו שמחה כשאדם שעשה לך רע בעבר נפטר ולא יוכל להזיק לך יותר, אולי את מרגישה שקיבל את שמגיע לו. אני מבינה את הבלבול שלך, את מרגישה מוזר לשמוח כשמישהו בעצם נפטר והרגש הטבעי שמצפים ממך שתרגישי הוא צער. אבל רק את יודעת מה עברת, ורק את יודעת עד כמה נזק גרם לך אותו קרוב משפחה ולכן, כמו שכתבו כאן קודמיי - עם רגשות קשה מאד להתווכח לכן קבלי אותם, זה לא הופך אותך לאדם רע. להיפך. זה מבטא רגש טבעי מאד בעיני.

למעלה