מבולבלת (ט')

מבולבלת (ט')

הזמן עובר. טס יותר נכון.
קמה כל בוקר לשגרה של הסטאז'. טוב לי שם. אני נהנית ללמוד ולעשות. אני נהנית להצליח, ומצליחה לקחת יותר בקלות את הרגעים שבהם אני לא מצליחה.
סה"כ הכל באמת בסדר. לפעמים אפילו יותר מבסדר.
אבל יש את הימי משבר האלה. ימים שבהם אני מגרדת את עצמי בקושי מהמיטה. ימים שבהם אני רוצה לשרוף את הארון ואת עצמי בתוכו. ימים שאני לא מצליחה להתנתק מהענן הזה שמלווה אותי.
שומרת פחות או יותר על המשקל. עדיין נלחצת בטירוף לראות עלייה ומאושרת לראות ירידה. מנהלת יחסי אהבה שנאה עם המכשיר הזה, עם המספר הזה.
לפעמים אוכלת קרוב יותר לתפריט, לפעמים לא. כמעט אף פעם לא עומדת בו במלואו. אבל אוכלת מספיק, באמת מספיק.
יש ימים שאני נהנית לאכול, יש ימים שזה בסדר, ויש ימים שכל עניין האכילה הזה מרגיש מיותר לחלוטין. כל כך הרבה יותר קל בלי.
יש ימים שאני נהנית להתלבש יפה, מרגישה נוח עם עצמי, ותוהה למה בכלל אני ממשיכה בטיפול.
אתמול מצאתי את עצמי יושבת מול הפסיכולוג ושותקת. חצי שעה של שתיקה על שהוא סוףסוף שחרר אותי.
מה הטעם לדבר שוב ושוב על אותם דברים? לדבר שוב על איך שאבא שלי הורס לכולנו את החיים? על זה שלפעמים אני שונאת את הגוף הזה אבל רוב הזמן לא?
זו המציאות שלי. אני מכירה אותה אותה טוב. מה יש עוד לחפור?? מנסה להסתדר עם מה שיש בינתיים.
לפעמים מתחרטת שלא הלכתי לבית השיקומי. אולי זו הייתה טעות? אולי לא? רק הזמן יגיד... אבל כמה זמן?
לא מבינה כל כך מה קורה איתי. מרגישה שאני לא בפנים, אבל לא לגמרי בחוץ.

lital172

New member
קודם כל

את עושה דרך מדהימה ומגיע לך את כל החיבוקים שבעולם. נשמע שאת מצליחה להחזיק אבל עדין לא יציבה... מה מפריע לך לצאת מזה לגמרי? אני יודעת שקשה עם אבא בבית וזה מקשה מאוד. ויש דברים שלא משתנים וצריך ללמוד ולקבל אותם ולעשות אותנו בסדר ואת העולם שלנו טוב וחזק. זה עוזר לפעמים להקים חומות שלא יפגעו בנו גם אם זה האנשים הכי קרובים... נראה שיש בך אהבה שמתפתחת אליך לאט לאט אבל זה רק בהתחלה . תני לה להתפתח לאט לאט. תשמחי על כל יום שכיף לך להתלבש ושמרגיש לך טוב. ככל שתחזקי ותשימי לב לזה תוכלי לתת לזה לקרות יותר ויותר. זה שבכלל זה קיים בך שאת מקשיבה לזה שאת עושה דברים שמעשירים אותך ומצליחה זה המון. צעד צעד, הכי חשוב שתהיי עם עצמך ולא תסטי מהדרך הטובה והישרה.

קולדון

New member
היי

את עדיין בתחילת הדרך.

אמנם עברת המון, ועשית צעדים עצומים,
אבל גם במקום שבו את נמצאת עכשיו.... יש לך עוד המון המון המון מה ללמוד ולגלות על עצמך, להשיקע ולחזק את עצמך.
ויהיו הרבה ימים כאלו שלא יהיה לך כוח. החכמה היא לא להתייחס אליהם ברמה המעשית ולהמשיך כמו רובוט להצמד לתרופה שלך- לתפריט.
אל תרשי לעצמך לזלזל בו רק כי את מרגישה קצת יותר טוב ממקודם, או באופן יחסי. תפרגני לעצמך שמגיע לך להרגיש עוד הרבה הרבה יותר טוב מעכשיו. בלי השוואות למה שהיה מקודם. מגיע לך כי מה שאת עושה הוא לא פשוט בכלל, וכדי שהוא יהיה אשכרה שווה זה, החיים צריכים להתהפך 180. לא להגיע לנקודה נסבלת ולעצור בה.

זה קצת מזכיר לי (בהקצנה כמובן!) אנשים שמפסיקים לעשון סיגריות, אחרי שלושה ימים או ארבעה, הם כזה מרגישים יותר טוב ובשליטה... ומרשים לעצמם סיגריה...
זו סתם אשלייה. זה לוקח הרבה יותר זמן. וגם אם כרגע את מאוד עסוקה בחלקים הטכניים, אולי אין לך על מה לחפור בטיפול.. אז תתרכזי בחלקים הטכניים ואל תוותרי לעצמך...

לא חשבת שזה יהיה קל, נכון?

וזה באמת לא קל.
זה לא אומר שאת לא יכולה לעשות את זה,
אני מאמינה שאם תהיי מספיק נחושה את יכולה לעשות את זה,
אבל זה לא קל, זה קשה מאוד מאוד מאוד,
וזה דורש ממך להיות מאוד נוקבת עם עצמך ומאוד לא וותרנית וסלחנית לשום מקום שבו החולי מנהל לך את היומיום.

מה זאת אומרת שאת לא אוכלת את כל התפריט? איך את מרשה את זה לעצמך??? את לא יודעת מה קורה כשאת מקצצת? את לא יודעת שלהגיד "באמת מספיק" זה לא תקף כשאת זו שמחליטה את זה ולא דיאטנית מקצועית? ולמה את יודעת כמה את שוקלת? למה את נותנת לעצמך להכנס למקום הזה בכלל?

כן, את יכולה לעשות את זה. אני באמת מאמינה שאת יכולה. אבל אני גם מאמינה ויודעת שכל וויתור לעצמך, הכי קטן, יכול לרסק את כל המגדל הזה.
אז בעיני בתוך הבלבול הזה הדבר הראשון הוא להחליט מה אסור שיקרה לך, מה את לא יכולה להרשות לעצמך, ולהחזיר את עצמך לשם.

למעלה