מבוי סתום

oshnow

New member
מבוי סתום

הבעיה שלי מורכבת (לפחות ככה זה נראה מנקודת המבט שלי). אני בת כמעט 28, רווקה, אקדמאית עובדת בעבודה מעניינת ואינטנסיבית. על אף ההתקדמות וההצלחה בחיים המקצועיים שלי, אני מרגישה כישלון בחיי האישיים: 1. איני יודעת להתמודד עם סיטואציות חברתיות - בד"כ אני פשוט לא מתמודדת 2. אני דוחה דברים שאני רוצה לעשות ובסוף לא עושה אותם (בליווי תירוצים) 3. איני מסיימת דברים שאני מתחילה (תחביבים, חוגים, פרויקטים אישיים וכד') 4. איני מצליחה לצאת לדייטים עם גברים - פשוט ממתינה שמישהו יפול לי מהשמים ויש עוד רשימה של דברים... המליצו לי לפנות לקואוצ'ינג ורציתי לשאול איך זהעובד? והאם זה יכול לעזור לי? תודה

coachingyou

New member
איך לצאת מהמבוי הסתום

פתחת ואמרת כי הבעיה שלך מורכבת מנקודת המבט שלך - משפט מקסים, שמעיד שאת מודעת שישנן עוד נקודות מבט עליהן את צריכה להסתכל - וזה כבר צעד ראשון לשינוי. כן, אימון אישי (קואצינג) יכול לעזור לך. באימון אישי את עוברת תהליך של הגדרת מטרות, בניית תוכנית פעולה להשיג אותן בצעדים קטנים, אבל בטוחים. את יכולה לפעול להשיג כל מטרה שאת רוצה - ואת אלה שכתבת עליהן בדברים שלך בוודאי ובוודאי. ישנן אפשרויות שונות לאימון אישי: פגישות 1:1, אימון און-ליין אינטרנטי ו/או טלפוני. ישנן סדנאות אבל, מניסיוני הרב באימונים עם נשים צעירות בעלות קשיים באותו התחום, לא הייתי ממליצה על כך. ואם את מעוניינת בפרטים והסברים נוספים, את מוזמנת לשאול כל שאלה ואשמח לענות.

וואלה? מנסיוני סדנאות כן עוזרות מאוד

מעניין שיש לנו נסיון שונה כל כך. הסתובבתי הרבה סביב סדנאות (השתתפתי ואימנתי במשך שנים רבות) וראיתי שינויים חיוביים באלפי אנשים. ממש שינויים יפים, שינויים גדולים בתפיסות ובביצוע. נכון שכמו כל דבר, צריך טיפוח. סדנה מתחילה מפנה, שאם לא ממשיכים ומטפחים אותו, בסופו של דבר חלקים שבו דועכים. כמו ספורט, לא מספיק פעם אחת להכנס לכושר, אין תחליף לתרגול סדיר. בתור מאמנת אני כמובן מאמינה באימון אישי ויש הרבה סיפורי הצלחה של מאמנים, אבל אני אוהבת במיוחד להמליץ על סדנאות. הן כוללות הרבה שעות ונותנות "פוש" רציני.

coachingyou

New member
על סדנאות

הי סאלי, את כותבת בדיוק מה שאני כתבתי, ונותנת בדיוק את הנימוק מדוע במקרה הזה סדנה לא תתאים. סדנאות יכולות להיות נקודות פתיחה, משהו להזיז את עצמך. אח"כ אם לא ממשיכים ומטפחים את התהליך - הוא גווע. גם אני השתתפתי בסדנאות, מכירה רבים שהשתתפו בסדנאות מסוגים שונים ומשונים. אין ספק שיש תובנות, התרגשות, חוויה בסדנא אבל מעט מאוד אנשים שפגשתי ממש 'הגשימו' את מה שלמדו בסדנה בלי עזרה ותוספת. אז במחיר סדנה שכזו אפשר לקבל 2-3 פגישות אימון אישיות שלטווח הארוך תועלנה יותר. השאלה היא כמובן מה מטרת האימון, מה אני רוצה להשיג מהסדנה/אימון אישי ולפי זה להחליט מה טוב עבורי או לא.

מעניין שאת מרגישה שפגישות מחזיקות ליותר זמן

יתכן. האנשים שאני רואה שבאמת מצליחים הם אלה שמשלבים בצורה רציפה למשך כל חייהם סוגים שונים של אימון. פה סדנה, שם כמה מפגשים אישיים, וכך הלאה. שוב כמו בספורט. זה משהו שמי שרוצה להיות חזק ובריא תמיד יעסוק בו. תודה על דיון מעניין.

coachingyou

New member
שינוי אמיתי

אין ספק ששינוי אמיתי הוא שינוי של תהליך ואין ספק שאנחנו לומדים כל החיים ולא משנה כמה סדנאות, אימונים או מפגשים כאלה ואחרים אנחנו עושים. הרי ברור כי אם לא מתקדמים משמע צועדים לאחור. זה נכון לגבי עסקים וזה נכון לגבי הצד האישי. סדנה זו חוויה ממוקדת שלומדים ממנה, בזה אין לי ספק. אבל שינוי פנימי אמיתי לא יכול לבוא מחד פעמיות. ולכן אני דוגלת בתהליכים שמלמדים אותנו איך להשתמש בכלים ולהפנים את השינוי תוך כדי תהליך. זו למידה שיש בה תועלת עתידית, משהו שאפשר להשתמש בו בכל מצב. וזה מה שאני רוצה להשיג כאשר אני מאמנת. ללמוד כדי להיות עצמאי בעתיד. אכן, מעניין לשמוע דעה נוספת. לצערי לא אהיה זמינה בתקופה הקרובה אז לא נוכל להמשיך.

meira itskovich

New member
מהו אימון

אימון נועד לזהות ולתקן את ההרגלים ודפוסי ההתנהגות שתוקעים אותנו ואינם מאפשרים לנו לממש את הרצונות והשאיפות שלנו.(למשל דחיינות,הימנעות וכו'). בתהליך האימון אנו רוכשים כלים חדשים ,המסייעים לנו לשנות את הגישה ו/או העשייה - וכתוצאה מכך גם את התוצאות. בהנחה שאת רוצה בשינוי ,פתוחה ללמוד ומוכנה להתאמץ לשם כך - אימון יכול לעזור. בהצלחה:))

להתחיל להיות בעשייה...זהו חלק מתשובתי לשאלתך

שלום לך, התחלת בהצגת "הבעייה שלי" ולאחר מכן במשפט מטה ציינת מס' דברים כ"כ טובים שקורים לך בחייך(לא אצל כולם זה בהישג יד) להיות אקדמאי, לעבוד בעבודה טובה וגם להיות רווקה?!(תלוי מי מסתכל על כך).!. :) ראשית, האימון מדבר בשפה של "יש" ואט אט מי שבוחר להיות בתהליך האימון למד כיצד להוסיף לארגז הכלים שברשותו את הכלי שמדבר וחווה את מה שכן עובד ואם היית בתהליך באימון סביר להניח שקודם היית רושמת את כל הדבר הגדול הזה שציינת שקיים בחייך...והדברים היו נכנסים למעיין פרופורצייה אחרת. מבין כל הסעיפים שציינת תחת הקטגורייה של "כישלון בחיים האישיים שלך" מנית נושאים שונים שכולם מסתכמים בחוסר עשייה/עשייה שאינה מרובה ובעיקר מורגש קושי בהתמדה. הציעו לך לפנות למאמן אישי וחשוב לפני שתדעי מהו אימון והאם מתאים למקום שהינך מצויה בו כיום : (תוכלי לקרוא באתרים שונים באינטרנט) ואשמח להציג בפנייך את הגדרתו של האימון לקבלת המשגה. אימון הינו תהליך מובנה שמתקיים בינך לבין המאמן, תהליך ממוקד מטרה שהינך מגדירה בתחום בחייך שבו הינך רוצה בשיפור ובהצלחה רבה יותר. חשוב לציין כי התהליך הינו מאמץ, הישגי ומעמת ולכן צריכים להגיע בשלים אליו אחרת מאוד מתסכל ולכן אינו מתאים בכל שלב בחיים. התהליך מונה סדרה של מפגשים פרונטליים/טלפונים, ומידת ההצלחה של התהליך תלויה במידה ניכרת ברצונך לשפר ולעבוד על המקום המצוי במציאות חייך העכשוויות לבין המקום הרצוי והמיוחל בהיבט מסויים לרוב. העבודה הינה ב-6ימים שהינך לא מצויה עם המתאמן ובמשימות שהינך לוקחת על עצמך. בתהליך ישנם שלבים שונים, כגון הכרת העוצמות שלך, ערכייך, החזון שלך ובתום התהליך מצויידים בארגז כלים שישמשו אותך לכל תחום שבו תחפצי. .. בהמשך לשאלתך רק את יכולה לענות לעצמך על כך, התשובה במרחק נגיעה ממך...וזה קרוב! בהצלחה,

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
אימון אישי

נשמע שאימון אישי יכול לעזור. חוץ מהתשובות היפות שקיבלת, את מוזמנת לקרוא בקישורים ובמאמרים של הפורום לקבל עוד מידע. אני קוראת את נקודות 1-4 ותוהה האם יש לך רקע עם קשיי קשב וריכוז? זה לא חייב להיות אבל מה שאת מציינת די אופייני. אם את לא יודעת לענות כי את לא מכירה את הנושא, כדאי לקרוא קצת על הנושא, ואת יכולה כאן לקרוא על מאפייני הפרעת קשב וריכוז. אם מה שאת מציינת הוא נראה חלק ממכלול של בעיות הקשורות להפרעת קשב וריכוז, כדאי ללכת לאימון שמטפל גם בנושא הזה.

oshnow

New member
תודה על כל ההתיחסויות

נתתם לי הרבה חומר למחשבה.

oshnow

New member
לגבי הפרעת קשב וריכוז

מעולם לא בחנתי את הנושא לגבי. קראתי את הקישור על מאפייני הפרעת קשב ואני מוצאת קווי דימיון בין המאפיינים המתוארים לחיי היומיום שלי, אך גם יש הרבה מאפיינים שאינם מתאימים לי. האם חשוב לבחון את הנושא? ואם כן, מדוע (איך זה יכול לעזור לי)?

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
קשב וריכוז

אני חושבת שכדאי לך לקרוא קצת יותר על הנושא כדי לדעת. אם זה משהו שקורה אצלך, יש לו עוד מאפיינים ועוד השפעות. להבין את הקשר בין הדברים יוצר בדרך כלל הקלה גדולה ותחושה שיש שם לדברים. זה לא רק כי אני דחיינית - יש לזה סיבה. לקרוא חומר על זה יתן לך גם בהירות וגם כלים להתמודד. במקרים של הפרעות קשב, אימון מסייע מאוד, ויש מי שבוחר להסתייע בתרופות, אשר מסייעות בתחומים אחרים. אני מאמינה שידע הוא כוח. אם זה שייך לחיים שלך, לדעת על זה נותן לך כוח להתמודד. הפרעת הקשב היא דבר כמותי - אפשר שיהיו קצת סימנים או הרבה סימנים. מעבר למספר מסוים של אינדיקטורים לא יאבחנו אותך ככזו, אבל התופעות עדיין יהיו שם, ואימון עדיין מסייע. אבחון פורמאלי אינו הכרחי, והוא יותר מיועד למי שרוצה "לדעת" ממש, וגם למי שרוצה להעזר בטיפול התרופתי. כמה מקורות מידע - פורום ADHD בתפוז (יש שניים) עמותת ביחד עמותת קוים ומחשבות ויש עוד כמויות עצומות של חומר באינטרנט, בעברית ובאנגלית.

מבוי סתום

שלום לך לגבי שאלתך קואצ'ינג יכול בהחלט לעזור מדובר על תהליך שאורכו הוא 12 מפגשים ומעלה פעם בשבוע או שבועיים האימון יכול להתבצע בצורה פרונטלית או וגם בטלפון בדרך כלל תקבלי משימות משבוע לשבוע אולם זה לא מחייב בין המפגשים תצטרכי לדווח על משימות שעשית על ידי שליחת sms או email או טלפון כול זה תלוי כמובן במערכת יחסיי אימון שתתפתח ושדבר הבולט בה שאין בעצם סכימת עבודה קבועה האימון צומח ומשתנה כול הזמן ומגיב לצרכים שלך לרצונות שלך פוגש אותך בנקודה שאת נמצאת בה וממשיך משם קדימה יחד איתך כשאת מכתיבה את הקצב כמובן שהמאמן ינסה לאתגר אותך ולהביא אותך למצב שתתקדמי ותשיגי תוצאות התוצאות יהיו דברים שאת תבחרי לחיים שלך כבר בפגישות בראשונות והשגה של אותם דברים יהוו עבורך אישור שהאימון הצליח להשתמע דורון

תלתלית3

New member
האם עברת פעם אבחון ?

חלק מהמאפיינים שאת מציינת אולי קשורים ל-ADD / ADHD

למעלה