מבוי סתום בחיים

c h u k a

New member
מבוי סתום בחיים

היי, אני ערן, אני בן 29, עוד מעט 30, עו"ד במקצועי ולאחרונה חושב ברצינות על הסבה מלאה או חלקית של המקצוע. אני עובד במשרד עו"ד מזה כ- 3.5 שנים אך לא מסופק, שחוק, סובל מהלחץ המתמיד וכמובן לא נהנה לבוא לעבודה... הייתי בהכוון מקצועי לאחרונה ובו הוצע לי תחום עריכת התוכן ותחום בנייה וקידום של אתרים. מאז אני בהתלבטויות נוראיות עם עצמי האם לעשות מהלך של להתחיל ניסיון להסבה או שמא לנסות למצוא עבודה אחרת במשפטים, מקום שבו אולי יהיה לי טוב יותר. ברקע, אני רווק וגר עדיין עם ההורים, עובדה שמפריעה לי מאד כי אני מאד רוצה כבר עצמאות. יוצא שמצד אחד אני שוקל לנסות ולעבור לתחום מקצועי אחר, מה שגורר איתו תקופת לימודים (די יקרה), חיפוש עבודה, ממש התחלה מ- 0 במקצוע חדש (שעדיין לא מוכר לי לגמרי) בגילי. דבר לא פשוט בהתחשב בעובדה שאני ממש רוצה כבר לצאת מהבית. מצד שני, אני לא יודע אם כדאי לי לעזוב את עריכת הדין - מכל מיני בחינות, חלקם הוזכרו לעיל... אני בסוף נובמבר עוזב את מקום עבודתי הנוכחי, ופשוט אין לי מושג מה אני עושה עכשיו. אין לי מושג איך אני יוצא מהפלונטר הזה...אני יודע שהדברים פה הובאו באופן כללי ולא מפורט,אבל בכל זאת אשמח לשמוע עצות/דעות שלכם.
 
תשובה נראה לי שהתשובה די ברורה לך. גיל 29 אינו גיל מאוחר לעשות שינוי (יש כאלו שעושים אותו בגיל יותר מאוחר). כל שינוי גורר סיכונים, השקעה ומאמץ, אך ממה שתיארת לגבי עבודתך הנוכחית, זה כנראה ישתלם.
 

elena20

New member
לא מובן למה גבר בגיל 29 שעובד במקצוע

בו למד עדיין גר עם ההורים, למה? ואיך זה שאין לך כסף ללמוד אם גרת עם ההורים ב3 וחצי שנים האחרונות ועבדת משרה מלאה? לא הצלחת לחסוך כלום? איך זה הגיוני? ולא ברור מדבריך אם אתה לא אוהב את התחום כולו (הרי יש הרבה כיוונים אחרים שאתה יכולים ללכת בהם חוץ ממה שאתה עושה עכשיו) או את המקום עבודה הספציפי. בכל אופן, אני הייתי מנסה לעבוד במקום עבודה אחר כי יכול להיות שהמקום עצמו והאנשים יעשו את כל ההבדל.
 

train

New member
למה זה עניינך איפה הוא גר ועם מי?

הוא לא ביקש עצות על ניהול כלכלי של חייו... לדעתי את חייבת לו התנצלות על הביקורת שאינה במקומה.
 

rozmari100

New member
מסכימה

התגובה הביקורתית והשיפוטית של elena היתה לגמרי לא במקום. אנשים לא מגיעים לפורום הזה כדי לקבל חיצי ביקורת אלא עצה, עידוד תמיכה והכוונה.
 

elena20

New member
אני לא חושבת שאני חייבת התנצלות

זכותי לתת עצות על מה שבא לי, הוא לא חייב להתייחס לביקורת שלי.
 

train

New member
הייתי נותן עוד צ'אנס

דוקא בגלל שצברת נסיון של 3.5 שנים והתמקצעת - זה אומר שאתה יכול לנסות עבודות אחרות במסגרת המקצוע. לדוגמא: לעבוד במחלקה משפטית של ארגון גדול (יכול להיות חברה מסחרית או ארגון שלא למטרת רווח) אם תחשוב על ארגונים שלא למטרת רווח תראה שיש המון, אבל ממש המון תפקידים שיכולים לתת סיפוק אישי, סביר להניח שהשכר יהיה קצת קטן יותר אבל גם זה יכול להיות מקפצה לתפקידים שונים בעתיד. דבר נוסף שאתה יכול לחשוב עליו זה תואר שני בתחום שמעניין אותך (לאו דוקא משפטים). זה בעיני עדיף על להתחיל שוב מ"אפס".
 
למעלה