מבוהלת

Crema86

New member
מבוהלת

יש לי חריגה בויזה ב2500 שח בערך וכבר 3 חודשים שלא שילמתי כי לא הייתה לי משכורת טובה.
הקיצר אתמול התקשרו אלי ואמרו שהנושא פונה עוד כמה ימים למשפט ומעורב עורך דין והכל..ניסיתי לחייב לתשלומים בכרטיס אשראי אחר אבל גם שם אני בחריגה והיה סירוב. מפה לשם היא אמרה לי שאני יכולה לבקש הלוואה בבנק ולהבפקיד את הכסף בדואר לחברת האשראי
אלא שהייתי בבנק הרגע וחזרתי מתוחה הביתה שכן סירבו לתת לי הלוואה עי אני לא יודעת לנהל את מצב החשבון שלי
הפקיד אמר לי תקחי הלוואי מחברים מקרובי משפחה אבל מי יביא לי הלוואה? יאלה

עכשיו שאין ברירה אני יעמוד בדין כמה הנזק? והאם אני יצטרךך להתרוצץ לאנשהו? אחיך מתבצע התהליך?
זאת הפעם הראשונה שלי שאני מתעסקת עם עורך דין נגדי

קליטו

New member
תנסי לבקש

בחברה של הויזה, שיחכו כמה ימים לפני שהם פונים לעורך דין.
בינתיים תחשבי מאיפה לגייס את הכסף,
אולי יש לך בבית משהו שהוא שווה כסף, אולי יצירת אומנות או עתיקות..

2,500 ש"ח זה כלום. סתם הסתבכת פה על שום דבר, וחבל

1. בית משפט ועו"ד = הוצאה לפועל
2. אם הבנק סירב לתת לך הלוואה של 2,500 ש"ח, ז"א שהוא לא חושב שאת יכולה לעמוד בהחזרים - ופה הבעיה
3. הדרך לסדר זאת, זה להגיע להסדר תשלומים עם חברת האשראי ו/או דרך הלוואה נוספת (קצת מסוכן, כי אפשר להתדרדר לחובות ענק).
3.1. את צריכה למצוא מישהו עם ראש על הכתפיים, שידבר עם חברת האשראי ויגיע איתם להסדר החוב
3.2. חברת האשראי צריכה להאמין שאם הם יפרסו את החוב, את תעמדי בתשלומים
3.3. סביר להגיע להסדר על פריסה של החזרים בסך 200+ ש"ח בחודש (בתוספת ריבית רצחנית של 13%)
3.4. אם חברת האשראי מסרבת, גשי שוב לבנק, והפעם עם החזר תשלומים מסודר. תראי לבנק שישבת על התקציב שלך, ושיש לך תוכנית מסודרת איך לעלות חזרה לפלוס - כולל תוכנית להחזרת ההלואה איתו תשלמי את החוב לחברת האשראי.
3.5. זה הכל משא ומתן. רק צריך לשכנע את זה שמולך, שאפשר לסמוך עליך לעמוד בהסדר פריסה של החוב.
3.6. מותר (ומאוד רצוי) להתווכח על גובה הריבית (אם את רואה שזה מתאים).
4. את יכולה לבקש הלוואה מחברת אשראי אחרת ולשלם עם זה את החוב
5. בחלק מהכרטיסים אפשר לשלם כל חודש רק סכום מינימום ולדחות את שאר התשלום לחודשים הבאים (עם ריבית). בדקי שאין את זה בכרטיס שלך.
6. אם לא תסדרי את זה, זה יכול להגיע להוצאה לפועל (למרות שקשה לי להאמין שתוך שלושה חודשים על 2500 ש"ח חברת האשראי תפנה להוצאה לפועל. לי נראה שאילו איומים בלבד), וכאן מתחלה הבעיה שיהיה לך רקורד גרוע. וחוץ מעמלות עו"ד וכד', לא תוכלי בעתיד לקבל הלוואת וכד'

בתפוז יש פורום הוצאה לפועל. אפשר להתייעץ שם

Mesarim

Member
הם לא ירוצו להוצאה לפועל כל כך מהר

נסי להסתדר עם עורך הדין על כמה תשלומים
הוא מעדיף את זה על פני הוצאה לפועל
וגם אם יפנה להוצאה לפועל, אפשר להסתדר איתם על תשלומים
אין סיבה לבהלה, זה לא סכום כל כך גבוה
תעבדי כמה חודשים, ותשלמי אותו
בהצלחה
&nbsp

קישקשתא

New member
אני לא מסכימה איתכם

ראשית, אולי לכם זה לא הרבה כסף, אבל אם הבנק לא היה מוכן לתת הלוואה, כנראה שביחס למצב, הבטחונות וההכנסה של השואלת (בפרט שגם הכרטיס האחר סורב) כן מדובר בסכום משמעותי ויש בהחלט סיבה לקחת אחריות ולהתחיל להתנהל בחוכמה.
&nbsp
שנית, מהכרות קרובה, המשרדים איתם עובדים הבנקים וחברות האשראי פותחים תיקים בהוצל"פ מאד בקלות ואם היא לא תפנה ותטפל, יפתח נגדה תיק בהוצל"פ בהקדם.
&nbsp
ולשואלת - חבל שלא התייחסת לפניות עד עכשיו, אבל עדיף לפעול נכון מעכשיו ולא להגדיל את החוב. דברי עם עו"ד (בטלפון או בפגישה, סביר שגם וגם). עו"ד הם גם בני אדם ואת לא החייבת היחידה שהם מדברים איתה. זה בסדר לספר מה נראה לך שתוכלי לעמוד בו ומה לא. הם לא רוצים להגדיל לך את החוב והם לא נגדך. התחייבי לתוכנית תשלומים לסגירת החוב, תוכנית שאת מסוגלת לעמוד בה. תעבדי קצת יותר בחודשים הקרובים או שתוציאי פחות (או גם וגם). אני מאמינה שאם לא תנסי לחמוק ותקחי אחריות תגלי שכל החוויה לא תהיה מפחידה או נוראית כמו שאת מדמיינת.
&nbsp

שוּלה

New member
לי עיקלו את חשבון הבנק בגלל דו"ח חניה שלא ידעתי עליו

הסכום המקורי היה 250₪,
אחרי כמה חודשים זה הגיע ל-400-500₪, בערך,
ואז הם החליטו לעקל לי את החשבון (ועל הדרך להפחיד קרובי משפחה שלי), ואם היו יכולים, כנראה היו מעקלים גם דברים אחרים.
&nbsp
אני מסכים ש-2500₪ הם סכום קטן, אבל המערכת מרוויחה הרבה כסף דווקא מהחייבים הקטנים.
ממני הרויחו (בנוסף לדוח חניה מופרך) עוד 400₪ שכולל "דמי טיפול" וריבית רצחנית, וכל זה בגלל שהדו"ח נעלם אי שם (בדואר, או בעיריה, או אצל מישהו אחר...). אני בטוח שגם העיריה וגם המעקלים יכלו לשלוח מכתב התראה, או לאתר אותי בקלות בטלפון,
אבל הם לא נקפו אצבע עד שהבנתי בדיעבד שהחשבון שלי מעוקל. אפילו הבנק לא טרח לידע אותי.
&nbsp
אז אני מסכים עם קישקשתא - כדאי לסדר את זה, כי המערכת לא לטובך בכלל.
&nbsp

חובות לעריה זה משהו אחר

לעיריות יש סמכות לעקל חשבונות מבלי הצורך לערב את בית המשפט. שם היד באמת קלה על ההדק. הם לא מהססים להשתמש בכח הניתן להם בחוק. גם כשאין צורך.

u 1000

New member
עו"ד הם גם בני אדם?

קישה את כנראה מכירה רק מעטים כאלו, אחרת לא היית כותבת זאת...
&nbsp
נ.ב. - הח"מ הינו עו"ד.

u 1000

New member
תראי

את צריכה לנסות לדבר עם עורך הדין של חברת האשראי. הבעיה היא שלרוב להגיע לעורך הדין עצמו זו משימה קשה ופקידי ההוצאה לפועל אינם מוסמכים (בד"כ) להפעיל שיקול דעת.
&nbsp
תגיעי לשיחה הזו אחרי שיש בידך תוכנית כיצד את מחזירה את החוב ועומדת בתוכנית הזו.
&nbsp
תיק הוצאה לפועל אם יפתח הוא לא סוף העולם ושם תוכלי לבקש פריסה (רק שאז הפריסה תהיה יותר יקרה). הבעיה היא לא בפתיחת התיק הספציפי אלא בכדור שלג שהוא יכול לגרום לו (ולכן עדיף להימנע).
&nbsp
&nbsp

למעלה