להלנה וקליק 4- מבוגרים
א.לגבי דחיות-אני עובד במקצוע עם קהל, והטיקים מאד הפריעו לי . תמיד תרצתי זאת בהתקף שעול, או גירוד או תירוצים אחרים. רק בגיל מבוגר נודע לי שלתנועות הבלתי רצוניות קוראים "טורט", וזאת בעקבות ראיון עתונאי עם ד"ר ניר גלעדי, במעריב. מייד הזמנתי אצלו תור, והוא איבחן אותי כ"טורט". ממנו הבנתי שיש טפול ספציפי לכל סוג של טיקים ולא תרופה אחת כוללת. אני עושה טיקים עם הכתף, צואר, קולות של כאילו התעטשות, זריקת רגל, ולצערי זה לא כולם יחד אלא מתחלף מדי פעם, אין לי מושג למה.אני מקבל תרופה בשם DOPARID הנכללת בסל התרופות הרגיל, ועלותה בקופ"ח כללית היא כמנה רגילה של 11 ש"ח לכל 30 כדורים. המינון הוא בין 1-5 ביום לפי מצב המתח הנפשי הנובע מלחצים שונים, אם זה עבודה או ענין אחר. פריקת מתח באמצעות מדיטציה, פעילות גופני (ספורט) ואפילו שינה, עוזרת לי להפחית את הטיקים. לצערי גם בני בכורי לוקה בתסמונת. אצלו הטיקים מתבטאים בהזזת שפתיים, ולסת. אצלו התרופה היא אחרת, ונקראת NITUMAN-TETRABENAZINE. היא לא מופיעה בסל התרופות והוא קונה זאת פרטי בעלות של מעל 1100 ש"ח ל-102 כדורים. הסיבה שהוא משלם פרטי היא שהוא מהנדס בקבע, ולא רוצה שידעו בצבא על מחלתו כדי לא לפגוע בקידומו. בינתיים הצליח להסתיר זאת יפה. לאחרונה הוא עושה מדיטציה וכל מיני שיטות להרגעה והפסיק כמעט עם התנועות ועם התרופה. יש לי ידידה שהיא מומחית לנוירולוגיה, ולדעתה יש לקבל את המצב כפי שהוא, לא לקחת תרופות ולקבל את עצמך כפי שאתה ולא לשים על תגובות של אחרים. זה קשה ואני לא הצלחתי לעמוד בזה, כי אני עובד עם לקוחות ופחדתי שזה יגרום להם לנטוש אותי בגלל התנועות המוזרות. נגמר המקום, אז לעת עתה אעצור את שטף כתיבתי.